Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 00:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 9 lut 2014, 19:01 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
wojcian napisał(a):
To może jakis wlaściciel paska sie wypowie.

Miałem w swoim życiu paska kombi diesla i słowa nie powiem , ale to był staruszek modelowy i był na swoje czasy piękny , na pewno dla mnie ;)
Dzisiejsze auta ? coś się stalo z rynkiem aut ... zanim była mazda GJ , to jak venom200 przejeździłem p pooglądałem wszystkie możliwe i nic do mnie nie przemawiało . Z mazdą tak było ! przemawia do mnie to auto i każda niedoskonałość prawdziwa , czy przesadzona bardzo mnie boli , bo wygląd tego auta to powrót do cudownej przeszłości klasyki drapieżności i innych zapomnianych cech przyprawiających faceta o drżenie wszystkiego :D ...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 19:03 
Amator
Od: 20.06.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
rees napisał(a):
Czas na flame: trzeba być naprawdę spaczonym żeby dobrowolnie kupić Passata. Nudniejszych samochodów w życiu nie widziałem. Wydawało mi się że cena może być dobrym argumentem, ale po zrobieniu configa do wersji 2.2 210 km z opcjami które są w Maździe wyszło 167 tys i odechciało mi się klikać dalej. (najdroższa opcja z segmentu Mondeo, M6, Avensis). Prestiż, nie ma co...

Hehe pasztet jest do bani, im nowszy tym większe bagno.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 19:07 
Adept
Od: 30.07.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
super fura wojcian, masz pewnie wysoko postawiona poprzeczke przy kupnie nastepnego :)

zasłużony
PostNapisane: N, 9 lut 2014, 19:28 
Stały bywalec
Od: 15.01.2014
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
Trochę może odbiegnę od tematu za co przepraszam te twoje audi bardzo ładne ale niestety Niemcy bardzo słabo wyposażają swoje auta w standardzie i za każdy dodatek każą sobie słono płacić. Szukając auta dla siebie oglądałem oprócz madzi min. audi b6 i b7 vw passat b5fl i b6 i golfa V. Większość z nich miała el. szyby tylko z przodu jak to w grupie vw wnętrze czarne bez fajerwerków wręcz nudne i jakość prowadzenia nieporównywalny z mazda.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 20:06 
Adept
Od: 10.07.2013
Region: małopolski
Dokładnie Nessus czytasz w moich myślach, na gj byłem strasznie napalony tym bardziej ze trakcja w gj jest jak w audi (przynajmniej dla mnie), prawie zamówiłem . Ale potem wpadłem na to forum zeby zasiegnąc opini u zródła , i przyszła chwila na przemyslenia. Następnie odbyłem parę jazd próbnych gj , i tutaj czar pierwszego spojrzenia prysł, jest pare rzeczy które niestety ciężko mi zaakceptować o których zresztą użytkownicy sami najlepiej wiedzą .Aczkolwiek nie powiedziałem kategorycznie nie. Nie mam parcia na szybką zmianę auta ,tym bardziej że jak coś jest dobre to poco zmienić , aczkolwiek nie powiem ze moje autko mi sie nie opatrzyło.Czekam na nowe audi b9 ,myślami tez jestem przy acordzie i avensisie ale na premiere tych modeli chyba sie nie doczekam, nowego paska b8 tez nie skreślam (debiut w pażdzierniku i nie bedzie to facelifting jak w przypadku obecnej wersji, chyba na wyrost nazwanej kolejną wersją )I jaszcze jedno, ktoś może pomysleć że jestem jakimś fanem audi , nie nie jestem ale to auto w mojej opini trzyma jakiś poziom ,i dlatego ciężko mi zaakceptować pewne buble gj typu brak podswietlania wszystkich klawiszy do otwierania szyb,nie wiem czym kierowali sie konstruktorzy obierając ten kierunek, a mysle że wiekszość z was odkryła to już po odbiorze auta, to taki mały przykład.Narazie życze wszystkim posiadaczom gj , szerokości i bezawaryjnej jazdy

-- Dodano: N, 9 lut 2014, 21:10 --

TEDEW to prawda ja za podświetlanie schowka musiałem zaplacić , nawet nie pamietam ile to było w 2009 roku , muszę zobaczyć na fakturę

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 20:24 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
wojcian napisał(a):
brak podswietlania wszystkich klawiszy do otwierania szyb

Jest tak jak piszesz. Trochę myślałem dlaczego tak zrobili i oto co wymyśliłem. Będąc kierowcą w 95% przypadków otwieram tylko swoją szybę - za bardzo nie interesuje mnie możliwość otworzenia innych szyb. Podejrzewam, że konstruktorzy dali tylko jedno światełko po to aby w ciemności natychmiast trafić na odpowiedni klawisz - podejrzewam, że taki był ich zamysł.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 20:40 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Region: mazowiecki
ZibiX <spoko> Masz 100% racji, po co mi podświetlenie klawiszy pasażerów, które w większości będą mnie rozpraszać, a używa się ich naprawdę sporadycznie jako kierowca.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 20:41 
Adept
Od: 10.07.2013
Region: małopolski
Dokładnie jak piszesz , ja też trafiam tam intuicyjnie , i nawet nie pamietam kiedy otwierałem szyby tylnie. Ale tu chodzi o taki mały detal , idąc dalej tym tropem równie dobrze można by zaakceptować brak regulacji elektrycznej lusterka kierowcy ... a co każdy dosiegnie reką.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 20:44 
Stały bywalec
wojcian napisał(a):
a co każdy dosiegnie reką.

Podczas jazdy niestety wieje albo pada albo jest zimno :>, ale rozumiem co masz na myśli, żeby nie było :-P

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:13 
Adept
Od: 25.04.2013
Rok produkcji: 2018
Ja decydując się na Mazdę zdawałem sobie sprawę, że jest tylko kwestią czasu aż samochód stanie się 'drugą Insignią'. W swojej klasie i cenie nie ma żadnej konkurencji i oto efekt. Ja w każdym razie baardzo się z tego cieszę, bo im więcej sprzedanych nowych 6, tym większe prawdopodobieństwo, że Mazda zdecyduje się na wersję MPS :twisted:.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:19 
Adept
Od: 10.01.2014
Rok produkcji: 2008
Wersja: Sport
wojcian napisał(a):
Dokładnie jak piszesz , ja też trafiam tam intuicyjnie , i nawet nie pamietam kiedy otwierałem szyby tylnie. Ale tu chodzi o taki mały detal , idąc dalej tym tropem równie dobrze można by zaakceptować brak regulacji elektrycznej lusterka kierowcy ... a co każdy dosiegnie reką.

Panowie, wypowiem się z dystansu...
Nie przesadzajcie, że to i tamto nie jest potrzebne... bo trafia się tam intuicyjnie itd.
równie dobrze można by powiedzieć, że niepotrzebne nam elektryczne podnośniki szyb, bo intuicyjnie możemy obejść się korbką...
Mazda 6 znajduje się w segmencie i grupie cenowej aut, którym mniej się wybacza... i niestety skoro konkurencja dostarcza w tym segmencie pewne rozwiązania, których nie ma mazda to przemawia to na jej niekorzyść...a wspomniane podświetlenie mają auta niższych segmentów niż D (nawet mój Fiat) ;-)
auto tanie nie jest, więc dobrą zasadą jest: "płacę to wymagam"...

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:25 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
, a mi to wszystko nie przeszkadza :)
, a jak mam podświetlony jeden przycisk , to niechcący trafiam w inne i już :)

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:29 
Nowicjusz
Od: 25.01.2014
Rok produkcji: 2014
Sektor napisał(a):
ZibiX <spoko> Masz 100% racji, po co mi podświetlenie klawiszy pasażerów, które w większości będą mnie rozpraszać, a używa się ich naprawdę sporadycznie jako kierowca.

Tak samo można wytłumaczyć drut pod maska zamiast siłowników, brak haczykow w bagażniku, comming/leaving home, słaby wyświetlacz navi, brak domykania szyb, brak oświetlenia ambient , brak składanych z pilota lusterek itd itp jednak tak nie powinno być w nowoczesnym aucie klasy średniej. Ja dalej oczekuje z niecierpliwością na odbiór ale po paru dniach z testowym egzemplarzem mam niesmak związany z tymi drobiazgami.

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:40 
Amator
No nie gadaj, ze tego nie dają w gj?
Czy cały czas mówicie o gh?

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 21:47 
Bywalec
Od: 14.08.2013
jaceku napisał(a):
a wspomniane podświetlenie mają auta niższych segmentów niż D (nawet mój Fiat)

ale nie ma innych patentów jakie ma Mazda,powoli ta rozmowa nie ma sensu,jak komuś pasuje VW czy Fiat to chwała mu za to ,Fiat ma to, a Mazda to,można tak bez końca,a najgorsze jest to że najwięcej wypowiadają się, na ten temat osoby które z Mazdą mają tyle do czynienia , co ja z Ferrari :) ,i wszystkie informacje czerpią z opowiadań,i bardziej czepiają się ,niż użytkownicy Mazd.
Idę na piwko,muszę ochłonać <%> Pozdrawiam

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 22:02 
Adept
Od: 29.10.2013
Wszystkie te zarzuty w kierunku GJ to są mało istotne bzdety. Najważniejsze w aucie są właściwości jezdne. A te są rewelacyjne!
Czemu nikt nie napisze że GJ ma genialną trakcję, doskonale pracującą skrzynie biegów, fantastyczne zawieszenie i nowoczesne silniki ?
Chyba nikt mi nie powie że woli jakąś nieistotną lampkę czy przycisk do składania lusterek kosztem w/w ?

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 22:10 
Adept
Od: 25.04.2013
rav3nlord

nikt nie twierdzi, że woli jakąś nieistotną lampkę kosztem właściwości jezdnych. Są po prostu rzeczy, które można/należało zrobić lepiej, co nie zmienia jednak faktu, że GJ to zajebisty samochód.

Ostatnio edytowano N, 9 lut 2014, 22:39 przez kon2k8, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 22:22 
Stały bywalec
sluger napisał(a):
brak haczykow w bagażniku
w moim są :>

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 22:30 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
kon2k8 napisał(a):
GJ to zajebisty samochód

I dokładnie tego samego zdania jestem :)

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 22:52 
Adept
adamus28 napisał(a):
jaceku napisał(a):
a wspomniane podświetlenie mają auta niższych segmentów niż D (nawet mój Fiat)

ale nie ma innych patentów jakie ma Mazda....

to naturalne, że Mazda 6 powinna mieć patenty, których nie ma auto wprowadzone na rynek 7 lat temu i będące autem segmentu C (czyli niższego)...
rozmawiamy tu o tym czego brakuje Maździe, a co oferuje konkurencja i to nawet w niższych segmentach...

adamus28 napisał(a):
powoli ta rozmowa nie ma sensu,jak komuś pasuje VW czy Fiat to chwała mu za to ,Fiat ma to, a Mazda to,można tak bez końca,a najgorsze jest to że najwięcej wypowiadają się, na ten temat osoby które z Mazdą mają tyle do czynienia , co ja z Ferrari :) ,i wszystkie informacje czerpią z opowiadań,i bardziej czepiają się ,niż użytkownicy Mazd.
Idę na piwko,muszę ochłonać <%> Pozdrawiam

Nie ma znaczenia czy wypowiada się osoba nie mająca tego auta "w garażu" czy właściciel obecny czy przyszły... temat na forum inicjują głównie właściciele auta lub osoby, które takie auto chciałaby nabyć...czyli osoby interesujące się tym autem ponadstandardowo... ;-) więc mogą wyrazić swoje obawy, żale - w końcu temu służy forum :-) pzdr

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 23:07 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Wersja: SkyEnergy
Myślę że ci co mają M6 mogą jednak powiedzieć coś więcej

PostNapisane: N, 9 lut 2014, 23:52 
Adept
aczkolwiek Ci którzy nie mają jeszcze M6 lub dopiero planują jej zakup nieraz potrafią się wypowiedzieć w danym temacie bardziej obiektywnie i z dystansem.... tzn. "nie chwaląc tego czego jeszcze nie mają" :-)
a M6 pomimo paru wad to i tak prawdopodobnie najładniejsze auto w segmencie ;-) i jako całość stanowi bardzo konkurencyjną ofertę...

PostNapisane: Pn, 10 lut 2014, 09:23 
Amator
Od: 05.10.2013
rav3nlord napisał(a):
Czemu nikt nie napisze że GJ ma genialną trakcję

Ja piszę. Jeszcze nigdy nie miałem tak dobrze prowadzącego się samochodu. Oczywiście nie jestem kierowcą "oblatywaczem" i wszystkim nie jeździłem, ale to od pierwszego przejazdu poczułem zasadniczą różnicę w stosunku do poprzedników.

administrator
PostNapisane: Pn, 10 lut 2014, 09:37 
Weteran
Od: 20.05.2013
Region: dolnośląski
Panowie, w grudniu nowa 3 wyprzedziła już 6 prawie dwukrotnie pod względem sprzedaży.
Zanosi się na to, że teraz modelem Mazdy, który najbardziej się sprzedaje będzie 3.

PostNapisane: Pn, 10 lut 2014, 11:00 
Amator
Wiadomo, ze klasa kompakt i seg B bedzie sie lepiej sprzedawal niz D

http://menstream.pl/wiadomosci-motoryza ... o-forum-KK

PostNapisane: Pn, 10 lut 2014, 15:56 
Świeżak
Od: 09.01.2014
Region: podlaski
Wiadomo cena jest dużym argumentem, chociaż to inny segment. Ale na pierwszy rzut oka to 6 ( tylko mniejsza) i przyciąga wzrok więc sprzedaż będzie rosła.

PostNapisane: Pn, 10 lut 2014, 20:03 
Adept
Od: 30.07.2013
wojcian napisał(a):
Dokładnie Nessus czytasz w moich myślach, na gj byłem strasznie napalony tym bardziej ze trakcja w gj jest jak w audi (przynajmniej dla mnie), prawie zamówiłem . Ale potem wpadłem na to forum zeby zasiegnąc opini u zródła , i przyszła chwila na przemyslenia. Następnie odbyłem parę jazd próbnych gj , i tutaj czar pierwszego spojrzenia prysł, jest pare rzeczy które niestety ciężko mi zaakceptować o których zresztą użytkownicy sami najlepiej wiedzą
...

To jest pewiem bol jak sie wejdzie na pewien poziom. Tez mialem podobny problem - zmienialem z Puga 607 ktory naprawe byl fajnie wykonczony, wyciszony i dobrze przemyslany.
Moje pierwsza jazda M6 to lekki szok in minus - glosne toto a nie przyspiesza.
Aktualnie jestem bardzo zadolowony z GJ, tak jak jeszcze nigdy zadowolony nie bylem z samochodu.

PostNapisane: Pn, 10 lut 2014, 22:07 
Amator
Od: 05.10.2013
Region: zagranica
tombien napisał(a):
Panowie, w grudniu nowa 3 wyprzedziła już 6 prawie dwukrotnie pod względem sprzedaży.
Zanosi się na to, że teraz modelem Mazdy, który najbardziej się sprzedaje będzie 3.

No patrz, a na forum MS chlopaki caly czas w BK :lol:

PostNapisane: Wt, 11 lut 2014, 14:47 
Wtajemniczony
Od: 07.11.2013
Region: kujawsko-pomorski
rav3nlord napisał(a):
Wszystkie te zarzuty w kierunku GJ to są mało istotne bzdety. Najważniejsze w aucie są właściwości jezdne. A te są rewelacyjne!
Czemu nikt nie napisze że GJ ma genialną trakcję, doskonale pracującą skrzynie biegów, fantastyczne zawieszenie i nowoczesne silniki ?

Może dlatego, że automat szału nie robi (poza spalaniem), a po jeździe TSI z kompresorem ten silnik 2.0 to też megamuł (ale idzie się przyzwyczaić)? Co mi po właściwościach jezdnych, skoro po 150 km boli mnie tyłek (i tak jest o niebo lepiej niż w GH, gdzie oparcie mi sięgało pod łopatkę). A już szczytem wszystkiego są odbijające się zegary w szybie. Komuś się za krótki daszek nad nimi zrobił. Zawieszenie faktycznie jest najcichsze jakie mi było dane poznać (poza E-klasą, ale to jakby nie ta planeta cenowa).

PostNapisane: Wt, 11 lut 2014, 15:24 
Nowicjusz
Od: 25.01.2014
Rok produkcji: 2014
Cytuj:
Co mi po właściwościach jezdnych, skoro po 150 km boli mnie tyłek (i tak jest o niebo lepiej niż w GH, gdzie oparcie mi sięgało pod łopatkę).

Z bolącym tyłkiem muszę się zgodzić - też mnie to przeraża, mam nadzieje, że się rozejdzie ten fotel jakoś :(

Ostatnio edytowano Wt, 11 lut 2014, 19:17 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
Poprawa cytatu

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1