Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 10:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 186  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 22:30 
Świeżak
Od: 26.12.2016
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
LPG: Tak
Region: mazowiecki
grzesiolek Twoja opinia jest w 100 procentach trafna. Dzieki za opinie takich potrzebowalem w nowym roku zakupie

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 22:42 
gzesiolek napisał(a):
rkarcz napisał(a):
Jak masz Dacię to po zakupie Mazdy będziesz się czuł bardzo swojsko. A jeśli sam coś wyciszałeś w swojej Dacii to doświadczenie ci się przyda w Maździe.

Ma się nijak do rzeczywistości...

Coraz częściej spotykam się z kompletnym niezrozumieniem tego co piszę. Czas na opuszczenie forum czy co? :facepalm:

Moim zdaniem ma pod jednym podstawowym względem: kwestią czasu jest odkrycie, że wyje. Z każdej strony wyje.
Mniej niż w Dacii? Ojej, hurra, to cudownie. Dacia pokonana. Co za sukces... Nie zmienia to faktu, że wyło, wyje i wyć będzie. Od dachu, podłogi, słupków, nadkoli.
Doświadczenie z Dacii może się wtedy koledze bardzo przydać. I nie tylko w kwestii wyciszania ale poziomu rozczarowania M6.
Napisałem coś innego? Napisałem, że Mazda to ten sam poziom głośności co Dacia? Nie, dlatego kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi..
A kupowanie po wzorcu kiepskiego wyciszenia kolejnego samochodu mającego główny mankament w postaci szumów wszelkiej maści to jest chyba samobiczowanie. :hihi:
Wiele samochodów ma wiele różnych przypadłości, ale w kwestii wyciszenia jako powodu najczęściej irytującego właścicieli Dacia = Mazda.
Potwierdza to objętość wątków na forach tych marek. Czysta statystyka. Nic więcej.

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 22:44 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
rkarcz - rozumiem, że teraz to już z Twojej strony jest zakaz kupowania M6, bo Ty jesteś rozczarowany?
Daj sobie luz, bo czytać już się nie da Twoich postów. Żal.pl.

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 22:48 
shadown w twoich oczach M6 to wzór cnót wszelakich. Teraz. Byłem w twojej sytuacji, przed taką samą decyzją.
I po 1,5 roku posiadania jak czytam swoje posty z tamtego okresu to chce mi się śmiać - z samego siebie rzecz jasna.. :parowka:
Decyzja należy do ciebie oczywiście. Szum to w sumie nawet dla mnie najmniejszy problem. O wiele większy to syk powietrza przy łączeniu szyb bocznych z uszczelkami.
Tu nazwany fachowo/pieszczotliwie jako EUS. Wsiądź do swojej Dacii, uchyl szybę na 1mm i się przejedź. Jak ci odpowiada ten dzwięk to bierz M6, jak nie to naprawdę się zastanów.

-- Dodano: 26 grudnia 2016, o 22:48 --

tombien nie przesadzaj, jaki zakaz? O czym ty dobry człowieku piszesz?
Ja piszę swoją opinię. Jak ci się ona nie podoba to nie mój problem.

Zobacz moją 6tkę  

moderator
PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 23:20 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: małopolski
rkarcz napisał(a):
Wsiądź do swojej Dacii, uchyl szybę na 1mm i się przejedź.

Bo różnych świstów w stylu EUS w Dacii nie ma wcale, ba są lepsze pojawiające się i znikające gwizdki w zależności od kierunku wiatru...
Robert a później się dziwisz, że Cię nie rozumieją...

Nie odpowiedziałeś mi na zasadnicze pytanie, czy jechałeś jakąkolwiek Dacią i wiesz o czym mowa, czy bazujesz na tym, że i tu i tam na forum ludzie szukają sposobu aby wyciszyć auto?
Tu nie chodzi o to, że Mazda bije Dacie i hurra, tu chodzi o to, że to inna liga...
To większa znacznie większa różnica niż między M6 a Audi A6...
Przynajmniej tak mówią moje uszy...

Kolega się pytał czy w Maździe będzie miał równą masakrę jak w Dusterze, moim zdaniem nie...
A z Twoich słów wynikło, że będzie miał podobnie...
Stąd od razu moje pytanie czy jeździłeś jakąkolwiek Dacią... Bo jeśli tak i takie masz odczucie to Cię przepraszam, wchodzę pod/na stół i odszczekuję... i dziękuję Bogu, że mój egzemplarz Mazdy jest wyjątkowy i nie wyje nawet w 1/3 tak jak Dacie którymi mam okazje jeździć...
Jeśli jednak nie jeździłeś to jednak wprowadzasz kolegę nieco w błąd...
Bo co innego napisać, że Mazda jest dość głośna w tej klasie i wiele egzemplarzy ma wkurzający EUS i jeśli chodzi o ciszę lepiej wybrać to i to... (tutaj pozostawiam miejsce na Twoje doświadczenia), a co innego napisać, że w Maździe będzie się czuł podobnie jak w Dacii...

Po to jest forum aby przedstawiać swoje opinie i doświadczenia, a że akurat mam w tej chwili bezpośrednie porównanie to i staram się przekazać co wiem. Stąd też wchodzę w dyskusje z opiniami które nie pokrywają się z moimi doświadczeniami...
I naprawdę chciałbyś forum, gdzie nikt by nie dyskutował z Twoimi opiniami... to co to by było za forum?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 23:39 
Amator
Od: 28.09.2013
Rkacz, Twoje wpisy są bardzo mocno subiektywne, delikatnie mówiąc. Ja się przesiadłem w 2012 z BMW 5 E61 na GH i bylem tak zadowolony, że rok temu kupiłem GJ. Większości problemów opisywanych na forum po prostu totalnie nie rozumiem. Wyciszenie mazdy​ jest przyzwoite jak na tą klasę auta. Stosunek ceny do jakosci jest chyba najlepszy na rynku. Co w tej cenie może równać sie z mazdą?

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 07:33 
Stały bywalec
Od: 25.06.2015
Region: śląski
U mnie po zastosowaniu uszczelki typu "P" EUS nie ma.

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 08:10 
Grzesiolek, nadal twierdzę że masz problem ze zrozumieniem tego co napisałem. Widzisz tylko krytykę Mazdy z mojej strony i właściwie nic więcej. Nie jeździłem Dusterem, Loganem czy inną Dacią bo wystarczy mi Mazda. Ale oba samochody generują sporą ilość osób walczących z wyciszeniem, które jest słabe. Ogólne. A doliczając EUS jest kiepsko. Jeżeli wchodzę na forum Passeratti i widzę - olej, olej, olej to chyba można uznać że ten samochód na wiele problemów ten ma naprawdę poważny? Czy mam brać Passata i jeździć aby potwierdzić, tak Passat ma problem? Temat jest przewałkowany, bo aut jest cała masa i wiadomo kiedy go rozwiązali. A w Maździe ilość aut to błąd statystyczny VW i każda opinia ma jakieś tam jednak znaczenie. Ale brak zastrzeżeń do wyciszenia to zdecydowana akurat mniejszość w kwestii problemów. Nawet mamy tu kolegę który miał jedną Mazdę i był zachwycony a następna kupiona po pół roku i masakra z wyciszeniem. Jeden użytkownik, dwa samochody i 2 skrajne opinie. Ja w firmie mam 3 i wszystkim wyją.
Co do dyskusji to przecież nie komentuję twojej oceny że Mazda jest super cicha. To twoja opinia i dla mnie jesteś szczęściarzem bo trafiłeś na tego Japończyka co ci właściwie wszystko poskładał. Większość nie miała tego szczęścia niestety. I kolega shadow bazując tylko na twojej opinii może się srodze rozczarować bo takie poskładanie auta to rzadkość.
Pszyman, jak każdego. Nawet w kwestii wyciszenia są zadowoleni. Pozostaje tylko pozazdrościć i znaleźć co jest inaczej niż u malkontentów. Piszesz o cenie nowych, używanych? No Mazda ma długą listę nieprzydatnych gadżetów robiących z niej "gwiazdę" w kategorii cena/wyposażenie. Ja mam na ten temat swoje zdanie. Łatwiej dać pierdoły typu aystent pasa ruchu niż poszukać przyczyn EUS. Klient i tak kupuje oczami i listą wyposażenia. Ty przesiadłeś się z BMW, a ja z Opla. O klasę cichszego niż Mazda choć to ta sama klasa. U innych producentów są przynajmniej akcje serwisowe. W Maździe dobrze, że jest to zacne forum, bo nie jednego ASO przekręciłoby na wiele przypadłości.

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 08:32 
Wtajemniczony
Od: 03.10.2016
Rok produkcji: 2016
Ja mam M6 MY2017 czyli tą z niby grubszymi szybami i coś tam bardziej wyciszoną ale powiem szczerze że w 10 letniej alfie 159 było ciszej. Przed zakupem trochę o tym czytałem ale sprawę zbagatelizowałem, myślałem że przesadzacie ;) No ale fakt jadąc 140 km/h faktycznie słychać wycie i to mało fajne. Na letnich pewnie będzie trochę ciszej, zresztą w trasie mało jeżdżę więc jakoś to zdzierżę ale problem jest. Jakbym robił duże przeloty to pewnie by irytowało.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 08:47 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
prv87 Gdybyś nie czytał forum to pewnie byś tego nie zauważył... Wczoraj wracałem i w pewnym momencie się zastanawiałem skąd ten szum idzie. Tak ze słubków B no cóż, a pozatym błoga cisza na zimówkach... Gdyby nie forum w ogóle bym tego nie rejestrował.

Jak wałkowałem wątki w passacie. To tak różowo nie ma. Aczkolwiek zaważając na ilość sztuk w Passacie (choć trzeba też przyznać, że dużo tutaj jest aut służbowych a to wtedy ludzie inaczej podchodza) to problemów głównych nie ma. Jednak dużo jest mniejszościowych problemów. Widziałem opinie chyba z 10 osób o dużym szumie ze słubków B w passacie :facepalm: Jednak skala każdego tam zjawiska jest jakby mniejsza więc nie ma armi osób które walczą z tym samym problemem... Inna sparwa, że B8 jest o dwa lata krócej na rynku. Podejżewam, że dopiero pierwszy wysyp problemów. W analizie użytkowików widzę, że sytuacja tam jest dużo mniejszym stopniu zawansowania.
Statystycznie mam wrażenie, że M6 cierpi przez swój wygląd dwukrotnie. Pierwszy raz przez nietrafione zakupy, bo o rozsądku zapomnieli. Drugi raz jak się pojawi jakiś problem to serce zawsze bardziej boli niż rozum. Stąd np u mnie u człowieka który się kieruję 99% w życiu rozumem. A zakupu auta dokonał 50%/50% to miałem chwilę zwątpienia.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 09:08 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Region: zagranica
@prv87 mam tez MY2017
jaki rodzaj halasu masz najwiekszy?
u mnie EUS brak
jedyne co mogloby byc ciszej to halas dochodzacy z podwozia i nadkoli.
ale ja tez przesiadalem sie z Volvo ktore sa porzadnie wyciszone.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 11:13 
Wstydliwy
Od: 15.12.2016
Region: łódzki
wiekszość postów się nie da czytać na temat wyciszenia
wy chyba macie wyciszone radio do granic wytrzymałości i tylko nasłuchujecie tych szumów
zrobiłem przez weekend pierwszy tysiąc km i gdzie te szumy które tak niby utrudniają życie :) ??
przestańcie pieprzyć :) i cieszcie się z jazdy bo autko naprawdę przyjemnie jeździ :)

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 11:15 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Region: zagranica
nie wiekszosc tylko rkacz-a <offtopic> :rozpacz: :> :hi: :hihi:

Ostatnio edytowano Wt, 27 gru 2016, 11:16 przez DM2009, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 11:16 
Stały bywalec
"Zauroczenie" - to przechodzi [SMILING FACE WITH SMILING EYES], albo dobry egzemplarz. Proponuję wakacje w Chorwacji to pogadamy wtedy.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 11:17 
Wstydliwy
Od: 15.12.2016
Region: łódzki
wybacz że wszystkich do jednego worka włożyłem ;)

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 13:51 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Rok produkcji: 2013
Czytanie tego wątku to jak kręcenie się w kółko :wink: .

Niby problemu nie ma, a wątek ma już ponad 189 tyś wpisów :) .
Auto powyżej pewnej prędkości (ok 130) ma dokuczliwy szum i koniec kropka. Czemu obiektywnie do tego się nie przyznacie.

Każdego nowo kupującego nie odstraszam od zakupu M6. Sam jestem z niego zadowolony ale jakbym jeździł częściej w długich trasach to bym szukał okazji zamiany na coś innego.

Jeśli ktoś rozważa zakup Mazdy 6 to proponuje wypożyczyć auto na dzień lub dwa i udać się w trasę min. ze dwa razy po ok. 400 km i sprawdzić czy mu komfort jazdy odpowiada.
Krótka jazda próbna (nawet kilka razy) z handlowcem nie da obiektywnego obrazu <nie> .

Czytanie tego wątku a potem jazda próbna zazwyczaj daje efekt typu - nie jest tak źle <niewiem> :idea: :wink: .
Bo to się słyszy jak emocje jarania się nowym autem osłabną :) .

PS.
Nie ma aut idealnych bo one są w naszych głowach. Pozostałe cechy Madzi są naprawdę <spoko> i przyjemnie się nią jeździ :wink: .

moderator
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 13:59 
Fanatyk
rkarcz napisał(a):
Widzisz tylko krytykę Mazdy z mojej strony i właściwie nic więcej.

Ale ja z krytyką się zgadzam... Nie zgadzam się ze stawianiem znaku równości między Mazdą a Dacią przez osobę która z Dacią nigdy nie miała nic do czynienia...
A z tym, że Mazda jest głośna się całkowicie zgadzam... Sam właśnie zrobiłem w megawietrze 400km i właśnie odkryłem co to znaczy falująca maska... z maksymalnymi podmuchami od przodu zastanawiałem się czy zaczep maskę utrzyma... o dziwo mimo odczuwania każdego podmuchu na nadwoziu, podwozie jechało bardzi stabilnie i nie rzucało kierownicą, przynajmniej nie bardziej niż w innych autach którymi do tej pory w życiu jeździłem...

rkarcz napisał(a):
Co do dyskusji to przecież nie komentuję twojej oceny że Mazda jest super cicha

He?

A gdzie tak i kiedy napisałem?

Aha to miało być pewnie do Pszymana...

CzerwonaStrzala, no właśnie bywa różnie... tzn. są egzemplarze gdzie EUS, prawie nie ma, a szum jest przy prędkościach autostradowych, a są takie które już przy 80km/h mają EUS...

Znamienny jest przykład podany przez Roberta... jest tutaj użytkownik, który miał jedną Mazdę 6 i był tak zadowolony, że po kradzieży tej ulubionej kupił drugą... no i...
Zawiódł się strasznie... trafił na egzemplarz 2x głośniejszy...
W tym wypadku można odrzucić kwestie personalnych preferencji... po prostu jak masz farta to trafiasz na auto takie jak inne w tej kasie... jak masz pecha trafiasz na auto, które chcesz oddać po paru miesiącach...
Ale nawet przy największym pechu to nie Dacia i tego się będę trzymać :P

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:07 
Stały bywalec
gzesiołek - zgadzam się z Tobą, zależy jak się padnie. Moja jest średnia, na długie i chropowate to chyba żadna się nie nadaje. Ale są egzemplarze tragiczne. Raz takim jechałem na jeździe próbnej to katastrofa. 120km/h i nic nie słuchać tylko hałas. Jeśli rkacz na taką trafił to mu się nie dziwię, że psioczy bardziej niż inni.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:11 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Trzeba też wziać pod uwagę to, że rkarcz dość intensywnie użytkuje samochód i jeździ głównie "po niemieckich autostradach". ;)

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:12 
Stały bywalec
No to tym bardziej źle wtrafił się w auto.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:20 
Amator
Od: 28.09.2013
Ja mieszkam w Niemczech. Jeżdżę po autostradach, porównuje z moimi wcześniejszymi autami, bmw 3 i bmw 5, tragedi nie widzę. Oczywiście, że jest "inaczej", w portfelu też różnicę widzę. Ogólnie, jak dla mnie, na plus.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:33 
Przy moim użytkowaniu premium i nie premium znaczenia nie ma. Wszystkie wyją powyżej 200. Ale syk powietrza od szyby poza Mazdą jest nie spotykany. I skoro nawet Koliber, mistrz jazdy o kropelce wypowiada się o tym jednoznacznie to go kogo ta mowa? :)
Gzesiolek nadal się nie rozumiemy. Mi nie chodzi o poziom hałasu, a o to że i w Dacii i w Maździe hałas to główny powód aby to auto znienawidzić. Dlatego pojawił się znak równości. Kolega shadow mając wyczulone ucho w Dacii wątpię aby na luzie przeszedł w Maździe do EUS. Ogólny huk jest do zniesienia, choć i przy podróżach powyżej 4h jest wkurwiający. EUS już nie. Na tym zakończony dyskusję bo i tak właściwie do niczego nie prowadzi. Zadowolonych z wyciszenia Mazdy rozumiem bo jestem zadowolony z silnika i skrzyni AT. Jakby ktoś napisał że to kupa łajna też bym go nie zrozumiał, a może nawet oburzył. :)

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:42 
Bywalec
gzesiolek napisał(a):
CzerwonaStrzala, no właśnie bywa różnie... tzn. są egzemplarze gdzie EUS, prawie nie ma, a szum jest przy prędkościach autostradowych, a są takie które już przy 80km/h mają EUS...

Znamienny jest przykład podany przez Roberta... jest tutaj użytkownik, który miał jedną Mazdę 6 i był tak zadowolony,

Ja mam egzemplarz z 2013 roku i u mnie EUS nie występował ale natarczywe szumy opływu wiatru przy prędkościach autostradowych już tak. Za każdym razem jak czytałem tu na forum, że u kogoś jest cicho zbierałem się i udając zainteresowanego kupnem odbywałem jazdę próbną innym egzemplarzem. Robiłem tak dwa razy już po zakupie swojego i za każdym razem efekt był podobny jak u mnie . Fakt czasem mniejszy lub większy w zależności od warunków pogodowych/kierunku wiatru czy deszczu ale głośność Mazdy 6 w trasie była zauważalna.
Przy dzisiejszym montażu w fabrykach ciężko mi uwierzyć, że ktoś ma lepiej zmontowane auto i u niego akurat było cicho. No ale cuda się zdarzają.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 15:21 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
CzerwonaStrzala W MY2017 aka FL2 w oficjalnym komunikacie do modyfikacji jest zmiejszenie tolerancji spasowania więc...

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 16:08 
Bywalec
Czyli wszyscy posiadacze modeli MY2017 aka FL2 mają temat ogarnięty <spoko> .

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 16:12 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Region: wielkopolski
Moim zdaniem M6 FL2 nie odstaje od innych samochodów w tej klasie i cenie. Porównuję do Laguna (którą miałem) i Talismana, którym jeździłem tylko na demo, Passata, którym nie raz miałem okazję się przejechać, Insigni z 2008 bo nowej ze znajomych nikt nie ma.

Zaznaczam, że używam opon zimowych Nokian WR A4, a na lato kupię Continental ContiSport Contact 5, co może istotnie zmienić hałas słyszany od nadkoli.

moderator
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 16:58 
Fanatyk
rkarcz napisał(a):
Kolega shadow mając wyczulone ucho w Dacii wątpię aby na luzie przeszedł w Maździe do EUS. Ogólny huk jest do zniesienia, choć i przy podróżach powyżej 4h jest wkurwiający. EUS już nie.

A ja właśnie mam wrażenie, że powinno być odwrotnie... kolega mając uszy dostosowane do Dacii <offtopic> po jeździe Mazdą będzie przez pierwsze miesiące wniebowzięty :P

A później przyjedziecie razem do mnie <baseball>

Wg mnie przesiadka z cichszego auta powoduje traumę w Maździe, a nie odwrotnie ;)

Ok luzik... nie ma co ciągnąć tematu, gdy w sumie się zgadzamy, ale tak w 90%

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 17:23 
Bywalec
Od: 24.11.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: lubelski
szuki napisał(a):
macenty A pomogło?

Dopiero założyłem ta
2PCS Rubber Stainless Steel Door Seal Filler Strip For B pillar Car Door Protection Sealant Strip car accessories
http://www.aliexpress.com/item/32669570 ... 70142.html
(from AliExpress Android)
i wydaje mi się że już jest lepiej a przynajmniej dźwięk zamykany drzwi jest premium i nie ma dziury pomiędzy drzwiami więc ta mogę polecić bo i nie brudzi się w środku. Reszty jeszcze nie zamocowalem bo mam zimny garaż a pogoda nie sprzyja i wolę poczekać na cieplejsze dni.

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 17:27 
Bywalec
Od: 24.11.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: lubelski
modo napisał(a):
macenty, szuki
Na stronie youbuy.com jest kalkulator kosztów, wg którego wynika, że za taką paczkę trzeba liczyć ok 100$ kosztów wysyłki.

Bawiłem się kalkulatorem, aby oszacować wysyłkę 10 sztuk produktu. Koszt wysyłki wynosił ok 400$, więc chyba opłaca się robić grupowe zamówienia...

-- Dodano: Pt, 23 gru 2016, 07:41 --

macenty, znalazłeś pasującą uszczelkę do krawędzi drzwi?

ta zamówiłem bo jest najgrubsza i powinna być najlepsza
196" 5M X D Shape car styling Interior Exterior Black Rubber Seal Weather Strip Automotive Trucks Window Door Edge Seal Strip
http://s.aliexpress.com/eaMNVjEb
Na wszelki wypadek kupiłem i ta...
4Meter pcs/ lot P type car sound insulation seal sealing rubber strip sealing Noise Weather Rubber 3m Sticky Tape car door seal
http://www.aliexpress.com/item/32305403 ... 03794.html
Oczywiście z rozpędu polknalem i ta
4Meter Z type 3M adhesive car rubber seal Sound Insulation , car door sealing strip weatherstrip edge trim noise insulation
http://www.aliexpress.com/item/17070684 ... 68455.html

Teraz czekam na pogodę i kleje wszystko co się da i gfzie się da

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 17:33 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
piotrekh79 napisał(a):
wy chyba macie wyciszone radio do granic wytrzymałości i tylko nasłuchujecie tych szumów
zrobiłem przez weekend pierwszy tysiąc km i gdzie te szumy które tak niby utrudniają życie ??
przestańcie pieprzyć

Ty kolego masz chyba najmniejsze prawo aby kwestionować opinie innych użytkowników. Pokonałeś autem raptem 1.000 km i postanowiłeś wystawić super recenzję. Dodatkowo pouczasz, jak należy nastawiać radio, np. wg Ciebie ja wolę ściszać radio by wsłuchiwać się w szumy od szyb, gdyż jestem nimi zafascynowany, Ty zapewne nastawiasz je na cały regulator bo lubisz słuchać muzyki.
Najpierw się zastanów a dopiero potem pisz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 186  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1