Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 16:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 29 lis 2016, 23:08 
Wtajemniczony
Od: 13.10.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Jest kilka osób na forum, które modliły się o Ciebie (mazdę wybrali oczami bez oglądania wcześniej i nie zadowala ich teraz).

PostNapisane: Wt, 29 lis 2016, 23:46 
Bywalec
Od: 23.02.2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: mazowiecki
ja planuję na początku roku sprzedać swoją M6 2016. na PW zapraszam, jeśli jesteś zainteresowany.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 08:56 
Wstydliwy
Od: 28.11.2016
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
benjamin napisał(a):
a jaka to jest dobra cena i w jaki silnik i wersje celujesz??
w dziale sprzedam szukaj choć ciężko roczne auto trafić.

Dobra cena to taka, która zadowala obydwie strony.
Kombi sky-energy 2.0 165 AT

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 08:57 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Skrzynia: MT
Region: małopolski
wasyllinio ma stronę, na której jest kilka zdjęć jego samochodu: viewtopic.php?f=89&t=5369

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 09:53 
Wstydliwy
Od: 28.11.2016
Ale igła ! lecz szukam kombi ...

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 10:01 
wasyllinio a cóż się takiego stało, że tak drastycznie.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 10:09 
Bywalec
Stawiam, że wasylinio przymierza się do BMW 5. :)

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 10:29 
Bywalec
Od: 23.02.2016
Nie, 5 za droga trochę;p mam możliwość zmiany na inne to czemu by tego nie wykorzystać? Myślę nad lexem is, bmw 4 gc i audi a5 sportsback.
Rkarcz, jest trochę rzeczy, które mnie mocno wnerwiają w tym samochodzie i stąd taka decyzja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 11:47 
Wstydliwy
Od: 29.11.2016
Rok produkcji: 2008
Silnik: -
Wersja: -
Witam serdecznie....

Jak widzicie jestem nowy na forum choć przeglądam je już od dłuższego czasu.
Jestem właśnie na etapie wyboru nowego auta i mocno zastanawiam się na Mazdą 6 SkyPassion 2,5 Pb a Passatem B8 1,8 TSI z DSG z mniej więcej porównywalnym wyposażeniem.
Jednak w takim zestawieniu Mazda wychodzi 145 tys natomiast Passat prawie 10 tys. więcej.
Za plus na Mazdę przemawia cena, wygląd i skrzynia, natomiast Passat jest większy, szybszy i cichszy.
Ona auta testowałem osobiście i szczerze powiem że Passat lepiej się zbiera i jest w nim bardziej komfortowo.

Dodatkowym czynnikiem jest fakt że mam możliwość zakupu aut bez podatku VAT i akcyzy co dodatkowo idzie na plus dla Mazdy. Po odliczeniu tych podatków i przy doliczeniu rabatów od dilerów Passat wychodzi 112 tys , natomiast Mazda 101 tys.
Zastanawiam się jak sytuacja się zmieni po 1 stycznia bo auto planuje zamówić właśnie pod koniec stycznia.

Tutaj prośba do Was forumowiczów. Czy wiecie który diler Mazdy prowadzi taką sprzedaż już bez VAT i wystawia zaświadczenie o podatku akcyzowym aby odzyskać to z Izby Celnej.

A może polecilibyście inne auto w cenie około 150 tys z silnikiem benzynowym i automatyczną skrzynią.

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 12:05 
AroS do tego Paska nie doliczaj niczego co ci jest kompletnie niepotrzebne - zerknij na systemy Mazdy i zastanów się co z nich ci jest tak naprawdę potrzebne - z tym konfiguruj Paska. To że Mazda nadrabia systemami to oczywiste przy takiej zjebanej konstrukcji mechanicznej nadwozia. Kable i ECU łatwiej i znacznie taniej wpasować w budę niż tą budę poprawić. Ważne jest też jak będziesz tym samochodem jeździł - miasto, trasy, drogi gminne, wielopasmówki. Nie sama cena i wyposażenie robią wybór.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 12:21 
Wstydliwy
rkarcz w zupełności się z Tobą zgadzam.

Do Paska doliczyłem elektryczne fotele skórzane i bezdotykowy dostęp do auta z elektrycznym bagażnikiem czego w Mazdzie nie ma.
Natomiast pozostałe systemy są porównywalne.
Przez kolejne 2 lata auto będzie latać przeważnie po autostradach w Europie natomiast później głównie miasto po 50 km dziennie.

Ja stawiam przede wszystkim na komfort i wygodę kierowcy i pasażerów oraz koszta eksploatacyjne.
Mazda na plus koszty Passat na plus komfort.

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 12:22 
AroS to na pierwsze 2 lata kup Paska, a później 2 letnią Mazdę.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 12:24 
Nałogowiec
Od: 23.07.2016
AroS, Nie licz tez na pomoc ze strony Mazdy Motors Poland ani Mazdy Europe. Sprawdz w Mazdzie wszystkie funkcje na jakich ci zalezy , nawet te najdrobniejsze i najbardziej wydawaloby sie oczywiste. Niczego nie zakladaj z gory. I sprawdz, a nie bazuj na tym co ci powie dealer lub nawet odpowie Manager Productu z Mazdy Motor Poland. Mazda czesto zwala barka jakies funkcji na prawo europejskie co nie jest zgodne z prawda.
Ja juz teraz nie wybralbym Mazdy.

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 13:09 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Rok produkcji: 2013
Region: pomorski
rkarcz ma rację, autostrada i wyciszenie w Maździe nie idą w parze. Moja jeździ głównie po mieście i "dookoła komina" :) więc hałas w kabinie nie drażni mnie tak, jak tych, co latają po autostradach.
AroS a pytałeś już o to wszystko na forum Passata?

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 13:44 
Wstydliwy
Region: zagranica
AroSHej, jak mogę się domyślać jesteś gdzieś w strukturach lub dyplomacji (stawiam na struktury). Ja właśnie za tydzień odbieram M6 z salonu w Radomiu - znają procedure, można coś tam jeszcze utargować, z tym że samochodów na stocku w ogóle dużo nie ma a ja na swój czekałem od początku sierpnia. Od kolegów wiem jeszcze, że Bielsko-Biała Auto- Gazda zna procedurę I pytałem jeszcze w Wawie przy Połczyńskiej I też nie byłoby problem tam.
Pozdr.

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 15:05 
Wstydliwy
Evo1501 jeszcze nie pytalem o szczegoly na forum Passka ale wlasnie dzisiaj mam zamiar to zrobic.

dewiant23 trafiles w sedno. Ja pytalem o procedury w Mazdzie na Alei Krakowskiej w Warszawie I w Mazda Nivette na Lotniczej ...
Ani tu ani tu nie sprzedaja w ten sposob. Stad pytanie o miejsce gdzie mozna to zalatwic bez problemow. Ty tez kupujesz auto w struktury ?

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 20:04 
Bywalec
AroS, bierz Passka. Jak coś, będziesz narzekał na innym forum. ;)

PostNapisane: Śr, 30 lis 2016, 22:19 
Nowicjusz
Od: 12.10.2016
Rok produkcji: 2018
Region: wielkopolski
AroS
jestem w tej samej sytuacji (struktury) i nabyłem M6 na miejscu w D miesiąc temu (auto stało na miejscu u dilera) , po przeliczeniu wszystkiego i uzyskaniu dobrego rabatu koszty zakupu wyszły mi identyczne jak w kraju a odeszła fatyga związana z eksportem auta. Zważywszy jednak na aktualny kurs waluty i dodatki jakie oferują krajowi dilerzy (zimówki i dodatkowe immo) kupno w kraju wydaje się rozsądniejsze mimo wszystko. Jeśli chodzi o dilerów to temat na pewno ma przećwiczony praktycznie Auto Gazda w Bielsku , Bemo Motors w Warszawie i Voyager z Poznania.

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:02 
Wtajemniczony
Od: 21.12.2015
Rok produkcji: 2014
Region: zachodniopomorski
AroS napisał(a):
Przez kolejne 2 lata auto będzie latać przeważnie po autostradach w Europie natomiast później głównie miasto po 50 km dziennie.

Ja stawiam przede wszystkim na komfort i wygodę kierowcy i pasażerów oraz koszta eksploatacyjne.
Mazda na plus koszty Passat na plus komfort.

W życiu nie kupuj Mazdy jak chcesz jeździć tym czymś po autostradach.
Wtedy do kosztów eksploatacji musisz doliczyć wizyty psychiatryczne w cel leczenia nerwicy, laryngologa i wymiana tarcz/klocków co 20-30 tys km ;)
Do dużego miasta też średnio się ten samochód nadaje ze względu na gabaryty ale duży plus za dosyć duży przeswit.
M6 idealna jest na prowincji, wtedy nie za czesto śmigasz >120 km/h, za dużo ich nie ma, za szybko ci nie ukradną, minus to że daleko do serwisu ;)

pzdr
mHuba

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:30 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Region: opolski
Bardzo dobre podsumowanie. Potwierdzam, na prowincji :), krętych drogach wojewódzkich, powiatowych auto sprawuje się świetnie.
Gdybym częściej jeździł autostradami lub mieszkał w dużym mieście, pewnie zastanawiałbym się nad innym wyborem.

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:47 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Pozwolę się nie zgodzić po 3 latach doświadczeń Mazdą
jeżdżę na zmianę z żoną GJ i Passterati różne trasy i autostrady i miasto - Auta bardzo porównywalne a nawet w mazdzie jest ciszej i bardziej komfortowo (co prawda mam wyciszoną całą)
jedyny plus vw to bezproblemowe hamulce.

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:50 
Wtajemniczony
Ale slawek z czym sie nie zgodziles?
Wyciszyles sobie wiec znaczy ze problem z wyciszeniem byl, hamulce sa do d... co potwierdziles?
Wiec z czym sie nie zgodziles? Chyba że chciales napisales ze sie zgadzasz lol.

I jeszcze te spojrzenia gimnazjalistek ;)
Tam bedziesz miał taki samochód Ty i dyrektor szpitala, w dużym mieście na ulicy na której od czasu do czasu pomieszkuje już mam 5 nowych Mazd 2x CX-5, 2x M6 (jedna moja), M3 plus od czasu do czasu parkuje nowa CX-3.

Ostatnio była akcja, podchodzi do mnie facet ze sklepiku obok i mowi że znalazł kluczyki do Mazdy czy to moje?
Pokazuje i jak moje ale nie moje ja swoje mam przy sobie.
Pyta co on ma zrobić z tymi kluczykami, mowie przejdz sie po tych samochodach i pokazuje na wszystkie nowe Mazdy, poklikaj moze ktoras sie otworzy ;)

Pzdr
mHuba

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:52 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
mHuba Ale 2017 jest już częściowy wyciszony, więc? to też się zmieniło. pytanie czy jest już ok czy jeszcze nie.

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:55 
Nałogowiec
szuki napisał(a):
mHuba Ale 2017 jest już częściowy wyciszony, więc?

Ma grubsze szyby. Ale czy jest ciszej na trasach??? Trudno powiedziec, bo nie jezdzilem swoja Mazda na dluzszych trasach. W miescie wydaje sie cicha, zwlaszacza po przejsciu z diesla.

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:57 
Nałogowiec
Peterka47 napisał(a):
Ma grubsze szyby.

Cytuj:
Zwiększono ilość materiału izolacyjnego w podwoziu, tylnej części konsoli, podsufitce i drzwiach. Laminowane szyby boczne z przodu dodatkowo tłumią szum wiatru.

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 11:57 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Nie zgodziłem się z tym, że się nie nadaje na autostrady :) i że jest idealna tylko na prowincję :)
mieszkam w Warszawie i nie mam w zw z tym z Mazdą problemów, wręcz przciwnie

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 12:05 
Wstydliwy
hmmm i tutaj wychodzi odwieczna prawda , że gdzie 2 ludzi tam 3 opinie.
Założyłem podobny wątek na forum Passata i czekam na opinie odnośnie Passata z silnikiem 1,8 TSI z DSG.

Martwi mnie ten hałas zwłaszcza na autostradach przy prędkościach ponad 140-160km/h. Piszecie że jest masakra a tego nie chciałbym doświadczać osobiście przez kolejne 2 lata.
Czy ktoś wie ile kosztuje profesjonalne wyciszenie auta ??

A co jest z tymi kradzieżami Mazd? Czy to już się uspokoiło czy dalej znikają zwłaszcza w Warszawie jak kiedyś szynka z półek w PRLu?

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 12:17 
Wtajemniczony
szuki napisał(a):
mHuba Ale 2017 jest już częściowy wyciszony, więc? to też się zmieniło. pytanie czy jest już ok czy jeszcze nie.

Nie śledzę watku odnośnie wyciszenia więc nie wiem, sprawdzał to ktoś to czy tylko ludek z salonu tak powiedział?
Hamulce pewnie dalej są od Matiza chyba że też coś się zmieniło?

Mnie zawsze bawi jak idę widzę te M6 na 19" a tam w środku ledwo co widoczne tarcze hamulcowe (wyglada to komicznie), przechodze dalej BMW, Audi a tam tarcze praktycznie wypełniające całą przestrzeń koła, w VW też dużo większe.
Z tego co zauważyłem to inne japonskie/koreanskie samochody też mają małe tarcze.

Pzdr
mHuba

-- Dodano: Cz, 1 gru 2016, 12:17 --

AroS napisał(a):
Martwi mnie ten hałas zwłaszcza na autostradach przy prędkościach ponad 140-160km/h. Piszecie że jest masakra a tego nie chciałbym doświadczać osobiście przez kolejne 2 lata.
Czy ktoś wie ile kosztuje profesjonalne wyciszenie auta ??

Jest cały wątek odnośnie tego gdzieś tu na forum, 3-10 tyś zależy od zakresu i części kraju gdzie chcesz to zrobić.
Hałas jest przynajmniej u mnie, podobno wyciszony to inny samochód.
Są ludzie którym ten hałas nie przeszkadza, jak jade sam to jakoś to można znieść , jak z kimś i masz autostradę to w samochodzie nie pogadasz.

Pewnie możesz kupić furę za 155 tyś, wyciszyć za kolejne 10 tyś, wstawić jakieś normalne hamulce za nie wiem ile 5 tys? W Warszawie to jeszcze musisz parkować w bunkrze.
Można? Pewnie że mozna ;) Tylko po co?
Ja chce ten samochód na 3 lata i nie chce w niego ładować tylko jeździć wygodnie i bezpiecznie.

Pzdr
mHuba

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 12:24 
Nałogowiec
AroS Sprawa wyciszenia M6 jest bardzo długa. Osobiście nie narzekam, jechałem pół europy do hiszpani. Dwie rzeczy wiem na pewno: 1. Dużo zależy od asfaltu. W większości miejsc hałas był taki, że normalnie rozmawiałem. Jednak gdy był szorstki bardziej to było słabo. 2. Z moich obserwacji wynika, że opony które dają Bridgstone są głowym powodem problemów jeśli nie chodzi o EOS który wkurza część ludzi część nie. Teraz jestem na zimowych Nokianach i samochód jest nie do poznania. Nie miałem takiego asfaltu bym jechał i nie mógł rozmawiać z osobami z tylnej kanapy... Aczkolwiek EOS jest słyszalny bardziej.

Ostatnio edytowano Cz, 1 gru 2016, 12:29 przez szuki, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Cz, 1 gru 2016, 12:31 
Wtajemniczony
AroS napisał(a):
hmmm i tutaj wychodzi odwieczna prawda , że gdzie 2 ludzi tam 3 opinie.
Założyłem podobny wątek na forum Passata i czekam na opinie odnośnie Passata z silnikiem 1,8 TSI z DSG.

Nie czekaj na opinie tylko weź każdy samochód na weekend z salonu nawet jeśli mialbyś zapłacić kilka stówek i sobie pośmigaj.

Nie mam porownania do Passata ale mam do Golfa takiego z wypożyczalnii najtańsza wersja z możliwych i w nim było ciszej przy 160-170 niż w mojej M6, dużo ciszej.
Pewnie tam był jakiś mały benzyniak, u siebie mam 2.2D ale chyba wszyscy właściciele M6 narzekaja na dwie rzeczy hamulce i właśnie wyciszenie (a to jest chyba podstawa na autostradzie?).

Pzdr
mHuba

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1