Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 22:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 14 gru 2014, 19:24 
Świeżak
Od: 29.08.2013
Sorry prawo jazdy mam od 20 lat i wiele przejechanych kilometrów , wiele różnych sytuacji na drodze . Kilka razy uciekałem na pobocze bo ktoś zjechał na mój pas ( 3 lub 4 razy ktoś zasnął) i podłokietnik w niczym mi nie przeszkadzał. Więc niech każdy kieruje się takimi kryteriami jakimi uważa, a takie rady to z całym szacunkiem zachowaj dla siebie . Ja robię tak jak uważam i uwierz mi nigdy jeszcze nie spowodowałem zagrożenia na drodze. Liczy się rozwaga i odpowiedzialność w tym co się robi.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 19:46 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Soory ale ja korzystam z podłokietnika :-P

-- Dodano: N, 14 gru 2014, 19:44 --

a i tak Mazdą bardzo dobrze mi się :D jeździ

-- Dodano: N, 14 gru 2014, 19:46 --

Prawo jazdy mam od 30 lat :)

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 19:48 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
ketiuz napisał(a):
dowiedziałem się , że model po lifcie ma być wyciszony na poziomie audi a4

W to też nie wierze ,bo to by oznaczało 150kg więcej i ideologia Skyactive pójdzie do "diabla" <metal> Moje dodatkowe wyciszenie to 60-70 kg ,a do A4 jeszcze daleko. :wink: Choć jest już ok. <spoko> .Ale to nie Audi.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 19:51 
Fanatyk
Blasiowy ! tak Ci głośno?
Chyba nie śmigałeś Mitsubishi Lancerem auto trzyma sie drogi zapierdziście ale głośneeeee łoooooo :*

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:04 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Koliberowy,mi już nie jest głośno ale A4 jechałem i oprócz wyciszenia to jeszcze szyby ,blachy,itd. :) Ja życze Mazdzie wyciszenia na poziomie A4 ,oby im wyszło ale nie wierzę. :wink:

Ostatnio edytowano N, 14 gru 2014, 20:39 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
wierzę = wiara

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:05 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Region: dolnośląski
Andrzejsr napisał(a):
Bez żadnej złośliwości, ale sugeruję się nauczyć prawidłowej pozycji rąk na kierownicy i w ogóle ciała. Akurat mazda umożliwia to fajnie. Podłokietnik w czasie jazdy? jak sobie wyobrażasz szybką reakcję w razie W ? - proponuję przećwiczyć takie podstawowe manewry w jakiejś szkole doskonalenia techniki jazdy (w warunkach na torze - bezpiecznych - na przykład w Kielcach sjs.pl ) - będziesz sam wyrzucał podłokietniki najdalej jak się da.

Nie popadajmy w szaleństwo. Jeżdżąc dużo trzeba co jakiś czas zmieniać pozycję i podłokietnik to super umożliwia. Chciałbym zobaczyć Cię w drodze przez 3-4h trzymającego ciągle tak samo dłonie na kierownicy ;).

Wyciszenie na poziomie A4? A co z wagą?? Bo bez jej wzrostu to słabo to widzę ;) - wystarczy spojrzeć w dane techniczne skąd takie wyciszenie w Audi.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:12 
Fanatyk
Na pewno w Maździe jest głośniej i to wina odchudzenia.
Zdaję sobie z tego sprawę chcę tylko powiedzieć,że dramatu nie ma.
Uważam też ,że dużo hałasu jest wynikiem beznadziejnych opon i przenoszenia się hałasu z toczenia opon. Z otoczenia też jak pisze Blasia
szybki-nie szyby i blaszki-nie blachy :lol:

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:21 
Świeżak
Według informacji z centrali od znajomego co jest podobno potwierdzone: wyciszenie na drogach o gorszej nawierzchni ma jest lepsze w stosunku do przedliftu 10-14% , a na drogach expressowych i autostradach , czyli w szybkiej trasie 25- 28% , czyli jak on stwierdził poziom obecnej audi A4. Jeżeli będą te dolne granice to jest super poprawa. A co do tematu podłokietnika , który to ja zacząłem dzisiaj to ja nie wyobrażam sobie auta bez wygodnego i regulowanego podłokietnika.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:23 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Opony w Flu też zostały zmienione :)
Ketiuz źle sledzisz forum, temat podlokietnika był już intensywnie poruszany wcześniej :)

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:25 
Świeżak
Koliber 1960(Sorry prawo jazdy mam od 20 lat i wiele przejechanych kilometrów , wiele różnych sytuacji na drodze . Kilka razy uciekałem na pobocze bo ktoś zjechał na mój pas ( 3 lub 4 razy ktoś zasnął) i podłokietnik w niczym mi nie przeszkadzał. Więc niech każdy kieruje się takimi kryteriami jakimi uważa, a takie rady to z całym szacunkiem zachowaj dla siebie . Ja robię tak jak uważam i uwierz mi nigdy jeszcze nie spowodowałem zagrożenia na drodze. Liczy się rozwaga i odpowiedzialność w tym co się robi.) to była moja odpowiedź na post Andrzejsr , który wysyła mnie na kurs

-- Dodano: N, 14 gru 2014, 20:25 --

Arzago na której podstronie bo nie mogę znaleźć . Z góry dzięki za wskazanie

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:30 
Fanatyk
ketiuz ale oczywista, że masz rację, czytaj jak wyżej, też piszę, że używam podłokietnika i to od wielu lat i Cię popieram. :wink: No 30 lat temu nie używałem, bo w maluchu nie było. :wink:

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 20:40 
Bywalec
Ketiuz teraz nie znajdę bo w tel ciężko się szuka. Było to chwilę po oficjalnym faceliftinhu :)

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 21:42 
ketiuz napisał(a):
Arzago na której podstronie bo nie mogę znaleźć . Z góry dzięki za wskazanie

viewtopic.php?p=114163#p114163

Co do zmęczenia mięśni za kierownicą. Kiedyś bolały mnie plecy, ręce, generalnie - ojej przydałby się podłokietnik. Aż ktoś mądry doradził mi ustawienie pionowe fotela i obie ręce na kierownicy. Tak, aby pochylanie głowy, kręcenie głową angażował tylko szyję. A nie plecy i tyłek. Zbyt duże pochylenie fotela do tyłu powoduje jechanie zgarbionym. Sorry, ale to jest najczęściej popełniany błąd w pozycji za kierownicą. I żadne podłokietniki nie pomogą, nawet basen i jacuzzi by nie pomogły (niestety tego też nie ma na wyposażeniu M6). I nie ważne czy macie prawo jazdy 20, czy 30 lat. Jakie to ma znaczenie? Czym innym jest rutyna, a czym innym wiedza... :) Tym kimś mądrym był pewien mechanik z zacięciem do uczestniczenia w rajdach, więc żaden amator. Mi wytłumaczył to w prosty sposób. Trzymająć kierownicę jak woźnica lejce nie da się zrobić manewru, gdy na zdarzenie masz ułamek sekundy. Zakres pracy kierownicy przy "lejcach" to 1/4 obrotu, przy za 10 14sta 1/2 obrotu. Sorry.. I żadne obrażanie się, czy udowadnianie światu, że to nie jest mi potrzebne nic nie da. Oczywiście tak jak napisałeś można tego nie stosować. Ale wydaje mi się że lepiej stosować za 10 14sta i co 1-2h robić postój na dotlenienie i schłodzenie jąder niż ryzykować czołówkę, bo ktoś podnosił telefon z podłogi. :>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 14 gru 2014, 22:00 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
OK dobrze, że propagowana jest prawidłowa pozycja za kółkiem ale co to ma wspólnego z tematem wątku: Kupujemy GieJotkę?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 14 gru 2014, 22:04 
Fanatyk
rkarcz długi wywód , ale nie obrażaj się .Jeśli chodzi o mnie to tylko piszę,że korzystam z podłokietnika który przydaje się szczególnie w długich podróżach a jeżdżę w takie na wakacje i oczywiście,że nie cały czas. :)
Zibix!Co do wątku o kupowaniu GJ to ma związek bo chodzi o to czy GJ FL ma podłokietnik czy go nie ma.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 22:07 
Bywalec
Koliber dałeś ciała bo podłokietnik bez apelacyjnie jest :P

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 22:10 
Fanatyk
Piszę ,że nie wiem
ale jeśli jest to dobrze bo można używać jeśli ktoś ma na to ochotę i nie ma problemu czy kupić FL-kę czy zwykłą GJ-kę

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 06:44 
ZibiX masz rację. Sorry. Potraktuj to jako akcję społeczną.
Jakkolwiek wywody mogą wykazać że wersja po FL sprzyja prawidłowej pozycji za kierownicą, a wersja sprzed faworyzuje pozycję na "woźnicę". <hahaha>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 07:22 
Świeżak
Podłokietnik jest to oczywiste. Pytanie tylko czy będzie można go używać jak w wersji przedliftowej to znaczy czy jest regulowany.

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 09:55 
Amator
Od: 26.11.2014
Witam
Nie zaglądałem na forum przez weekend a tu tyle tematów na które bym chciał cos powiedzieć :) . Co do koloru to podpisuje się pod tym co zostało już powiedziane SoulRed jest piękny ale jak widzę na ulicy Mazdę to w 75% jest to właśnie SoulRed. Samochód niewątpliwe się wyróżnia ale z tych wyróżniających się czerwony jest najpopularniejszy. Najmniej jest granatowych przynajmniej w Warszawie. Ja będę miał białą ale jak czytam to wcale nic nadzwyczajnego <spoko> . Co do terminów to ja zamawiałem auto pod koniec listopada i termin mam na koniec marca. Nie mniej sprzedawca zapewnia mnie, że auto będzie nawet wcześniej. Zobaczymy. Co do upustów to da się wyciągnąć ponad 2% :wink: . Oczywiście mowa o FL.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 09:57 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Region: mazowiecki
Wychodzi na to, że nie będzie się podłokietnik przesuwał.

W ofercie na przedliftinową wersję jest napisane:
"Rozsuwany podłokietnik ze schowkiem w pierwszym rzędzie siedzeń"

Na Mazdę po liftingu już tylko:
"Podłokietnik ze schowkiem w pierwszym rzędzie siedzeń"

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 10:06 
Bywalec
Ja też przed chwilą otrzymałem zapewnienie ze koniec marca ale najpewniej będzie trochę wcześniej :)

Skoro wydajesz już 150 tys to przerób sobie podłokietnik ;) 500 zł chyba nie zniszczy cię finansowo ;)

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 10:08 
Świeżak
Jeżeli będzie tak jak pisze Pingu to straszna lipa. Jak można zepsuć taką prostą sprawę. Jak podłokietnik nie będzie przesuwany to to nie będzie podłokietnik tylko schowek. Dziwna sprawa poprawili wyciszenie a zepsuli coś innego.

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 10:10 
Adept
Od: 10.02.2014
ketiuz czy poprawili wyciszenie to się dopiero okaże jak pierwsze demo przypłynie. Na razie to wszystko marketing, a pojazdu na oczy nikt nie widział ;) Trzeba być sceptycznym do wszystkiego, a później miło się rozczarować. Tak samo może być z podłokietnikiem.

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 10:23 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Koledzy, nie ma co się oburzać. Jest jedna prawidłowa pozycja za kierownicą i kropka (pionowe oparcie aby czuć co się dzieje z tyłem wozu to jeden z elementów tej pozycji, no i ręce obie w wiadomym zegarkowym ułożeniu, jak i kilka innych elementów). Jej niestosowanie nie prowadzi w linii prostej do katastrofy drogowej. A zapewniam was, że jeździ się tak bezpieczniej, przyjemniej i wygodnie, wymaga to krótkiego treningu jedynie i przyzwyczajenia rąk. Oczywiście, że GJ nie jest sportowym autem, ale gdzieś tam jakieś geny tego ma, więc nie zaszkodzi jeśli dobrych nawyków budową kokpitu nauczy i nie będziemy później w GJtkach obserwować mydełka Fa na kierownicy itp.

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 10:33 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
ketiuz napisał(a):
Jeżeli będzie tak jak pisze Pingu to straszna lipa. Jak można zepsuć taką prostą sprawę. Jak podłokietnik nie będzie przesuwany to to nie będzie podłokietnik tylko schowek. Dziwna sprawa poprawili wyciszenie a zepsuli coś innego.

Może będzie już na starcie tunel środkowy będzie wyżej i cały środowy tunel będzie robił za wydłużony podłokietnik, trochę ala w klasie premium :idea: Zapewne na audi czy bmw się troszkę wzorowali w klimacie środka jeśli chodzi o styl :idea:

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 13:25 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Rok produkcji: inny
Zobaczcie jak wysoko zrobiony jest podłokietnik. Wygląda na to, że twórcy M6 po liftingu wzorowali się na BMW3 jeśli chodzi o wnętrze. Cały tunel może pełnić funkcje podłokietnika. Z poniższego zdjęcia bardzo fajnie to wygląda.
http://paultan.org/2014/11/20/mazda-6-f ... nterior_6/

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 13:29 
Bywalec
A ja wam mówię ze on jest na mechanizmie lukowym i wysuwa się do przodu jednocześnie podnosząc delikatnie :P

Mi to i tak obojętne :)

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 14:15 
Amator
Od: 26.11.2014
Teraz zauważyłem, że w FL nie ma przeszyć piękną czerwoną nicią :sad: Czy to tak na USA i u nas też nie będzie :? ?

PostNapisane: Pn, 15 gru 2014, 14:22 
Bywalec
Mówisz to na podstawie zdjecia z czarną skóra zamieszczona w linku powyżej? W czarnej skorze tej nici chyba wcale nie bylo;)

Nawiązując do detali o których cały czas mówimy, ja chyba najbardziej bym sie cieszyl na automatyczny bagażnik :) bardzo komfortowe rozwiązanie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1