Teraz jest So, 7 lut 2026, 18:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 17 sie 2014, 20:41 
Adept
Od: 19.03.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Piszesz o rozwiązaniu technicznym, wizualizacji czy i jednym i drugim? I jakie źródło wiadomości?

Patrząc na to zdjęcie, to tabletu w stacji dokującej nie widzę ;)

Obrazek

PostNapisane: N, 17 sie 2014, 20:47 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Jedno i drugie. Ma być żywcem przeniesione z nowej 3. Oczywiście informacje z luźniej rozmowy w ASO.

PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 13:56 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Mam pytanie - moja M6 wyjedzie z salonu na 17kach pod koniec wrzesnia na letnich oponach. W międzyczasie jednak zakupiłem nowe 19ki z oponami (lato).

Pytanie zatem czy jest możliwość zamiany opon letnich na zimowe w salonie - może ktoś przerabiał temat? Wolę zapytać przed telefonem do salonu - kwestia wybrania odpowiedniej strategii :wink: .

administrator
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 14:39 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Skrzynia: AT
BigCactus - w drugą stronę byłoby prościej, ale próbuj. :)

PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 14:51 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: mazowiecki
Nie zapominajcie o rychłej premierze kultowej Mx-5 na 25 lecie modelu. to jest najważniejsza premiera w tym roku.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 10:59 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Region: wielkopolski
Koledzy rozmawialrm z jednym z kierownikow ktory potwierdzil ze 100proc w 2015 a na 99 w styczniu pojawi sie face lifting cx5 oraz M6. Dodał ze nie znają szczegółów oprócz zmiany wnętrza na przypominające M3. Powiedział też ze nie koniecznie lift okarze się lepszy podobnie jak było to w przypadku poprzedniej mazdy i tu namieszal mi w głowie. Mam potężny dylemat co zrobić.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:10 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Środek też jest ważny. Tylko jak to będzie styczeń, to odbiór pewnie dopiero w kwietniu. Szmat czasu, ja bym nie wytrzymał

wysłane tapatalkiem z gsm

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:11 
Bywalec
Też nie mogemogę wytrzymać ale jeśli upodobania ja do takeri a ja kupię Stara to umrę ;)
A według mnie jest to realne bo mazda cx5 weszła dużo wcześniej niż m6 i razem z nią już tak szybko m6 miałoby lifta? Może właśnie dlatego że to właśnie takeri jest liftem.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:20 
Adept
Jeśli na zdjęciach powyżej rzeczywiście jest poliftowa CX-5, to wnętrza podobnego do 3 z pewnością nie ma, gdyż bez problemu daje się dostrzec bryłę kokpitu w zasadzie bez zmian w stosunku do obecnie produkowanej wersji. Oczywiście nie zmienia to faktu, że stacja MM może być zmieniona na taką z obsługą MZD.

administrator
PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:22 
Weteran
Arzago - poczekaj jeszcze. Według mnie w ciągu 2 miesięcy wszystko będzie jasne. W razie czego wersja przed FL będzie tańsza. :)

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:22 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Ale czy takeri nie była juz prezentowana przed obecną gj?

wysłane tapatalkiem z gsm

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:25 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
Region: śląski
Była, takeri to już staroć :P

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:27 
Bywalec
Była prezentowana, ale to tylko pokazowka. Model 6 wyszedł po jej odsłonie, ale jakby odwrócić wszystko to wizualnie się układa, najpierw 6 a teraz takeri ;) może chcieli sprawdzić jak rynek zareaguje, czy będą chętni, czy skyactiv się sprawdzi i Dax wersje bardziej przyziemna, a teraz czas na takeri ;) idealnie pasuje na model lift. Delikatnie zmieniony przedni zderzak odświeżony wygląd reflektorów i kosmetyczne zmiany we wnętrzu normalnie książkowy lift.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:48 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Mazda Takeri to koncept na podstawie którego zrobiono 6 GJ.

Teraz w kwestii FL. Tak na podstawie współpracy z Orange. Kierownicy wyższego stopnia w centrali nie wiedzieli jak będzie wyglądała nowa oferta i kiedy zostanie wprowadzona. Nie mówiąc już o Salonach Firmowych czy Partnerskich.

Myślę, że to jak będzie wyglądała nowa wersja, co będzie na wyposażeniu i co najważniejsze kiedy będzie premiera to najbardziej poufne tajemnice w każdym przedsiębiorstwie produkującym auta. Jeżeli takie informacje by łatwo wyciekały to konkurencja miała by niezłe używanie.

Także nie do końca jestem przekonany, że byle Salon Mazdy w Polsce ma dostęp do takich informacji. Dodatkowo informowanie klientów, że "już niedługo będzie FL" to zabijanie sprzedaży. Jak bym miał pewność, że za pół roku będzie FL to w życiu bym nie kupił teraz takiego auta.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 11:59 
Bywalec
Od: 28.02.2013
A ja czekam z niecierpliwością na lift <boisie> :wink: nie z chęci zakupu bo już mam GJ ale z czystej ciekawości o zmiany w obszarze zewnętrznym.
Wewnątrz wiadomo dodadzą jakieś inne klawisze ew. , navi czy detale i po sprawie ale zew. stylistyka to moim zdaniem projekt skończony, który łatwiej popsuć niż upiększyć poprawiając go jeszcze :D . To będzie dla mnie także test dojrzałości stylistów Mazdy czy aby obecna spektakularna stylistyka to nie efekt w stylu: po prostu tak nam wyszło :champion: .
Wg. mnie na lift GJ będzie jeszcze trzeba poczekać bo w kolejce przed nią jest jeszcze CX-5 i MX a firmy starają się każdego roku wprowadzać nowości ale nie wszystkie na raz. Obserwując Mazdę ten trend także stosują.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 12:28 
Bywalec
A nie wiadomo ile tyg wcześniej pojawia się przeważnie oficjalna informacja lub jakies zdjęcia ?

Czerwona strzała face lifting M6 potwierdził mi kierownik jednego z największych salonów w Pl ;) niby w chwili obecnej trwa walka Europy z Japonią bo Japonią chce nam wcisnąć diesel z 4x4 a Europa nie chce;) i tu macie pewna zmianę liftu ;) podobnie jest z navi. Będzie navi techu jak w M3 ;) zegary i wyświetlacz cyfrowy nad kierownicą rowniez. To zmiany 99,9 procentowe, reszta to domysły. Na pewno też będzie silnik 2.5 w cx5.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 12:52 
Adept
Tak jak napisał ZibiX - kierownik tego nie wie bo wiedzieć tego nie może, te 99,9 % to są wyłącznie jego domysły. Zresztą zmiany w CX-5 które prawdopodobnie mogą być wprowadzone w GJ tego nie potwierdzają, co jest logiczne. Przeszczepienie do 6 wnętrza żywcem z 3 byłoby krokiem w tył.

administrator
PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:00 
Weteran
Kierownicy salonów wiedzą, bo mają cykliczne spotkania. Też mogę to potwierdzić z własnych źródeł. Ostatnio usłyszałem w rozmowie, że we wrześniu mają na takim spotkaniu zobaczyć GJ FL na żywo. Oczywiście zdjeć nie mogą robić ani tym bardziej udostępniać. :)

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:10 
Adept
Kierownicy salonów nie wiedzą o rzeczach typu "w tym roku planowany jest lifting" a już tym bardziej o jego szczegółach z powodów wymienionych min przez ZibiX. Wiedzą wtedy, kiedy model jest już gotowy i ma trafić do sprzedaży. Być może wiedza coś w MMPOL, ale kierownicy salonów -z pewnością nie. Rożne historie i niusy od kierowników i pracowników salonów słyszałem, ale w zasadzie wszystko to były zawsze plotki i domysły (vide akcja z aktualizacją języka, poza tym obserwując premiery nowszych rozwiązań np modelu 3 nie jest trudno wydedukować że mogą one również trafić do nowszych wersji 6 czy też CX-5). Oczywiście zawsze jest jakaś szansa na zasadzie loterii że ktoś z nich bliżej bądź dalej trafi. Nie twierdzę że żadnych zmian nie będzie, a jedynie mocno wątpię w to że akurat kierownicy salonów mają w tym temacie jakieś rozeznanie.

Ostatnio edytowano Wt, 19 sie 2014, 13:27 przez Cobretti, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:26 
Bywalec
tombien czy to źródło jest wiarygodne o tym spotkaniu, czy to mówił Ci ktoś kto to na ten rok ma wyrobiony plan i zaczyna myśleć nad planem w roku 2015? ;)

administrator
PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:29 
Weteran
Arzago - w tym roku to plan będzie chyba wyrobiony już we wrześniu. :)
A wracając, tak słyszałem w czerwcu, więc w to wierzę, tym bardziej, że moje źródło było zawsze bardzo dobrze poinformowane, czego doświadczyłem na własnej skórze. :)

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:34 
Bywalec
tombien a czy dla przemilego i zdesperowanego forumowicza arzago jesteś w stanie chociaż czego kolwiek się dowiedzieć na bieżąco? Jestem po prostu zdesperowany, jutro miałem zamawiać autko każdy mówi co innego, wszystko owiane tajemnica, ale jeśli okazałoby się ze ma zmienic się wygląd, ma dojść 4x4 to czekam.
Albo chociaż czy będzie już na pewno wiadomo o tym spotkaniu we wrześniu to się wstrzymam ;)

Ostatnio edytowano Wt, 19 sie 2014, 13:37 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:37 
Bywalec
Arzago napisał(a):
... Mam potężny dylemat co zrobić.

Moim zdaniem jeśli nie pili Cię zakup to warto poczekać - tak czy tak będziesz miał lepszą pozycję do zakupu.

Jeśli będzie FL i nowa wersja będzie jeszcze lepsza - sprawa jasna.
Jeśli będzie FL i nowa wersja nie będzie Ci odpowiadać, to pewnie i tak kupisz jeszcze wersję sprzed liftu z większym rabatem.

Jedyne zagrożenie, że na auto po FL możesz czekać równie dobrze jeszcze z 9-12m ;).

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:39 
Bywalec
Jeśli wejdzie lift to nie kupię już poprzedniej wersji. Mam takie konfiguracje ze nie ma takiej w Europie.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:41 
Bywalec
Może to i racja - zapomniałem, że w Maździe wybiera się auto inaczej niż w przypadku innych marek - "może Pan mieć 1 białą na wrzesień, 1 aluminium na październik i czarną na grudzień" :wink: . Tracą przez to na bank dużo zakupów na firmy.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 13:52 
Adept
Arzago: jeśli chcesz podejmować decyzje na podstawie plotek, to rób jak uważasz :) Ja swoją prywatną GJ zamawiał pewnie będę gdzieś w okolicach grudnia, co by była na wiosnę;) Środki na nowe auto będę miał gdzieś w listopadzie, a przez zimę to jeszcze pomęczę Mondeo; wiec siłą rzeczy mi się nie pali. Jak wejdzie zmieniona MY2016 to OK, jak nie - to też ok :)

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 15:03 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Region: śląski
Ja mam inną teorię , nowa mazda 6 sprzedaje się bardzo dobrze, bije rekordy sprzedaży wedle innych lat.
Więc nie będzie się spieszyła z liftingem.
Co innego gdyby się żle sprzedawała :idea:
Takie jest moje zdanie :idea:

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 15:14 
Bywalec
Cobretti na wiosnę muszę mieć już auto. Najpóźniej luty marzec ;) auto jest przedmiotem zarobku ;) woze do ślubu młode pary ;) teraz jest okres martwy i w tym czasie muszę je wymienić ;) także jestem pod większą presją niż Ty ;) z drugiej strony auto ma być nowe i zachęcać, dlatego usilnie chce poznać zmiany fl. Jeśli będą czysto kosmetyczne, zamawiam ten egzemplarz, jeżli zaś zmiany będą przewrotne, a wystarczy że wstawia nowe reflektory jak w takeri czekam na lift ;) w mojej konfiguracji będzie przepiękna ;) tzn wersja passion z 2.5 l silnikiem w kolorze snowflake z czarnym dachem metallic, czarnymi 19' felgami mettalic, biało czarna skóra obszyta czerwona nicia, powitalnym podświetleniem i podswietlonymi progami mazda 6 ;)

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 15:19 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Jak to takie zamówienie to obawiam się, że nawet jak lift będzie w styczniu to nie odbierzesz wcześniej niż w czerwcu przy dobrych wiatrach.

PostNapisane: Wt, 19 sie 2014, 15:25 
Bywalec
Nie prawda. Dzisiaj zamawiając auto będzie grudzień/styczeń jak wszystkie :) w Polsce i tak nie ma i nie zamowiono białej z białą skóra z silnikiem 2.5 więc tam czy siak musi wjechać na taśmę a skoro tak to wynegocjowalem jeszcze parę dodatków ;) płacąc dodatkowo tylko za lakierowanie felg, reszta w cenie ;) a i zimowki dokupilem ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1