Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 06:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 2 maja 2014, 20:26 
Wstydliwy
Od: 26.02.2014
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
@piter72
Pięknie to ująłeś. Najlepiej ten kolor wygląda pod wieczór. Pasują do niego 19" mazdowe w kolorze tytanu, jednak ja się zdecydowałem na lato na 17" wzór 60 bodajże gdyż te fabryczne ze SkyEnergy są troszkę przyciężkawe, a te wyglądają jak wirniki. Niestety 19 odpadają gdyż nie wiem jak długo by wytrzymały przy wertepach w łódzkim :wink:
@Hamrys
W moim przypadku też taka stała w salonie w Radomiu i jak pisałem powyżej jestem w 100% zadowolony. Cena też była wg mnie całkiem niezła. Poprzednią GH miałem Sparkling Black i to chyba byłby jedyny kolor który wziąłbym pod uwagę zamiast aktualnie posiadanego. Przepraszam jeśli kogoś urażę bo także się zastanawiałem nad czarnym, ale Jet Black w porównaniu z czernią GH jest dla mnie bezpłciowy. Nie ma ma w sobie tej iskry :)

PostNapisane: Pt, 2 maja 2014, 20:35 
Wtajemniczony
Od: 26.03.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: II
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ok, rozumiem.
Sławek rzuć tę afrykę i wpław po Madzie <spoko>
Mnie wyszło trochę taniej ale ogólnie nie jest zła ta cena. Ja wolałem realny rabat procentowy z ceny zakupu bo zimówki to chce 19' a jeszcze żadnej oferty na takie kapcie nie mieli.
Ubezpieczenie promocyjne salonowe tez dostałem za 3300 i jest to ok 1000-1200 pln mniej niż oferty z wolnego rynku.

PostNapisane: Pt, 2 maja 2014, 20:44 
Wstydliwy
Od: 02.05.2014
Region: opolski
Piter ja też chciałem początkowo 19 cali na zimę. Powiedzieli że mogą mi dorzucić ale same opony bez felg. Zgodziłem się. Po czym wyczytałem że na zimę jednak lepsze mniejsze felgi a grubsza opona. I zmieniłem decyzję na 16 z felgami:) A ubezpieczenie również zaproponowali mi 3300 zł w PZU

PostNapisane: Wt, 27 maja 2014, 22:09 
Wstydliwy
Od: 11.05.2014
Zapytałem bo po rozmowach w dwóch warszawskich salonach trochę zgłupiałem - oczywiście pierwszą odpowiedzią było że zapewne trzeba będzie czekać do października - acz później okazało się, że jest jeden egzemplarz - dostępny na połowę czerwca...
w związku z takim popytem to kiepsko z negocjacjami o cenę...

administrator
PostNapisane: Wt, 27 maja 2014, 22:11 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
Witaj elmo na Forum! :)

Niby kiepsko, ale rabat Ci dadzą, chyba, że oczekujesz powyżej 5% :)

PostNapisane: Wt, 27 maja 2014, 22:23 
Wstydliwy
czyli średni rabat oscyluje 3-5%?

administrator
PostNapisane: Wt, 27 maja 2014, 22:48 
Weteran
Tak, niezmiennie :)

PostNapisane: Wt, 27 maja 2014, 23:48 
Bywalec
Od: 17.01.2014
I to raczej rabat rozliczony w akcesoriach i dodatkach...

PostNapisane: Śr, 28 maja 2014, 08:31 
Wstydliwy
Dziękuję za odpowiedzi...

Jutro mam spotkanie w salonie - jak to mówią potargować się zawszę można :wink:
na pewno zdecyduję się na dodatkową powłokę na lakier dopytam się o zabezpieczenia nadkoli i wyciszenie...

PS. jeszcze odnośnie wyciszenia ogólnego auta... czytałem w innym wątku o niezbyt dobrym seryjnym wyciszeniu czy w nowych egzemplarzach zostało to jakoś skorygowane - przepraszam że zadaję to pytanie tutaj...

pozdrawiam
Andrzej

PostNapisane: N, 1 cze 2014, 20:46 
Amator
Od: 01.04.2014
Region: śląski
Sport Kombi w wersji sky passion, kolor jet black i czarna skóra. Do tego podświetlane listwy progowe. W gratisie dostałem felgi aluminiowe 17" (wzór 57a z akcesoriów do cx5 w kolorze antracyt) dywaniki gumowe a za opóźnienie chlapacze. I to w zasadzie tyle. Rabatu od ceny 0%. W czwartek odstawiam autko do nałożenia powłoki kwarcowej.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 3 cze 2014, 07:19 
Koledzy, do rzeczy proszę. Wątek o serwisach, zdaje się, jest?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 4 cze 2014, 05:40 
Wstydliwy
Od: 18.05.2014
Pytam w odpowiednim watku....Dostał ktoś większy rabat w salonie niż 4% na nowe auto??? Jest możliwość dostania auta na weekend (niedziele)??? Słyszałem od dealera ze to w Mazdzie niemozliwe.Sa bardzo pewni swego ze względu na dużą sprzedaż i to mi się nie podoba.

PostNapisane: Śr, 4 cze 2014, 06:38 
Nowicjusz
Od: 12.04.2014
Ja dostałem auto dwa razy na weekend. Dwie różne wersje. Jedna była własnością dealera a druga MMP. Wszystko zależy od podejścia sprzedawcy. W Nivette bez problemu.

PostNapisane: Śr, 4 cze 2014, 07:50 
Amator
Od: 15.05.2014
Region: kujawsko-pomorski
Ja też dostałem na weekend. Jeśli chodzi o rabat, to jak podlicze samochód + dodatki (navi, alaram, dywaniki ...) to został przekroczony próg 4%.

PostNapisane: Śr, 4 cze 2014, 08:21 
Amator
Od: 10.04.2014
maar79 ja dostałem większy rabat niż 4% (5%) było to w Warszawie (Gołębiewski). Ostatecznie lokalny dealer
stanął na wysokości zadania i co prawda nie wyrównał dokładnie tamtej oferty ale zbliżył się na tyle, że nie było sensu jechać
po auto do Wawy (zwiększyli rabat + parę akcesoriów). Jeżeli zależy Ci na dobrym upuście to ja bym na Twoim miejscu
podzwonił trochę. Ja poszedłem trochę hardcore'ową ścieżką i obdzwoniłem wszystkich w Polsce., tak jak paru tutaj z forum.
Ktoś nawet kiedyś umieścił zestawienie na forum ofert z całej Polski jakie dostał. Generalnie oferty z Wawy są z reguły
najniższe.

administrator
PostNapisane: Śr, 4 cze 2014, 09:33 
Weteran
maar79 - wszystko masz napisane w tym wątku, jest zestawienie ofert od wszystkich dealerów, które jak się okazuje są zmienne, zależy od dnia i humoru sprzedawcy ;)

Poczytaj ten wątek dokładnie i będziesz wszystko wiedział - nie musisz wszystkich stron wystarczy ostatnie 20.;)

Moja wycena (łącznie ok 13 tys zł upustów - akcesoria + promocja z tytułu rocznika + opóźnienie dostawy - bez rabatu kwotowego):
viewtopic.php?f=48&t=936&p=40181#p40181

Co udostępnienia samochodu na weekend, to tak jak pisali koledzy - zależy od dealera - niektórzy się boją, że klient im uszkodzi i nie pożyczają. :)

PostNapisane: Pt, 6 cze 2014, 17:09 
Wtajemniczony
Od: 07.04.2014
Region: pomorski
mikko1
- jest jakas promocja z przedluzeniem gwarancji do 5 lat za 1 zl? Odbieram auto w okolicy polowy lipca i zastanawiam sie czy bede mogl z tego skorzystać.

PostNapisane: Pt, 6 cze 2014, 19:46 
Amator
Jest tylko do kiedy będzie trwać to nie wiem. Ja odbieram samochód podobnie jak ty, czyli w połowie lipca. Dealer powiedział mi że na samochody zamówione lub odebrane w czerwcu przysługuje promocja z przedłużoną gwarancją za złotówkę.

Najlepiej zadzwoń do swojego dealera i się zapytaj.

PostNapisane: So, 7 cze 2014, 09:27 
Wtajemniczony
Pisałem do dilera, info jest takie ze promocja jest na czerwiec i diler mówi ze raczej będzie tez na lipiec przedłużona i wówczas przedłużenie za 1 zł będzie obowiązywało tych którzy auto odbiorą - byłoby zaiste zacnie:-)

PostNapisane: So, 21 cze 2014, 19:40 
Wtajemniczony
Co do akcji z przedluzeniem gwarancji to diler mi tez wspominał ze beda wiedziec 1 lipca jak bedzie z kolejnym mc. Mowil rowniez ze zawsze byla dluzej taka promocja niz jeden mc, mowil ze spodziewa sie do konca roku co ma sens. Raczej juz nie dotyczy gjtek ktore sa odebrane.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: So, 21 cze 2014, 20:57 
Wtajemniczony
Od: 26.03.2014
Generacja: II
szymek1604 napisał(a):
Czy wiesz czy teraz trwa ta akcja i czy dotyczy również juz odebranych gjtek?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Akcja jest nadal aktualna tzn do końca czerwca i dotyczy wszystkich aut sprzedanych (wystawiona fv) w tym terminie.
Sprzedawcy w salonie podejrzewają , ze zostanie przedłużona na lipiec ale pewności nikt nie ma i będzie to wiadomo na 100% dopiero 1 lipca. Niestety nie wiem kiedy rozpoczęła sie ta promocja ale chyba jakoś na początku czerwca.

PostNapisane: So, 21 cze 2014, 20:59 
Amator
Tak, od początku czerwca.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

PostNapisane: So, 26 lip 2014, 11:20 
Adept
Od: 26.07.2014
Rok produkcji: inny
Witam wszystkich :) ,

Jestem nowy na forum, przeczytałem większość tematów, ale mam kilka konkretnych pytań (bez owijania w bawełnę) na które szukam odpowiedzi. Przymierzam się do kupna wersji SkyPassion Sedan Meteor Grey 2.0 Skyactiv-G 165 KM. Będę wdzięczny za odpowiedzi:

1) Czy warto się dublować i obdzwaniać wszystkie salony w Polsce? Czy ktoś z Was może polecić kilka które mają miłą obsługę i dają duże rabaty? (Jestem z Trójmiasta).
2) Jaką cenę za podaną wyżej wersję wraz z większością akcesoriów Waszym zdaniem da radę wynegocjować? (Bardzo ważne dla mnie pytanie).
3) Jaki miesiąc jest dobry na zakup? Koniec roku, początek roku czy nie ma znaczenia?
4) Czy w negocjacjach ceny liczy się forma zakupu tzn. gotówka, kredyt, leasing? Zamierzam samochód kupić na firmę i wziąć leasing.
5) Który leasing jest najbardziej opłacalny? Czy warto się dublować i obdzwaniać wszystkie firmy leasingowe czy możecie coś polecić? Mazda proponuje Santander. Chcę wybrać najbardziej opłacalny leasing z jak największą pierwszą wpłatą. Mam doradcę w BZWBK, ale to jest grupa Santander, więc wątpię żeby oferta była o wiele lepsza.

Nie szukam drogi na skróty i nie chcę nikogo wykorzystywać. Chciałbym po prostu zaczerpnąć z Waszej wiedzy i doświadczenia i nie tracić czasu na porównywanie ofert, które już wiele osób przede mną zrobiło i dzięki którym dokonało zakupu.

Z góry dziękuję :)

administrator
PostNapisane: So, 26 lip 2014, 12:17 
Weteran
garry2012 - witaj na Forum! :)

1. Nie warto, zadzwoń do Stolicy, tam wszyscy dają jednakowo, najniższe ceny w Polsce, możesz potem uzyskaną ofertę przedstawić najbliższemu dealerowi z pytaniem czy dorówna, czasami się udaje.

2. Max 6 tys zl.

3. Zamówienie do produkcji: wrzesień - odbiór grudzień, styczeń - dochodzą dodatkowe rabaty za poprzedni rocznik (teraz było gratis ubezpieczenie + navi + lakier).

4. Nie zauważyłem różnicy - kasa jest taka sama dla salonu.

5. Nie ma takiego stałego, trzeba stukać do największych, pod koniec roku muszą plany wykonać, więc się biją między sobą a Ty korzystasz. Najważniejsza kwestia to nie patrzymy na procent a całkowity koszt oraz opłaty dodatkowe.

Powodzenia! :)

PostNapisane: Pn, 11 sie 2014, 14:24 
Adept
Od: 30.06.2014
Region: śląski
Ja w ramach negocjacji dostałem za darmo akcesoria o łącznej kwocie 5 205 zł + rabat na samochód w wysokości 1 500 zł. Dodatkowo w ramach promocji ubezpieczenie za 1 zł.

administrator
PostNapisane: Pt, 24 paź 2014, 12:54 
Weteran
Mam potwierdzenie, będzie nowy cennik na koniec listopada - właśnie wtedy kończy się produkcja GJ przed FL. W "moim" salonie już przyjmują zamówienia na FL, cena na razie orientacyjna +5% do aktualnego cennika, bo niewiadomo jak to będzie wyglądało. :)

PostNapisane: Pt, 24 paź 2014, 14:24 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Ja też pytałem w salonie, mają informację o orientacyjnym wzroście cen ok 5tys, z tym że nie jest jasne czy to dotyczy każdej wersji czy większy wzrost dla skypassion,a mniejszy skymotion. Na logikę tak, ale oficjalnego cennika nie ma, ma być początkiem grudnia. Podpisują umowy z adnotacją , że jeśli będzie więcej niż te 5tys - można odstąpić i zwracają zaliczkę. Umowy te nie dają też pewności obowiązywania aktualnych promocji czy finansowania np. kredyt 50/50.

PostNapisane: Pt, 24 paź 2014, 15:04 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Rok produkcji: 2013
Region: zagranica
moze za te +5tys bedze lepsze wyposazenie

PostNapisane: Pt, 24 paź 2014, 15:16 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Prawdę mówiąc, to liczę na to, że będzie niższy ten wzrost ceny. A te 5tys to tak na zapas - dla nich bezpiecznie wpisali w te umowy, żeby dopiero po przekroczeniu tej kwoty klient mógł się wycofać.

No bo jak do skymotion czy skyenergy te 5tys zł dojdzie, plus (być może?) znikną promocje lub będą mniej atrakcyjne, a wyposażenie (przydatne jakieś, a nie takie - ot żeby było) nie będzie adekwatnie do ceny bogatsze, do tego rabaty w mazdzie symboliczne, czekanie 3miesiące. No to atrakcyjność M6 spadnie.

PostNapisane: Pt, 24 paź 2014, 15:54 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
Ogólnie to jestem zdziwiony, że ktoś nie widząc auta na oczy potrafi wpłacić zaliczkę i czekać na samochód. Przecież jak się okaże, że temu komuś auto się nie spodoba i dodatkowo wzrost ceny będzie mniejszy niż 5 tys to przy rezygnacji taki ktoś zaliczkę traci...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1