Teraz jest N, 8 lut 2026, 06:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 19 kwi 2014, 09:16 
Amator
Od: 01.04.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Skąd macie te info o dopłynięciu do Europy? Jeśli wasze Mazdy dopłynęły to moja pewnie też; W końcu statki z mazdami nie przypływają chyba codziennie.
A propos. Wie ktoś, jak często przyplywaja?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

administrator
PostNapisane: So, 19 kwi 2014, 10:16 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Średnio co 3 tygodnie.
Dealerzy maja info na bieżąco.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: So, 19 kwi 2014, 10:58 
Nowicjusz
Od: 11.01.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
i co, dalej nic nie wiadomo o promocyjnych leasingach?
miały byc porownywalne promocje jak na koniec 2013 ale narazie cisza... a dodam ze wspomianli o początku kwietnia, pozniej ze od 15 kwietnia, ale nadal ni huhu... ktos cos wie wiecej ?

administrator
PostNapisane: So, 19 kwi 2014, 11:21 
Weteran
Widocznie sprzedaż idzie nadzwyczaj dobrze, że dali sobie spokój. :wink:
Na szczęście, leasing można uzyskać poza salonem i to na bardzo dobrych warunkach, trzeba tylko ponegocjować z kilkoma graczami - ktoś zawsze będzie lepszy od pozostałych. <spoko>

PostNapisane: So, 19 kwi 2014, 23:37 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
Rok produkcji: 2015
Witam Szanownych Forumowiczów,

To mój debiut, choć śledzę to forum od jakiegoś czasu i przeczytałem już chyba wszystkie posty dotyczące nowej szóstki.
Jestem zdecydowany na sedana w wersji SkyPassion z silnikiem 2,5l i czarną skórą. Mam tylko jedną zasadniczą wątpliwość: zamówić teraz (odbiór pod koniec czerwca) czy poczekać do przyszłego roku?

Kupując teraz musiałbym:
- wyciszyć drzwi (koszt ok.2400)
- wymienić radio na takie: http://audiocarshop.pl/product_info.php?products_id=376

To są dwa elementy, które podobno mają zostać poprawione na przełomie 2014/15, choć na multimedia na Androidzie raczej nie liczę.
Chodzą też słuchy, że:
- będą nowe/inne kolory do wyboru (aktualna gama kolorystyczna nie do końca mnie przekonuje),
- będzie dostępny napęd 4x4 z CX-5 (z najmocniejszymi silnikami).

Generalnie mam czym jeździć i choć samochód ma już swoje lata, to sprawuje się dobrze. Jednak w dalszą trasę po Europie już się nim nie wybiorę i to byłby argument za zakupem nowej szóstki jeszcze przed wakacjami...

Z góry dziękuję za głosy szczęśliwych posiadaczy jak i tych, którzy jak ja dopiero gonią króliczka. :wink:

PostNapisane: So, 19 kwi 2014, 23:59 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Region: mazowiecki
:) miło Cię tu widziec :)
fajny pomysł z tym radiem mysle ze w serii raczej ani w przyszłym roku na pewno nie dostaniesz moze jak bedzie GK w 2018 :)) kupuj w czerwcu i wal na wakacje do europy :)

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 09:18 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Rok produkcji: 2013
Nie ma na co czekać, kupuj teraz. Wiem ile radości daje to auto, nie znęcaj się nad sobą czekając kolejny rok :)

Co do radia to wszystko ok, pytanie tylko co z obsługą ustawień auta, które obsługuje w M6 z dedykowanej w radiu opcji.

Wysłane z mojego GT-I9192 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 14:24 
Wtajemniczony
Od: 26.03.2014
Generacja: II
Witaj na forum. Mimo, że ja już swoją GJ zamówiłem to jestem trochę w podobnej sytuacji do Ciebie. Oczywiście zasadne jest pytanie czy nie lepiej poczekać na auto pozbawione obecnych mankamentow tylko teraz pojawiają sie pytania :
-skąd wiadomo kiedy będzie lifting aktualnego modelu, jak na razie to tylko plotki i zero konkretów. Może za pół roku, może za rok będzie premiera a za ile auto trafi u nas do sprzedaży plus oczekiwanie na realizacje zamówienia :mad: , to może dać oczekiwanie rzędu półtora roku .....
- po drugie nie ma pewności ze elementy na które narzekamy zostaną poprawione, sprawa głośności jest już na tapecie od czasu GH, potem cx5 a teraz GJ. To długi czas na wyeliminowanie błędów które sie powtarza a niewiele z tym zrobiono
Biorąc pod uwagę te argumenty zdecydowałem nie czekać tylko brać obecna wersje. Jak nowa będzie faktycznie zdecydowanie lepsza to za 3 lata pomyśle o zmianie lub poczekam na następcę.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 15:36 
Wtajemniczony
Dziękuję za cenne uwagi i sugestie. Oczywiście pewności nie ma i może się okazać, że jedno poprawią, a drugie popsują. Jednak z doświadczenia wiem, że kolejne "wcielenia" są lepsze od pierwowzoru.
Czytałem trochę zagranicznych forów i dziwnie często pojawiają się plotki o liftingu na przełomie roku. Sytuacja trochę jak z kupnem nowego telefonu, tylko cena "nieco" wyższa ;)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 16:39 
Wtajemniczony
Powiem Ci ze raczej watpię w lifting na przełomie roku. Okres od sierpnia do listopada to zapowiedź premier wsród najwiekszych konkurentów mazdy i myśle, ze Japończycy spokojnie popatrzy co zaproponowała konkurencja i dopiero dadzą swoją odpowiedz. Poza tym przekonuje mnie informacja jaka uzyskałem podczas niedawnej rozmowy z pracownikiem mazda Polska który słusznie stwierdził ze nie ma sensu zmieniać czegoś co tak dobrze sie sprzedaje. Poczekają spokojnie 8-10 miesięcy, zobaczą co i jak w innych autach a jak zacznie spadać popyt na obecna generacje to zaproponują lifting albo nowa generacje.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 16:48 
Wtajemniczony
To całkiem logiczne rozumowanie. Mnie w dwóch salonach powiedziano, że przy okazji jakiegoś nieformalnego spotkania z przedstawicielami Mazdy, ci potwierdzili, że wersja 4x4 jest tylko kwestią czasu, niedługiego czasu. No a skoro 4x4, to może przy okazji te niewielkie poprawki, nie nazwałbym tego liftingiem.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 19:22 
Amator
Od: 16.10.2013
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Jak zrobią 4x4 to sie wkurze. Tego mi teraz brakuje.
Ostatnie moje 3 auta to 4x4 i gdyby tutaj była taka możliwość
to bym sie nawet nie zastanawiał.

Ale jak zrobią 2,0t benzynę z 4x4 to dopiero bedzie dla mnie klin...

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 19:50 
Wtajemniczony
Z tego co wiem, to napęd 4x4 będzie tylko z najmocniejszymi silnikami.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 19:57 
Adept
Od: 23.03.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Ciekawe ile droższe będzie auto z 4x4 w porównaniu do ośki...

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 20:16 
Wtajemniczony
Podobno różnica w cenie ma być podobna jak między benzyną a dieslem.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 20:18 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
No to nie tak mało :(

Sent from my iPad using Tapatalk

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 21:46 
Wtajemniczony
Ja Wam powiem, że nie wierzę w 6 z napędem 4x4 w najbliższym czasie.
Pomyślcie, na chwilę obecną to byłaby kanibalizacja własnej sprzedaży.
Zrobili sobie dywersyfikację rynku i klientów z potrzebą 4x4 odsyłają do CX5 a pozostałą grupę do aut miejskich jak 3, 5, 6.
Prędzej spodziewałbym się dużego suva który zastąpiłby stare cx9 i nieistniejącą już cx7. Są to modele które napędzą mażdzie klientów poza Europą. Poza tym napęd 4x4 stał by w sprzeczności z ideą miejskiej-lekkiej-ekonomicznej limuzyny/kombi. Oczywiście mogę się mylić.
Zastanawiam się tylko czy faktycznie te 4x4 byłoby tak atrakcyjna opcją. Umówmy się, że do quatro w audi czy subaru to jest mu bardzo daleko. W cx5 mam napęd na 4 koła ale na co dzień go nie dostrzegam a i w zimę nie powalał na kolana.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 22:10 
Świeżak
Od: 21.01.2014
Rok produkcji: 2016
Nie zapominajcie, że 4x4 może się pojawić w zapowiadanej wersji coupe - wtedy mazda będzie mieć narzędzie do walki z audi a5 i bmw serią 4. I to broń bardzo poważną, bo pewnie sporo tańszą niż konkurencja.

PostNapisane: N, 20 kwi 2014, 22:16 
Wtajemniczony
Dla mnie akurat napęd 4x4 nie jest najważniejszy, bardziej zależy mi na dobrym wyciszeniu, sprawnym systemie infomedialnym, ciekawszych kolorach. Im więcej czytam tu o różnych wielu wadach szóstki, tym decyzja o odlożeniu zakupu wydaje mi rozsądniejsza. Sam zbyt często kieruję się emocjami, ale w tym wypadku jakiś głos wewnętrzny podpowiada mi, że warto poczekać.

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 10:06 
Stary wyjadacz
Nie ma idealnych aut, zawsze trzeba się z czymś pogodzić i zaakceptować. Inaczej można długo czekać na swój ideał. Tak to już jest w życiu, coś czego nie mamy, wydaje nam się lepsze. Tylko że na razie tego nie ma, a istnieje jedynie w spekulacjach i przypuszczeniach. Wolę na te nowości czekać jeżdżąc aktualną GJ. :)

Obrazek

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 12:05 
Wtajemniczony
Jasne, że przyjemniej czeka się na poprawiony model jeżdżąc starym. Jest tylko jeden problem: nie ma sensu kupować nowego samochodu co dwa lata. Jeśli ktoś cierpi na nadmiar gotówki, to raczej kupi coś z klasy premium.
W moim przypadku zwłoka w zakupie może mieć jeszcze jedną zaletę: jest możliwe, że konkurencja wypuści coś ciekawego, a nawet jeśli nie i jednak zdecyduję się na tę niedopracowaną szóstkę, to zaoszczędzę trochę kasy, bo na przełomie roku zawsze są promocje.

administrator
PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 12:38 
Weteran
Mówiąc szczerze, to żaden moment na zakup nie jest dobry ani też zły. To kwestia podejścia do oczekiwań, zawsze wszystkie niedociągnięcia wychodzą po czasie, kiedy wielu użytkowników pozna dokładnie swoje samochody, jednak każdemu co innego może się też nie podobać. Tak jak napisał wcześniej Szymek1604 nie ma ideałów - i nigdy nie będzie! :-P
Nikt przecież teraz nie przewidzi jaki będzie ten polift, myślę, że jeżeli ktoś kupuje nowy model na min 5 lat to powinien kupić go rok po rozpoczęciu produkcji, wszystkie straszne bugi zostaną wyeliminowane, a model się szybko nie zestarzeje. A jak się poczeka na lift to za chwilę będzie nowy model i nasz się szybko zestarzeje.
Tak ja na to patrzę i takie jest prawo szybko mijającego czasu. :)

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 13:09 
Wtajemniczony
Od: 07.04.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Ciezko to nazwac 'niedopracowana' 6, na jakie auto nie spojrzeć tak dokladnie to zawsze cos sie znajdzie, zawsze. Nowa 6 ma tyle zalet ze generalnie auto jest bardzo pozytywnie oceniane w roznego rodzaju testach w lokalnej prasie i nie tylko. Jak jeden kolega mowil nie ma aut idealnych- doslownie, i wytykanie na forum np. o tym 'potwornym':-) poziomie hałasu w 6 może prerazic- zwlaszcza tych którzy nie mogli tego sami ocenic tylko dowiedzieli sie o tym na forum. Dobrze ze najpierw zrobilem jazde próbna bez wczytywania sie w forum, aby tak czysto obiektywnie stwierdzić co mi nie pasuje, i powiem szczerze te szumy nie sa czyms cos co moze zaważyć o decyzji kupna badz nie w mojej opinii. Zauważyłem ze sa ale bez przesady(dla porownania jezdzilem tydz. Szybciej nowym nissanem quashkai, tam to przy 100-120 szumi dopiero:-)). Mysle ze poczatek maja skladam zamowienie na 6. Autko juz półtora roku sie sprzedaje tak wiec mysle ze to dobry moment.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 13:24 
Wtajemniczony
Tak, tylko że w tym wypadku po 1,5 roku żaden z "bugów" nie został wyeliminowany :( Według moich wstępnych wyliczeń, aby nowa szóstka spełniała moje oczekiwania musiałbym wydać 147k. W tym przedziale jest chyba trochę ciekawych modeli.

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 13:47 
Nowicjusz
Od: 31.10.2013
Rok produkcji: 2012
Wersja: SkyEnergy
Region: lubuski
Jak kupowałem 6 na początku roku 2013 to oczywiście pytałem o możliwą wersję z 4x4 bo byłem napalony, jednak sprzedawca powiedział wprost że płyta podłogowa nie jest przystosowana i nie będzie do napędu na 4 koła. Z własnych ustaleń wiedziałem że M3 poprzedni model (jak i obecny) był do kupienia ale tylko w Japonii z 4x4 i słabym silnikiem i prawdopodobnie nie oferowali z kierą po lewej bo im się nie opłacało. Miałem kupić Golfa ale tylko z 4x4 minęło 1,5 roku a dalej nie ma takiej wersji z benzynką, tylko 2.0 TDI. I kto mi powie że oferta aut 4x4 jest bogata. Subaru za drogie, Imprezy nie ma a Legacy nie wygląda i jest drogie.

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 13:52 
Stary wyjadacz
Skoda ma, Octavia i Superb

Obrazek

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 17:29 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
No dobra, ale są też ploty że będzie wersja MPS. A to już będzie fajny potwór. I wtedy na pewno zrobią jakiś lifting wnętrza.(system infomedialny z M3 na bank). Wątpię żeby z zewmątrz coś zmieniali: samochód ma nadal świeży look.

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 17:44 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
hamakarol napisał(a):
sprzedawca powiedział wprost że płyta podłogowa nie jest przystosowana i nie będzie do napędu na 4 koła

A ja widziałem jakiś filmik w necie gdzie koleś zachwycał się nad M6 i stwierdził, że po to jest taki duży tunel środkowy aby w przyszłości dodano wersje z napędem 4x4. Ile w tym prawdy - nie wiem.

Sprzedawca w salonie powiedział, że przed liftem 6 będzie premiera CX-3. Także może ten lift wcale tak szybko nie nastąpi. No chyba, że będzie premiera 2 aut jednocześnie.

administrator
PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 18:21 
Weteran
GH w Japonii była dostępna w wersji 4x4, nie widzę powodu, żeby GJ tego nie miała.

PostNapisane: Pn, 21 kwi 2014, 18:23 
Wtajemniczony
Do wyglądu zewnętrznego nie mam zastrzeżeń, choć przydałoby się ciekawsze kolory.
Też słyszałem, że premiera CX-3 będzie niedługo, na pewno przed liftem szóstki.
W tygodniu spróbuję przejechać się najnowszym Infiniti Q50. Niedawno go oglądałem i robi spore wrażenie, szczególnie w środku.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1