Teraz jest Pn, 9 gru 2019, 13:17

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 27 lut 2014, 18:34 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.02.2014
Posty: 479
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Witam, mam przejechane 250 km i mam wrażenie, że zmiana biegów nie jest tak precyzyjna jak być powinna. Przy zmianie odczuwam na środku "schodek", nie wchodzi zawsze gładziutko... Czasami ciężko też znaleźć wsteczny...
W moim starym Picasso wchodzi wszystko, a tu szukam....

nie wiem, czy udać się do serwisu, aby ktoś to ocenił? jak to jest u was?

_________________
Mazda 6 GJ SkyPassion 2.0 SKYACTIV-G 165KM Red Soul


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 lut 2014, 18:41 
Offline
pojeździj jeszcze to wszystko się ułoży...też tak miałem :wink:


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 lut 2014, 18:51 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 660
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
250 km :lol:

Dotrzyj samochód, czyli przejedź nim ze 3k km
Poza tym masz 3 lata gwarancji :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 20:26 
Wtajemniczony
Offline
Od: 01.02.2014
Posty: 151
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
jorzel napisał(a):
Witam, mam przejechane 250 km i mam wrażenie, że zmiana biegów nie jest tak precyzyjna jak być powinna. Przy zmianie odczuwam na środku "schodek", nie wchodzi zawsze gładziutko... Czasami ciężko też znaleźć wsteczny...
W moim starym Picasso wchodzi wszystko, a tu szukam....

nie wiem, czy udać się do serwisu, aby ktoś to ocenił? jak to jest u was?


Mi ją początku wcale 4 nie wchodziła a trójka z problemami. Teraz już jest wszystko ok a mam 1600 km zrobione

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 22:11 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 28.09.2013
Posty: 1146
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Ja mam przejechanie 11 tys i jak chcę zrobić szybką zmianę z 2na 3 np.jak się włączam do ruchu to mi trzeci bieg haczy. Gdy zmieniam biegi spokojnie to wchodzi trzech bieg normalne.
Mam za nie długo przegląd , będę to zgłaszał.
:idea:

_________________
Audi A5 1,8TFSI ,244 PS , 396 Nm :twisted:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 22:19 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2600
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
U mnie to samo co u irysa ale bardziej w zimie na mrozie . Teraz naprawdę sporadycznie i chyba jak się zamotam tzn. jak chcę za szybko. Cholera a swoje lata :wink: już mam

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 22:53 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 31.08.2013
Posty: 1466
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: zagranica
tez tak mam :-D


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 22:56 
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 3400
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Jak byłem na jeździe próbnej 2.0 165KM to właśnie trochę haczyła mi 3jka. Tyle, że to nowy samochód był.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 22:57 
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 8032
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Mam takie wrażenie, że tu trzeba precyzyjnie dźwignie samemu prowadzić, wtedy nic nie haczy :)
Podejrzewam, że z czasem, jak się wszystko dotrze, dźwignia sama będzie się prowadziła <spoko>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 22:59 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2600
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Fakt mam przejechane prawie 13 tys.km. i teraz sporadycznie coś tam zahaczy . Na początku eksploatacji było częściej.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 mar 2014, 23:11 
Offline
moge stwierdzić, że u mnie po 22 tyś. nic nie haczy.... <spoko>


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 mar 2014, 00:09 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 28.09.2013
Posty: 1146
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Byłem w zeszłym tygodniu w A S O w sprawie ubezpieczenia i mówiłem im o tym haczeniu na 3 , czy mieli takie przypadki w innych G J
Odpowiedział że mieli ale w CX5. . Powiedzieli ze sprawdza jak trzeba będzie to wyreguluja. :idea:
Zobaczymy co zrobią.
Mam to sporadycznie szczególnie jak jest zimny.
Ale nie powinno tak być, przecież Mazda słynie w wzorowej precyzyjnej pracy skrzyni biegów. .

_________________
Audi A5 1,8TFSI ,244 PS , 396 Nm :twisted:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 mar 2014, 00:16 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 660
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Chyba słynęła
Ja w mojej GH droczyłem się z nimi właśnie w sprawie skrzyni
Po wizycie samochodu u nich , problem jak ręką odjął
Oczywiście nic nie robili i nie rozumieją mojego zgłoszenia


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 mar 2014, 00:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 28.09.2013
Posty: 1146
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
To jak samo się naprawilo?

_________________
Audi A5 1,8TFSI ,244 PS , 396 Nm :twisted:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 mar 2014, 13:15 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Online
Od: 17.12.2012
Posty: 1880
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Pewnie samo rękami mechanika ;-)

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 mar 2014, 16:24 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.10.2012
Posty: 660
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Mogę się założyć, że jest to grubsza sprawa, i pewnie coś było zrobione tylko po cichu, żeby się nie rozniosło


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 mar 2014, 13:28 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2600
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Jest ciepło i skończyło się haczenie głównie trójki. Miałem rano przy rozruchu i początkowej jeździe teraz nie mam.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 mar 2014, 21:49 
Offline
Dzisiaj wyjeżdżałem Madzią z garażu i jak wcisnąłem sprzęgło żeby odpalić silnik usłyszałem "stuk" z okolic silnika.Nie odpaliłem silnika, puściłem pedał sprzęgła i wcisnąłem jeszcze raz i "stuk" się nie powtórzył...Ktoś się spotkał z takim czymś ?


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 maja 2014, 11:03 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 09.05.2014
Posty: 9
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Witam

U mnie też haczyło jedynka i trójka. Jest na to akcja serwisowa mazdy. Regulują coś od góry 15 minut i powinno być ok


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 maja 2014, 21:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 7
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: śląski
Witam.

Zauważyliście u siebie przy przyśpieszaniu na 4 spore drgania na lewarku (ręka mocniej oparta)? GJ 2.0 G manual 4k km.
Pojechałem do mazdy przetestować na innym modelu (2k km) i drgania też występują.
Zastanawiam się co będzie po 10k-30k km....
Jak to wygląda u Was?


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 28 maja 2014, 21:54 
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 8032
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Freestyle - witaj na Forum! :)

Być może coś takiego występuje, ale tylko w sytuacji, kiedy rękę bardziej przyciśniemy do gałki, ja uznałem to za normalne zjawisko. Przy okazji nadmienię, że już mi nic nie haczy przy zmianie biegów, wszystko jak w zegarku, wystarczyło 10 tys km przejechać :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 maja 2014, 08:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.11.2013
Posty: 772
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Mam podobnie, ale tylko gdy oprę rękę na gałce, a raczej nie powinno się tego robić.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 maja 2014, 12:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 7
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: śląski
Oprócz tego nie mam, żadnych uwag do skrzyni. Wszystko płynnie wchodzi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 30 maja 2014, 04:51 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 08.04.2014
Posty: 523
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
U mnie najmocniej drga na 3 biegu ale tak jak koledzy pisza tylko wtedy gdy mocniej przycisne reke do lewarka.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 sie 2014, 22:38 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2600
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
u mnie też najmocniej drga 3 i(ale)jak się dociśnie. Inne biegi tylko trochę

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 sie 2014, 19:56 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 04.07.2014
Posty: 29
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Przejechałem 3100km. Na początku kilka razy nie weszła jedynka. Trochę wstyd, bo zostałem na skrzyżowaniu, choć dwa wydechy zapowiadały start rakiety. :) Teraz to się już nie zdarza. Jednak zarówno trójka jak czwórka wchodzą czasem trochę nieprecyzyjne, może i to się kiedyś ułoży. Natomiast jak ruszam rano albo po dłuższym parkowaniu wyraźnie słyszę stukanie przy wrzucaniu dwójki, chyba że zrobię to wyjątkowo wolno i delikatnie. Wtedy nic nie słychać. Generalnie tragedii nie ma, ale w poprzednim aucie (nie Mazda) eksploatowanym tez od nowości, nie było nigdy żadnych takich zjawisk.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 sie 2014, 22:02 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2600
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Ten typ tak ma, chociaż teraz dużo rzadziej ale już przejechane 26,5 tys. km.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 wrz 2014, 07:03 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.11.2013
Posty: 772
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Biegi się ułożą, chyba każdy tak miał, teraz przy 10KK sporadycznie nie chce wskoczyć jedyneczka, pewnie jeszcze trochę i to ustąpi.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 16:04 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2600
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Przejechałem 29tys.km. w tej chwili wszystko ok , a zacinało się najbardziej w zimie kiedy było zimno .Zobaczymy jak tej zimy będzie.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 wrz 2014, 17:10 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 31.08.2013
Posty: 1466
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: zagranica
u mnie sie po ochlodzeniu wraca gorsze wpadanie biegow


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 175 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.