Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 18:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 22 lut 2025, 00:21 
Nałogowiec
Od: 15.11.2015
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jest do tego aplikacja na stronie producenta, po zainstalowaniu na telefonie nazywa się "autokittools"

PostNapisane: Śr, 26 lut 2025, 22:20 
Amator
Od: 02.08.2024
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: warmińsko-mazurski
Dzięki wielkie darrecki, działa. Łączy szybko.

-- Dodano: 26 lutego 2025, o 22:20 --

Zainstaluj w telefonie AutoKitools. W sklepie play nie ma tego. Zmiana kanału możliwa tylko w carlinkit 4, w 5 brak tej opcji.

PostNapisane: Cz, 27 lut 2025, 11:13 
Amator
Nie na temat ale powiadomienia działają po czasie. Wskutek czego odpowiadam np sam sobie. Czy można usunąć post?

PostNapisane: Cz, 27 lut 2025, 12:55 
Nowicjusz
Od: 21.07.2023
Region: zachodniopomorski
26 lutego 2025, o 22:20 mietek440 napisał(a):
Dzięki wielkie darrecki, działa. Łączy szybko.

-- Dodano: 26 lutego 2025, o 22:20 --

Zainstaluj w telefonie AutoKitools. W sklepie play nie ma tego. Zmiana kanału możliwa tylko w carlinkit 4, w 5 brak tej opcji.

Jak najbardziej jest możliwość zmiany kanału w wersji 5.0.

PostNapisane: Pt, 28 lut 2025, 21:56 
Amator
W chwili obecnej mam wersję 70.00.335 . Zastanawiam się na aktualizacją do 74.00.324A .Niepokoją mnie jednak różne opinie we wcześniejszych postach , jedni chwalą że szybciej uruchamia się aa , inni narzekają na rozdzielczość . Czy w razie czego istnieje możliwość powrotu z wersji 74 do 70 ?

PostNapisane: So, 1 mar 2025, 09:08 
Nałogowiec
mietek440 jak piszesz - ile osób, tyle opinii.
Nie odpowiem na Twoje pytanie, bo nie wiem czy można cofnąć, ale wg mnie ustawienia DPI po aktualizacji to tragedia - nie da się z tego korzystać po ludzku. Wszystko wielkie, w mapach Google czy Tomtom czcionki zasłaniają pół ekranu, ledwo mapę widać.

Masz jakieś problemy i coś nie działa jak należy? Bo jak nie, to szkoda ryzykować. Ale jeśli musisz już mieć najnowszą wersję, a nie da się wrócić do v70, to wystarczy kupić AAWireless i zmienić DPI w ich aplikacji. Wszystko znów będzie mniejsze i dodatkowo bezprzewodowo.

PostNapisane: So, 1 mar 2025, 09:43 
Amator
Darrecki wszystko działa, na nowszym numerku mi nie zależy, myślałem że coś poprawia, chciałbym jednak odblokować dotyk. Czy można to zrobić w wersji 70?

PostNapisane: So, 1 mar 2025, 11:30 
Nowicjusz
Od: 20.08.2024
Rok produkcji: 2018
Wersja: -
Region: mazowiecki
mietek440 wszystko chyba co ci będzie potrzebne masz już w tym wątku do werscji 70 czy 74 https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=64&t=3183&start=1710

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 07:08 
Wstydliwy
Od: 14.04.2025
Region: dolnośląski
Witam. Jestem nowy na forum. Poczytałem trochę ale nie znalazłem rozwiązania na moją przypadłość. Zrobiłem aktualizację do 74... odblokowałem dotyk podczas jazdy. Wgrałem AIO, wymieniłem HUB na P2, CARLINK4. Wszystko niby ok działa dotyk na CP ale problem jest z FM po wykonanej rozmowie a nawet samej próbie nawiązania połaczenia. Po zakończeniu nie odpala mi FM. Spotify gra itd ale radio FM nie. Czasami po kilku minutach zaskoczy. Coś go blokuje...proszę o pomoc. Kilka razy wgrywałem soft, odinstalowywałem AIO ale problem nie znika. Po AA nie ma tego problemu ale nie ma dotyku. Sprawdzone na tel samsung s24fe i mi9.

-- Dodano: 15 kwietnia 2025, o 07:08 --

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 07:37 
Nałogowiec
15 kwietnia 2025, o 06:08 ludzik13 napisał(a):
CARLINK4

Tu masz przyczynę, problem leży w Carlink4 - podobny problem miało już kilka osób we wcześniejszych postach.
AAWireless 2.0 nie ma tego problemu.

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 08:11 
Amator
U mnie na carlinkit 4 wszystko działa prawidłowo. Oryginalny Hub, wersja mzd 70.

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 10:41 
Wstydliwy
Darrecki, Mietek440 dzięki za odpowiedź. Carlinkit4 u większości działa poprawnie. Czy jest jakieś rozwiązanie mojego problemu poza AA bo ten też mam ale nie mam dotyku wtedy.

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 11:19 
Nałogowiec
mietek440 czyli po rozmowie telefonicznej powraca do FM?
Bo to był jedyny problem z CL4.

Ja używałem takowy przez dłuższy czas, aż nie wyzionął ducha. Nigdy problemu nie miałem, bo zwyczajnie nie słucham FM, jedynie Spotify i vRadio.

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 13:11 
Amator
Po ponownej kontroli muszę to odszczekać. Rozłącza carlinkit ale tylko przy włączeniu aplikacji mazda. Radio mam pod gwiazdką. Włączając radio poprzez fm nie rozłącza carlinkit.

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 20:46 
Wstydliwy
Czy należy przyjąć, że Carlinkit4 tworzy problem z powrotem do FM po połączeniu tel, czy szukać rozwiązania problemu gdzie indziej.

PostNapisane: Wt, 15 kwi 2025, 21:07 
Nałogowiec
ludzik13 połącz kablem, jak problem ustąpi to masz odpowiedź

PostNapisane: Śr, 16 kwi 2025, 12:50 
Wstydliwy
darrecki, tak jak pisałem wcześniej - problem jest tylko w komunikacji poprzez carlinkit4. Po kabelku działa ok, na AA też ok ale nie ma dotyku wtedy. Moje pytanie, czy to tak ma być, czyli wszyscy tak mają, czy tylko u mnie i muszę szukać powodu.

PostNapisane: Śr, 16 kwi 2025, 13:53 
Nałogowiec
U mnie na AAWireless tego problemu nie ma. Wersja 2.0 ma obsługę CP i chyba AA przez protokół CP, ale tu głowy sobie uciąć nie dam.
Jak pisałem wcześniej, na pewno maciekgla miał taki sam lub podobny problem z CL4 podczas rozmów i FM - poszukaj jego postów w tym wątku. Możesz spróbować też aktualizacji firmware CL4 i zmiany ustawień chociażby kanału wifi w ich aplikacji.

Ja teraz jeżdżę autem, gdzie dotyk w AA jest odblokowany więc nie dziwię Ci się, że chcesz go zachować.
Śmieszne zaś jest to, jaki beton jest w zarządzie Mazdy w dziale multimedia. Oni stoją w miejscu w zasadzie od 12 lat, to co mamy teraz to tylko lekko unowocześnione MZD Connect. Ale w modelu 2023 Mazdy dotyk i bezprzewodowe AA działa z fabryki... Ale z tego co słyszałem nie w każdym modelu.

PostNapisane: Śr, 16 kwi 2025, 16:03 
Wstydliwy
darrecki dziękuję za informację.

PostNapisane: Śr, 16 kwi 2025, 16:11 
Amator
Aa wireless kosztuje teraz 210 zł. Jakbym nie miał carlinka pewnie bym kupił. Obrazek

PostNapisane: So, 26 kwi 2025, 14:09 
Wstydliwy
Od: 09.07.2018
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Region: wielkopolski
Witam,

Próbowałem znaleźć odpowiedzi z różnych źródeł, ale może ktoś zorientowany będzie w stanie doradzić co jest aktualnie możliwe w czasach gdy Mazda wspiera już natywnie AA/Apple Car Play.

Otóż, posiadam Mazdę 3 (2017), wersja GT z head up display, itd. Aktualna wersja oprogramowania: 70.00.352 EU N.

Ponieważ właśnie po raz kolejny skończyła mi się subskrypcja map oraz connected services Mazdy, zastanawiam się nad najlepszymi opcjami dla mnie i biorę pod uwagę zainstalowanie Apple Car Play (prawdopodobnie przez ASO, gdyby zainstalowali wersję P2) lub dalszą subskrypcję map Mazdy. Ewentualnie może jakaś inna alternatywa?

Zależy mi tak na prawdę wyłącznie na mapach nawigacji i funkcjonalności head up display (HUD). Inne aplikacje (Spotify, itd. kompletnie mnie nie interesują). Muzyki słucham tylko z USB w najlepszej możliwej jakości dostępnej w tym samochodzie.
Czy, po zainstalowaniu modułu i okablowania Apple Car Play i włączeniu np. Google Maps czy Waze, na wyświetlaczu head up będą dostępne wszystkie informacje, które widoczne są w przypadku oryginalnej nawigacji od Mazdy (oraz, co ważne- z rozszerzonymi informacjami z connected services?), czy w ogóle ich nie będzie?
Czy w takim przypadku informacje nie będą się ewentualnie "gryzły" pomiędzy aplikacją z Apple Car Play a oryginalną nawigacją Mazdy?

Czy w którejś z opcji, w przypadku zainstalowania Apple Car Play, możliwe jest bezprzewodowe i automatyczne połączenie telefonu z Apple Car Play bez konieczności podpinania telefonu do samochodu jak i bez używania adapterów typu carlink?

Czy, gdybym decydował się na instalację Apple Car Play, jest możliwość usunięcia niepotrzebnych mi aplikacji? (typu Netflix, itd); czy wtedy na wyświetlaczu samochodu będą dostępne wszystkie aplikacje które są aktualnie zainstalowane na telefonie i nie ma takiej możliwości bez usunięcia ich z telefonu?

Dziękuję wielkie za wszelkie podpowiedzi, rady i rozwianie wątpliwości!

PostNapisane: N, 27 lip 2025, 16:55 
Świeżak
Od: 05.12.2018
Region: śląski
Witajcie, czytam wątek i trochę się gubię, mam mazdę 6 z 2015roku, czyli oryginalnie bez AA itd, kupiłem adapter do AA na usb, żeby działał i moje pytanie czy zmiana wersji softu z 56. do 70 ma na to jakikolwiek wpływ?

Bo pierwszy, który zakupiłem działał tragicznie, zamówiłem teraz Carlinka 5.0 i się właśnie zastanawiam nad aktualizacja oprogramowania.

Bardzo proszę o jednoznaczną odpowiedź i pomoc, dzięki :)

PostNapisane: N, 27 lip 2025, 17:11 
Amator
Musisz zaktualizować do min 70, na 56 nie działa. W wersji 74 wiele osób skarży się na zbyt duży interfejs, poczytaj wcześniej. U mnie carlink 5 nie chciał się łączyć. Non stop zrywało połączenia. Kupiłem 4 i działa bezproblemowo. Mam oryginalny Hub.

PostNapisane: N, 27 lip 2025, 21:12 
Świeżak
Od: 05.12.2018
Region: śląski
Dzięki za informacje, w takim razie ma ktoś może dostęp do softa w wersji 70.00.100 EU wraz z instrukcją?

Dodatkowo.jezeli nie mam huba z AA to w ogóle będzie działać na wersji bezprzewodowej z adapterem? Ma ktoś w ogóle tak to opanowane ?

Bo może się okazać że wgram wersję 70 a nadal to samo.będzie to szkoda zachodu

PostNapisane: So, 30 sie 2025, 12:09 
Wstydliwy
Od: 16.05.2018
Rok produkcji: 2015
Region: małopolski
26mrcin26 napisał(a):
25 grudnia 2023, o 09:43 Kierowca napisał(a):
W nowym lifcie AA instalowałem według tego poradnika

status mojej instalacji AA/CP:
- zupdatowałem soft z oryginalnego 59.00.545 do 70.00.100A, poszło bez niespodzianek (a żeby być bardziej uważnym i nie iść na żadne skróty, tuż przed instalacją przejrzałem ceny nowych CMU...:) )
- zakupiony został moduł USB hub AA/CP, niby OEM Mazdy, ale czy na pewno oryginalny to nie wiem i pewnie się już nie dowiem
- dzisiaj zdemontowałem wszystkie konieczne elementy z dashboarda, podłączyłem nowe kabelki. Tutaj nie podobało mi się tylko to że u mnie kabelek zasilający CMU był krótki i ciężko go było wypiąć z modułu a potem wpiąć przy montażu. Przy ponownym rozbieraniu wszystkiego w celu podpięcia kabelków od ( dokładanej ) kamerki cofania do CMU (plan na styczeń), pewnie się znowu będe tym irytował..
- żadne zatrzaski nie popękały, starałem się być bardzo ostrożny, zanim użyłem większej siły to oglądałem dany element z każdej strony, nie ma strat na szczęście
- na chwilę obecną nowe kabelki doprowadziłem do schowka i z tego miejsca , nie chowając ich już w centralnej konsoli, podłączyłem je do modułu AA w celu testowym: AA/ CP zadziałało od pierwszego strzału. Więc jest jakiś sukces:)

Niestety, dnia mi nie starczyło i ponieważ po testowym uruchomieniu niedługo miało się zrobić ciemno, to odpuściłem kombinowanie z docelowym prowadzeniem kabelków do podłokietnika. Niestety na podesłanym filmiku (https://www.youtube.com/watch?v=8uTQFpE9_F4) gościu mówi skąd dokąd pociągnął kabelek, bez szczegółów. Z kolei na filmikach dla Mazdy sprzed liftu 2018, użytkownicy różnie ciągną kable. Niektórzy wpychają je pod plastikowe boczne osłony, inni demontuja element z przyciskami od MZD i otoczenie dźwigni zmiany biegów i ciągną kable w środku tunelu.

Ja chyba też spróbuję pociągnąc kabel w środku konsoli, jak ktoś ma jakąś dokumentację fot ze swojego prowadzenia kabli lub linki do filmikow dla Mazdy >2019, to prosze o wsparcie, każda informacja może się przydać:)

Możesz podesłać link do softu 70.00.100A ? Nie mogę go nigdzie znaleźć

PostNapisane: So, 30 sie 2025, 19:43 
Nowicjusz
Od: 21.07.2023
Region: zachodniopomorski
https://www.mediafire.com/file/numo0i8pxz1c72l/MZD+CONNECT+UPG.ZIP/file

Sprawdź, wydaje mi się, że jest tam wszystko, wersja 70.* jak i 74.* wraz z instrukcją.

Pozdrawiam.

PostNapisane: Pt, 5 wrz 2025, 15:04 
Świeżak
Od: 11.10.2020
Wersja: -
Ma ktoś może doświadczenie (czy pozytywne czy też negatywne) z tym rozwiązaniem?
Carlinkit Mini Ultra Wireless CarPlay Android Auto Adapter
https://carlinkitcarplay.com/products/c ... to-adapter

PostNapisane: Śr, 10 wrz 2025, 09:08 
Świeżak
Od: 06.12.2018
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: SkyDream
Cześć.
Prześledziłem wątek i szukam jednoznacznej wskazówki.
W Mazdzie 6 z 2018 r. mam wgrany soft 74.00.311 EU N. Nie wgrywałem jeszcze tego "myku", żeby dotyk w ekranie działał również podczas jazdy (zależy mi tylko na dotykowym Android Auto).
Android Auto jest zainstalowany fabrycznie - po kablu i z niedziałającym dotykiem (na postoju również).

Pytanie brzmi: jak uzyskać ekran dotykowy przy włączonym Android Auto w każdej sytuacji?

1. Dokupić Carlinkit 4.0 (wyżej czytałem, że komuś wersja 5.0 nie chciała się łączyć)?
2. Dokupić AAWireless/AAWireless Two?
3. Dokupić jakiś tani dongl z alliexpress? Przykładowo u kolegi w Talismanie sprawdza się to: https://pl.aliexpress.com/item/1005009196552716.html

Plus pytanie - czy żeby ten dotyk w AA działał, muszę wgrać mod, aby ekran obsługiwać dotykowo również podczas jazdy https://www.youtube.com/watch?v=SoTy9-WyU5U ?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

PostNapisane: Śr, 10 wrz 2025, 12:46 
Nałogowiec
Rawson Jak chcesz mieć dotyk w AA, to musisz kupić dongla obsługującego AA na protokole CP. Na żadnym innym dotyk działać nie będzie. A jaki kupisz z tych obsługujących AA po CP, to w zasadzie bez znaczenia.
I tak, musisz wgrać mod do aktywacji dotyku podczas jazdy. W przeciwnym razie będzie działał tylko na postoju.

PostNapisane: Śr, 10 wrz 2025, 20:10 
Świeżak
Od: 06.12.2018
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: SkyDream
Dziękuję za poradę. Spróbuję z Carlinkit 4.0.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1