Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 16:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 2 lip 2025, 17:06 
Świeżak
Od: 11.07.2022
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Padł :(. Grał, grał i po prostu przestał. Zero trzasków, stuków, szumów w połowie słowa piosenki nastała cisza. Nie ma beepnięć naciśnięcia klawiszy, nie ma nic.
Proszę o radę bo auto ma ... 17 Lat. Naprawiać? Wymienić całość z radiem (fabryczne) na Non BOSE? Czy nic nie robić i wstawić boomboxa z pilotem na tylną kanapę XD

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 3 lip 2025, 00:17 
Partner forum
Od: 22.12.2014
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Region: dolnośląski
Naprawa wzmacniacza- jak chcesz mieć spokój i zapomnieć o temacie.
Wymiana na inny używany wzmacniacz jak masz czas na poszukiwanie i lubisz „rosyjską ruletkę”
Te dwie opcje wymagają najmniej zaangażowania i wiedzy.

Przejscie na system Non Bose wymaga wymiany radia, głośników zmian w instalacji auta. Dodatkowo stracisz suba. Potrzebna wiedza jak to wykonać. Uważam że koszty wyjdą większe.

Pozostałe pomysły mimo kreatywności pozostawię bez komentarza.

Żarówki klimatronika
503304123

PostNapisane: Pn, 7 lip 2025, 15:13 
Świeżak
Wymienioned. Znaczy miało być naprawione, ale okazało się, że zjarał się tak, że szybciej (ale nie koniecznie taniej) było wziąć już gotowy, naprawiony z gwarancją (od tego samego człowieka co miał mi go naprawiać). Cóż, generalnie działa. Dzięki za radę.

PostNapisane: Pn, 7 lip 2025, 16:48 
Partner forum
Od: 22.12.2014
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Region: dolnośląski
Pytanie czy dostałeś o takich samych numerach części jak był poprzednio.

Żarówki klimatronika
503304123

PostNapisane: Pn, 7 lip 2025, 17:50 
Świeżak
Nie wiem, nie sprawdzałem, nie znam się na tym, ale nic z wtykami czy mocowaniem nie było kombinowane. Z zewnątrz wyglądał tak samo, miał takie samo mocowanie i wtyczki były wypięte a następnie wpięte i koniec. Nic się nie zmieniło (poza tym, że działa). Gra dokładnie tak samo jak grało, w sensie dźwięk / scena czy jak to się tam nazywa, się nie zmieniła (przynajmniej dla moich uszu). Grają wszystkie głośniki i sub oraz gwizdki w słupkach też.
Z resztą, jako użytkownika 17 letniego auta nie ma to dla mnie znaczenia czy to wzmacniacz od M6 przedlifta, polifta, sedana czy kombi, skóry lub materiału (skoro pasuje i gra). Samo zorientowanie się w cenach zmiany systemu na non BOSE sprawiło, że cieszę się, że w ogóle gra i że gra już a nie za tydzień (lub dwa), bo akurat mam wyjazd.
Cały czas mam i miałem jeszcze przed usterką wrażenie, że to BOSE mocno ogranicza to dziadowskie (oryginalne srebrne) radio, ale nie mam odwagi kupić żadnego dalekowschodniego i czekać 3 miesiące z ryzykiem, że przyjdą (bardzo drogie) buty zamiast radia, albo inne niż zamawiałem i nie będzie działać z BOSE (albo coś pochrzanię przy zamówieniu i zamówię nie takie jak powinienem).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1