Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 00:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 12 wrz 2024, 18:47 
Świeżak
Od: 04.11.2020
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Dzieki.... metodą prób i bledow. Kabel bez zmian, cache wyczyszczone.
Natomiast zaczął mi pokazywac brak sparowania Bluetooth (nigdy takiego komunikatu nie bylo). Rozłączylem BT i usunalem samochód z listy sparowanych. I.....o dziwo AAc ruszyl choć to nie powinna miec chyba wplywy skoro i tak po kablu szedl. Wazne, ze dziala :)

PostNapisane: Pt, 13 wrz 2024, 08:51 
Nałogowiec
Od: 30.06.2017
Rok produkcji: 2016
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Dzwięk w AA idzie po BT z tego co wiem.

PostNapisane: Pt, 13 wrz 2024, 22:08 
Wstydliwy
Od: 12.04.2022
Rok produkcji: 2018
Wersja: SkyMotion
Region: zachodniopomorski
Chciałbym kupić nowy HUB, ale nie wiem, którą wersję wybrać z tej oferty:

https://pl.aliexpress.com/item/10050056 ... ry_from%3A

Chodzi mi o różnice między Wireless TYPE-C a Wireless AI BOX. Druga wersja jest droższa i ma w zestawie adapter (prawdopodobnie zamiennik carlinkit) i jest sporo droższy. Jeśli pierwsza wersja nie musi mieć tego adaptera i też jest wireless, to dlaczego jest właściwie droższa? Pomijam fakt, że wersja AI BOX jest niedostępna na tą chwilę, ale chciałbym bez pośpiechu kupić najlepszy możliwy wariant wireless na ten moment. Jeśli macie sprawdzone inne źródło po dobrej cenie, to bardzo prosiłbym o linka.

PostNapisane: Śr, 18 wrz 2024, 13:50 
Wstydliwy
Od: 21.01.2018
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: Exclusive Plus
4 lipca 2024, o 14:01 KACPI278 napisał(a):
kupiłem moduł p3.2 z bezprzewodowym android auto

wszystko spoko tylko po połączeniu pojawia się to okno:
Obrazekdarmowa galeria allegro

i dopiero tu klikam na "android auto" i po chwili następuje połączenie

da się to jakoś zmienić zeby z automatu wchodziło w android auto?

Udało Ci się rozwiązać ten problem? Bo mam tak samo: moduł P3.2, bezprzewodowy AA i CP i zawsze po starcie auta wstaje android i pojawia się ten ekran, który załączyłeś. Muszę na nim ręcznie wybrać "Car Play". Przeszukałem ustawienia i nigdzie nie znalazłem opcji aby domyślnie wskazać na autostart Car Play.

PostNapisane: So, 21 wrz 2024, 17:30 
Nałogowiec
Od: 12.06.2017
Mam też ten moduł od paru miesięcy. Parę razy na początku go ustawiałem (poczynając od parowania z iPhone'm) bo miałem podobny problem. Po tygodniu czy dwóch bez stukania w przycisk CarPlay (ten na wyżej załączonym zdjęciu) ibox zaczął sam się odpalać informując, że łączy się z iPhone'm. Nie wiem czy w końcu sztuczna inteligencja domyśliła się czego oczekuję. Przynajmniej takie odniosłem wrażenie.
Sądziłem, że iOS 18.0 będzie miał rozbudowaną wersję CarPlay'a. No ale widzę, że Apple się zbiesił i na UE rozbudowanej SI nie wprowadza/dził.

-- Dodano: 21 września 2024, o 13:28 --

Ja trochę korzystałem z tego: https://lantre.pl/blog/apple-carplay-nie-dziala-sprawdzone-sposoby-na-rozwiazanie-problemu.html?srsltid=AfmBOoruwTnySLR5WYm1Sq1lESZ6JUuhCQHv5vp8S-X7a27IWH_LAKtf

-- Dodano: 21 września 2024, o 17:30 --

U siebie znalazłem taką prawidłowość, że jak wyłączam silnik na Carplay'u to po następnych uruchomieniu CarPlay się uruchamia automatycznie. Jednak jak na MZD Mazdy wyłączam to muszę ponownie włączyć Carplay'a.

PostNapisane: Śr, 16 paź 2024, 10:04 
Wstydliwy
Od: 13.04.2022
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: SkyMotion
Region: dolnośląski
Cześć, mógłby ktoś polecić speca/warsztat na terenie dolnegośląska, który zamontuje Android Auto w GL z końcówki 2018r? Szukam alternatywy do ASO, które za moduł woła ponad 2k.

PostNapisane: Pt, 8 lis 2024, 09:54 
Wstydliwy
Od: 06.11.2024
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Wersja: Active+
Hej, mam swoją szóstkę od niecałego miesiąca, i jestem w niej zakochany, ale w mojej głowie pojawiła się myśl dołożenia tego ekranu który można spotkać w niektórych wersjach, i mam odnośnie niego kilka pytań, na które odpowiedzi nie udało mi się znaleźć a nóż jest tutaj ktoś kto ma przerobiony ten temat.
Moje pytanie to: czy warto to w ogóle robić? Jeśli tak, to czy polować na seryjny czy jakiś zamiennik? A czy jeśli seryjny wyświetlacz, to czy muszę szukać takiego z mojej wersji silnikowej lub rocznika? I co on w ogóle wyświetla? Na youtubie widziałem w większości zamienniki z CarPlayem lub Android auto.
Mam też kilka pytań odnoście montażu i bardziej technicznych rzeczy. Czy montaż jest plug and play? Jeśli nie, to czy jest bardzo skomplikowany?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia/wieczoru :)

Ostatnio edytowano Pt, 8 lis 2024, 09:54 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.

PostNapisane: Pt, 8 lis 2024, 12:39 
Nowicjusz
Od: 01.01.2015
Region: zagranica
Ciężko odpowiedzieć na twoje pytanie bo z profilu wynika że auto masz w starszej wersji. Jeśli masz GJ ale nie apdejtowałeś jeszcze profilu to odpowiem że warto. Nie jest to plug & play bo musisz mieć odpowiednią wersję softu zainstalowaną w aucie aby zadziałało - szczegóły są właśnie w tym wątku.

PostNapisane: Śr, 20 lis 2024, 15:54 
Wstydliwy
Od: 17.06.2024
Rok produkcji: 2014
Region: śląski
moduł p2.1
+ aawireless

ktoś ma tak że słuchacie swojej playlisty w trybie "losowe" gasze samochód ,ide do sklepu -wracam i playlista leci w takiej samej kolejnosci jak przed momentem ,tak jakby nie zapamiętywało

PostNapisane: Wt, 10 gru 2024, 21:02 
Wstydliwy
Od: 10.12.2024
Rok produkcji: 2015
Wersja: Active
Cześć, jestem nowy na grupie. Trochę poczytałem na forum oraz różne strony w necie, tutoriale etc. niestety już się pogubiłem.
Chciałbym zaktualizować system do najnowszej wersji. Obecnie posiadam wersję 33.00 Czy muszę podłączać szeregowo? czy wystarczy z pendriva?
Jaka jest kolejność aktualizacji? Skąd mogę pobrać pliki instalacyjne? A może jest ktoś z mazowieckiego kto pomoże mi, oczywiście nie za darmo :-)
Pomocy!!!

PostNapisane: Wt, 24 gru 2024, 22:28 
Nowicjusz
Od: 01.01.2015
Wczoraj w drodze prozłączyło mi android auto, najpierw padła muzyka później Waze i nic nie pomagało nawet restart telefonu i przepinanie kabelka ( 2tygodnie temu kupiony 100W 1m ). Mam dość kupowania nowych kabli - padło na Carlink 5.0. Teraz czekam na dostawę.

-- Dodano: 21 grudnia 2024, o 13:40 --

Caelink 5.0 też już raz mnie rozłączył :( Teraz pytanie czy to mój stary telefon S20fe 5g czy modół dodany w salonie mazdy? Mam pewne podejżenia że jak włącze na raz Dezeera, Google map i Waze to to się dzieje ale mogę się mylić. Po prostu czasami lepiej jest na googlu a czasami na Waze.

-- Dodano: 24 grudnia 2024, o 22:28 --

Na tą chwilę ustaliłem że rozłącza zawsze po odjechaniu spod domu, jakieś 20s po utracie wifi z domu i wjechanie w miejsce gdzie nie ma zasięgu 3g/4g/5g ( zawsze w tym samym miejscu ) czyli tylko na początku podruży. Oby na tym się skończyło.

PostNapisane: Śr, 25 gru 2024, 00:51 
Nowicjusz
Od: 21.07.2023
Mam dokładnie tak samo. Również posiadam carlinkit 5.0 i rozłącza mnie zawsze w jednym i tym samym miejscu, z dokładnością +/-10m. Nie mam zielonego pojęcia od czego jest to zależne. Co ciekawe jest to same centrum miasta.

moderator
PostNapisane: Śr, 25 gru 2024, 11:14 
Fanatyk
Od: 05.08.2016
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: pomorski
Zmieńcie kanał w ustawieniach wifi na wyższy numer.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 25 gru 2024, 13:02 
Nowicjusz
Od: 21.07.2023
Dzięki, spróbuję.

PostNapisane: Cz, 2 sty 2025, 14:19 
Wstydliwy
Od: 05.06.2022
Rok produkcji: 2015
Wersja: S
Witam jestem po aktualizacji do wersji 74 i wgraniu nakładki AIO na system moze komuś sie przyda pozdrawiam.
https://www.youtube.com/watch?v=Fxh-RqxsaKU

PostNapisane: Cz, 2 sty 2025, 17:17 
Wstydliwy
Od: 11.03.2024
Generacja: Nie mam M6
Cześć Panie i Panowie

Mam pytanie na które pomimo przeklikania Internetu tam i z powrotem nie potrafię znaleźć odpowiedzi.

Po kolei
wersja systemu 56.00.230. Mazda CX5 z 2016 roku z dotykowym ekranem. Zakupiony zestaw do wymiany HUBa usb na Ali, przejrzane wszystkie tutoraile i do roboty.
Zgodnie z informacjami jakie znalazłem chciałem najpierw updatowac system do wersji 70.XX.XXX
przygotowałem pendrive (4gb) sformatowany fat 32 (normalnie nie szybko) załadowane pliki idę do Mazdy i lipa nie widzi usb, powtórzone z dwoma innymi penami 16gb i to samo, cały czas nie podświetlają się USB.
wyczyściłem porty USB użyłem contact spray i nadal to samo nie widzi USB
Chińczyk z Ali twierdzi żeby podłączyć nowy hub usb posłuchać muzyki i jeśli nie będzie zrywało połączenia to updatowac system.
I tu mam dwa pytania
1.Dlaczego wszyscy polecają najpierw update a dopiero potem wymiana hub usb?
2. Czy istnieje możliwość updatu z wersji 56.00.230 od razu do 74.00.XXX

i ostatnie najważniejsze pytanie
Czy ktoś ma pomysł jak to ogarnąć?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc

PS
Mieszkam w IRL więc podjechanie gdzieś w PL nie wchodzi niestety w rachubę

PostNapisane: Pt, 3 sty 2025, 07:41 
Amator
Od: 07.01.2018
Ja z Belfastu, odezwij się na priv, może coś wymyślimy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

PostNapisane: Wt, 14 sty 2025, 17:45 
Świeżak
Od: 31.01.2022
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
1 Polecają tak robić dlatego że dopóki nie zaktualizujesz softu to hub nie będzie poprawnie działał z aa
2 możesz od razu aktualizować do 74 jak chcesz, sprawdzone :)

PostNapisane: So, 25 sty 2025, 22:56 
Nowicjusz
Od: 28.04.2018
Rok produkcji: 2021
Mam połączenie bezprzewodowe do AA zapinam ładowanie po USB-C ładowarką z fastcharge aby mieć szybkie ładowanie. Około 5-10 minut i AA zawiesza się jak mam włączone google maps. 2 kable sprawdzone problem dalej jest. Miał ktoś coś takiego?

PostNapisane: Pn, 3 lut 2025, 12:12 
Wstydliwy
Od: 14.11.2023
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Tomek24h7d napisał(a):
Witam jestem po aktualizacji do wersji 74 i wgraniu nakładki AIO na system moze komuś sie przyda pozdrawiam.
https://www.youtube.com/watch?v=Fxh-RqxsaKU

Potwierdzam. Aktualizacja udana a po wgraniu AIO udało się odblokować dotyk podczas jazdy.
Mam tylko dwa pytania, może ktoś pomoże.
Po wgraniu wersji 74 i nakładki AIO zmieniła mi się waluta przy informacji o cenach benzyny w oryginalnej nawigacji MZD (w nawigacji wybrana opcja aby pokazywał pobliskie stacje benzynowe i ceny paliwa) Czy ktoś wie jak zamienić to na PLN?
Druga sprawa przy włączeniu Bluetooth w telefonie pierwsze co mazda robi to zaciąga kontakty z telefonu. Niestety ostatnio sygnalizuje że pobranie kontaktów się nie powiodło. Sparowane jest dzwonić też mogę ale muszę wybrać numer w telefonie.
Miał ktoś coś podobnego lub wie co to może być?

Jest: 6 GL sedan
<pucugg>

PostNapisane: Pn, 3 lut 2025, 17:27 
Stały bywalec
Od: 19.02.2020
Rok produkcji: 2022
Wersja: SkyDream
Region: małopolski
Jedyne co mogę powiedzieć to u mnie kontakty importuję się też na początku i zawsze się udaje - Mazda 6 2022 v74 AIO Tweaks, Samsung S21 5G. Odnośnie waluty, to nawet nie wiem jak to u mnie wygląda - korzystam z Android Auto

PostNapisane: Wt, 4 lut 2025, 11:19 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Mazda GJ z 2014 Skypassion. Około od roku, może więcej, mam problemy z połączeniem sytemu multimedialnego z yanosikem z telefonu na androidzie (Samsung s21). Ostrzeżenie przekazywana przez Bluetooth sa jakieś take urywane, przerywane, jakby od połowy. Próbowałem już grzebać w ustawieniach i nic nie poprawiłem. Zawsze miałem tak, że był pik i ostrzeżenie. Jak odtwarzałem muzykę przez BT to była przerwa i wtedy ostrzeżenie. Teraz słyszę tylko jakieś końcówki. Coś tam się pozmieniało? Coś trzeba ustawić inaczej niż standard?

PostNapisane: Pt, 7 lut 2025, 14:00 
Nowicjusz
Od: 09.07.2018
Wersja: SkyDream
Region: małopolski
3 lutego 2025, o 12:12 Jarek23 napisał(a):
Tomek24h7d napisał(a):
Druga sprawa przy włączeniu Bluetooth w telefonie pierwsze co mazda robi to zaciąga kontakty z telefonu. Niestety ostatnio sygnalizuje że pobranie kontaktów się nie powiodło. Sparowane jest dzwonić też mogę ale muszę wybrać numer w telefonie.
Miał ktoś coś podobnego lub wie co to może być?

Możesz spróbować wywalić parowanie telefonu z autkiem i ustawić je do nowa. Może pomoże.

PostNapisane: N, 9 lut 2025, 22:14 
Amator
Od: 02.08.2024
Region: warmińsko-mazurski
3 listopada 2023, o 17:56 mateq napisał(a):
A masz na telefonie w ustawieniach android auto żeby łączyło się bezprzewodowo ?

Podpowiedz gdzie to się zaznacza , u mnie androidauto zrywa co sekundę połączenie .

PostNapisane: Wt, 11 lut 2025, 08:18 
Wstydliwy
Od: 14.11.2023
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Podzielę się kilkoma spostrzeżeniami. Miałem przez chwile AA z Aliexpresu (Box z wejściami USB) w wersji P3 (cena około 300 zł) który teoretycznie jest bezprzewodowy. Niestety ani razu nie udało się mi połączyć. Zarówno przewodowo jak i bezprzewodowo. Telefon się parował i też zaraz zrywał połączenie. Odesłałem i kupiłem przewodowy w wersji P2 (cena około 150 zł) który zadziałał bez problemu. Do tego dokupiłem już w Polsce na aledrogo CarlinKit w wersji 4.0 za około 100 zł (ważne aby to była starsza wersja 4.0). Po podłączeniu mam AA bezprzewodowy a z racji że miałem wcześniej odblokowany dotyk podczas jazdy AA także działa dotykowo. Wiem że przy oryginalnym bezprzewodowym AA (tzn od razu w wersji bezprzewodowej a nie jak u mnie z adapterem CarlinKit) nawet przy odblokowanym dotyku, AA blokuje dotyk podczas jazdy. Z tym adapterem to działa gdyż AA z telefonu jest emulowany na Car Play i wyświetlany na ekranie. Nawet w menu samochodu aby się połączyć muszę wybrać Apple Car Play aby włączyć mojego AA.

Jest: 6 GL sedan
<pucugg>

PostNapisane: Śr, 12 lut 2025, 19:05 
Amator
Jarek23 nie zrywa ci połączenia, wszystko działa płynnie?

PostNapisane: Pt, 21 lut 2025, 15:43 
Amator
Od: 30.03.2023
Przyłaczam sie do pytania. Czy CarlinKIT 4.0 (AA via Car Play) -> działa wszystko i nie rozlacxza się?

Ja mam AA Wireless i regułą jest to że przynajmniej raz na poczatku jazdy się rozłacza, po czym moge jechac i 2h i nic go nie rusza. Ale na poczatku zawsze zerwie.

PostNapisane: Pt, 21 lut 2025, 18:28 
Amator
Przy oprogramowaniu 70.00.335 carlinkit 4.0 zrywa co chwilę. Podobno pomaga aktualizacja do 74. Zbieram się na odwagę aby uaktualnić.

PostNapisane: Pt, 21 lut 2025, 21:22 
Nałogowiec
Od: 15.11.2015
Generacja: Nie mam M6
Wersja: Sport
Mam Carlink v4 i AAWireless v1 w drugim aucie, oba z 70.00.100 i nie zrywa połączenia. Polecam pobawić się kanałami wifi w ustawieniach Carlink.

PostNapisane: Pt, 21 lut 2025, 21:30 
Amator
W Mazdzie wiem gdzie zmienić kanał wifi. W carlinku niestety nie wiem jak, mógłbyś podpowiedzieć?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1