Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 08:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 807 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 2 wrz 2023, 13:26 
Świeżak
Od: 29.07.2016
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: mazowiecki
podsumowując, trochę walczyłem z radiem od momentu dodania mojego postu, do tego stopnia że padł mi akumulator :)

- udało mi się zapisać ustawienia przycisków i codziennie rano nie muszę ich ustawiać.
- udało mi się wyciągnąć różowy pin i organizując prowizoryczną instalację wpiąłem w canbus ale w takiej konfiguracji odcina ustawianie przycisków

Canbus 145, ale nie rusza nic jak powinno, więc chętnie odkupie canbus mzd-rz-02 żeby działał z przed liftem, ostatnia próba później tylko radio na olx

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 2 wrz 2023, 13:44 
Stały bywalec
Od: 19.02.2020
Rok produkcji: 2022
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: małopolski
Jak przepinasz różowy kabel od przycisków kierownicy do modułu canbus, to aplikacja do konfigurowania przycisków nie będzie już działać. Wówczas moduł przejmuje funkcję sterowania przyciskami wg tego jak przewidział producent modułu. Jeśli natomiast nie działają ci przyciski na kierownicy po przepięcie do canbus, to albo jest wybrany zły model w ustawieniach fabrycznych radia, albo jest to inny pin we wtyczce, albo nie obsługuje przycisków.

PostNapisane: N, 1 paź 2023, 19:25 
Wstydliwy
Od: 10.01.2022
Rok produkcji: 2010
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Comfort
Region: zagranica
Cześć, mam takie pytanko odnośnie Canbusa. Otrzymałem ze swoją stacją model Raise G-RZ-MZD52. Teoretycznie jest dedykowany do M6 2009-2015, ale czy faktycznie jest on w stanie współpracować z poliftem? Niestety ale nie byłem w stanie odpowiednio wybrać ustawień tak aby wszystkie przyciski działały.

PostNapisane: Cz, 20 cze 2024, 07:22 
Wstydliwy
Od: 19.06.2024
Rok produkcji: 2009
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Wersja: -
Region: warmińsko-mazurski
Cześć
Zamontowałem wczoraj u siebie stację multimedialną, ale niestety sterowanie z kierownicy ogranicza się tylko do niej, a nie działa obsługa wyświetlacza. Auto z 2009r. kierownica posiada tylko przyciski [lewo],[prawo],[góra],[dół], [set] i [mute], a wyświetlacz nie ma przycisków czyli chyba przedlift?
Posty #700 i #712 od @piotrmocko są mi znane i będę jeszcze na ich podstawie analizował wiązkę, ale może ktoś ostatnio z tym walczył i coś uległo zmianie?
W zestawie otrzymałem dekoder Raise G-RZ-MZD55 czy może to on być winny?

PostNapisane: Cz, 20 cze 2024, 07:41 
Stały bywalec
Jeżeli przyciski na kierownicy mają następujące funkcje, to na pewno masz moduł do polifta w samochodzie z przed lifta

- góra - głośniej
- dół - ciszej
- lewo - poprzedni utwór
- prawo - następny

PostNapisane: Cz, 20 cze 2024, 10:01 
Wstydliwy
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Sprawdzałem na radio więc prawo lewo zmieniały częstotliwości, ale pewnie to to samo.

Czy polecisz jakiś przedliftowy moduł? W tym wątku był chyba wspomniany taki z nr 02, ale nigdzie go nie idzie znaleźć.

PostNapisane: Cz, 20 cze 2024, 10:27 
Stały bywalec
Polecam kontakt z oficjalnym sklepem Sinosmart na AliExpress. Jak ich zapytasz o moduł Raise Tech MZD-RZ-02, to poproszą cię o zakup $1 wirtualnego produktu w określonej ilości i wyślą Ci produkt

PostNapisane: Cz, 20 cze 2024, 13:38 
Wstydliwy
Dzięki. Spróbuję.

PostNapisane: Pt, 21 cze 2024, 10:59 
Adept
Od: 26.05.2021
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Wersja: Top
wallym82a1 mam na zbyciu canbus do przedlifta post #738. ten ze zdjęcia. Ja wole korzystać z tego do polifta a ten leży nieużywany. W poście napisałem, że nie działa sterowanie zegarkiem, ale myliłem się. Jest canbus hiworld .

PostNapisane: Pt, 21 cze 2024, 11:31 
Wstydliwy
@glock na ile go wyceniasz?

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pt, 21 cze 2024, 18:12 
Adept
Od: 26.05.2021
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Wersja: Top
Po kosztach Ci oddam, 100 zł.

PostNapisane: Pn, 29 lip 2024, 11:25 
Wstydliwy
Od: 27.05.2024
Rok produkcji: 2010
Panowie czy te radio z linka będzie ok wystarczy podłączyć i będzie grało?
Mazda 6gh 2010 bez audio bose
https://a.aliexpress.com/_Ew33xXN

PostNapisane: Pn, 29 lip 2024, 12:45 
Fanatyk
Od: 22.10.2014
Wersja: Sport
Region: śląski
Myśle tez czy noe wymienić org stacji. Wstrzymuje mnie tylko to ze jest z ekranem ;). No i org to org wstawiać chińczyka jakoś się boje ze to rok pochodzi i dupa. Albo ze będzie żarło prąd itd. Fajnie by było mieć jakieś radyjko słuchać se muzy na yt i teledyski żeby leciały ;). Do tego dźwięk żeby był lepszy. Mam system bose polecacie coś teraz topowego i pewnego ???
Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043

PostNapisane: Pn, 29 lip 2024, 13:26 
Wstydliwy
@piotrmocko dzięki za Twoja sugestię. Otrzymałem nowy moduł i wszystko jest jak należy. Dla potomności dodam, że moduł z nr 55 jest do polifta, a z numerem 52 do przedlifta. To chyba jakieś rewizje względem 05 i 02.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pn, 30 cze 2025, 08:05 
Świeżak
Od: 22.07.2022
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Exclusive
Hej pytanko mam , rok używałem bezproblemowo stacji multimedialnej na androidzie wczoraj odpaliłem auto ruszyłem i po kilku sekundach zgasło czarny ekran nic się nie dzieje , próbowałem resetować przyciskiem, sprawdziłem bezpiecznik na radiu wygląda na sprawny , ale radio się nie włącza , zauważyłem też że np kamera - wideorejestrator która mam podłączona do radia na USB jako niby zasilanie dalej działa , ale zmieniło się to że działa nawet po wyciągnięciu kluczyka czyli stacja ta android pomimo wyciągnięcia kluczyka z stacyjki dalej podaje prąd na akcesoria USB . Teraz pytanie czy to wykrzaczyl się chińczyk i walczyć z nimi czy jednak może jest jakiś problem w pojeździe , bezpiecznika od radia nie znalzlem w skrzynce bezpieczników ani pod maską ani w kabinie , innego radia podpiąć na ta chwile nie mam ( zamówiłem sobie fabryczne z allegro zobaczymy czy będzie działać ) ale może ktoś ma wskazówki co sprawdzić zanim bede reklamować stacje

Wysłane z mojego 24129PN74G przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Wt, 1 lip 2025, 11:02 
Wstydliwy
Devron u mnie padło radio po 3 miesiącach - przestało wyświetlać obraz, ale dalej jakoś działało (dźwięk przyciski dotykowe). Chińczyk kazał odesłać do Niemiec i przysłał drugi zestaw ten działa dłużej. Raczej nie szukałbym problemu gdzieś indziej niż w radiu.

PostNapisane: Pn, 18 sie 2025, 20:09 
Wstydliwy
Od: 02.03.2021
Rok produkcji: 2011
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
Mazda 6 GH 2011 z Bose + Junsun V2 Plus (8GB-256GB) -> wiecie może, czy to będzie działać w 100% (system Bose, sterowanie z kierownicy, spalanie, głośniej, ciszej, itd)?

PostNapisane: Śr, 20 sie 2025, 12:30 
Nowicjusz
Od: 24.04.2015
Witaj Major0013. Ja mam Mazdę z 2008 roku wszystko działa poprawnie oprócz przycisku "set" na kierownicy i co za tym idzie nie można ustawić zegarka na wyświetlaczu górnym na czas 24 h i związanych z tym funkcji. Ja u siebie musiałem właściwą godzinę sposobem ustawić na właściwą -- górny wyświetlacz trzeba odłączyć przed godziną 13 00 (najlepiej tak z 15 minut przed trzynastą lub przed 1.00 ) i włączyć kostkę wyświetlacza dokładnie o trzynastej. Dodam że jeśli Ci akumulator "padnie" nastąpić reset zegarka i trzeba jeszcze raz zrobić programowanie wykonane o trzynastej. To tyle jak jest u mnie -- nie wiem jak będzie w Twoim modelu. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

PostNapisane: Śr, 20 sie 2025, 20:48 
Wstydliwy
Od: 02.03.2021
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
Dzięki. Kupiłem finalnie DUDU7, mam nadzieję, że dobrze będzie współpracować.

PostNapisane: Cz, 21 sie 2025, 05:04 
Wtajemniczony
Od: 25.01.2018
Rok produkcji: 2019
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyMotion
Region: pomorski
Major0013 jeżeli stacja która kupiłeś miala wsparcie bose to wszystkie funkcje powinny działać. Komputer, przyciski na kierownicy, a nawet zegarek. Ja miałem chińczyka za 450 zł. I wszystko smigalo. Widzę że masz polifta wiec chyba nie powinno być problemu. Problem z przyciskami na kierze i zegarkiem maja wersje przefliftowe.

PostNapisane: So, 1 lis 2025, 19:21 
Wstydliwy
Od: 14.05.2018
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Cześć, coś takiego dla polifta bez Bose będzie okay? Link: https://allegro.pl/oferta/radio-2din-an ... 7694448090

Czy też proponujecie coś innego? Jestem otwarty an sugestie )

PostNapisane: N, 2 lis 2025, 15:15 
Nowicjusz
Cześć. Według tego co jest w opisie radia, to powinno wszystko grać bo masz przecież polifta.

PostNapisane: Pn, 24 lis 2025, 17:50 
Świeżak
Od: 31.10.2024
Region: wielkopolski
Witam panowie zakupiłem radio junsun v2 6gb/128 do mazdy 6 gh wszystko działa super can ustawiony przyciski działają niestety mam problem z podłączeniem kamery cofania dokupiłem kamere która łączy się za pomocą Wi-Fi ale nie mam pojęcia jak to podłączyć.... Odbiornik w bagażniku podłączony świeci na niebiesko wszytsko gra odbiornik od radia mimo podania napięcia z kostki podłączenia kabla back to są zakkucenia jak na starym ruinie i zarzucając wsteczny obraz zostaje próbowałem podłączać na różne sposoby i lipa macie jakieś pomysły?

PostNapisane: Śr, 26 lis 2025, 19:01 
Nowicjusz
Cześć. Musisz wejść w ustawienia tak, żeby ikony wyświetlane były czarno- białe. I tam jest taka ikonka " Twój aparat" albo sam " Aparat" i jak to sobie klikniesz to zobaczysz możliwości ustawienia ekranu w kilku systemach PAL, SEKAM i chyba jeszcze ze dwie opcje. Nie wiem czy w Twoim radiu będą takie same ustawienia i ikony. Napisz czy zakończyły się Twoje poczynania sukcesem . Jeśli będziesz miał problem to ewentualnie możemy porozmawiać telefonicznie -- dobrze by było żebym mógł w swoim aucie podczas rozmowy wchodzić w ustawienia radia. I wtedy porównamy czy u Ciebie jest tak samo. Aha -- numer do mnie 885 240 960.

PostNapisane: Cz, 27 lis 2025, 09:14 
Świeżak
Więc tak sprawa wygląda następująco zmieniłem ustawienia i kamera na wstecznym działa niestety jak zrobię na luz to nie przełącza z powrotem na radio jak odepnę kabel back wszystko wraca do normy czyli musiał bym wyciągnąć kabel z lampy cofania żeby zalaczalo tylko wtedy i było by dobrze ale po to kupiłem odbiorniki wifi żeby nie ciągnąć kabli w vectrze c tez tak zrobiłem i było ok canbus przełączał sam z siebie a tutaj bym musiał cabel back mieć podłączony bo inaczej jest lipa z chęcią zadzwonię jak będziesz miał jakiś pomysł niestety jestem w pracy obecnie i kiepsko z dzwonieniem

PostNapisane: So, 29 lis 2025, 05:15 
Wstydliwy
Od: 13.06.2025
Rok produkcji: 2012
Jak to zrobiłeś że Ci wszystkie przyciski działają? ja mam Mazde 6 GH 2012r i działa jedynie głośność z kierownicy. Mam bez Bose. Radio mam również Junsun V2 Plus.
Zamawiać inny canbus? czy coś w ustawieniach radia? próbowałem na różnych opcjach w radiu związanych z canbusem MZR, ale albo działa tylko sterowanie z kierownicy, albo nie działa nic :(

Prośba o pomoc. :)

PostNapisane: N, 4 sty 2026, 14:02 
Świeżak
1 września 2023, o 07:33 piotrmocko napisał(a):
U mnie sterowanie przyciskami z kierownicy jest identyczne jak z fabrycznym radiem. Nie działa tylko kasowanie średniego spalania. Sposób działania przycisków jest zależny tylko i wyłącznie od modułu canbus, jeżeli przyciski z kierownicy są do niego podłączone. Tutaj jest moje nagranie viewtopic.php?p=366676#p366676

Podepnij jak na zdjęciu powinno śmigać

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 807 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27

Strefa czasowa: UTC + 1