Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 00:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6382 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 213  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: So, 3 lip 2021, 20:42 
Prawie fanatyk
Od: 15.07.2017
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
darrecki, a ile miałeś tych cykli? Szczerze mówiąc, to bardzo dziwne, że dzieje się to tylko przy wypalaniu i tylko gdzieś pod koniec. Może coś ze sterowaniem ciśnieniem się dzieje wtedy? Marek trochę tego już zrobił, nigdy problemu nie było. Teoretycznie nie bardzo jest tam miejsce na błąd, nity są zawsze tych samych wymiarów, luz jest w miarę stały - klapka jest zaklepywana razem z nitem i nie bardzo widzę, żeby tu mogły być różnice. Zresztą przed wysyłką do Was modułów sprawdzałem obydwa mając je koło siebie i jak dla mnie spasowane było podobne. Będę u Marka we wtorek to pogadam z nim na ten temat.

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752

PostNapisane: N, 4 lip 2021, 20:52 
Nałogowiec
Od: 15.11.2015
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
popielasty moje obserwacje kiedy się to dzieje nie muszą być w 100% trafne - zwyczajnie wówczas to zaobserwowałem, a mogłem coś pominąć. Wiem, że na zdrowy rozum jedno i drugie nie ma ze sobą nic wspólnego, ale na chwilę obecną tak to właśnie wygląda.
Klapka jest na miejscu jak była (sprawdzałem), a problem występuje za każdym razem. Za pierwszym razem dezorientacja, bo czegoś takiego nigdy nie miałem, zanim wydedukowałem wtf, to przeszło. Za 2x byłem 100m od celu, za 3 na autostradzie. Tylko za ostatnim coś mogłem sprawdzić - gaz do dechy na 4 biegu i nie jechał do osiągnięcia 2500rpm - a trwało to wieki... Dokręciłem do 3500, puściłem gaz aż obroty spadły do 2000rpm, wcisnąłem gaz i już jechał jak trzeba. Czary...
Cykle były póki co 3, błędów nie ma bo trwa to zdecydowanie za krótko. Za kolejnym podepnę Forscan, sprawdzę ciśnienia, EGRy i temperaturę na wydechu. Nie wiem czy elektrozawory sterujące mają jakieś PID'y.
U nas zapowiadają teraz mokre 2 tygodnie, więc raczej nie będzie jak tam zaglądnąć. Ale gdy pojawiło się to 1x wszystko sprawdziłem. Żadnych wycieków, wszystko szczelne.

PostNapisane: Pn, 5 lip 2021, 10:51 
Świeżak
Od: 03.07.2020
Rok produkcji: 2013
darrecki nie zdarzyło Ci się to ani razu bez wypalania DPF? Nie brakowało nigdy mocy szczególnie po spokojnej jeździe?

Podpytuję, bo zdobyłem kolejną wiedzę w kwestii naszego diesla i jego EGR, a może to będzie jakiś trop u Ciebie.

„Główny” EGR mam zaślepiony, ale od pewnego czasu zaobserwowałem na Forscanie, że bypass nie domyka się. Zadane 0%, a aktualne 0.3-0.8%. Potem zaczęły pojawiać się ubytki mocy, szczególnie po spokojnej jeździe. Wystarczył mocny but, pojawiał się czasami siwy bączek z tyłu (DPF na miejscu) i moc wracała a bypass domykał się na 0%. Z czasem stało się to coraz bardziej uciążliwe i czasem potrzebne było porządne przegonienie, by to cudo się domknęło.

Postanowiłem rozebrać, wyczyścić i zweryfikować. Udało się wyciągnąć bypass bez demontażu chłodnicy spalin, wężyki płynu chłodniczego tylko zatkane, nie jest łatwo ale do zrobienia :wink:

Podsyłam linki do zdjęć, bo coś nie mogę tutaj wrzucić:
https://ibb.co/fntLdNC
https://ibb.co/4Mvbd83
https://ibb.co/y5p4ykK
https://ibb.co/HHZr9z1

Po wyczyszczeniu problem znikł - zamyka na 0% za każdym razem, dymka ani razu nie puściło, autko zrobiło się żwawsze, a do tego delikatnie temperatura w dolocie spadła, bo wcześniej była podbijana przez ciągle dorzucane spaliny.

W kwestii samego DPFa to pid PM_ACC_DSD ma teraz nieco większą tendencję do spadania podczas spokojnej jazdy, ale najważniejszym jest, że każde przyspieszanie jest tak samo skuteczne, a wcześniej było to loterią.

Wydaje mi się, że nikt wcześniej takiego przypadku na forum nie miał dlatego opisuję i w razie czego służę pomocą :)

moderator
PostNapisane: Pn, 5 lip 2021, 11:21 
Prawie fanatyk
maliinowsky, zostaw tu jeszcze info które PIDy w FORscan są od którego EGR'a, na pewno się przyda ;)

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752

PostNapisane: Pn, 5 lip 2021, 12:50 
Świeżak
popielasty słuszna uwaga :-P

EGR_C_BP - zadane położenie EGR bypass
EGR_C_BP_ACT - aktualne położenie EGR bypass
EGRP - zadane położenie „głównego” EGR
EGRP_ACT - aktualne położenie „głównego” EGR

PostNapisane: Wt, 6 lip 2021, 20:02 
Wstydliwy
Od: 06.07.2021
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Wersja: -
Szanowni Panstwo
Pytanie mam gdyz objawy te same co u saoulza
1. Przy ok 1800 obrotow jak puszcze gaz i troche spadna obroty to momentalnie zapala sie dsc i wywala bledy zaczynajac od P0101.
2.zrobilem zdjecie przewodu idacego do intercoolera i wodze ze laczenie jest cale zasyfione od oleju. Poza tym nie siedzi sztywno tylko ma pewien zalres luzu. Czy powinno miec luz czy winno siedziec sztywno?
Ponizej link do przewodu.

https://ibb.co/Y3C9K3s

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt, 6 lip 2021, 21:22 
Nałogowiec
maliinowsky dzięki za wskazówki, do pidów od EGR nie zaglądałem od lat. Sprawdzę przy najbliższej okazji.
Co do pytania, problem zauważyłem tylko podczas wypalania DPF.

Krysztal zasyfiona rurka (a przynajmniej do pewnego stopnia) to raczej standard. Łączenie zaś nie jest sztywne, więc to nie jest przyczyną twoich problemów.

PostNapisane: Pt, 9 lip 2021, 20:04 
Świeżak
Od: 04.03.2020
Rok produkcji: 2016
Wersja: Exclusive Plus
@maliinowsky: Dzieki za info wraz ze zdjeciami.

Obserwowalem to od kilku dni. U mnie na telefonie (CarScanner) ten Pid nazywa die "EGR B Valve Position". Po wlaczeniu zimnego silnika wacha sie w okolicach 0.3 a 0.8% w momencie gdy "EGR B Valve Position Desired" jest na 0%. Jak zaparkuje auto i po godzince odpale silnik to "EGR B Valve Position" zamyka sie do 0%. Troche dziwne ze zejscie do 0% nastepuje u mnie dopiero po ponownym uruchomieniu silnika.

W kazdym razie chcialem profilaktycznie przeczyscic ten bypass.

Czym go czysciles? Jest do tego jakas specjalna chemia typu spray do czyszczenia piekarnikow?
Wymieniles uszczelki na nowe czy moge ponownie wykozystac stare?

Pozdrawiam

moderator
PostNapisane: So, 10 lip 2021, 13:06 
Prawie fanatyk
Samochód odebrany kilka dni temu, od odbioru zrobiłem już ponad 1000 km - wszystko pięknie śmiga.

CC_DIFP_WOA wzrosło z ok 2,3 stopni do ok 3 stopni, także wzrost nie duży - powstał oczywiście po planowaniu głowicy (odległość między wałem a wałkami zmniejszyła się minimalnie.

Teraz uwaga - przy ok 200k puściła mi jedna podkładka, wymianę i czyszczenie po tej sytuacji robiłem w ASO i wykonali to niezbyt dokładnie. Jedno z ramion które trzyma wałki i ma w sobie kanał olejowy miało go zatkanego doszczętnie, co spowodowało lekkie zużycie na dwóch punktach mocowania wałka / mostkach wałka / półpanewkach (widać na fotach) oraz delikatnie na wałku. Marek twierdzi, że bez tragedii i nic tam nie robiliśmy (poza oczywiście wyczyszczeniem wszystkiego). Także uwaga - każdy kto ma przygodę z puszczającą podkładką, proponuję odkręcić te mocowania i sprawdzić kanały - ASO u mnie tego nie zrobiło...

Obrazek

Dźwigienki wydechowe wymienione na OE MAZDA, kompensatory (tłumiki) są natomiast uniwersalne i nie trzeba kupować OE MAZDY po 160 zł sztuka. Po wymiarze można dopasować, ja mam włożone dużo tańsze.

Tak jak pisałem poprzednio, rozrząd nie wymieniany bo kompletnie nie było sensu, z napędu pompy oleju 2 nowe koła i łańcuch (poprawione SH17). Brak oznak zużycia ślizgów itp.

Cała galeria części 2: https://photos.app.goo.gl/VcVRiW1XtFH9oSXcA

Wykaz kosztów jeśli chodzi o części:

Kod:
uszczelniacz dolny wału OE MAZDA 89
uszczelka pokrywy zaworów OE MAZDA   69
zestaw łańcuch OE MAZDA + oba koła zębate OE MAZDA (napęd pompy oleju, poprawione SH17)   700
termostat OE MAZDA 122
uszczelka pod głowcię OE MAZDA 235
smok olejowy OE MAZDA 175
pompa wody OE MAZDA używana 5k przebiegu   200
uszczelka OE MAZDA do pompy wody   38
podkładki pod wtryskiwacze OE MAZDA   20
płyn chłodniczy FL22 OE MAZDA   88
chłodnica EGR używana znikomy przebieg   400
uszczelniacze zaworowe   160
dźwigienki 4 szt OE MAZDA   700
filtr oleju Amsoli   65
olej Ravenol 0w30   240
kompensatory do dźwigienek 4 szt 80
planowanie głowicy, sprawdzenie szczelności, spięcie zaworów 250

SUMA CZĘŚCI   3631

poxtazo - z robocizną może i by tak było w ASO / normalnym warsztacie, tu Marek potraktował mnie bardzo po przyjacielsku, suma za robotę bardzo niska moim zdaniem jak na zakres roboty. Z Markiem prowadzimy jedną z grup na fb gdzie zawsze doradzamy ludziom w kwestii problemów (różnych), sporo razem gadamy, podrzucam mu też co jakiś czas klientów na różne tematy, więc dobra cena to wynik naszej znajomości. Dla kogoś innego "z ulicy" pewnie policzył by inaczej, ale też uważam, że duuuużo taniej niż ASO / warsztat "zwyczajny". Całość z częściami poniżej 5k, żeby nie wchodzić w szczegóły :)

darrecki - rozmawiałem o nicie, nie bardzo jest tam miejsce na błąd - nit zawsze taki sam, tak samo zbijany i spawany - nie bardzo jest możliwość, żeby było tam coś inaczej niż jest u mnie czy Gregolo. Luz zawsze musi być, ale nie potrafię teraz wytłumaczyć tego, czemu Ci się to zacina w ten sposób i tylko przy wypalaniu DPF - może jakieś ciśnienie słabe się robi w pewnym momencie i nie ma siły klapką ruszyć? Odezwę się na priv jeszcze.

PostNapisane: N, 11 lip 2021, 15:08 
Nałogowiec
No i udało mi się złapać mój problem w logu. Nie jest to mój wymysł i przewidzenia.
Niestety w momencie gdy moc wróciła (jakieś 2350 rpm) musiałem zdjąć nogę z gazu - nie było już miejsca na rozpędzanie. PM_ACC ~0.7, PM_GEN ~3.7 w momencie wystąpienia problemu. Zaczynia się 5:20.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: N, 11 lip 2021, 16:09 
Wstydliwy
Od: 29.12.2020
Pomocy :)
2.2 175KM AT

Błąd P0101-P i P0101:00-27 występuje glównie przy hamowaniu w roznych odstepach, co kilka dni a teraz ostatnio nawet co skrzyzowanie.
Auto przechodzi w tryb awaryjny, skrzynia AT szarpie itd.
Po ponownym uruchomieniu jezdzi normalnie, ma moc. Po kilku takich zatrzymaniach potrafi dojsc jeszcze błąd Engine i wtedy juz gaszenie forscanem.
Jadąc trasą dystanse 100-200km brak zadnych objawów.
P0101 wg forscan opisuje zakres/jakosc sygnalu w obwodzie A przeplywomierza masowego lub objetosciowego powietrza (status - usterka potwierdzona)
Najpierw wyczyscilem przeplywomierz - problem nadal wystepowal.
Wczoraj Kupilem nowy- problem nadal
Wystepuje.
Wyczyscilem tez MAF Sensor - problem nadal nie rozwiazany. Moze czujnik walnięty?

Prawdopodobnie uklad dolotowy mialem czyszczony 10tys temu wraz z wymiana podkladek pod wtryskami.
Jutro dopiero byc moze uda mi sie potwierdzic ten dolot.

Podczas wypalania DPF nie wyrzuca tych błędów.

Moze podpowiecie jak wyeliminowac problem, bo za tydzien zaplanowana trasa 2tys.

moderator
PostNapisane: N, 11 lip 2021, 19:15 
Prawie fanatyk
darrecki, ja nie mówię, że to jest Twój wymysł :) Jak rozumiem ten wykres przedstawia MAP i MAP_DSD w kPa? Po wykresie nie widać, żeby klapka się zacięła w miejscu na dobre, bo MAP nie rósł by co chwilę o te 15-20 kPa moim zdaniem tylko stał w miejscu raczej. Ja nic więcej poza przyjęciem modułu i zwrotem kasy nie mogę zaproponować.

Barty, było na forum kilka takich przypadków - search.php?keywords=P0101&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj . Na moje to może być sporo nagaru w dolocie - o ile nie miałeś go czyszczonego (albo był słabo wyczyszczony - masz jakieś foty z tej operacji?) - to też może wywoływać ten błąd (jeśli wymieniłeś czujnik i nie ma poprawy to zacząłbym od tego). Jaki przebieg auta i jaka historia? Od kiedy u Ciebie?

PostNapisane: N, 11 lip 2021, 22:43 
Nałogowiec
popielasty Tak, MAP i MAP_DSD w kPa. Odezwę się na tygodniu, jeszcze karne i spać. Go ITALY!

PostNapisane: Śr, 14 lip 2021, 08:45 
Świeżak
Krzaczek napisał(a):
Czym go czysciles? Jest do tego jakas specjalna chemia typu spray do czyszczenia piekarnikow?
Wymieniles uszczelki na nowe czy moge ponownie wykozystac stare?

Ja czyściłem zwykłym nitro + szczoteczka do zębów + szmatka. Możesz nalać nitro do środka i zostawić na trochę, a potem wyszorować. U mnie wszystko ładnie się wymyło i odparowało :wink:

Uszczelki spokojnie zostawiaj stare, będą trzymać :)

PostNapisane: Śr, 14 lip 2021, 10:27 
Świeżak
@maliinowsky: Dzieki!

PostNapisane: Śr, 14 lip 2021, 13:47 
Wstydliwy
11 lipca 2021, o 20:15 popielasty napisał(a):
darrecki, ja nie mówię, że to jest Twój wymysł :) Jak rozumiem ten wykres przedstawia MAP i MAP_DSD w kPa? Po wykresie nie widać, żeby klapka się zacięła w miejscu na dobre, bo MAP nie rósł by co chwilę o te 15-20 kPa moim zdaniem tylko stał w miejscu raczej. Ja nic więcej poza przyjęciem modułu i zwrotem kasy nie mogę zaproponować.

Barty, było na forum kilka takich przypadków - search.php?keywords=P0101&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj . Na moje to może być sporo nagaru w dolocie - o ile nie miałeś go czyszczonego (albo był słabo wyczyszczony - masz jakieś foty z tej operacji?) - to też może wywoływać ten błąd (jeśli wymieniłeś czujnik i nie ma poprawy to zacząłbym od tego). Jaki przebieg auta i jaka historia? Od kiedy u Ciebie?

Dzięki, Przebieg 124tys. Podejrzewam, że tylko mi potwierdzili na odczepnego co robili prawie rok temu. Dzisiaj już zaprowadziłem do zaprzyjaźnionego i sprawdzonego warsztatu. Została wyjęta przepustnica i kolektor i czekam na info co jeszcze. Trwa zabieg czyszczenia. Pewnie jutro będę mógł potwierdzić czy pomogło. Fotka po wyjęciu

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: Cz, 15 lip 2021, 05:52 
Fanatyk
Od: 22.10.2014
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Region: śląski
Wow ale syfu….. <spoko>

Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 15 lip 2021, 19:58 
Wstydliwy
Panowie, problem z P0101 nadal nie rozwiązany.
Przepustnica, kolektor i EGR został wyczyszczony z nagaru.

Po ujechaniu 4km podczas zwalniania/hamowania wywaliło ponownie błąd P0101 dotyczący przepływomierza i tryb awaryjny.
Jadąc ze stałą prędkością wszystko jest ok. Zanim zacznę hamować i przy około 60-70km/h wrzucę z D na N i obroty spadną poniżej tysiąca to wydaje mi się ze nie wywala błędu. Zrobiłem z 5 takich testów, ale chyba nie jest to dobre działanie dla Naszych skrzyń AT.

Gdzie dalej szukać przyczyny? Elektryka? może lewe powietrze? może zaślepić EGR ?

moderator
PostNapisane: Pt, 16 lip 2021, 09:35 
Stały bywalec
Od: 25.09.2017
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Zrob logi przeplywki dane rzeczywiste, zadane, obroty silnika i egr. zblokuj 3 lub 4 bieg lekka gorka i ogien.

PostNapisane: Pt, 16 lip 2021, 21:41 
Wstydliwy
Barty u mnie objawy te same. Wszystko czyscilem ponadto wywalilem dpf-a egr -a z kompa. Podejrzewam ze lapie lewe powietrze jak silnik dostaje obciazenie. U mnie problem NIE POJAWIA SIE zima. Moze chodzic o to ze jest gdzies mala dxiurka i dopiero latem jak zlapie wyzsza temp. to sie dziurka rozszerza. Bede mial chwile to sprawdze kompresorem uklad oddechowy.

Fabek ktore parametry podpiac na rzeczywistych w forscan?

PostNapisane: Cz, 22 lip 2021, 08:38 
Świeżak
Od: 14.05.2021
Region: wielkopolski
Witam,

Mazda 6 2.2D GJ 2015 AWD 175KM.
Objawy: brak mocy, czasami falowanie obrotów, kontrolka silnika.

Wcześniej miałem taki sam objaw ale kontrolka po ponownym odpaleniu znikła, dziś już tak się nie wydarzyło. Po skasowaniu błędów, powróciły ponownie natychmiast.

Komputer wskazuje 2 błędy: P0471 oraz P2262.

Pytanie czy lepiej od razu wymienić obydwa czujniki czy jeden z nich może powodować wadliwe działanie drugiego?
Miał ktoś już taki przypadek?

moderator
PostNapisane: Cz, 22 lip 2021, 11:22 
Prawie fanatyk
DTC P0471:00 [SKYACTIV-D 2.2]: https://euroesi.mazda.co.jp/esicont/eu_ ... 12400.html

DTC P2262:00 [SKYACTIV-D 2.2]: https://euroesi.mazda.co.jp/esicont/eu_ ... 16800.html

Ten drugi to zazwyczaj urwany grzybek od klapy turbo, albo początek problemów z nim.

PostNapisane: Pt, 23 lip 2021, 09:41 
Świeżak
@maliinowsky: Wyczscilem dzisiaj EGR Bypass. Gdybym nie wiedzial ze ty to jakos zrobiles to pewnie bym sie poddal. Po odkreceniu wszystkich srub, Bypass jest dalej zakleszczony miedzy dolotem a chlodnica spalin. Musialem sie niezle naszarpac zeby to wyciagnac. W druga strone bylo jeszcze wiecej problemow :)

W kazdym razie wygladal podobnie jak na twoich zdjeciach. Po czyszczeniu zrobilem test na postoju na zimnym silniku. Teraz zamyka sie do 0% <spoko> W poniedzialek jade w dluzsza trase to zobaczymy czy cos sie poprawilo.

PostNapisane: Pt, 23 lip 2021, 14:38 
Wstydliwy
Szanowni Panstwo walcze dalej z bledami w mojej m6 2.2. W forscanie parametry CACT11 i CACT12 czyli temp. Chlodnicy powietrza doladowujacego moze sie roznic jak na zdjeciu? Pierwszy parametr -40 a drugi +18?
https://ibb.co/48Vgdg4

moderator
PostNapisane: Cz, 29 lip 2021, 09:13 
Bywalec
Od: 20.01.2013
Region: lubuski
popielasty a w którym miejscu masz te mocowania które proponujesz odkręcić.

Też postanowiłem wziąć się za silnik.

Krótki filmik

za podkładki policzyli ci 20 zł za sztukę tak?

PostNapisane: Cz, 29 lip 2021, 10:22 
Fanatyk
Od: 22.10.2014
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Region: śląski
Fajny filmik instruktażowy <spoko>

Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043

moderator
PostNapisane: So, 31 lip 2021, 20:39 
Prawie fanatyk
basyl, następnym razem kup graty na mazparts.pl albo allegro, kit wałek + dźwigienki to koszt 1250 zł, a nie 1800 zł... :/ Smok 170 zł w mazparts.pl...

Te mosty z kanałami olejowymi odkręcisz przy wyjmowaniu wałków.

moderator
PostNapisane: So, 31 lip 2021, 23:31 
Bywalec
Od: 20.01.2013
Region: lubuski

czyli jeszcze raz się to powtórzy ze piszesz (nastepny raz) ,
Mowiłem aby zamówili z allegro ale wiesz jak jest z warsztatem mają swojego gościa i ze gwarancja i ze całe poddasze mają rzeczy z allegro.
Ale wziąłem na firmę szwagra także pół vat-u odzyskam.

Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka

moderator
PostNapisane: N, 1 sie 2021, 07:02 
Prawie fanatyk
Źle się wyraziłem, nie przewiduję że będziesz miał to robić jeszcze raz :-) to ogólna porada dla wszystkich, ceny w ASO są słabe, a części z mazparts.pl czy allegro (jest kilku sprzedawców z gratami do Mazdy) są i tak z tego samego magazynu z Belgii. Najlepiej oddaje to service kit wałek + dźwigienki wydechowe - 1800 zł vs 1250 zł - różnica konkret.

PostNapisane: N, 1 sie 2021, 17:41 
Wstydliwy
Od: 01.08.2021
Wersja: Active
Region: wielkopolski
Witam serdecznie .
Problem w układzie chlodzenia mazda 2014 rok 2.2 150KM przebieg ok. 170 tysi
Wyrzuca płyn zbiorniczkiem wyrównawczym, po rozgrzaniu i w trakcie jazdy. Termostat nowy układ odpowietrzony i zalany petrygo lecz problem pojawia się dalej. Dodam, że brak oleju w układzie chłodniczym,.stan oleju w silniku również się nie zwiększa. Silnik odpala prawidlowo, praca silnika ok, moc wporządku. Gdzie szukać przyczyny ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6382 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 213  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1