Teraz jest N, 27 wrz 2020, 17:59

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 30 paź 2019, 16:56 
Świeżak
Offline
Od: 28.08.2019
Posty: 15
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
A czy działa wam może Asystent Google? Udało mi się opanować problemy ze Spotify (polecenia głosowe) oraz Whatsapp (wiadomości już dochodzą).
Na zagranicznych filmikach na YT widać, że ten asystent fajnie śmiga. A w Android Auto Asystent w ogóle mi się nie załącza. Muszę jeszcze spróbować z językiem angielskim.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 30 paź 2019, 17:05 
Świeżak
Offline
Od: 08.01.2018
Posty: 30
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Rex23:mnie się wydaje, że specjalnie odcięli Asystent Google od AA kierując się względami bezpieczeństwa(żeby kierowca koncentrował się na prowadzeniu samochodu). Zwróć uwagę, w ustawieniach dodali opcję"Podczas jazdy Działa w Mapach Google i innych aplikacjach dla kierowców". Nic nie ma o Asystencie Google. Z językiem angielskim próbowałem- nie działa. Trzeba mieć nadzieję, że tylko testują reakcję użytkowników na te zmiany i może wrócą do poprzednich funkcjonalności.

_________________
Teraz M6 2018 2,5L Skypassion, wcześniej 2013-2018 M6 2013 2,5L Skypassion


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lis 2019, 08:00 
Bywalec
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 329
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Zaptanie do osób które same instalowały AC/AA możecie napisać gdzie kupiliście zestaw do retrofitu i jakaś instrukcje prześledziliściew celu instalacji? Widziałem na YouTube tutorial z m3 i wyglada to wmiarę łatwo


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lis 2019, 23:38 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.01.2018
Posty: 47
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Jeszcze się nie brałem za to, ale chyba wszystko ładnie masz tutaj:

Instrukcja

Filmiki

Firmware

Pozdrawiam!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lis 2019, 10:35 
Bywalec
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 329
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Dzięki wielkie a gdzie kupiłeś zestaw do instalacji?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lis 2019, 20:30 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.01.2018
Posty: 47
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Jeśli kupię to pewnie z Aso lokalnego, cena wychodzi podobnie wszędzie.
Co do praktyczności, znajdź auto z AA/CP i pojeździj dzień, może się okazać że nie takie wygodne jak się wydaje, ja pojeździłem podczas wakacji i mam mieszane uczucia, stary tomtom robi jedno ale dobrze ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lis 2019, 22:14 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 141
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja mam również mieszane uczucia co do AA. Próbowałem się przekonać do google maps i waze, ale ich sposób wyznaczenia trasy ma się nijak do NaviExperta, którego używam od lat. Ta samą trasę w tym samym momencie google map wyznaczało o 20 km dłuższą, waze poprowadziło pod zakaz. Jak dla mnie NaviExpert robi robotę, ale niestety na AA go nie ma tylko na CP

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lis 2019, 06:13 
Amator
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 75
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
NaviExpert można mieć na AA tylko potrzebny jest ROOT na telefonie. Ja jednak używam Yanosika na ekranie w samochodzie.

Pozdrawiam.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lis 2019, 08:08 
Bywalec
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 329
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
To 800zl co wcześniej widziałem od as jest za sam zestaw? Ile biorą za montaż? Tak macie racje, że w mazdzie nie ma takiego szału pewnie ale np w przypadku toyoty gdzie infotainment system jest zupełnie do dupy to możliwość zainstalowanie AC/AA jest ogromnym usprawnieniem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lis 2019, 08:39 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 92
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Ja za całość z montażem zapłaciłem ok. 980zł w ASO Nivette w Warszawie.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 lis 2019, 18:58 
Bywalec
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 329
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Sam update MZD do tej najnowszej wersji pod AC/AA coś zmienia w systemie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 16:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.11.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Cześć,

Pierwszy post i od razu pytanie :)

Czy jest jakiś sposób, żeby w Mazdzie 6 z 2014 roku (przed liftem, taka z wyświetlaczem centralnie w desce) założyć CarPlay/AndroidAuto? Byłem w Anndorze i panowie powiedzieli mi, ze to niemożliwe.

Może Wy wiecie coś więcej :)

Z góry dzięki za info.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 17:09 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1510
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nie - do NB1 z TomTom nie ma szans na Android Auto. Ewentualnie zmiana na nowszą stację - taką z MZD, ale jeszcze nie widziałem działającego przykładu :) Gruba rzeźba przy tym jest.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~246000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 17:11 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2538
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
TomekP, chyba najłatwiej wymienić stacje na taką na Androidzie...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 17:34 
Wtajemniczony
Online
Od: 15.07.2019
Posty: 233
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Dokładnie, najsensowniej będzie wymienić stacje na taka z androidem. Po co bawić się Android Auto jak można mieć stacje z Androidem? Takie rozwiązanie będzie dużo wygodniejsze.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 18:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.11.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
A widzieliście kiedyś coś takiego? Ostatnio doszedłem do wniosku, że to „radio” marnuje tylko miejsce na desce rozdzielczej.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 19:00 
Wtajemniczony
Online
Od: 15.07.2019
Posty: 233
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Jest tego całkiem sporo na AliExpress, poszukaj na forum, powinien być temat o tych stacjach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 18 lis 2019, 20:24 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1510
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Jest wątek odnośnie alternatywnych stacji multimedialnych - proszę tam kontynuować jeśli będą jakieś pytania: viewtopic.php?f=64&t=643

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~246000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lis 2019, 18:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.11.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Witam,

Chciałem zapytać czy komuś z Was udało się uruchomić AA bezprzewodowo w Mazdzie CX-3 ?

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 lis 2019, 09:38 
Świeżak
Offline
Od: 28.08.2019
Posty: 15
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
A czy w innych modelach Mazdy moduł Android Auto jest jakiś inny? Bo w Mazdzie 6 (na oficjalnym oprogramowaniu) chyba nie ma takiej możliwości.
Chociaż zaczynam wątpić w to co jest możliwe a co nie, bo wczoraj nagle zaczął mi w końcu działać w samochodzie Asystent Google ;)
Nie wiem czy to było z tym związane (czy to tylko przypadek) ale wczoraj robiłem aktualizację aplikacji Google Home (która ogólnie służy do sterowania urządzeniami w domu jak Chromecast czy TV ale widać może z autami też jest jakoś powiązana).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 18:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.11.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Znalazłem coś takiego w sieci.
Próbował już może ktoś tego ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 gru 2019, 20:19 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 141
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Panowie czy u Was AA podaje komunikaty z nawigacji podczas słuchania normalnego radia tzn z anteny?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 gru 2019, 11:07 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.10.2014
Posty: 511
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Podaje


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 gru 2019, 15:33 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 104
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Czy komuś udało się zachęcić Mazdę (2019) do wyświetlania na szybie wskazówek nawigacyjnych z Map Google przez Android Auto?

_________________
Obrazek - odeszła do ludzi
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 gru 2019, 21:58 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 141
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
pawko napisał(a):
Podaje
Masz kolego słyszalne komunikaty z google maps podczas słuchania radia?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 gru 2019, 08:39 
Świeżak
Offline
Od: 28.08.2019
Posty: 15
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
wrobel79 - sprawdziłem specjalnie u siebie (99% czasu słucham Spotify zamiast Radia) i podczas słuchania Radia mam komunikaty głosowe z Google Maps - czyli MZD i Android Auto działają jednocześnie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 gru 2019, 21:04 
Adept
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 141
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dzięki Rex23. Czyli AA z AIO tweaks nie ma tego i u mnie nie słychać google maps przy słuchaniu radia

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sty 2020, 10:26 
Bywalec
Offline
Od: 31.05.2015
Posty: 329
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Panowie mam wizytę w serwisie mazdy za dwa tygodni dotyczącą naprawy składanych lusterek.
Zastanawiam się nad AA/AC w mojej M6, czy możecie napisać czy warto instalować to w mazdzie? Z czego najczęściej korzystacie w AA/AC? Rzadko używam nawigacji a jak coś to z telefonu, nie wiedzę w czym innym by mogło się to przydać?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sty 2020, 10:46 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.08.2017
Posty: 54
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Ja mocno polecam.
Wcześniej też nie używałem za bardzo, teraz za każdym razem.

- Jest większy ekran niż na telefonie.
- Komunikaty navi zintegrowane z audio samochodu (odtwarzane audio się wstrzymuje na czas komunikatu lub wydawania poleceń głosem),
- Praktycznie przestałem korzystać z innych źródeł audio - na telefonie aktualne listy, aplikacje
- Audiobooki - po prostu podłączam i słucham dalej z telefonu coś co wcześniej słuchałem.
- Wyszukiwanie głosowe z googla lepsze niż z samochodu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sty 2020, 12:51 
Wtajemniczony
Offline
Od: 11.09.2018
Posty: 231
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Też polecam. Z nawigacją fajnie że przycisza muzykę i tylko z głośnika kierowcy daje komunikat, przyciski fizyczne też dobrze działają z AA .
A przy okazji, bo korzystam z Tidala, niby w AA jest, ale żadne komunikaty nie działają, żeby muzykę włączył. Spotify czy Google Muzyka mi działały wcześniej w miarę ok, po prostu "zagraj xxx w Spotify" i już, Tidala nie. Wie ktoś, czy jest wspierany, czy zostaje włączanie z telefonu i puszczanie przez Bluetooth, albo przez kabel?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.