Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: N, 29 wrz 2013, 16:15 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
SkyKarol napisał(a):
Dealer twierdzi, że nie ma co liczyć na wyprzedaże rocznika w przypadku 2.5benz, ponieważ tych aut praktycznie nie ma na stocku i np. w zeszłym roku nie było na tą wersję rabatów jak np. na 2.0 ok 4000.

Już to pisałem w innym wątku, rabaty na zeszły rok produkcji są udzielane przez MMPOL a nie dealerów. Rabat dotyczy wszystkich samochodów, które nie zostały jeszcze sprzedane (warunkiem rabatu jest data produkcji i data odbioru przez klienta) - nie ma znaczenia czy są na zamówienie pod klienta, czy zamówienie danego dealera (każdy egzemplarz jest na zamówienie). Ważne jest tylko to, jak dany wariant wyposażeniowy/silnikowy zostanie przeceniony i kiedy.

Można sprawdzić na stronie mazda.pl, w tej chwili jest już rabat na diesle 2013 na poziomie 12 tys zł - wszystkie wersje oprócz SkyPassion - czyli na takie, które sprzedają się słabo. To już drugi rabat na diesle, pierwszy był w sierpniu, zmienili ceny wszystkich diesli o 6 tys. Teraz przeceniają wybrane wersje. Cena jest naprawdę dużo lepsza, szkoda, że nie ma SkyPassion ze 150 KM bo bym się nad nim poważnie zastanowił.

Może się zdarzyć, że 2.5 będzie miał najniższy rabat, ale według mnie jakiś będzie bo nikt by nie kupił 2013 skoro w tej cenie będzie mógł mieć 2014. Wcześniej nie było rabatu na 2.5 bo wszystkie są z 2013.

Dlatego ja zamówiłem we wrześniu, jak mi rabat nie będzie odpowiadał to w ramch tej samej zaliczki mogę zmienić na 2014.

PostNapisane: Pt, 18 paź 2013, 17:54 
Wstydliwy
Od: 18.10.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Witam wszystkich,
Moja M6 zamówiona wczoraj, ma być do 09.11, SkyEnergy 2.0 + navi, SoulRed w promocji dodatkowo alarm, dywaniki, folia na zderzak, mata bagażnika.
Co do spekulacji, dlaczego kolejne zamówienia są dopiero na marzec przyszłego roku, to sprzedawca mówił, ze Mazda wstrzymuje produkcję w listopadzie i grudniu, bo te auta dotarłyby do Europy w styczniu i lutym 2014, a rok produkcji będzie 2013, więc musiały by być sprzedawane jako modele z poprzedniego roku. Ile w tym prawdy to nie wiem.
Mnie na razie czeka 3 tygodnie czekania.

administrator
PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 20:34 
Weteran
Mam jeszcze info na temat cen GJ - nie wiem na ile jest pewne, ale pochodzi od importera.
Rabaty na GJ z 2013 wejdą w lutym 2014.
Nie wiem jak Koledzy oczekujący na odbiór tego rocznika - ja się wk.....em :evil:

PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 22:31 
Amator
Od: 12.09.2013
Rok produkcji: 2009
No to do kitu, ja właśnie do tego momentu byłem zdecydowany jednak na rocznik bieżący i liczyłem, że z 4000 jeszcze uda się urwać. Po 1wszym miałem składać zamówienie ;/ Ponieważ odpuściłem jednak 2.5 na rzecz 2.0MT.

Pytanie na ile jest to pewna informacja? ;/

administrator
PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 22:38 
Weteran
Nie wiem na ile pewna - poczekajmy na początek listopada, zobaczymy co się będzie działo.

Pamięta ktoś jak to było w zeszłym roku? Nie mogę tego znaleźć, znaczy kiedy wprowadzili promocję.
GJ była sprzedawana z rabatem, najpierw 4 tys zł potem 6 tys zł. Nie był to czasami grudzień a potem luty?

PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 22:53 
Amator
6 tys. weszło dopiero w kwietniu podobno, tak mnie wczoraj sprzedawca informował.

a to też nie było tak, że 4tys. + navi gratis, czyli w sumie 6tys.?

Może w lutym wejdzie kolejna, "mocniejsza" promocja :D

PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 23:12 
Bywalec
Od: 14.08.2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Powiem szczerze, czasmi się wam dziwie ,auto ponad 100tyś ,a wy czekacie na rabat 4tyś, jak dawno byście mogli śmigać nowym autem ,może ja jestem dziwny :D

administrator
PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 23:15 
Weteran
Znalazłem artykuł datowany na 13.12.2012:
http://regiomoto.pl/portal/eksploatacja ... oszczedzic

"Mazda

Na samochody z rocznika 2012 można dostać do 10 000 zł rabatu. Najmniej – 4000 zł oszczędzamy kupując model 2. Na modele 3 i 6 rabat wynosi 6000 zł. Najwięcej, bo 10 000 zł, oszczędzamy wybierając Mazdę 5 lub MX5.

Wszystkie samochody można kupić w kredycie 50/50. Z upustem do 22 000 zł można kupić jeszcze auta z rocznika 2011. Na stronie internetowej producenta mazda.pl można znaleźć listę samochodów dostępnych w tej promocji wraz z adresami dealerów i specyfikacją techniczną"

Ostatnio edytowano Śr, 30 paź 2013, 23:31 przez tombien, łącznie edytowano 2 razy

administrator
PostNapisane: Śr, 30 paź 2013, 23:17 
Weteran
adamus28 napisał(a):
Powiem szczerze, czasmi się wam dziwie ,auto ponad 100tyś ,a wy czekacie na rabat 4tyś, jak dawno byście mogli śmigać nowym autem ,może ja jestem dziwny :D

Nie, nie jesteś dziwny :)
Ja narazie jestem mądry bo samochód jeszcze na placu nie stoi :)
Zadzwoni telefon i rozsądek się skończy... <zgłupiał>

PostNapisane: Cz, 31 paź 2013, 09:15 
Amator
adamus28 napisał(a):

Są osoby które na pewno stać na taki brak rozsądku :) Inne, choć krew się gotuje, mają więcej cierpliwości i $ w portfelu :)

Pomyśl sobie, że za te 4000, możesz zabrać rodzinę (nie wiem jaką masz dużą) na tydzień dobrego wypoczynku gdzieś do Nałęczowa :P albo kupić zestaw, całkiem dobrego audio do domu (Gajdzin pewnie będzie miał inne zdanie, ale ja nie jestem tak wytrawnym audiofillem), albo zrobić sobie (czyt. M6) ceramikę lakieru i jeszcze na lody zostaje :) Albo.. zapas paliwa na pół roku itd...

Więc szczerze powiem nie wiem co Cię tutaj tak dziwi strasznie :P Pozatym, jakbyśmy dawno już autem śmigali, to dzisiaj nie byłoby już nowe - tak jak twoje :P a nasze "jutro" będzie :P

administrator
PostNapisane: Cz, 31 paź 2013, 09:52 
Weteran
Tak to już jest. Ten kto kupił wcześniej już myśli inaczej. Ten kto jest przed zakupem chciałby jednak zapłacić mniej, gdy ma do kupienia samochód, który za 2 miesiące będzie o rok starszy a cena taka sama jak nowszego.
Wiem, że to polska mentalność, ale takie są u nas zwyczaje i takie myślenie, niekoniecznie moje, ale większości.

administrator
PostNapisane: Cz, 31 paź 2013, 13:07 
Weteran
Znajomy kontrahent potrzebuje 20 szt nowych samochodów. Wśród propozycji jest GJ - rabat jaki mu zapronowała centrala 6% :)

administrator
PostNapisane: Pt, 22 lis 2013, 22:01 
Weteran
Na nowe samochody z początku 2014 nie będzie takich rabatów jak to miało miejsce od połowy tego roku w zwyż. Największy rabat dostanie ten co kupi jak najpóźniej w roku 2014 rocznik 2013 co jest, moim zdaniem, naturalne. Pytanie do kiedy takie samochody będą? Przy obecnej wielkości sprzedaży i faktem, że grudniu dojadą ostatnie modele z tego roku produkcji nie sądzę, że będą stały długo, a 2,5 tym bardziej.

PostNapisane: Pt, 22 lis 2013, 22:17 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
romarm
Nie rozumiem kolegi .
Czy każdy produkt = rabat , bo nie kupię ?
Mazda ma taką cenę i - może - sądzi, że nie musi dawać rabatów.
Ty nie dostając rabatu nie kupisz auta, które ci się podoba , bo nie ?
Rozumiem , że mazda po 5 % rabatu już jest OK , a bez rabatu nie jest warta tej ceny ?
Ja jak coś mi się podoba i mnie stać , to kupuję . Jak uda mi się coś w miłej , nienatrętnej atmosferze utargować , to mój czysty zysk i satysfakcja , a nie warunki progowe .
Takie moje zdanie.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

zasłużony
PostNapisane: Pt, 22 lis 2013, 22:40 
Nałogowiec
Od: 25.10.2012
Region: zagranica
Więc jeżeli o rabat chodzi to proponuję wizytę w salonie... Opla. Oni dają wysokie rabaty ba swoje auta. No ale co z tego, skoro ich auta nie są warte tej ceny już po rabacie.
Mazda zrobiła auto. Chcą za nie 140000 czy ty je kupisz, czy ixinski dla nich nie ważne. Auto i tak się sprzeda...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.

PostNapisane: Pt, 22 lis 2013, 22:41 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Region: mazowiecki
Ja zauważyłem że mailowe zapytania są po prostu "zlewane". Nie wiem z czego to wynika, bo akurat pracuję w branży reklamy online, gdzie podstawowy kanałem komunikacji jest mail... Ale w salonach samochodowych to trzeba gadać face to face. Wtedy jesteś w stanie wynegocjować coś. Z tego co widac na forum ja i inni userzy którzy dokonywali zakupów w tym roku, byli w stanie wynegocjować do 5% rabatu i to w postaci akcesoriów za które nie płacili.
Ba, w moim w przypadku w jednym salonie zostałem zlany (ciepłym moczem chciałoby się rzec) - także osobiście nie polecam Bołtowicza na Rosoła w Warszawie - ale np w Bemo w którym kupiłem, na dzień dobry dostałem akcesoria w cenie konfiga M6 2.5 Skypassion.

PostNapisane: So, 23 lis 2013, 07:19 
Świeżak
Od: 02.11.2013
Rok produkcji: 2014
Dziękuje za niektóre "ciepłe" rady forumowiczów, dziękuję również za te neutralne.
Pracuję trochę w usługach, handlu ale również można powiedzieć że w produkcji , podróżuję trochę po świecie, znam osoby które kupowały auta (również nową Mazdę 6 poza granicami naszego kraju), wiem na jakich zasadach opiera się handel. Jeżeli ktoś uważa, że o rabat prosi/oczekuje tylko ktoś kogo nie do końca stać na produkt lub jest to jakaś ujma i trzeba mieć "gest" i brać za to co jest napisane w cenniku - jego sprawa, jego opinia, wolno mu.
140k to bądź co bądź całkiem spora kwota (choć i to może być pojęciem względnym) i ja przy zakupie niezależnie jakiego produktu zawsze będę negocjował. Wiem że jest tam spory margines który prawie zawsze pozwoli osiągnąć korzyść obu stronom.
W mojej opinii podejście typu mam produkt który aktualnie dobrze się sprzedaje i "wisi" mi czy go kupicie jest bardzo krótkodystansowe.

Prawdę mówiąc to jestem trochę zaskoczony wypowiedziami, poczułem się jak intruz i ktoś kogo nie stać jak i nie zasługuje na M6.
Po poście oczekiwałem raczej informacji komu się udało uzyskać dobre warunki lub może wskazania dilera z którym można bardziej elastycznie dyskutować.
Oczywiście niektórzy mogą mnie odsyłać na negocjacje do salonu Opla lub innego z producentów. Aktualnie nie skorzystam ale jeśli nie kupię M6 to pewnie moje zainteresowanie skieruje skierowane zostanie w kierunku innego producenta (nie napiszę gdzie, żeby nie budzić niepotrzebnych emocji). Póki co nadal rozważam Mazdę. Pozdrawiam i dziękuję za komentarze prosząc osoby które miały ostatnio jakieś relacje zakupowe z M6 o informacje o swoich doświadczeniach zakupowych.

PostNapisane: So, 23 lis 2013, 09:00 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
romarm napisał(a):
140k to bądź co bądź całkiem spora kwota (choć i to może być pojęciem względnym) i ja przy zakupie niezależnie jakiego produktu zawsze będę negocjował. Wiem że jest tam spory margines który prawie zawsze pozwoli osiągnąć korzyść obu stronom.

Witaj na forum. Moje doświadczenie jest dość świeże. Przez 2 miesiące zastanawiałem się nad zakupem Mazdy 6. W tym czasie wielokrotnie odwiedzałem salon Odyssey i rozmawiałem ze Sprzedawcą. Rabat, który udało mi się wynegocjować jest na poziomie 4%, czyli wychodzi na to, że nie płacę za nawigację i lakier soul red. Dodatkowo dostaję 10-15% upustu na dodatkowe akcesoria. Też zastanawiałem się nad tym, czy to dużo, czy mało. Próbowałem uzyskać lepszą cenę przez leasing, z którego korzystam. Dowiedziałem się, że Mazdy, ze względu na swoje pochodzenie (kraj spoza UE), są obciążone wyższymi opłatami. Dlatego marże przy ich sprzedaży są bardzo niskie. Leasing nie wynegocjował lepszej zniżki niż ja.
Podobno, jak piszą niektórzy koledzy, dobrze rozmawia się w Bemo Motors. Jeden i drugi dealer chyba jest zainteresowany klientem - do mnie regularnie dzwonił z pytaniem o decyzję. Oba salony są w Warszawie.
Spróbuj poczytać trochę ten i pokrewne wątki na forum, gdzie jest już dużo informacji, których szukasz. Pozdrawiam i życzę owocnych negocjacji oraz abyś pozostał przy swym wyborze. To auto jest wyjątkowe, chociaż nie jest też idealne. Ale wyjątkowość przeważa :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: So, 23 lis 2013, 17:54 
Wstydliwy
Od: 23.11.2013
Rok produkcji: 2004
Witam Serdecznie. Od paru miesięcy jesteście dla mnie nieocenionym źródłem informacji. Chciałbym dorzucić swoje 3 grosze o podejściu sprzedawców Mazdy. Również jestem rozczarowany ich postawą (Bołtowicz). Raz przychodzi się tam i proponują 6000 PLN zniżki, a kolejnym razem o jakimkolwiek rabacie nie ma mowy. Ja już na 99% zrezygnowałem z zakupu GJ. I nie chodzi tu o cenę. Chodzi o zasadę. Jeśli na forum czytam, jakie inni dostali korzyści, to byłbym ostatnim frajerem gdybym zgodził się na ich warunki. Szalę zresztą przeważyły kiepskie opinie o serwisach Mazdy i wszystkie te drobne "niedoróbki", o których pisaliście od momentu pojawienia się modelu.
Stanowicie naprawdę świetną społeczność i wielka szkoda, że na dłużej nie zostanę jej częścią.
Pozdrawiam

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 27 lis 2013, 17:20 
Prawie fanatyk
Od: 19.10.2012
Region: zagranica
Mazda 6 - sedan - Sport 2.0l 165ps Petrol Manual (6-speed Manual) - za £23500
Mazda 6 - sedan - Sport 2.2l 175ps Diesel Manual (6-speed Manual) - za £25600

Roznica tylko £2100 - czy to duzo czy malo - ciezko powiedziec.
Niestety w UK nie ma wersji 2.5 :sad:

PostNapisane: Śr, 27 lis 2013, 22:21 
Adept
Od: 10.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: małopolski
Ja dostałem w Belgii ofertę Mazda 6 executive(odpowiednik skypassion) 2,0pb 29000 euro, natomiast na diesla 2,2 executive z szyberdachem i gps w cenie 31000euro , tak że różnica niewielka.2,5pb nie występuje.

PostNapisane: Cz, 28 lis 2013, 11:16 
Świeżak
Od: 10.10.2013
ZBANOWANY!
150 KM £25200, rożnica £1700.
Przy zakupie auta z 2013tego ale z drugiej ręki różnica spada do £1000.
Pb 19000, On 20000.
Rozpatrywałem ostatnio również Kia optima i Hyundai i40. Oba w najwyższym wyposażeniu.
Cena startowa podobna do ceny Mazdy 6.
Wyposażenie super, bagażniki większe, wygląd nietuzinkowy ale ten silnik 1.7 crdi.
Nie dość że słaby to więcej pali i bardziej zatruwa powietrze, czytaj "większy podatek drogowy".

PostNapisane: N, 1 gru 2013, 12:55 
Świeżak
Od: 25.11.2013
Witam nie wiecie czy są planowane jakieś ekstra oferty na grudzień ? Macie może jskieś przecieki ?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

administrator
PostNapisane: N, 1 gru 2013, 14:00 
Weteran
Myślę, że jutro będzie wszystko jasne.

PostNapisane: Pn, 2 gru 2013, 10:23 
Świeżak
Od: 15.09.2013
Region: kujawsko-pomorski
No to info z przed 3 min - Od dzisiaj na Mazde 6 PAKIET UBEZPIECZENIA 1 ROK GRATIS - samochod odbieram za 2 dni i 3500 zł w kieszeni <brawo>

PostNapisane: Pn, 2 gru 2013, 10:35 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
Region: śląski
fajnie

PostNapisane: Pn, 2 gru 2013, 11:08 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Region: pomorski
No to na święta kasa będzie dodatkowa :)

PostNapisane: Pn, 2 gru 2013, 12:07 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
kovi napisał(a):
No to info z przed 3 min - Od dzisiaj na Mazde 6 PAKIET UBEZPIECZENIA 1 ROK GRATIS - samochod odbieram za 2 dni i 3500 zł w kieszeni

Skąd ta informacja. Na oficjalnej stronie Mazdy nic na ten temat na razie nie ma?

PostNapisane: Pn, 2 gru 2013, 12:26 
Świeżak
Od: 15.09.2013
Region: kujawsko-pomorski
Z najbardziej pewnego źródła jakie moge mieć :-P

PostNapisane: Pn, 2 gru 2013, 13:51 
Adept
Od: 29.10.2013
Region: śląski
jak wpłacałem zaliczkę miesiąc temu,a odbiór auta mam w połowie grudnia to tez sie jeszcze załapie na to promo ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1