Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 13:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 22 lut 2016, 12:51 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Moim zdaniem pomijacie jedną bardzo ważną kwestię - bezpośrednio na "czucie" kierownicy wpływa także szerokość opon. Moja Audi A4 w lecie na oponach 235 miała w miarę bezpośrednie czucie kierownicy, ale w zimie na 215 było duuużo gorzej. Mazda ma 225 co w tej klasie jest dosyć wąską oponą.

Porównując M6 do Passata czy Audi, którymi jeździłem, Mazda ma bardziej bezpośredni układ kierowniczy i potrzebuję mniej kręcić kierownicą w tym samych zakrętach (a Audi miałem w s-linie co ma znaczenie). Odnośnie obrotów kierownicy to z tego co pamiętam w jakimś teście był to jeden z lepszych wyników w klasie średniej- postaram się wieczorem jak odnajdę wkleić test ;).

PostNapisane: Pn, 22 lut 2016, 13:26 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
BigCactus- dobre spostrzeżenie jeśli chodzi o opony, szerokość opony ma znaczenie ,ja miałem opony w M6 17 cali zmieniłem na 19 to już czułem ,bardziej twardy układ kierowniczy, przy tej samej szerokosci opony .
Zmienił się tylko profil opony,a gdyby opona była szersza np. 235 lub 245 to byłoby to jescze bardziej odczuwalne. :idea:

BMW 4 Grand Coupé. G26

administrator
PostNapisane: N, 20 sty 2019, 16:16 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Wątek został zamknięty, dalszą dyskusję proszę prowadzić ---> viewtopic.php?f=19&t=2982

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1