Teraz jest So, 7 lut 2026, 09:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6382 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 213  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 17 paź 2017, 22:59 
Wtajemniczony
Od: 22.04.2016
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Marcink jak Ci sie uda ugrac cos z Mazda to super, niech wymienia wszystko najlepiej. Jesli nie to wymien Kit z walkiem. Pamietaj tylko, ze Kit zawiera walek i popychacze. Podobno, oryginalnie w felernej serii walek jest za miekki, a popychacze zbyt twarde. U mnie w zapasowym kicie jest walek chyba Made in Japan, zas popychacze na folii maja napisane Made in Germany. Wiec, chyba cos w tym jest. Zrob plukanie silnika, wymieniaj olej co 10tys i powinno byc git. Ewentualnie po wymianie sprzedaj auto, bo nie bedzie Ci to dawalo spokoju i bedziesz tu stalym gosciem jak ja <hahaha> .

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 05:42 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Wg mazdy, która wymieniała te elementy w tej pechowej serii diesli z 2013 roku po wymianie wałka, turbo, pompy itd. powinno być wszystko w porządku.
My przed ponad 2 laty tak nie uważaliśmy, choć mazda zarzekała się i nawet przedłużała gwarancję właśnie z 120 do 150 tyś km. Po wymianie wg mnie tych elementów bywało różnie. Dla mnie auto było jakby głośniejsze i paliło więcej. Poszło w świat. Może autosugestia? Nie wiem, tu masz cały wątek o tym.
Wiem, że komuś tu nawet wymienili silnik, ale trafiło na jakiegoś prawnika.
Wg mnie, jeśli jest to wadliwa seria i jest jakaś nota to na nią trzeba się powołać. Wada to wada. To że mazda szła najpierw z uporem maniaka w niepoczytalność, że to nie jest możliwe to jedno. Potem przypominam sobie walkę o to by wymieniając elementy silnika dołożyła przedłużoną gwarancję.
Zawsze zostają media, social media, wadliwy wałek to wadliwy wałek. Najłatwiej jest jak auto się cały czas serwisuje, bo powinni podejść do tego honorowo w ramach gestu producenta. Może łatwiej pijarowcom w światłach jupiterów?
Zapewne trzeba walczyć o swoje. Choć bycie którymś właścicielem i omijanie aso powoduje spory problem w argumentacji.

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 09:48 
Wstydliwy
Od: 09.12.2016
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: SkyGO
Czyli co ?? Nie ruszac turba , pompy itd.???
Nic sie z tym nie dzieje :) .
Wyplukanie opilek ma jakis sens ???
Gdzies wyczytalem ze plukanie silnika nie usuwa 100% opilek w obiegu .
Jaka jest szansa ze te pozostalosci beda uszkadzac pozostale podzespoly ???

moderator
PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 10:16 
Prawie fanatyk
Od: 15.07.2017
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Czy Twój VIN wpisuje się w zakres ryzyka? Sprawdzałeś?

Dziwne że wszystko wytrzymało taki przebieg...

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 10:36 
Wtajemniczony
Marcink napisał(a):
Czyli co ?? Nie ruszac turba , pompy itd.???
Nic sie z tym nie dzieje :) .
Wyplukanie opilek ma jakis sens ???
Gdzies wyczytalem ze plukanie silnika nie usuwa 100% opilek w obiegu .
Jaka jest szansa ze te pozostalosci beda uszkadzac pozostale podzespoly ???

Czytales note serwisowa odnosnie walka? Tam masz calosc przeciez co i jak sprawdzic. Generalnie w turbo luzy sprawdz i czy Ci nie przepuszcza oleju. Akurat z Vacuum pump to raczej powinienes podjechac do serwisu, oni maja procedure sprawdzenia czy daje odpowiednie cisnienie.

Plukanie w tej sytuacji zawsze ma sens. Pamietaj, ze te opilki to nie sa jakies wielkie, to raczej taki pyl. Odkrec sobie sensor pozycji walka rozrzadu (2 minuty roboty), zobacz ile jest opilkow na nim. On ma magnes wiec sie do niego cos powinno przyczepic.

Co do ostatniego pytania to Ci nikt z nas nie odpowie. Ci co maja walki wymienione i jeszcze maja auto, wciaz sa jego testerami. Ale na pewno nie jest to bezstresowe uzytkowanie.
IMHO uwazam, ze ten silnik juz tyle nie wytrzyma co taki z dobrym walkiem od poczatku, to zwykla fizyka, wieksze tarcie itp.

Aha dodam Ci jeszcze, ze dobrze by bylo sciagnac miske olejowa i ja wyczyscic, wtedy zobaczysz tez opilki. Do tego wymienic Oil Strainer (link ponizej), tam jest filtr na ktorym przy zasysaniu oleju opilki mogly osiasc. Wg mnie serwis przy wymianie walka tez to powinien zrobic, ale nie robili. Dzis czlowiek jest madrzejszy ale wtedy gdy to sie dzialo to jeszcze duzej wiedzy nie bylo. Jam ma to ciagle zrobic i ciagle o tym zapominam albo nie mam czasu i zaufania do tutejszych mechanikow.

http://www.ebay.ie/itm/Mazda-6-Mazda-CX-5-skyactiv-New-OEM-Oil-Pick-up-tube-strainer-PY01-14-240-/192041406752?hash=item2cb68f5120:g:B1IAAOSw44BYP4kq

Marcink, jestes pewny, ze walek nie byl wczesniej u Ciebie wymieniany? Pytales dokladnie w serwisie? Dodam tylko, ze niektore serwisy daja informacje o wymianie filtrow, oleju i innych dupereli. Z to o powazniejsze sprawy to trzeba bylo ich przycisnac. U mnie tak bylo.
Ta liczba 150tys km to taka troche podejrzana.

Popielasty, wszystkie auta z 2013 sie lapaly. Twoj z 2014 jest juz po modyfikacji ?

Ostatnio edytowano Śr, 18 paź 2017, 10:51 przez remi, łącznie edytowano 5 razy

moderator
PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 10:45 
Prawie fanatyk
Mój CX5 nie łapie się w zakres podanych gdzieś tam w wątku VINów (moje auto ma rok produkcji kwiecień 2014) - na sensorze położenia wałka nie mam ani jednego opiłka. Nie mam póki co okazji zrzucenia pokrywy żeby sprawdzić faktyczny stan wałka...

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 14:48 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
To po co ruszać jak dobrze :idea:

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 19:15 
Wstydliwy
Od: 09.12.2016
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: SkyGO
Dzisaj przebylem godzinna rozmowe z Pania z Mazda PL .
Podalem num vin a ona mi na to ze moj numer vin nie ma wadliwego walka .
wiec pytalem dlaczego moj walek tak wyglada (bez odpowiedzi)
Probowalem ja przekonac ze tak jest (bez skutku )
zapierala sie tym ze wtorkowy serwis przeszedl spiewajaco a ja jej takie rzeczy opowiadam .
Przy serwisie Pan z Mazdy powiedzial ze niema przeslanek zeby sciagac pokrywe (napewno jest wszystko ok).
Pojechalem do innego warsztatu na przeglad tych walkow.
Pani z Mazdy zapytala z kad mam informacje o numerach vin z tym defektem (jest to tajemnica firmy wedlug niej)
ona mi moze jedynie powiedziec ze to nie moj .
oczywiscie jest to zakres np: 01 do 100 ale w tym zakresie mozliwe ze num 4,21,78,85 walki maja w porzadku .
Moj numer znajduje sie w tym zakresie ale ale akurat MOJ JEST WYLACZONY, dalsze informacje to tajemnica firmy.
Pani tez oznajmila mi ze jak pojade do ASO i Oni osodza ze ten walek jest wadliwy to MOZE dostane zwrot czesci kosztow.
CDN....
w przyszlym tygodiu pojade do ASO w celu ustalenia kto bedzie placil za rozebranie pokrywy itd.

moderator
PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 20:02 
Prawie fanatyk
Częstujcie się, oceniajcie, komentujcie - ciekawy jestem Waszej opinii: https://drive.google.com/drive/folders/ ... 3JSRmZBbEU

Przypomnę: przebieg 163000 km.

Jedno jako miniaturka:

Obrazek

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 20:34 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
No a czego sie spodziewacie panowie? Czytam ten watek i podniecacie sie jakby to bylo cos nie normalnego. Spalacie olej napedowy,otworzcie benzynowy motor myslicie ze bedzie czysto jakby z fabryki wyjechal?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowano Cz, 19 paź 2017, 07:46 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

moderator
PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 20:56 
Prawie fanatyk
No właśnie moje odczucia są odmienne - tu nie ma nagaru, dolot jest czysty. Jedyny fatalny błąd to umiejscowienie MAP no2 oraz IAT no2. MAP no2 jest umiejscowieny w zagłębienia delikatnym gdzie naturalnie nagar się zgromadził najmocniej. Podobnie przy IAT. Bez wątpienia słabo to zrobili. Natomiast ogólna ilość nagaru bardzo mala. Podejrzewam że z tymi samochodami z Japonii coś nie tak jest - jakąś wada? Może paliwo jakieś dziwne? Najbardziej zastanawia mnie czemu na zdjęciach z japońskiego bloga widoczny nagar jest tak suchy, zwęglony jakby. U mnie to normalny wilgotny nalot, tam w kanałach dolotowych normalnie skorupy jak z węgla.

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 20:58 
Bywalec
Od: 20.04.2014
Popielasty miales robiony wałek ? Jak tak to kiedy ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

PostNapisane: Śr, 18 paź 2017, 21:23 
Weteran
Od: 05.12.2013
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Region: łódzki
@Popielasty, nie jest źle, nawet bardzo dobrze, jak na 165kkm...

Widać jakie mają paliwo i jak jeżdżą w Japonii.... Cymbały

Wyczysciles, adaptacja przeprowadzona, jest ok!
Już tam nie zajrzysz

PostNapisane: Cz, 19 paź 2017, 00:39 
Wtajemniczony
Faktycznie, nie ma wiele tego nagaru w samym kolektorze. Tylko na tej rurce od EGR chyba dosc sporo, czy to tylko tak wyglada? Kolo tego zaworu ssacego tez jest troche. A jak zawor przepustnicy bo na zdjeciach nie widac?

U Japoncow to zupelnie inny nagar, moze Oni stoja sporo w korkach? A moze gdy walek jest ok to sie tak nie syfi?

Popielasty pisal, ze wiekszosc przebiegu to byla trasa, moze dlatego tak to wyglada.
Daj znac czy cos sie zmieni z Twoim wypalaniem DPFu po czyszczeniu ?

moderator
PostNapisane: Cz, 19 paź 2017, 05:36 
Prawie fanatyk
damtom85 - nie wiem czy miałem robiony czy nie, mam to auto od sierpnia. W serwisie nie było żadnej notatki o naprawie wałka. Obstawiam że nie miałem, rocznik 2014 więc teoretycznie nie łapie się na ten problem.
Czekam jeszcze na uszczelki - dzisiaj do odbioru są dopiero. Więc dzisiaj lub jutro będzie złożony dopiero. Wymienię jeszcze olej. Jeśli chodzi o rurkę od EGR to tam jest bardzo mało nagaru, tylko na zdjęciach tak wyszło. Najwięcej było za przepustnicą na kolektorze - czyli na samym wlocie do kolektora.
No nic - liczę że to częste wypalanie jest spowodowane przez zawalone czujniki MAP i IAT. Ale znając moje szczęście, to nie rozwiąże mojego problemu i będę dalej szukał...

PostNapisane: Cz, 19 paź 2017, 21:09 
Nałogowiec
Od: 15.11.2015
@Popielasty, mógłbyś porównać zestaw uszczelek i napisać czy coś pominąłem? Jakieś problemy podczas demontażu?
Czyściłeś może samą głowicę czy odpuściłeś? Ogólnie to nie było u Ciebie tragedii, mam nadzieję że u mnie jest podobnie i dlatego też odłożę całe przedsięwzięcie troszkę w czasie. Ale patrząc na relację skośnych, to uważał bym na ich oleje i chyba zastosował coś europejskiego :hahahaha:
Ja z racji wykonywanego zawodu jestem delikatnie skrzywiony na punkcie ogólnie pojętej estetyki, więc kombinuje jak to zrobić żeby było "jak nowe". Na razie stanęło na "piaskowaniu skorupami orzechów". Pewnie nic to nie zmieni w samej wydajności ale musi tak być i już :mur: A jaka frajda będzie...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

moderator
PostNapisane: Pt, 20 paź 2017, 17:55 
Prawie fanatyk
darrecki - niestety nie pamiętam numerów, uszczelki już założone a nie mam opakowań. Ale może dowiem się ze sklepu z którego brałem.

Operacja zakończona, po czyszczeniu: https://drive.google.com/open?id=0BxkZP ... Fl0Sm04bjA

Widać w jak złym miejscu jest ten MAP no2... Olej zmieniony, zeszło 7 litrów (czyli 2 litry ropy były).

No nic, teraz będę obserwował DPF. Miałem pierwsze wypalanie - wydaje mi się, że niesamowicie szybko się wypala ten filtr u mnie, po 7 km jazdy 90 km/h na 4 biegu.

Zobaczymy jak będzie z zapełnianiem :)

Wydaje mi się, że mam do zrobienia podkładki pod wtryskami też - jak odkręcę wlew oleju na pracującym silniku to trochę bucha z pod korka, lekko pluje olejem - jak u Was?

PostNapisane: So, 21 paź 2017, 11:12 
Nałogowiec
Jak ma nie plus jak walki sie tam obracaja? A to ze jest tam jakies cisnienie rowniez jest normalne. Spaliny ida z pod korka? Jeali nie wszystko jest wporzadku

Ostatnio edytowano So, 21 paź 2017, 11:12 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu.

PostNapisane: So, 21 paź 2017, 13:12 
Wtajemniczony
Wg mojej instrukcji uzytkownika podkladki powinny byc wymieniane co 80tys km.Popielasty, widziales jak moje wygladaly po 80tys na zdjeciach pare stron do tylu?

moderator
PostNapisane: N, 22 paź 2017, 13:07 
Prawie fanatyk
remi - tak widziałem. To chyba będzie kolejny element do zrobienia.

Niestety, po czyszczeniu kolektora i EGR nic się nie zmieniło. DPF zapełnia się po 50 km :(

Zapisałem sobie log z Forscana i nagrałem wynik, poniżej filmik. Mniej więcej do 30 sekundy trwa jeszcze wypalanie, następnie jadę sobie spokojnie trasą 100-120 km/h (jest trochę przyspieszone tempo odczytów z logów), ok 1:30 zaczyna się szopka - skok dla parametru PM_ACC z 0.8 na 3.6. Tym sposobem po 30 km od wypalania mam już połowę stanu zapełnienia filtra. Czy ktoś widział ten DPF fizycznie? Czy tam są jakieś czujniki 'wymienialne' przy nim? Może któryś czujnik jest zły. Czy da się odczytać jakieś sumaryczne zużycie procentowe DPF? Czytałem gdzieś że w poprzedniej generacji było to możliwe...

Czy ktoś poleca jakiegoś speca od Mazdy w okolicach Warszawy?

PostNapisane: N, 22 paź 2017, 13:17 
Weteran
Od: 05.12.2013
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Region: łódzki
Kiepsko...

Możesz jakaś nieszczelność w układzie dolotowym.?

EGR nie zamyka się do końca lub baypass?

Ewidentnie silnik zaczadza DPF, przyczyn może być kilka...

moderator
PostNapisane: N, 22 paź 2017, 15:47 
Prawie fanatyk
Znalazłem jeszcze taki wątek: https://www.mazdas247.com/forum/showthr ... eplacement

Może któryś sensor u mnie padnięty? Tylko jak to diagnozować? Boje się jechać do ASO, bo obstawiam że usłyszę: "Panie, DPF do wymiany, 15 tyś zł proszę"

PS: bardzo ciekawy service manual - nie wiem czy ktoś już to wrzucał - ja widzę pierwszy raz: http://www.service-engine.com.ua/webroot/pdf/MAZDA%20SKYACTIV-D%20Engine%20(EURO%206).pdf

Oczywiście google zaindeksował :D https://www.google.pl/search?client=fir ... 0O-NRl7Vpo

PostNapisane: Pn, 23 paź 2017, 09:08 
Adept
Od: 25.01.2017
Rok produkcji: 2019
bulczas napisał(a):
Pytanie do kolegów z AT... czy jak macie zapięte D i stoicie z wciśniętym hamulcem to całe auto się trzęsie? Wiem że on próbuje jechać i hamulec go powstrzymuje ale odnosze wrażenie że ostatnio jakoś te drgania są większe. Na P/N jest gładko... Gdyby nie to że to hydrokinetyczna przekładnia to bym pomyślał że to dwumasa..

zauważyłem że podczas wypalania DPF auto pracuje "gładko" żadnych drgań - oczywiście mówię o postoju z włączonym D i noga na hamulcu... ktoś mógłby porównać jak to ma u siebie?

PostNapisane: Pn, 23 paź 2017, 17:36 
Nałogowiec
Od: 15.11.2015
popielasty napisał(a):
remi - tak widziałem. To chyba będzie kolejny element do zrobienia.

Niestety, po czyszczeniu kolektora i EGR nic się nie zmieniło. DPF zapełnia się po 50 km :(

Po podkręceniu korka para dmucha i chlapie olejem - to standard w SkyD, bo wlew jest nad wałkiem. Para też ok, byle nie śmierdziało spalinami i strumień był w miarę równomierny a nie jak z komina w Ursusie.

Robiłeś adaptacje wtrysków? No jak ją przechodzi, dolot czysty to ja bym obstawiał jakiś czujnik lub EGR.
Oczywiście jeśli odczyty odnośnie zapchania DPF są prawdziwe

moderator
PostNapisane: Pn, 23 paź 2017, 19:25 
Prawie fanatyk
bulczas - dzisiaj zwróciłem na to uwagę - absolutnie żadnych wibracji, drgań budy przy pozycji 'D' oraz hamulcu w podłodze.

darrecki - też to miałem z tyłu głowy, dlatego wczoraj na 1/4 baku zalałem 400 ml Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner, wyjeździłem to (trasa, 120 km/h). Następnie zrobiłem korektę Forscanem:

Przed zabiegiem wartości korekty dla wtrysków wyglądała tak [wartości dla INJ[1-4]_CMP]:

Obrazek

Po przepaleniu Forte i korekcie:

Obrazek

Widać poprawę na każdym wtrysku. Przejechałem póki co 150 km po korekcie.

Natomiast mój problem dalej w takim samym statusie - PM_ACC nagle drastycznie rośnie... Z szacunków wychodzi mi, że gdyby nie ten duży skok z ok 0.5-0.8 na 3.5-4 to wypalanie miałbym co ponad 200km (PM_ACC 0.5 mam gdzieś po ok 22-27km). Później dzieje się coś dziwnego i zapychanie na bogato :)

Dorzuciłem PIDy dotyczące EGR - czy on na pewno powinien być otwarty podczas jazdy 120 km/h przy ok 2-2.5 tyś obrotów? otwarty 50-80%... Przy mocnym butowaniu zamykany, przy wypalaniu DPF zamykany. Zawsze wydawało mi się, że EGR jest otwarty tylko na postoju, ewentualnie do 1500 obrotów.

Gdzieś czytałem jeszcze, że po czyszczeniu / zmianie EGR trzeba zrobić jego adaptację - tego nie zrobiłem. Podobno Forscanem da się to zrobić. Jutro spróbuję. Ale nie wydaje mi się, że to by było to...

PostNapisane: Pn, 23 paź 2017, 19:36 
Bywalec
Od: 20.04.2014
Sprawdź czujniki cisnienia różnicowego. Bo masz skok wartości z 0.8 na 3.6 , ta wartosc nie powinna zmieniac sie tak nagle i w tak duzy skok

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

PostNapisane: Pn, 23 paź 2017, 20:06 
Adept
Kurcze martwią mnie te drgania. Jestem po wymianie oleju w asb + czyszczenie egr, przepustnica, kolektor. Nowy soft w pcm i adaptacja skrzyni. Drgania może ciut mniejsze ale to może nie miarodajne. Jak wyłączam i-stop i wcisne na maksa hamulec to są mniejsze ale nie znikają. Znikają tylko jak jest proces wypalania, dziwne bo powinno być na odwrót.
Były podejrzenia że to poduszki ale w dobrym stanie no i co by do tego wypalanie miało? Myślałem że może obroty są wtedy na postoju wyższe ale w obu przypadkach oscylują 795-805. Po przełączeniu na N/P jest gładko i nic nie drży.

PostNapisane: Wt, 24 paź 2017, 09:50 
Nałogowiec
Kolego bulczsz,nie martw ssie tym. U mnie jest tak samo. To normalne w AT. Co do panie popielasty, EGR to tak. Przy postoju egr jest zamkniety,gdy przrpustnica jest otwarta na 100% to rowniez egr powinien byc zamkniety. Tak samo jak podczas wypalania dpf. EGR tutaj na poczatku ma za zadanie dogrzewac silnik a potem schladzac spaliny. Troche rzeczywiacie c@esto ci wypala ten filtr. Ja np mam 100tys km najechane i licza wypalan 479x natomiast jak jezdze duzo w cyklu miejskim to normalne jest ze wypala go czesciej. Generalnie ja uwazam ze bardzo duzo znaczenie ma tu jakosc paliwa. A jakiego diesla mamy w PL wszyscy wiedza ;) poeksperymentuj z paliwami.

PostNapisane: Wt, 24 paź 2017, 09:54 
Adept
no tak, ale popielasty tak nie ma, ja też jeszcze jakiś czas temu nie miałem, drgania czuć na oparciu fotela i na kierownicy, przy wypalaniu dpf jak sie zatrzymam jest zero drgań

moderator
PostNapisane: Wt, 24 paź 2017, 12:09 
Prawie fanatyk
poxtazo - eksperymentuję z paliwami - przerobiłem już kilka stacji. Po zakupie samochodu nie miałem takiego problemu z DPF... Przejechałem ok 8 tyś km, problem zauważyłem tak na prawdę ok 1500 km temu. Do tego czasu wypalanie było co ok 150 km.

Czy ktoś mógłby wyczaić u siebie moment wypalania i zalogować forscanem sytuację po wypalaniu? Chciałem porównać jakieś PIDy odnośnie EGR, czujnika ciśnienia spalin (DP_DPF) itp wartości.

bulczas - jesteś gdzieś z okolic Warszawy? Chcesz to możemy się złapać gdzieś i porównać to. Z tym że ja mam CX-5, ale silnik i skrzynia te same, więc odczucia powinny być podobne. Mam starego Golfa 4 TDI w automacie, tam właśnie jest tak, że jak zapnę D i stoję to są wibracje, przy N tego nie ma.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6382 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 213  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1