Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 12:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 186  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 12:25 
Obkleisz słupek i nadkola to usłyszysz drzwi. Obkleisz drzwi przednie to usłyszysz tylne. I tak w kółko. Ja obecnie słyszę dach. Mając drzwi, nadkola, podszybie, maskę, bagażnik. I jak zrobię ów dach to będę pewnie niezadowolony z podłogi. Nie ma połowicznego rozwiązania. Sorry.. :(

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:23 
Bywalec
Od: 24.11.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
nadkola robiłem , przód. Wychodzi więcej materiału bo w przodzie dużo miejsca i brak połowy nadkola.

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:25 
Brak połowy nadkola?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:29 
Bywalec
Od: 24.11.2015
Region: śląski
tak, ściągniesz plastikowe nadkole to zobaczysz że nie ma karoseryjnego nadkola a silnik widać na wylot.

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:32 
Adept
Od: 03.08.2016
Rok produkcji: 2013
Skrzynia: AT
To i ja sie przylacze...wyciszylem wszystko oprocz dachu w zeszlym roku oprocz dachu lacznie z nadkolami i ich blacha i plastykiem.zalozone tydzien temu RT max...i co ?szum z opon jak ch...oczywiscie po wyciszeniu efekt blaszanej puchy ustapil plus zatkanie dziur przy szybach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:33 
Z tyłu brakuje 3/4 nadkola bo do tej wykładziny co tam jest nic się nie da przykleić. Można być może coś przynitować i tyle. Ale na pewno maty się nie podklei. Pozostaje obklejanie od strony bagażnika. Reszta nadkola to 20-25 cm plastiku. I warto go obkleić bo przynajmniej ogranicza się stukanie kamieni po drogach gruntownych.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:34 
Adept
Od: 03.08.2016
Rok produkcji: 2013
Dzisiaj maestro Rkacz ma mnie odwiedzic wiec tez oceni..dalej twierdze ze polift one jest lepiej wyciszony.nie slychac tak szumu opon

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:43 
To przejedziesz się też moim i ocebisz. A mam jeszcze szersze opony. Poziom wyciszenia podobny od dołu samochodu.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 15:14 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Rok produkcji: 2016
Region: wielkopolski
Liczyłem na to, że nadkola wystarczy wykleić ściągając je z auta a tu się okazuje, że tył najlepiej od strony bagażnika hmm... czyli wynika, że albo wyciszyć całe auto - nie robić tego połowicznie....

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 15:19 
Otóż to. Jak masz czas i chęci to sporo zrobisz sam.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 15:25 
Mam nowy model , wywaliłem głośne fabryczne opony i kupiłem inne, jest teraz komfortowo, wyciszenie na poziomie nowego superba.
Mam miernik więc nagram filmik i udostępnie, myślę że przy 120 km i 140 km/h.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 21 kwi 2017, 07:33 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: mazowiecki
Bardzo bym chciał się przejechać po naszej obwodnicy autem z wyciszeniem. Chciałbym mieć pewność, że ta robota to nie robota głupiego. To również nie są małe pieniądze, nawet jeśli robi się to samemu. Czy przy okazji najbliższego spotu w Wawce, byłby ktoś w stanie zabrać mnie na pokład i przewieść? Najlepiej jakby to było PB2,0. 2,5 pracuje jednak trochę inaczej.

PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 06:42 
Pogadaj z kolegą DawidJapan36. Ma dość fajnie zrobioną. W zasadzie poza podłogą pod siedzeniami ma wszystko obklejone włącznie z patentami Seboo i Zyrafala.

-- Dodano: 5 maja 2017, o 07:42 --

Wczoraj ponownie pojeździłem M6 v2017. Tym razem ok. 400 km. Wnioski dokładnie takie same jak za 1szym podejściem.
Dalej wyje EUS, wkładanie 4 paluchów między ramę i szybę wycisza syk powietrza. Także gdzie to "znacznie lepiej"?
Ok, jest deko ciszej z przodu, ale dużo wyraźniej słychać tylne okna i drzwi. Sprawdza się zasada - jedno wyciszysz usłyszysz drugie.. :)
Zastanawiam się tylko, czy to "deko ciszej" to przez ową klejoną szybę, czy przez dodatkowe wyciszenie drzwi?
Chciałem jedną szybę kupić dla testów, ale po tej jeździe jakoś chyba mi przeszło.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 07:32 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Nie ma wyjścia - trzeba zrobić komisyjną przejażdżkę FL i FL2 na autostradzie na którymś ze spotów. :) Muszą być podobne warunki pogodowe, ta sama nawierzchnia i kilka osób w samochodzie dla zobiektywizowania oceny.

moderator
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 08:18 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: małopolski
No i jeszcze jedno, nie każdy ma EUS, przynajmniej przy prędkościach jakimi podróżuje... Robert jest wyjątkiem o tyle, że on w każdej maździe będzie miał EUS, i dla niego czy pojawia się przy 90 czy przy 150 jest praktycznie żadna...

No i trzeba porównać GL do niewyciszonej GJ... Ja tam słyszałem różnice między autem Jordana a moim... podobnie późno pojawiał się EUS, a znacznie lepiej wyciszony był szum zewnętrzny od lusterek... i jeśli będę wyciszał auto to będę kombinował z nowymi szybami... ale patenty z uszczelkami też trzeba zastosować jakieś...

PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 15:39 
Ja jeszcze nie kręciłem filmiku bo obiecałem gdzie indziej bo mam miernik db.
zmieniłem opony i teraz mam koło 66db przy 125km/h - czyli jak superb, talizman, najlepiej wyciszony w klasie jest mondeo.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 19:08 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
rkarcz napisał(a):

Wczoraj ponownie pojeździłem M6 v2017. Tym razem ok. 400 km. Wnioski dokładnie takie same jak za 1szym podejściem.
Dalej wyje EUS, wkładanie 4 paluchów między ramę i szybę wycisza syk powietrza. Także gdzie to "znacznie lepiej"?
Ok, jest deko ciszej z przodu, ale dużo wyraźniej słychać tylne okna i drzwi. Sprawdza się zasada - jedno wyciszysz usłyszysz drugie.. :)

Czyli mazdowskie DNA jest zachowane. Jest ciszej, ale mogłoby być lepiej. Wszystko chyba też zależy od dnia składania, bo widać różnice.
Znając życie technologia ta sama i modułowość patentów :idea:
Jak patrzę na to i jak dziś robi się auta to się nie dziwcie, zwłaszcza 17:54s :-P

a blachy cienkie? od 1:06 :wink: czy 2:20 więc dziś auta jak lodówki się robi, gdzie wy chcecie znaleźć duszę? <oczy>

PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 19:18 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Max 10 lat i na zlom

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 19:37 
A ze złomu Heniek spod lasu jeszcze wyciągnie i zrobi laleczkę.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 20:06 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Rok produkcji: 2017
ale placzecie z tym wyciszeniem <offtopic>
Mazda 6 FL2 jest zdecydowanie lepiej wyciszona niz FL1
wg mnie jest calkiem przyzwoicie jak na ta klase..sa lepsze i gorsze i Mazda nie odstaje znacznie od reszty
przy 90, 110czy 140km/h nie mam zadnych zefirkow i innych tu opisywanych "zjawisk"

jak macie jakas manie nasluchiwania to
moze z duchami sie powinniscie porozumiewac i egzorcyzmy "uprawiac" <spoko>
proponuje sprzedac auto, kupic Audi i marudzic na forum Audi ;) :)

PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 20:10 
Stały bywalec
Od: 17.08.2014
Region: warmińsko-mazurski
Proponuje takie komentarze zostawić dla siebie

PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 20:12 
"Zdecydowanie" lepiej... Ehh... Szkoda gadać.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 20:55 
DM2009, rozumiem, że byłbyś pierwszy do kupienia 2 letniej mazdy 6 2.0 za cenę ok 105 tyś zł. Jeśli tak to jutro dobijamy transakcji. <zauroczony> Łatwo powiedzieć sprzedać, kupić co innego. Gdyby to było takie proste to pewnie już bym jeździł tym audi i tam marudził. Po fl2 niewiele się zmieniło. Dalej jest głośno, zapewne w nowym modelu też będzie głośno widząc jaką metamorfozę przeszła nowa cx5, która jest zwyczainym liftingiem. Mazda widać idzie w ślady volkswagena i kolejna generacja to lifting poprzedniej. Ale to już kwestia co ktoś uważa za głośne i do czego ma porównanie.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 5 maja 2017, 22:31 
Stały bywalec
MateZ
2.0 to za slaby silnik wiec odpada
a tak bardziej serio to naprawde Mazdy sa bardzo chodliwe na rynku wtornym i podobno cene trzymaja
nie powienienes miec problemu ze sprzedaza.

naprawde nie wiem co chcecie od tego auta albo mi sie trafil odosobniony egzemplarz
moje przedostatnie autoto Volvo V50 i nie widze przepasci w halasie.
jest w Madzie glosniej ale nieznacznie.

jedzilem tez nowym Passatem, Golfem, Focusem i nie widze (slysze) :) roznicy miedzy nimi a Mazda
nigdy nie porownywalbym tego auta do Audi czy Mercedesa, bo chyba Wy to robicie

sorry za poprzedni komentarz ale ile mozna o tym samym.
troche jak typowy Polak za granica
narzeka na swoj nowy kraj i wszystko z nim zwiazane ale dalej tam zyje latami... :)
pozbywajcie sie Mazdy poki chodliwa na rynku wtornym
po co sie meczyc codziennie i nasluchiwac lub wydawac miliony na jakies wyciszenia

Tansza opcja to sluchawki podobne do takich w helikopterze
na predkosci autostradowe w Mazdzie ;) :hihi:

PostNapisane: So, 6 maja 2017, 05:08 
Po co wstawiasz te wszystkie pycha rady Wuja Dobra Rada i porównania? Napisałem ponownie o wyciszeniu bo udostępniono mi M6 v2017. Poprzednio pisałem, że poprawa jest gówniana. I sam byłem ciekaw czy to był kiepski egzemplarz czy jednak ci którzy piszą o poprawie albo nie wiedzą z czym porównują, albo sami się oszukują. I w 2 egzemplarzu v2017 jest to samo. Paluchy działają na zmniejszenie syku powietrza od szyby i ramy drzwi. Niwelują znaczną część EUS. O tym pisałem jako potencjalny zainteresowany zmianą szyb w celu uzyskania "zdecydowanie" lepszego wyciszenia. A, że poprawa jest gówniana to sobie daruję i może inny "naiwny" czytający opinie o "zdecydowanie" lepszym wyciszeniu da sobie sianka ze zmianą szyb. Lepszym rozwiązaniem są patenty Seboo i Zyrafala. Przynajmniej coś robią poza drenacją kieszeni. I tak na zakończenie - bo po prostu nie zrozumiałeś kompletnie moich intencji - nie mam zamiaru zmieniać samochodu - wolę rozwiązać to dostępnymi metodami. Jest znacznie taniej w moim przypadku. I mam naprawdę głęboko w d..pie czy w golfie, passacie i czymkolwiek innym jest lepiej, gorzej itp. Ten etap w którym porównuję do innych samochodów mam za sobą. Ja mam Mazdę 6 i na jej problemach się skupiam, starając się je na bieżąco rozwiązywać. Poza EUS (lenistwo) myślę że z bardzo dobrym skutkiem.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 6 maja 2017, 07:34 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Jesli chodzi o passata nowego to mazda moze sznurowac buty VW. Przy 200 jeat ciszej niz u mnie przy ok 80-90 :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: So, 6 maja 2017, 10:22 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Region: wielkopolski
rkarcz użytkowałeś M6 MY 2017 jako auto zastępcze ile czasu ?

PostNapisane: So, 6 maja 2017, 10:38 
Mam 2 dzień i prawie 500 km. Dzisiaj jadę kolejne 200. Wystarczająco dużo.. Syk powietrza to syk. Nie ważne czy jadę 500 czy 20000 km. Jest. Nie zniknął.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 6 maja 2017, 10:45 
Stały bywalec
Od: 17.08.2014
Region: warmińsko-mazurski
Panowie - "Wyciszenie wnętrza" to nie miejsce na porównania z VW, Audi, etc. Również nie na debaty o tym kto ma jaki słuch. Proszę trzymać się tematu.

PostNapisane: So, 6 maja 2017, 18:54 
Stały bywalec
Sorry ale porownania z wyciszeniem innych
badz czulosc ucha danego uzytkownika
to chyba jednak wciaz nie jest OT.
w koncu temat jest wyciszenie a nie wyciszanie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 186  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1