Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 12:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 30 mar 2017, 07:23 
To tam takie cuda opowiadają ? :> No no... :parowka:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 1 kwi 2017, 11:16 
Patrząc na podejście do handlu, jakość obsługi (a właściwie jej brak) to dziwię się, że ktokolwiek korzysta z usług tego przybytku :kozakiewicz:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 6 kwi 2017, 12:49 
Adept
Od: 22.04.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: zagranica
Dostalem dobra oferte, M6 kombi, machine gray, nakama, 165 kuca wita w czerwcu na forum.

Ostatnio edytowano Cz, 6 kwi 2017, 12:46 przez Huncwot, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.

PostNapisane: Cz, 6 kwi 2017, 21:08 
Wstydliwy
Od: 10.08.2016
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Odebrałem swoje M6 SkyPassion 2,5AT;
Jest zajebista - nie widzę wad - dajcie mi czas pewnie coś napiszę :)

Najbliższym akcja to 4nano ROCK 10H - foty po robocie;

ps. OC+AC (Generali) za 3,1k to uczciwa cena ?

PostNapisane: Cz, 6 kwi 2017, 22:23 
Wtajemniczony
Od: 07.01.2014
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Gratulacje z nowej zabawki:)
Hehe. Przez pierwsze kilka miesiecy czlowiek jest tak zauroczony autem, ze nie widzi wad. Później denerwuje wieczny halas, szum od kol, slabe audio mimo marki Boseitd.
Mimo wad i tak kupilbym ponownie M6. W tych pieniadzach ciezko o cos istotnie lepszego u konkurencji.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 7 kwi 2017, 00:52 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
b00b0
- ubezpieczenie masz jak za darmo w porównaniu z tym , co zapłacisz za rok albo dwa.

PostNapisane: Pt, 7 kwi 2017, 09:14 
Wstydliwy
Od: 10.08.2016
Rok produkcji: 2017
@Smook

Oby twe słowa nie były prorocze :wink:

PostNapisane: Pt, 7 kwi 2017, 21:13 
b00b0 napisał(a):
Jest zajebista - nie widzę wad

Usłyszysz je :lol: A tak poważnie - gratki na nową zabawkę <spoko> Ja ciągle pamiętam jak się jarałem swoją <zauroczony>

mariuszzar napisał(a):
Mimo wad i tak kupilbym ponownie M6

Ja też - no może zdradzę M6 dla CX-5 ale to pieśń przyszłości...

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 08:43 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
Matarez napisał(a):
Ja też - no może zdradzę M6 dla CX-5 ale to pieśń przyszłości...

Nie chcę nic mówić, ale takie rzeczy to pierwszy objaw starzenia się :twisted:
Teraz muszę uciekać by nie wyglądać tak <bach>

PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 12:03 
Mój wspólnik mający już jakieś dolegliwości kręgosłupa stwierdził że też chyba coś ala CX-5 bo jednak komfort wsiadania/wysiadania o niebo większy. Także coś w tym jest co mówisz szuki.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 12:16 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Region: mazowiecki
Nie wiem jak macie ustawione siedzenia... ja przesiadałem się z ASX'a gdzie niby się wsiada właśnie wysoko, wsiadanie np. do volvo v40 kumpla to była masakra, nie wspomnę o jakichś nisko osadzonych golfach - tam to w ogóle było wieszanie się i ekwilibrystyka żeby wsiąść/wysiąść. I jednym z argumentów za 6 było właśnie wygodne wsiadanie - prawie jak do ASX'a. Ale co będzie za 10-20 lat to nie wiem :D

PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 12:28 
szuki napisał(a):
Nie chcę nic mówić, ale takie rzeczy to pierwszy objaw starzenia się

Nic z tych rzeczy :wink: Jestem gibki jak sarenka :lol: W ogóle nie narzekam na wsiadanie/wysiadanie z M6. Jest tak jak powinno być <spoko> Za to w CX-5 trzeba będzie kopytka podnosić do góry żeby wskoczyć "za kółko" :wink: Ale to sprawdzę w lipcu :cool:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 16:41 
Adept
Od: 22.04.2016
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: zagranica
rkarcz napisał(a):
Mój wspólnik mający już jakieś dolegliwości kręgosłupa stwierdził że też chyba coś ala CX-5 bo jednak komfort wsiadania/wysiadania o niebo większy. Także coś w tym jest co mówisz szuki.. :)

Osoby starsze uwielbiaja takie wozki, i to wlasnie z powodu wsiadania i wysiadania, tez o tym modelu myslalem (chodz stary nie jestem) ale nie "lubie" SUV-y a bagaznik maly.

PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 17:06 
Ale mój wspólnik nie ma 40ki.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 19:48 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Region: wielkopolski
Wedrowiec napisał(a):
Ale co będzie za 10-20 lat to nie wiem

wtedy pewnie nie będziesz miał już mazdy :)

PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 20:10 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Chyba że GS czy już GZ ;)

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 10:44 
Świeżak
Od: 20.04.2017
Generacja: Nie mam M6
Witam Panów.

Ponieważ to mój pierwszy post to najpierw się przywitam. Obecnie jeżdżę Megane 1,9 dci 130 a ponieważ autko ma 180 tyś przejechane pora się rozejrzeć za czymś nowym. Wybór klasyczny - Mazda6/Superb/Passat. Budżet dość ograniczony - 95 tyś co powoduje że albo golasy albo roczne. No i dealer u którego byłem będzie sprzedawał niedługo autko do jazd próbnych. Silnik 145 km, wersja wyposażenia sky business + navi i+ czujniki przód/tył + lakier perła (odpowiednik sky motion). Samochód jest z marca 2016 i ma przejechane 4 tyś km. Ile będzie kosztować jeszcze nie wiadomo. Pewnie kolo 86-89 tys patrząc po rynku. Jechałem nim i bylem miło zaskoczony. Myślałem, że będzie słabo, ale jednak dynamika wydaje mi się wystarczająca. Wiadomo, ze to nie dci i zupełnie inna charakterystyka, ale to jasne.

I teraz kiedy już praktycznie byłem zdecydowany trafiłem tutaj ;) Łamiące się, niewygodne fotele (mam 186 cm i ważę 95 kg), hamulce których nie ma na autostradzie i które kończą się co 20 tyś km (to paranoja bo w Megane klocki wytrzymały 50 tys a tarcze drugie tyle...) wiejące okna, efekt uchylonej szyby, słabe/brak zabezpieczenie antykorozyjne itd daje do myślenia. Czy wersja z marca 2016 będzie trapiona tymi przypadłościami? Czy lepiej jednak odżałować i dołożyć te 15 tyś i brać już model 2017 i czy w nim już któreś te przypadłości zostały zlikwidowane? A może jednak lepiej sobie Mazdę darować bo szkoda zdrowia?

Bardzo dziękuje z góry za pomoc.

Ostatnio edytowano Cz, 20 kwi 2017, 10:57 przez Huncwot, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.

administrator
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:03 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Silnik: -
Wersja: -
Tomeko80 jedno co jest pewne, to to, że model 2017 jest poprawiony w stosunku do 2016. A czy będziesz zadowolony czy nie, sam się musisz przekonać. Każdemu co innego odpowiada, tak samo jak co innego nie pasuje. Ja mam, można powiedzieć, już muzeum a jestem niezmiennie zadowolony. :)

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:15 
Stały bywalec
Na wstępie chciałbym zapytać kto Cię poinformował o Mazdzie 6 w wersji Sky bussines ? Nie ma takiej.
Jest sky go, sky motion, sky energy, sky passion.
Jeśli masz budżet 95 tyś to wyjść jest kilka:
1) Kupić auto od dealera choć nie sądzę aby cena rocznego auta z ASO wahała się w garnicach 86 - 89 tyś. Raczej stawiałbym na 100/105. Choć Ciężko określić bo nie wiem czym jest wersja sky bussines :D
2) Jeśli dołożysz 15 000 to już robi Ci się fajny wachlarzyk ponieważ możesz wybrać wtedy:
- Nowa M6 MY2017 w wersji sky motion ze skrzynią MT i 165 kucami, jeśli dołożysz do tego navi, lakier metalic i czujniki to powinieneś się zamknac w kwocie 107 tyś po rabatach
- Nowa M6 MY2017 w wersji sky energy (co jest minimum moim zdaniem jeślichodzi o wyposażenie) ze skrzynią MT i 165 kucami, która w katalogu jest za 111 900 (do tego dokładasz navi i lakier czyli kolejne 4400) i robi Ci się 116 300 minus rabaty (koledzy uhandlowali 3% rabatu kwotowego co w Twoim przypadku dałoby jakieś 3,5 tys i cena spadła by na 112 800) czujnik parkowania są już w standardzie.
3) Kupić auto roczne, używane, od prywatnego gościa, w pełni serwisowane i pewne za i 10 tyś przeznaczyć na bolączki M6 (hamulce, wyciszenie i inne sprawy)

Osobiście najbardziej przekonująca (przynajmniej dla mnie) byłaby opcja nr 2 z tych powodów, że Mieści się w Twoim planowanym budżecie (dobra, troszkę go przekracza) ale masz autp MY2017, NOWE, na pełnej gwarancji.

Ja mam M6 MY2017 z wyprzedaży rocznika w wersji sky energy z navi + kamerą cofania ze skrzynią AT w 165 kucach i przebiegiem 7500. Porównań do wersji po Ifl nie mam ale nie narzekam na EUS, zabezpieczenia antykorozyjne.
Na pewno potwierdzę, że hamulce nie są jakimiś żyletkami ale mam zbyt niski przebieg aby stwierdzić kiedy zacznie się coś z nimi dziać oraz, że auto mogłoby byc bardziej wyciszone (mam na myśli nadkola i dolną część słupka B).

Aby podjąć odpowiednią decyzję umów się na jazdę próbną po to żeby stwierdzić czy Mazda jest właśnie dla Ciebie 6. To, że dowiedziałeś się z forum o jej bolączkach i przypadkach pozwoli Ci na podjęcie świadomej decyzji i podsumowaniu czy pokochasz Mazdę z jej małymi wadami :) któż ich w dzisiejszych czasach nie ma :)

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:26 
Bywalec
Od: 18.02.2017
Sky business, to zdaje się sky go, ale z czujnikami parkowania. Być może w aktualnej ofercie tego nie ma, ale takie sztuki można jeszcze kupić na pewno.

administrator
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:34 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Silnik: -
Wersja: -
Sky bussines się pojawiają od czasu do czasu, to wersja flotowa (niższa cena) ze słabszym silnikiem.

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:36 
Stały bywalec
A to nie wiedziałem..

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:38 
Świeżak
Od: 02.02.2017
Przy kupnie na firmę była opcja sky bussines jakieś 2 lata temu czyli sky go z dodatkami które wymieniłeś. Jeździłem tą wersją w Katowicach na jazdach próbnych. Przede wszystkim nie kupowałbym auta po jazdach testowych. Nie wiem jak u was ale mnie zachęcano do sprawdzania auta - ile fabryka dała. Wyjeżdżając na jazdę przedstawiciel handlowy też na zimnym silniku piłował auto prawie do odcięcia + przyspieszanie od 0 do 140 i hamowanie awaryjne od 100 do 0. Wszystko przy bardzo niskich przebiegach samochodu. Bardzo fajnie że pokazują możliwości ale na bank bym takiego auta nie kupił bez dużego rabatu (a jak wszyscy wiemy nie ma czegoś takiego w Mazdzie). Poza tym jak już kupować auto za tą kasę to nowe - takie jest przynajmniej mogę zdanie. Ja wybierałem między mazda, octavia rs, superbem 1.8, leonem 1.8 i golfem alltrack 1.8. Fajnie że padło na mazde bo jest po prostu najładniejsza :)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

moderator
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 11:57 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Tomeko80, oczywiście najpierw przeczytaj bolączki na forach wszystkich analizowanych aut...
Później przejedź się każdym z nich... (choć co do aut grupy VW na 99% będziesz jeździł dieslem, bo benzyniaki w tej klasie jako testówki są praktycznie niedostępne)

Osobiście jakbym miał 90-95tys PLN to najprawdopodobniej skończyłbym w Mondeo...
Tam miałem ofertę po rabacie na wersje 1.5 EB 160KM Trend + pakiety (m.in z tempomatem, adaptacyjnymi światłami, kamerą i czujnikami cofania i jakimś średnim audio z ekranem LCD, ale z 6 głośnikami) za 94000 PLN brutto...

Na Mazdę 6 najlepiej mieć min. 100 tys PLN na SkyMotion po rabacie...

SkyGo/SkyBusines nie mają prawdopodobnie nawet automatycznej klimy (jedynie manulną)...

Superb (nie mówiąc o Passacie) w tej cenie to też będzie straszny golas...

To już chyba lepiej wziąć jakąś Octavie w lepszej wersji...

No i popytałbym u francuzów np. na takie 508 były super ceny przy negocjacjach...

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 13:46 
Świeżak
Dzięki za odpowiedzi. Sky business to wersja flotowa. Nie była dostepna w zwykłej sprzedaży. Dealer akurat taką też dostał. Wyposażenie zawiera: dwustrefowa klima, tempomat, radio z 6 głośnikami, komputer, skórzana kierownica, lusterka składane, pełna elektryka - czyli w zasadzie to na czym mi zależy a ten konkretny egz ma dołożony lakier, navi i czujniki.

Pewnie bym się nawet nie zastanawiał nad samochodem do jazd próbnych (sam wiem jak nim jechałem ;) ), ale ten egzemplarz ma 4 tyś km mimo ze jest z marca 2016. Jak sprzedawca powiedział - wszyscy jeżdzą 165 KM a ten stoi. Na pytanie ile będzie kosztować powiedział że go będą wyceniać, ale pewnie około 90. Stąd po dodaniu gwarancji i ubezp wyjdzie mi 95 tyś. Samochód biorę na firmę wiec opcja od osoby prywatnej mi odpada.

Jechałem już tą Mazdą i byłem zachwycony. Nie zauważyłem tego o czym piszecie, ale to pewnie kwestia zauroczenia ;) A wiadomo, że ono minie. Model 2017 z tego co czytalem to ma pododawane elementy w wyposażeniu wiec dla mnie nie ma to znaczenia. Ktoś napisał że fotele mają być wzmocnione - pytanie czy jak mi padną to już wymienią je na te z wersji 2017. Pytanie czy w 2017 poprawione jest wyciszenie, hamulce czy to to samo. Bo jednak tarcz i klocki co roku to kosmos finansowo, nie mówiąc o fotelu po gwarancji (z tego co czytalem były watpliwosci czy przedluzona gwar je obejmuje) - 3-5 tyś.

A zastanawiałem sie nad tymi markami bo Mazda super wygląda, Pasiaka odsprzedam za 5-7 lat bez problemu, a Superb podoba się mojej żonie :)

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 14:03 
A tym co chcą 165 KM mówią że wszyscy jeżdżą SkyGo.. :) Fotele w Maździe to temat znany od zawsze tak jak hamulce. Gwarancja ubezpieczeniowa nie obejmuje tego elementu jak coś. Model 2017 z kluczowych rzeczy to w zasadzie tylko szyby przednie zmienione i dołożono wyciszenia także w przednich drzwiach. Reszta to kosmetyka - kierownica, HUD itp. Czy poprawiono fotele? Hmm.. porozmawiamy jak ktoś v2017 przejedzie 80-100 kkm. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 14:13 
Świeżak
hehe, nie no przebieg miesięczny 307 km wskazuje na to że chyba faktycznie nie był jakoś oblegany ;) Ok, dzięki za info o tych zmianach, czyli dokładanie do wersji 2017 wychodząc poza budżet jest w moim przypadku bez większego sensu. Chyba najrozsądniej będzie poprosić sprzedawcę o możliwość wzięcia fury na pare godzin i przejechanie się w różnych warunkach w tym po autostradzie, żeby samemu ocenić hałas, szumy itd.

Czy te hamulce to tak każdemu padają po tych 20 tyś? Czy też na zasadzie jaki się trafi egz. Ofc przy normalnym stylu jazdy.

moderator
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 14:23 
Fanatyk
Tomeko80 napisał(a):
Czy te hamulce to tak każdemu padają po tych 20 tyś? Czy też na zasadzie jaki się trafi egz. Ofc przy normalnym stylu jazdy.

Ponad 28k km i mi nic nie szwankują ;)

PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 14:24 
Generalnie w mieście nic ci się nie stanie. Tak samo przy kręceniu się wokół komina. Gorzej jak używasz samochodu typu 170+ i hamowanie bo wyjechał TiR. Wtedy.. no cóż.. :)

Zobacz moją 6tkę  

moderator
PostNapisane: Cz, 20 kwi 2017, 14:37 
Fanatyk
Zgadza się, ja z prędkościami >160 zrobiłem może łącznie z 500km... zwykle na autostradach mam 140-160, a i jakoś nie mam przypadków gwałtownego hamowania, ale u mnie autostrady i eski to maks. 30% przebiegu...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1