Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 21:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 8 kwi 2017, 22:19 
Amator
Od: 14.01.2017
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Zeby wszystko w zyciu robic zgodnie z przepisami <zauroczony>

Luki97 wszystko git, ale teraz dodam cos od siebie.

Mam takie DRL'e tyko w gladkiej wersji - mlecznej. Takie auto juz nabylem z tym bajerem.
Plus za to, ze sa na oddzielnym bezpieczniku i moge je wylaczyc, kiedy zajdzie potrzeba, zaden gliniarz czy facet na stacji, nie zatrzyma mi dowodu, bo nie ma podstaw, jezeli to dezaktywuje na miejscu.

Sytuacja taka praktycznie nie ma mozliwosci miec miejsca, bo oprocz upierdliwego diagnosty na przegladzie, zaden gliniarz i tak sie nie polapie, czy to zgodne, czy nie w tym kraju, jestem juz po kilku kontrolach i zwyczajnie nikt na to nie zwraca uwagi. Te swiatla, to nie listwa z 3 diodami krecona na wkrety do zderzaka :-) wyglada to jak standard wyposazenie.

PRoblem pojawia sie w sytuacji jak u mnie - spalily mi sie ledy po stronie kierowcy do jazdy dziennej, kierunek dziala bez zarzutu. Naprawa tego, wymaga niezlej gimnastyki i niezlego kombinowania - ostatecznie i tak okazuje sie, ze zastosowane ledy sa innej technologii i niedostepne na rynku w PL, zamowic mozna je w Chinach :) wiec gra w przypadku przepalenia nie warta swieczki, a nowy zestaw to wydane 100$ USD.

Na szczescie znalazlem magika, ktory za 50zl zgodzil sie rozkleic obudowe i wymienic ledy, jaki efekt bedzie okaze sie w tygodniu jak bede montowal ponownie. W przypadku kiedy bedzie duza roznica pomiedz lewym a prawym, dezaktywuje calosc i po problemie ;) bede mial najwyzej jedyna m6 w kraju z mlecznymi brewkami <pucu>

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 20:43 
Świeżak
Od: 16.08.2016
Rok produkcji: 2014
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Mi sie podoba. Fajna sprawa. Podlaczenie tych DRL-ow jest jakies skomplikowane? i jak z montazem? mozna to samenu zrobic czy lepiej zglosic sie do fachowca?
jak sprawa wyglada z kierunkowskazami z przodu mozna dostac ledowe?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 kwi 2017, 06:15 
Bywalec
Od: 30.12.2016
Rok produkcji: 2013
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Montaż u fachowca ponieważ dla mnie jak są dwa kable to dam radę jak jest 5 to już nie dotknę dziada .
Zapłaciłem 100 zł i bez strachu że instalacje zjara .
Jedna rzecz o której nie wiedziałem przed montażem to że będzie zajebiscie doświetlalo pobocze są bardziej na boki skierowane i dopiero jak włączyłem zobaczyłem różnice .

A co do kierunków to ja chyba z lamp swoje wyciągnę i zostaną tylko w drl i już.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1