Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 02:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 26 sty 2017, 20:45 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
@Cube, specjalnie na tę okazję kupiłem swój - taki na Bluetooth do iPhone, więc jest lans. :-P

Tym co o mnie myśleli się nie przejmowałem. Ja płacę i to mój business aby auto było pełnowartościowe. Starałem się to tylko robić tak aby inni klienci nie widzieli bo brak zaufania osoby odbierającej do sprzedawcy mógłby im business zepsuć.

Ostatnio edytowano Cz, 26 sty 2017, 20:50 przez jordanj, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz, 26 sty 2017, 20:48 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: małopolski
Dzięki, MateZ. :) Mam nadzieję, że Anndora w Krakowie jest "szanującym się ASO". ;)

jordanj, widzę, że poszedłeś z grubej rury! :) Nie będę więc w tym salonie pierwszy, który sprawdza grubość lakieru. ;)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 26 sty 2017, 20:56 
Nałogowiec
BTW Testowałem ten miernik na swojej Lagunie i okazało się, że grubość lakieru na drzwiach od strony kierowcy jest 2/3 większa niż na pozostałych drzwiach, a nigdy nie miałem nią żadnego zdarzenia, które uzasadniałoby malowanie drzwi. Raz urwany zderzak z przodu (naczepa TIRa cofającego na parkingu) i raz malowana klapa bagażnika (przerysowane autem dostawczym). Nie wiem kto, gdzie i z jakiego powodu te drzwi malował, odbierając nie sprawdziłem.

PostNapisane: Cz, 26 sty 2017, 23:18 
Ogólnie jak zapytałem o możliwość zmierzenia czujnikiem nikt nie robił wielkich oczu. Widocznie jest to normalna praktyka. Usłyszałem tylko, że mój salon nie może sobie pozwolić na takie numery aby coś było nie halo. Jakby dotarło to do mazdy, że coś kombinują stracili by rekomendacje czy tam licencje nie pamiętam. Więc za duże ryzyko, i gra niewarta świeczki.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 10:38 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Rok produkcji: 2015
Region: opolski
Licencja licencją, a hajc musi sie zgadzac. Takze oceniajcie po czynach nie po slowach w tym przypadku salony.

PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 11:28 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Nie rozumiem tylko jak mierzycie grubosc lakieru na plastikowych elementach ;)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 11:29 
Nałogowiec
Jakich plastikowych? Kartonowych jak już! ;-)

PostNapisane: Pt, 27 sty 2017, 13:15 
Bywalec
Na plastikowych elementach grubości lakieru nie sprawdzi też potencjalny kupiec przy odsprzedaży samochodu. Zatem tam grubość nie ma znaczenia. A nawet im grubszy tym lepiej. :)

PostNapisane: N, 29 sty 2017, 12:10 
Trudno mi uwierzyc, ze importer odbierze licencje dealerowi, ktory przynosi dobre wyniki finansowe i sprzedaje duzo pojazdow. Krowy dojnej sie nie zabija. Pozyczcie tysiaka!!! Moj prywatny salon nie moze sobie pozwolic na defraudacje <pirat>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 19:28 
Nowicjusz
Od: 20.04.2016
Rok produkcji: 2023
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Witam, proszę o poradę!

Auto to Mazda 6 GL 2017model rok 2016
2.0 165KM skyenergy
skrzynia 6 manualna
zamówione pod koniec września
teraz nadchodzi czas odbioru, dzwonili dzisiaj i jutro mam podjechać po odbiór dokumentów do rejestracji, mówię ok, ale chcę zobaczyć auto to usłyszałem odpowiedź że auto jest ale stoi rozebrane w serwisie bo zakładają immobilizer, szczęka mi opadła, jutro chcę widzieć to auto inaczej nie odbieram papierów, porobię fotki, jaki zakładają immobilizer, jak wyraźnie pisze i w umowie i w katalogu mazdy 2017 że posiada fabryczny system immobilizera i zaawansowany system immobilizera, więc co jeszcze dokładają? Nie pasuje mi to dlatego że przy zamówieniu nie było żadnego dodatkowego immobilizera tylko te dwa fabrycznie montowane, dodatkowo że z wyprzedaży mam otrzymać komplet opon zimowych i felg aluminiowych , dywaników gumowych, listwa na tylni zderzak i chlapacze przód i tył, więc rozumiał bym jak by montowali chlapacze lub koła zimowe, ale rozgrzebany środek? Jeżeli też tak mieliście to ok, natomiast jeżeli nie to szlak mnie trafi co grzebią mi w aucie.

Ostatnio edytowano Śr, 1 lut 2017, 19:43 przez Kristoph17, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 19:33 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
Kristoph17 dokładają " zaawansowany system immobilizera" to jest montowane w ASO przed odbiorem.

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 19:50 
Nowicjusz
szuki napisał(a):
Kristoph17 dokładają " zaawansowany system immobilizera" to jest montowane w ASO przed odbiorem.

właśnie dokładają to dlaczego pisze i w umowie i w katalogu jako wyposażenie nie dodatkowe tylko pisze BEZPIECZEŃSTWO i obydwa są zaznaczone jako fabryczne nie jako dokładane, rozumie w modelu 2016 produkowanym do końca czerwca, bo tam nie było ale w modelach 2017 już jest, nawet na jeździe testowej mówiłem z gościem o tym bo proponował mi auto alarm a ja mówię że nie trzeba bo starczą mi te dwa zabezpieczenia czy wspomniane immobilizery, dlatego mnie to zaskoczyło to jak już robią to mogli i alarm montować jutro z nimi pogadam

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 19:55 
Nałogowiec
Kristoph17 Wprowadzili to jako podstawowe wyposażenie, bo duża jest skala kradzieży. Jednak dalej jest to to samo zabezpieczenie czyli dodatkowy immobiliser omegi, który był także wcześniej za dopłatą montowany.

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 19:58 
Nowicjusz
szuki Dzięki już jestem spokojniejszy ;) :wink:

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 19:58 
Wtajemniczony
Od: 03.10.2016
Region: mazowiecki
Który nic nie daje więc cudów się nie spodziewaj :)

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 20:03 
Nowicjusz
prv87Właśnie się nie spodziewam, wolę swoje zabezpieczenie ukryte dużo lepsze niż wspomniane immobilizery, ale mimo że potrafię to zrobić to nie mogę bo stracę gwarancję, dlatego to olałem

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 21:03 
Wstydliwy
Od: 24.01.2017
Witam,

jutro odbiór mojej M6 ;)

Po wszystkim wrzucę jakieś fotki + opowiem jak przebiegł odbiór (może ktoś będzie zainteresowany). Pewnie obejrzę całe auto przed obiorem ale z miernikiem lakieru nie będę latał :)

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 21:11 
Bywalec
Ja odbieram w piątek. :)

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 21:51 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Wersja: SkyEnergy
rachffus napisał(a):
jutro odbiór mojej M6

Ja również odbieram jutro, dziś chyba nocka z głowy :)
Z ciekawości - gdzie odbierasz ?

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 22:44 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Rok produkcji: 2017
Region: zagranica
@rachffus, Cube, Pobo
Napiszcie jeszcze gdzie mieszkacie i pracujecie to bedzie latwiej Panom zlodziejom je znalezc ;-)
o ile nie znikna juz z salonu :lol:

sorry.. czarny humor :rozejm:

Ostatnio edytowano Śr, 1 lut 2017, 22:47 przez DM2009, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 22:44 
Stały bywalec
Od: 21.10.2015
Panowie życzę wam miłej zabawy i jak najdłuższego uśmiechu na twarzy :D
mimo kilku pierdół i jednej poważnej (uprzedzając pytanie - ilość skradzionych ) , 30 tyś kilometrów przejechanych to nadal od 7 miesięcy jak otwieram drzwi garażu i widzę tą czerwono-czarną laleczkę tudzież jak napisała koleżanka z forum diablicę :wink: to dalej oczy i serce biorą górę nad rozumem :D

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 22:47 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Wersja: SkyEnergy
DM2009 napisał(a):
napiszcie jeszcze gdzie mieszkacie i pracujecie to bedzie latwiej Panom zlodziejom je znalezc

Ironia zbędna i dziecinna

Idąc tym tropem nic nigdzie nie należałoby pisać. Z tym myśleniem uważaj jak jutro będziesz wychodził z domu, żeby Ci jak to się mówi cegła na głowę nie spadła :)

PIOTR - dzięki

Ostatnio edytowano Śr, 1 lut 2017, 22:48 przez Pobo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr, 1 lut 2017, 22:47 
Stały bywalec
Od: 21.10.2015
DM2009 ktoś kiedyś na forum zadał pytanie ,,dlaczego ludzie na zdjęciach zamazują tablice rejestracyjne- bo on tego nie rozumie - no właśnie, dlaczego :idea:

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)

PostNapisane: Cz, 2 lut 2017, 20:04 
Wstydliwy
Od: 24.01.2017
Juz po odbiorze, wszystko przebiegło wzorcowo.
Wrzucam kilka fot z dzisiaj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pobo napisał(a):
rachffus napisał(a):
jutro odbiór mojej M6

Ja również odbieram jutro, dziś chyba nocka z głowy :)
Z ciekawości - gdzie odbierasz ?

Ja odbierałem w Gdyni.

PostNapisane: So, 4 lut 2017, 15:46 
Kristoph17 napisał(a):
szuki napisał(a):

właśnie dokładają to dlaczego pisze i w umowie i w katalogu jako wyposażenie nie dodatkowe tylko pisze BEZPIECZEŃSTWO i obydwa są zaznaczone jako fabryczne nie jako dokładane...

W cenniku Mazda Polska i folderach reklamowych nie ma podzialu na fabryczne i niefabryczne opcje. W rezultacie konsument moze odniesc wrazenie, ze konfiguruje fabryczne opcje jak w grupie VAG lub innych europejskich markach. Moim zdaniem oferta moze wprowadzic konsumenta w blad nie mowiac o dalszych konsekwencjach takiego wyboru (np. demontaz kokpitu, tunelu srodkowego itd.) o ktorych sprzedajac Ci samochod nikt nie wspomina przy zamawianiu samochodu.

Fabryczne opcje to: SkyGo, SkyMotion, SkyEnergy, SkyPassion oraz pakiety Xenon, LED, ActiveSafety, z wylaczeniem dodatkowego "zaawansowanego immobilizera" Expero OMEGA, ktory jest montowany w ASO.

W ASO montowane sa nastepujace "Akcesoria" sa np.: czujniki parkowania przod i tyl (co ciekawe nie jest to ten sam modul elektroniczny, ktory jest fabrycznie); kamera cofania (demontaz plastikow tylnej klapy, tunelu srodkowy i konsoli srodkowej (kokpitu)); oswietlenie powitalne; podlokietniki; wszystkie zabezpieczenia w postaci immobilizerow, alarmow, mechanicznych blokad skrzyn biegow itd.

Twoj dealer powinien wpierw zapytac, czy chcesz obejrzec samochod przed montazem dodatkowych akcesoriow. Nastepnie zapytac, czy wyrazasz zgode na montaz takowych (mail, sms lub pisemna zgoda). Tak powinna wygladac profesjonalna procedura. Moze sie kiedys Mazdzie trafic klient, ktory bedzie chcial dostac ten dodatkowy immobilizer w pudelku. ASO bedzie mu musialo wydac skoro jest przedmiotem umowy.

Ostatnio edytowano So, 4 lut 2017, 15:47 przez limo, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 4 lut 2017, 15:46 
Nałogowiec
limo Jest przedmiotem umowy zainstalowany w samochodzie nie bez instalacji. Kupiłeś samochód z zainstalowanym immo według katalogu na polskę. Gdzie go instalują nie powinno mieć dla cebie znaczenia, bo jakie to ma znaczenie? Instalowanie haku też wymaga ingerencji w samochód...

PostNapisane: So, 4 lut 2017, 16:07 
Pod warunkiem, ze umowa kupna - sprzedazy tak to okresla. Hak tez mozna montowac fabrycznie.
Webasto tez montuja w ASO?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 4 lut 2017, 16:13 
Nałogowiec
limo Umowa kupna sprzedaży nie określa czy samochód zostanie poskładany w japonii polsce, czy na zapleczu ASO. Przedstawia tylko warunki sprzedaży i specyfikację z jaką samochód jest sprzedany.
Opel montował alarmy będące wymogiem AC dodatkowo w ASO.
Webasto też jest montowane przez ASO.

PostNapisane: So, 4 lut 2017, 16:42 
Moje stanowisko w tej materii jest jasne: Mazda Polska powinna zamiescic dodatkowa informacje, ze jest to opcja niefabryczna montowana w ASO. Wtedy jest przejrzyscie i bez niedomowien. Tych informacji brak. Beda tacy, ktorym to kompletnie obojetne co robia z ich samochodem, ale sa tez swiadomi klienci, ktorzy chca wiedziec co kupuja i byc informowani o calym procesie krok po kroku. Byc moze Mazda leka sie konfrontacji z markami samochodow, gdzie wiekszosc akcesoriow montowana jest fabrycznie.

Zamawiajac mialem na umowie m.in. kod zamowienia i on odpowiadal fabrycznej opcji wyposazenia.
Wszystkie akcesoria niefabryczne oraz pakiety importera mialem wyroznione osobno. Wiec na tej umowie jednak podzial pewien jest.

Ostatnio edytowano So, 4 lut 2017, 16:48 przez limo, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 4 lut 2017, 16:48 
Nałogowiec
limo napisał(a):
Byc moze boja sie konfrontacji z markami samochodow, gdzie wiekszosc akcesoriow montowana jest fabrycznie.

Akurat akcesoria rzadko która marka montuję nie w ASO... Opcje to już co innego.

limo napisał(a):
Beda tacy, ktorym to kompletnie obojetne co robia z ich samochodem, ale sa tez swiadomi klienci, ktorzy chca wiedziec co kupuja i byc informowani o procesie.

W momencie gdy montowany są akcesoria/alamr samochód jeszcze nie jest twój. Dopiero po odbiorze. W pierwszej części umowy nie masz VIN'u samochodu. Dopiero w drugiej z której odbierasz.

Nie mówie, że nie powinno być czy powinna być ta informacja. To jest rzeczy mało istotna. Bo jeśli chcesz być "świadomy" jak to piszesz to nie tylko to definiuję to.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1