Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 21:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 12:47 
Wtajemniczony
Od: 23.03.2015
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
jak zalatwailem leasing na swoja
kobieta opowiadala mi ze musza miec ciaglasc faktur wiec sledza historie uzywanego auta
i do takiej uzywki pokazala klientowi zdjecia jak wygladala w stanach i pyta sie go czy na pewno chce na to wydac 80 tys
niestety chcial

sa tanie auta od handlarzy ktorzy obracaja nimi w wiekszych ilosciach
zalezy im na szybkim pozbyciu sie dostawy i nastepna lora

ale nizsza cena = wysoki! przebieg lub zniszczenia

odkad zasmakowalem w nowych autach wole przeplacic niz kupic super 2-3 latka

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 12:47 
Stały bywalec
Od: 13.01.2017
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
rkarcz pierwszy link który podrzuciłeś to właśnie Mazda ze stanów, w ofercie która mnie zainteresowała nie ma nic napisane o kraju pochodzenia. Oczywiście jest prawdopodobieństwo, że może być z USA, jeśli podczas oględzin auta wyszły by takie kwiaty o których piszesz z automatu byłaby skreślona to oczywiste..napisałem tylko, że przykuła moją uwagę.
Ile zatem Waszym zdaniem trzeba położyć za M6 z roku 2014/2015 z silnikiem 2,5 benzyna i AT ?
Swoją drogą to mało jest ofert aut z pełną fv vat 25% (mowa o M6 i nie tych, które klarują się cenowo w okolicach 100 000 lub wyżej)

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 12:54 
Pobo1315 Grand Touring to wersja właśnie z USA.
Co do ceny to mam swoje zdanie na temat tego samochodu - jest przeszacowany. I to sporo.
To moje prywatne zdanie, nie podzielane przez większość. Ale mam prawo je wyrażać. Jest tylko małe ale..
Ale skoro nie ma wielu oferujących i kupców jest jednak cała masa to czemu ma być tanio? :)
W tamtym roku M6 z 2014, 30 kkm 2.0 SkyPassion poszedł za 92 kPLN jako cesja leasingu.
Więc jeśli mówimy o 2015 2.5 z AT to dorzuć 8-10 i będziesz miał 100 i więcej.
No taki jest rynek, takie są ceny.. Nie zrozum mnie źle z tymi wywodami.
Po prostu samochód z silnikiem powyżej 2000 cm3 i cłem 18% nie może kosztować 70 kPLN jeśli nie był wrakiem.. :(

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 13:00 
Wtajemniczony
Od: 23.03.2015
zastanow sie ile moze kosztowac uzywka
jesli nowa w 2016 kosztowala 143 tys
jest paru ktorym auto wybitnie nie podeszlo i realizuja strate po roku
ale nikt normalny nie sprzedaje takiego auta
wiec za polowe ceny raczej nikt nie odda

pamietajmy tez ze dobry mechanik sie ceni a ceny czesci w aso sa legendarne

matematyki nie oszukasz :(

latwiej trafic 3 latka po leasingu ale te zreguly sa zostawione w salonach jako rozliczenie

-- Dodano: So, 14 sty 2017, 13:00 --

Cytuj:

imho tez podejrzane
2014 i drugi wlasciciel sie pozbywa
moze felerny egzemplarz

musialbym byc mocno niezadowolony zeby mi sie chcialo zmieniac ;)

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 13:02 
Stały bywalec
Rkarcz dzięki za info o touring teraz już będę widział. Co do Twojej opinii to jak najbardziej ją cenie, w końcu po to tutaj się zarejestrowałem aby uzyskać cennych informacji od źródła. W końcu wyjdzie tak, że mazda przejdzie mi koło nosa, no chyba, że trafie jakąś z 2012 lub 2013 :)

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 14:10 
Szkoda, że nie chcesz diesla. Kolega slawek ma do sprzedania. I zerknij jaka właśnie jest cena 2013.. :)

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 14:36 
Stały bywalec
Może i na diesela w automacie bym się jeszcze skusił.....ale na kombi nie jestem zdecydowany

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 17:23 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
Pobo1315, auto które zwróciło Twoją uwagę jest wg. mnie modelem z przed FL, więc wyraźnie mija się z prawdą sprzedawca pisząc, że auto jest z 2015 roku produkcji. W 2015 roku produkowano wyłącznie modele po pierwszym FL.

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 17:26 
Pobo mi chodziło o cenę rocznika 2013.. :) Mazda slawka pewnie sprzeda się dość łatwo bo to zadbany egzemplarz a na dodatek wyciszony. Ale sam widzisz jakie są ceny aut krajowych. Lekko nie jest. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 17:32 
Nałogowiec
Od: 23.07.2016
rkarcz napisał(a):
Szkoda, że nie chcesz diesla. Kolega slawek ma do sprzedania. I zerknij jaka właśnie jest cena 2013.. :)

administrator
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 18:26 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Pobo1315 napisał(a):
Ta przykuła moją uwagę:
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-6-n ... xtor=SEC-8

Jak nic z USA, wymienione wszystko (zderzak, lampy, licznik, radio) oprócz boczka kierowcy - w USA lusterka nie mają składania elektrycznego, zatem joystick od sterowania nie ma pozycji składania, za to jest przycisk do zamykania centralnego.
Zresztą ta cena mówi wszystko a do tego rok 2015 a wygląda jak przedlift. <hahaha>

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 19:02 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Region: pomorski
Z polifta, to ona ma tylko felgi ;)
Jakby co, to:
GJ sprzed lifta:
Obrazek
I po:
Obrazek

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 19:11 
Stały bywalec
rkarcz niestety lub stety siedziałem dziś w M6 kombi białej, diesel w automacie, jak Sławka...Cud miód malina, kombi też robi robote...Mam mętlik w głowie...

Ps. Tak na dobrą sprawę to chyba sam siebie chciałem oszukać z ceną auta za 2015 rok, w końcu to prawie nowy egzemplarz więc i rzeczywiscie cena musi byc adekwatna....Auto Sławka jest przepiekne szkoda tylko że 2012 rok bo wtedy pozostaje mi max 3 lata do leasingu...
Auto jest wyciszone ? Nic nie widziałem, jest gdzieś temat dotyczący modyfikacji auta Sławka ? Teraz zwróciłem uwagę, że auto Sławka jest na fv vat-marża, przynajmniej tak podaje ogłoszenie.

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 20:21 
Bywalec
Od: 23.02.2016
ale leasing możesz brać bodajże do wieku 10 lat auta, więc teraz biorąc od niego masz jeszcze 5 lat. Ode mnie też 5 lat :P

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 20:23 
Stały bywalec
No właśnie muszę się dowiedzieć ile można brać max bo słyszałem, że 8 ;/ Wasyllinio na Twoją mnie nie stać :)

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 20:25 
Bywalec
Od: 23.02.2016
To dowiedz się dobrze, bo mi chodziły słuchy, że 10 lat, ale może ja żyję w złej rzeczywistości :P

PostNapisane: So, 14 sty 2017, 20:46 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Jesli jesteś skłonny wydać prawie 100 tys. na używany samochód to przejdź się po salonach i zobacz co możesz nowego kupić w tej cenie. Leasing i ubezpieczenie nowego samochodu są o kilka punktów procentowych tańsze niż używanego, wiec nawet gdyby auto było ciut droższe to rata leasingowa moze wyjść taka sama jak za używaną 2-3 letnią Mazdę 6, a nowe auto to jednak nowe. Czasami lepiej zrezygnować nawet z niektórych elementów wyposażenia, ale jednak mieć nowe, szczególnie, ze 100 tys. to kupa pieniędzy i szkoda je wtopić.

Na nowe auto możesz narzekać, tak jak i my narzekamy na swoje Mazdy ale koniec końców jest gwarancja i z mniejszymi lub większymi bólami te problemy są naprawiane.

Za takie pieniądze możesz kupić w wyprzedaży rocznika nie źle skonfigurowanego Passata, Talismana, Octavię lub Superba z gorszym wyposażeniem.

Możesz tez zejść klasę niżej do kompaktu, jesli jeździsz wokół komina to niekoniecznie tak duże auto jest potrzebne, i kupić naprawdę dobrze wyposażoną choćby Mazdę 3, o Golfie, Megane i innych nie wspomnę.

Gdy sprzedawałem kilka miesięcy temu swoją Lagunę rozmawiałem z gościem (potencjalny kupiec), ktory powiedział do mnie "ja to bym wolał dołożyć parę tysięcy i kupić nowego Fiata Tipo. Proste auto ale po co mi więcej aby do pracy jeździć. Tylko żona chce coś większego, żeby ładnie wyglądało". Pomyślałem wówczas: mądry gość. Po co pakować się w auto na które de facto cie nie stać bo gdyby było stać to mógłby kupić nowe.

Gdy w 2010 roku kupowałem Lagunę kolega z pracy kupił w podobnym czasie w Belgi, i wykonał operację lease back, BMW 3. Moze i jeździłem francuskim gownem, śmiali się ze mnie za plecami albo i wprost, ze kupiłem francuski szajs. Tylko przebieg mojego auta w momencie rozpoczęcia umowy leasingowej wynosił 10km (słownie: dziesięć), a jego 180 tys. km. Mi się to francuskie gowno nigdy nie zepsuło, a on miał dwie duże naprawy w tym druga wymagała wymiany silnika.

Gdyby dodać do ceny jego auta koszt tych dwóch napraw (metody ekonomiczne, czyli na częściach używanych) to wyszło tylko ciut mniej niż wartość netto mojej Lagunki. Nie jestem tez przekonany, że nowe Renault jeździ gorzej niż 3 letnie BMW z przebiegiem 180 kkm.

Miałem jak pewnie większość z nas również używane auto kiedyś. Tylko jego cena była porównywalna z cena kompletu kół z oponami do M6, wiec ewentualna wtopa nie byłaby dla mnie strata nie do przeżycia. ..., a wpakować sie w kredyt lub Leasing na 5 lat i spłacać go gdy auto nie jeździ albo więcej stoi niż jeździ to można sie zapłakać na smierć.

PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 16:52 
Stały bywalec
Jordan masz racje we wszystkim co piszesz, to znaczy podzielam Twoje zdanie. Z tym, że ja dysponuje budżetem po wielu przemyśleniach rzędu 80 000 00 do wyleasingowania. Pewnie i za te pieniądze mógłbym mieć nowe auto, ale nie koniecznie te co chce. I tak samo jak opisałeś przykład spłacania 5 lat leasingu kiedy auto może się popsuć (mowa o używanym) tak samo można zapłakać się na śmierć żyjąc z świadomością, że musze spłacić 5 lat leasingu za auto, które było dla mnie sporym kompromisem a i tak po czasie dojdę, że tak naprawdę go nie chciałem :)
To dość szeroki temat na nie jedną butelkę.. Mazda 6 po prostu mi się spodobała, linia, spalanie benzyny, japoniec, nowoczesny styl, design i trzyma cenę..

-- Dodano: Pn, 16 sty 2017, 16:52 --

Szukam i szukam i powiem Wam, że znalezienie Sky Passion pochodzenia Polskiego z 2,5 litrowym silnikiem benzynowym na fv vat 23% graniczy z cudem :( Byłem nawet dziś w Poznaniu w salonie ale kwota rzędu 143 900 mnie przerasta ;/

PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 19:31 
Bywalec
Od: 31.05.2015
Skrzynia: MT
Region: pomorski
Mazda trzyma cenę bo jest na nią popyt, proponuje przestać się oszukiwać :) Jak szukasz auta za 80k z fakturą 23% to chcesz auta które ktoś sprzedaje za 61 tyś a za tyle możesz co najwyżej znaleźć skyenergy z 2.0MT które wciąż jest rewelacyjne.

PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 20:30 
Stały bywalec
Nie no gotów jestem na 100kk brutto

PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 21:07 
Wtajemniczony
Od: 14.12.2015
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Wersja: Exclusive
Region: warmińsko-mazurski
Pobo1315 napisał(a):
Szukam i szukam i powiem Wam, że znalezienie Sky Passion pochodzenia Polskiego z 2,5 litrowym silnikiem benzynowym na fv vat 23% graniczy z cudem

Mała podpowiedź - wyślij zapytania do wszystkich salonów w kraju.
To działa :wink:

PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 21:41 
Amator
Od: 14.01.2017
Wersja: -
Rysiek napisał(a):
Mazda trzyma cenę bo jest na nią popyt, proponuje przestać się oszukiwać :) Jak szukasz auta za 80k z fakturą 23% to chcesz auta które ktoś sprzedaje za 61 tyś a za tyle możesz co najwyżej znaleźć skyenergy z 2.0MT które wciąż jest rewelacyjne.

Potwierdzam, szukałem i znalazłem, dokładnie tak jak piszesz.. odpowiada mi zdecydowanie bardziej niż wersja z AT i skóry, aczkolwiek wiadomo o gustach się nie dyskutuje :)

1wszy wł. polski salon rzecz jasna, wszystko czarno na białym , kwestia czasu :)

jeżeli kolega Pobo zechce, to podesłać mogę namiar na specjalistów, którzy wynalezli mi to autko - ogólnie świetnie dają rade, są z Oświęcimia i mają kontakty, swoje sposoby, czy jakkolwiek to zwać - grunt, że efekt pewny i zadowalający.

moderator
PostNapisane: Pn, 16 sty 2017, 21:43 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Region: małopolski
Nie jest aż tak tragicznie:
https://www.otomoto.pl/osobowe/mazda/6/ ... untry%5D=0

PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 00:54 
Stały bywalec
Carzolla jeśli możesz podeślij namiary na priv..

PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 11:05 
Wstydliwy
Od: 17.01.2017
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Mazdy 6

Jestem z żoną na etapie wybierania samochodu na nasz PIERWSZY RODZINNY samochód i mam dwa auta na głowie - Mazda 6 sedan 2015 używany i BMW seria 3 kombi rocznik 2013 z około 150 tys przebiegu ...

Jeździmy na krótkie dystanse więc ja bym chciał Mazde 6 skypassion 2,5 automat 192 km
Plusem na korzyść Mazdy jest to że jest to prawie nowe auto i z niewielkim przebiegiem , a w BMW pewnie przy przebiegu 150 tys miałbym koszty ...

Co mnie bardzo zastanawia i sprawia że potrzebuję Waszej pomocy to koszty ubezpieczenia i ewentualnych napraw takiej używanej Mazdy6 ...

Czy Mazda jest rzeczywiście tak droga w utrzymaniu i naprawach?
I czy ktoś wie jak się to ma np do napraw i ubezpieczenia takiego BMW 3 F31?

Mając doświadczenie z użytkowania Mazdy6 czy możecie mi podpowiedzieć ... ?

Ostatnio edytowano Wt, 17 sty 2017, 12:20 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.

PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 12:06 
ruben1234 W porównywalnej cenie będziesz miał BMW z o wiele mniejszym przebiegiem.
Patrząc na cenę 100 kPLN za Mazdę to spokojnie kupisz BMWkę z przebiegiem grubo poniżej 100 kkm.

http://www.autohus.de/pl/poszukiwania-s ... 0000%7D%7D

Miejsce dość pewne jak coś. Sprowadzone kilkanaście aut przeze mnie i znajomych.
Jest drożej jak w PL, ale na pewno samochody tyle mają.
Bo w Polsce tyle to robią handlarze. Licząc akcyzę jak obecnie to górny limit kwoty brutto w Euro to 22000.

Ale skoro masz mieć małe przebiegi to jednak M6 jest większe i to pewnie znacznie.
I na pewno lepiej wyposażone jednak co by nie mówić - o ile te gadżety mają dla ciebie zastosowanie.
Także może i ta Mazda jest w twoim przypadku dobrym rozwiązaniem.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 12:21 
Wstydliwy
rkarcz wiesz co tylko że ja mam budżet tak z 90 tys max , nie 100 tys...

Sądzę że jakbym chciał BMW F31 touringa do tej kwoty to będzie z 150 tys miał, jeszcze jak w jakimś znośnym wyposażeniu czy wizualnym M pakiecie... Takie auta są w Niemczech , tylko że przebieg 150 tys lub minimalnie wyższy...

Fakt że Mazda6 ma więcej "bajerów" ale jednak coś jest w BMW3 takiego że po prostu świetnie się go prowadzi...

Tak jak napisałem nie wiem jedynie jak wygląda porównanie kosztów tych dwóch samochodów...

A ty byś mi doradzał pewniejszą i nowszą Mazdę6 czy jednak wchodzić w BMW3 z 150 tys przejechanymi?

moderator
PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 12:24 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Ale Mazdy 6 skypassion 2,5 automat 192 km rocznik 2015 krajowego nie kupi za 90-100k PLN brutto...
Nie ma szans... Chyba, że będzie megafart...
za 90-100k PLN są przedliftowe z 2014...
2015 to już bardziej 110k PLN

No i ja z Mazd bym jednak brał Mazdę Kombi, przynajmniej będzie pewność, że ktoś nie próbuje opchnąć hamerykańca jako krajowego...
Zwłaszcza że kombi Mazdy jest zgrabniejsze od kombi trójki BMW... a przestrzeni wewnątrz podobnie...

A tak w ogóle to chyba bym poszukał BMW jak to kwestia 10-20k PLN dopłaty za dobrze wyposażone BMW poleasingowe z 2012/2013 to bym się chyba skusił...

PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 12:47 
Tamta strona właśnie ma ofertę polesingowych. Ale musisz się sam zdecydować. Ja bym wolał mniej bajerów a mniejszy przebieg. 150 kkm to już blisko magicznych 200 kkm gdzie każdy km to loteria. Albo jednak Mazdę 6. Tylko tak jak napisał Grzesiolek, wątpliwe abyś 2015 znalazł.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 17 sty 2017, 12:57 
Wstydliwy
Dzięki za podpowiedź, ale widziałem całkiem sporo Mazd6 poliftowej w cenie około 90 tys
np:
https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-6-2 ... 1a109e7c2b
http://allegro.pl/show_item.php?item=66 ... 1a109e7c2b
http://allegro.pl/show_item.php?item=6679263830#thumb/5

Ta jest piękna tylko trochę droższa:

https://www.otomoto.pl/oferta/mazda-6-l ... 50f7f064ee

A jakie jest wasze zdanie o Amerykańcach? Są tańsze, ale słyszałem że trzeba ich unikać...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1