Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 19:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 4 sie 2016, 13:41 
Wtajemniczony
Od: 04.01.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
Chętnie wszystkim pomogę.Znam dużo możliwości polepszenia systemu mzdconnect min. zmiana tła,kolorów, możliwość odtwarzania plików flac i wiele innych o ķtórych nie moge publicznie.
Teraz jestem w pracy,ale wieczorem napisze więcej

administrator
PostNapisane: Pn, 29 sie 2016, 22:45 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
W związku z tym, że włączenie opcji autoryglowania wymaga zmian w konfiguracji oprogramowania programem zewnętrznym i otwiera to drogę do dalszych zmian, dyskusja została przeniesiona tutaj: viewtopic.php?f=62&t=5913

PostNapisane: N, 8 sty 2017, 10:56 
Nałogowiec
Od: 23.07.2016
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: mazowiecki
Uwaga na to co mówią w ASO. Mnie powiedziano ze autoryglowania nie mozna aktywować bo Unia Europejska tego zabrania. Dosłownie taką informacje dostałem w ASO

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: N, 8 sty 2017, 13:41 
Nałogowiec
Od: 10.01.2016
Czyli 90% aut sprzedawanych jest nielegalnie... W tym Skoda i VW.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 8 sty 2017, 15:43 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Ja nie mogę. W stanach firma ma prawo odmówić ci czegokolwiek bo tak i już. Tu piszemy bo jakieś pierdoły...
W Polsce producent musi dostosowywać się do wymogów UE jak w każdym innym kraju. A Peterka niestety zmieniasz to co mówiłeś wcześniej.
Procedur na UE włączenia autoryglowania nie ma bo producent uważa, że nie spełnią tego zapisu z homologacji:
Cytuj:
For vehicles equipped with an automatically activated door locking system, the doors must be locked before the moment of impact and be unlocked after the impact.

Innymi słowy po wypadku drzwi muszą być otwartę. Czy to dobra interpretacja Mazdy, że musi być dodatkowe zasilanie tego nie wiem? czy są jakieś obejścia? Czy Mazda poprostu stwierdziła, że chce być bardziej zgodna niż inne marki? -> nie wiem. To już prawnik by się przydał. Aczkolwiek nie lubię nieprawdy. Dlatego jeszcze raz o tym piszę...

Zapomniałem dodać, że VW ma połączone odblokowywanie się drzwi z decyzją o wystrzeleniu poduszek. Czy jest to za późno nie wiem/ za wcześnie. Według tego co napisanę to jest "after" czyli po jak wystrzeliwują to jest "w trakcie". Aczkolwiek nie ma informacji o tym, że mogą się otwierać w trakcie jest tylko informacja o tym, że nie mogą się zamekać w trakcie...
Podejrzewam, że Mazda nie ma mechanizmu połączonego z otwieraniem, bo tak jak twierdzą zinterpretowali to tak w trakcie dostosowywanie auta do wymogów. Nie patrzyli na konkurencje. Co prawda w 2017 mogli by to już zrobić...

PostNapisane: N, 8 sty 2017, 17:41 
Nałogowiec
Od: 23.07.2016
Mazda ma taki mechanizm tylko twierdzi ze przepisy wymagają dodatkowego źródła zasilania. Taka jest Mazdy interpretacja przepisów UE. Nic więcej. Interpretacja błędna. Al o tym juz kiedyś wspominałem. Teraz chodziło mi o zwrócenie uwagi ze w ASO podają nieprawdziwe informacje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Pn, 9 sty 2017, 10:37 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
A co na to Euro NCAP. Przecież samemu możemy zablokować, gdyby podczas uderzenia drzwi nie odblokowywałyby się to byłby to duży minus w zdobywaniu gwiazdek.

PostNapisane: Pn, 9 sty 2017, 10:51 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Pingu Zgodniez wymogami UE. Jeśli system autmatycznego blokwanie nie jest aktywny bądź go nie ma. To zamki mają pozostać w tym samym stanie otwartym/zamknietym po wypadku. Pomijając to to masz 100% racji, że powinny się odblokować.
Aczkolwiek VW ma w instrukcji jak zabkolokować po wypadku w przypadku otworzenia przez wybuch poduszek. Nie jest to wtedy już takie prostę.
Moje zdanie o Euro NCAP jest takię, że są słabi bardzo słabi. Porównuje je do IIHS to są jakieś 3-5 lat za IIHS i do tego popełniają błąd sprowadzając ocene tylko do gwiazdek. Dlaczego to błąd? Bo tak naprawdę liczą się jedna rzeczy czy samochód ma wszystko ok. W IIHS wtedy ma nagrodę w TopPick (ewentualnie przewyższa założenia testów wtedy TopPick+) A jeśli nie to tak naprawdę co nie jest z nim w porządku. Np ostatnio dodali ocene świateł z ciekawostek w M6 Ledy zdobyły akceptowalny poziom(jako jeden z nielicznych samochodów) tylko jeden miał poziom dobry. Np. VW Passat dostał za światła Poor. (Nie wiem na ile modele wymienionych samochodów mają różnicę w tych systemach w EU)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1