Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 20:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 860 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 18 gru 2016, 23:12 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
@rkarcz Widzę, że zaczynasz stosować moje metody. ;-) Co Ci się z klimą dzieje?

PostNapisane: N, 18 gru 2016, 23:16 
jordanj napierdala przy włączaniu i wyje jak chodzi. Czynnik uzupełniali, niewiele pomogło. Dalej wyje, a ja na swój koszt nie będę tego zmieniał. Porównałem z autem żony, tam błoga cisza.. Więc niech nie pierdolą.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 11:55 
Nowicjusz
Od: 21.01.2016
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Zamierzam zgłosić w ramach gwarancji wadę fotela pasażera - odkształcony bok siedziska.Ponieważ za ok. miesiąc czeka mnie przegląd techniczny, zastanawiam się czy zgłosić to podczas przeglądu, czy wcześniej poinformować o tym telefonicznie (na przegląd będę musiał dojechać do innego miasta, więc nie bardzo pasuje mi specjalny wyjazd w celu zgłoszenia tego problemu osobiście).Mógłbym zrobić zdjęcia, ale nie wiem czy ASO je weźmie pod uwagę. Poza tym nie wiem czy od "zauważenia" wady do jej zgłoszenia nie może upłynąć zbyt długi czas, aby zgłoszenie gwarancyjne zostało przyjęte. Może (niestety) macie większe doświadczenie w zgłaszaniu usterek na gwarancji ?

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 12:07 
Stały bywalec
Od: 17.08.2014
Rok produkcji: 2014
Region: warmińsko-mazurski
zbart napisał(a):
Poza tym nie wiem czy od "zauważenia" wady do jej zgłoszenia nie może upłynąć zbyt długi czas...

"Zauważysz" więc dopiero za ok. 3 tygodnie :)

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 14:46 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Zrobić zdjęcia i zgłosić w czasie przeglądu, można od razu im dać dobrą fotkę jako info, które ASO przekaże dalej, czy wyżej.

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 20:01 
I tak pewnie będą to musieli osobiście zweryfikować. Nie wiem jak: usiąść, pomacać, powąchać, polizać. :idea: Wysłać do centrali zgłoszenie i dostać akceptację. Pewnie takie mają procedury, twoje zdjęcia pewnie nie wystarczą, ale kto wie może co aso to inny obyczaj.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 00:26 
Wtajemniczony
Od: 21.12.2015
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Pytanko, z czym tam jeszcze można jechać do ASO:

Były:
Hamulce - wymienione na nowe na gwarancji
BT/NB1 - wymienione na nowe na gwarancji
Noise Repair Kit - mieli się tym zająć ale wysłali mnie na drzewo, ASO w Poznaniu podobno może się tym zająć (muszę do nich podjechać)

Teraz mam na tapecie:
Felgi 19" Satin Chrom i schodząca warstwa lakieru
Ruszający się podłokietnik i ten cały tunel środkowy jakiś jest słaby
Klapa bagażnika podczas dużych mrozów zamyka się słabo, niezbędna regulacja?

Z czym mogę jeszcze jechać?
Lusterka działają, jeszcze, ale może dlatego że rzadko składam, może składać je częściej żeby się popsuły?
Gwarancji mam jeszcze z 1,5 roku.
Fotele też jakoś działają ale może dlatego że ważę tylko 90 kg, może przytyć? ;) lol
Co jeszcze?

Pzdr
mHuba

PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 14:44 
Amator
Od: 03.10.2014
Daj znać jak coś załatwisz w Poznaniu z tym Noise Kit. A o którym poznańskim ASO wspominasz?

クラウディウシュ

PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 18:02 
Wtajemniczony
Voyager. Dzwoniłem do nich i nie mówili nie, powiedzieli że mam przyjechać, zobaczą.
W Szczecinie traktują mnie jak intruza, powiedzieli że faktycznie wieje, ale ten typ tak ma, wszystko w normie, jakiś kit jest ale nie dla mnie, może jak Mazda się zgodzi, koniec kropka.

Zastanawiam się jeszcze czy może ktoś jeździ do ASO w Niemczech.
Mam do nich kawałek, Prenzlau, jakieś 30 km, może tam warto zaglądać.
Czy muszę jakieś specjalne procedury urchamiać?
Czy umawiam się i nic mnie nie interesuje? Ktoś ma jakieś doświadczenia?

Tych ze Szczecina mam totalnie dosyć.

Pzdr
mHuba

PostNapisane: Śr, 21 gru 2016, 05:23 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Region: opolski
rkarcz, czy Ty czasem już drugi raz nie będziesz miał wymienianego obszycia kierownicy?

PostNapisane: Śr, 21 gru 2016, 11:09 
Nie. To "dopiero" 1 raz.. :) Ramę fotela kierowcy drugi raz. I zmarszczoną skórę na fotelu kierowcy będę reklamował drugi raz. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 21 gru 2016, 12:14 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: śląski
Jakość wykonania Mazdy nie powala rkarcz miałeś wiele aut w swoim życiu nimi tez jeździłeś tak
często do serwisu na wymiany :idea: .

BMW 4 Grand Coupé. G26

Ostatnio edytowano Śr, 21 gru 2016, 16:53 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Śr, 21 gru 2016, 12:16 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
rkarcz napisał(a):
zmarszczoną skórę na fotelu kierowcy

Mógłbyś zapodać zdjęcie tego?

PostNapisane: Śr, 21 gru 2016, 12:26 
Irys zdecydowanie nie, choć miały swoje lata i przebiegi. Dlatego docelowo zmieniam na coś takiego jak twoje ale deko większego, i jednak z dieselkiem 6 garowym. :) a czy będzie tak bezawaryjne jak poprzednie OOOO to się przekonam na własnym portfelu.
Szuki, jak będę w samochodzie to zrobię i zamieszczę.

Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 25 gru 2016, 09:06 
Nowicjusz
Od: 14.06.2016
Region: zagranica
mHuba W Niemczech mnie problemów nie robią w serwisie . Jak dasz radę się dogadać to proponuję jechać do niemiec ,bez żadnych problemów wymieniają . To co czasami czytam tutaj wasze problemy z serwisem i czas oczekiwania <ziewa> to masakra np. wymiana felgi 19 satin czekałem 2 - 3 tygodnie teraz zgłosiłem resztę felg i powiedzieli ze z powodu świat może to potrwać miesiąc a nie jak niektóre SAO w Polsce 3 miesiace

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 25 gru 2016, 18:00 
Wtajemniczony
Od: 03.10.2016
Region: mazowiecki
Auto ma niecały miesiąc i już "pierdzi" głośnik w drzwiach - jak są mocne basy to się nie da słuchać. I wkurza mnie ten błąd świateł i SCBS podczas mgły/deszczu/śniegu - praktycznie jak większy deszcz czy śnieg to za każdym razem wywala.

PostNapisane: N, 25 gru 2016, 19:00 
Mi po zmianie szyby i w deszczowe dni nie działają automatyczne światła. "Defog" non stop. Dopiero podniesienie temperatury na 20.5 rozwiązuje problem. Ale na takie temperatury to ja za grupby jestem. Nad systemem powiadamiania o tym nie będę polemizował bo to wymyślił jakis debil. Muszę kogoś oślepić żeby sprawdzić czy szybą się odparowała. Jakby nie mogli tego wrzucić w listę komunikatów.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 25 gru 2016, 20:57 
Nałogowiec
Ja jeżdżę z temperaturą wnętrza 21 st. C. Błędy Forward Sensing Camera włączają się sporadycznie, choć dziś już dwa razy. Za to jechałem już w śniegu z deszczem, gęstej mgle i deszczu o różnym nasileniu - działało super, nawet lepiej ode mnie widział pasy ruchu. Jeśli się pojawi błąd to ok. 10-15 minut nawiewu na szybę wystarcza aby zażegnać go na przynajmniej godzinę, a zazwyczaj do końca dnia. Zauważyłem, że deszcz najczęściej powoduje problemy. Raz też pojawił się taki komunikat gdy szyba była zwyczajnie brudna (wówczas nie było defog tylko adverse conditions) - spryskiwacz na postoju przy bramce na autostradzie załatwił sprawę.

O odparowaniu szyby powiadamia w taki sposób, że z wyświetlacza wielofunkcyjnego znikają dwa pomarańczowe komunikaty oraz przestaje świecić się pomarańczowa kontrolka automatycznych świateł drogowych. Ponadto przy prędkości powyżej 65 km/h na wyświetlaczu przeziernym pojawia się symbol wykrytego pasa ruchu i w ten sposób najczęściej spostrzegam, że szyba już odparowana.

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 01:15 
Do tej pory na 85kkm miałem takie problemy może że 3-4 razy i obecna sytuacja jest dla mnie niedopuszczalna. Jeżdżę z temperaturą jaka mi odpowiada a nie kamerze. Zmieniali szybę i coś spierdoli. Niech poprawiają.

Nie używam asystenta pasa ruchu, nie mam tych kresek. Jak "A" jest pomarańczowe to wali od razu długimi. I o właśnie takie testowanie mi chodzi. Muszę innych czasowo oślepić aby przekonać się czy kamera już łaskawie się wyluzowała z parowaniem. A wystarczyłaby jakaś stała kontrolka - kamera "defog" i tyle. Ale tak jak mówię, to dzieje się za często i dla mnie jest nie do przyjęcia.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 07:54 
Bywalec
Czyli ten komunikat nie pojawia się przy równoczesnym wyłączeniu świateł drogowych i asystenta pasa ruchu? Bez sensu. Ja przy wyłączonych drogowych komunikat dostaję, no ale asystent włączony...

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 09:05 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Region: mazowiecki
Jeżdżę z 21,5C do 22C, wszystko włączone. I wkurza mnie właśnie że ten komunikat nie znika - jak jest zaparowane to ciągle mi krzyczy żeby odparować szybę. Tyle że cała szyba jest czyściutka, musi być zwalona konstrukcja i zaparowane jest tylko w "puszce" z czujnikami.
Kończy się tym że wyłączam auto światła i asystenta żeby mieć święty spokój.

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 09:31 
Bywalec
To coś jest nie tak, ja jeżdżę z max 19C i komunikat, jak już się pojawi (nie zdarza się to notorycznie), to znika zwykle po ok 5min.

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 09:35 
Tak miałem do tej pory. Ale jak pisałem miałem zmianę szyby i się zaczęło. Jak widać wszystko zależy od tego kto to składa do kupy a nie od samej konstrukcji. :( Informowanie jest zwalone. Bo nie ważne jaka jest konfiguracja włączona to jak z czymś jest problem to powinien informować. A tak, aby to sprawdzić, oślepiam innych. Oczywiście ma to głębszy sens bo nie barabani jak nie korzystamy z tego podsystemu. Ale z drugiej strony jak nie oślepiać innych?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 17:01 
Nałogowiec
W FL2 kontrolka pomarańczowa od automatycznych świateł drogowych włącza sie nawet gdy światła drogowe są wyłączone.

PostNapisane: Pn, 26 gru 2016, 17:23 
No to coś poprawili dla aktualnej wersji, a jelenie które kupiły wcześniej mogą się tylko powkurwiać i dalej oślepiać.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 13:25 
Stały bywalec
Od: 25.06.2015
Przed chwilą dzwonili z centrali Mazdy odnośnie satysfakcji i udzielenia opinii na temat serwisu i ogólnie salonu. No to sobie powietrze z bolączkami wypuściłem, aczkolwiek kulturalnie. Też dzwonią do Was po każdej wizycie, czy tylko raz i koniec?

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 13:50 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Rok produkcji: 2013
Region: pomorski
Dzwonią, dzwonią :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:11 
Stały bywalec
Od: 25.06.2015
Czyli nic to nie daje odnośnie lepszego serwisu i poprawy wad auta.

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Wt, 27 gru 2016, 14:49 
Nałogowiec
Dziś dzwonili drugi raz bo za pierwszym wystawiłem im tyle ocen pomiędzy 1-3, że musieli poprawić moje wrażenia i zadzwonić ponownie celem przeprowadzenia dalszych badań.

PostNapisane: So, 28 sty 2017, 14:41 
Wtajemniczony
Cześć

Byłem ostatnio w serwisie z problemem schodzacego klaru lakieru z felg 19" Satin Chrome oczywiście jazda jak zwykle okazało się że według specyfikacji samochód wyjechał na innych felgch.
To że ja kupiłem samochód na tych 19" od Mazda Odyssey to już jest mój problem, Odyssy potwierdził że sprzedał mi samochód na tych felgach ale czegoś nie zmienił w papierach i mam problem.
Ja nie oni. MMPOL też umywa ręce od problemu.
Dzień świstaka!

Przy okazji zgłosiłem problem z podłokietnikiem, dźwignią hamulca, tunel środkowy się strasznie "telepie".
Serwis do mnie że to jest naturalne zużycie eksploatacyjne, ja do nich że ten samochód ma przejechane 28 tys km i na drodze jest od 1,5 roku i według mnie jest prawie nowy i to tak nie powinno wyglądać.
Wtedy oni do mnie że no GJ tak ma, ja mówię że wcześniej tego nie było i w sumie jeśli tak ma to niech mi pokażą jak jest w innych nowych modelach lub serwisowych.
Pan zaprowadził mnie do serwisowej M3 i tam okazało się że nie ma tego problemu i to jemu pokazuje.
On do mnie wtedy no że to jest M3, to ja do niego to niech mi pokaże M6, on że nie mają M6, pokazuje że jednak chyba mają bo w salonie jest z 10x M6.
On że nie może mi pokazać bo to samochody klientów!!
Ja że jak nie mogą mi pokazać to jednak będę się upierał przy tym że to nie tak powinno wygolądać i proszę mi to naprawić.
Wtedy on do mnie dobra zrobimy to Panu tylko nie dzisiaj a w innym terminie, musimy się umówić.
Ja że spoko, nie ma problemu, pytanie kiedy i że mogę się dopasować. Ok idzie sprawdzić.
Wraca i komunikuje mi że nie, nie zrobią mi tego i koniec tematu.

Czy w każdym salonie wygląda tak załatwianie spraw czy tylko w ASO Kozłowski w Szczecinie?
Czy w Waszych samochodach też tak to wszystko się telepie?

Pzdr
mHuba

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 860 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1