Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 19:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 12 gru 2016, 22:35 
Wstydliwy
Od: 30.10.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Ja zamawiałem swoją M6 w Mirai w Zabrzu. Z obsługi jestem bardzo zadowolony. Rozmowa z przedstawicielem bardzo konkretna. Normalne podejście do klienta.
Polecam Pana Łukasza, jeśli ktoś zainteresowany to mogę dać namiary ;)

PS. Jeszcze 6 tyg czekania ..

PostNapisane: Pn, 12 gru 2016, 23:55 
Wtajemniczony
Od: 13.09.2015
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: S
Region: mazowiecki
PIOTR napisał(a):

Chopper BMW -marka premium ... MAZDA- chce nią być :wink: i jeszcze jedno tam gdzie kończą się ceny Mazdy zaczynają się BMW

A gdybym Ci powiedział, że M6kę od 3ki bemki różniło tylko 10tys zł? I to nie to, że mam 3ke gołą, bo nie mam (automat, skóry, navi i audio prof). Taka była promocja :) Oczywiście żadne premium selection - nófka sztuka.

Więc to nie do końca cena.

W Maździe o kawę musiałem poprosić, w BMW biegnie za mną cud dziewczyna pytając czy słodzę. I takich niuansów jest całe mnóstwo.

Choć przyznam, że raz, byłem załamany w BMW. Otrzymałem kawę i firmowe ciasteczko (są dobre) siadam a tu... stado much :) W salonie samochodowym :) zajmowałem się tylko odganianiem z kawy i z twarzy. Takie dziwo, ale tylko raz i cholera wie czemu. Ale jak to mówią - miliony much nie moga się mylić, siadają na tym co pyszne! :)

moderator
PostNapisane: Wt, 13 gru 2016, 00:18 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
A ja bym jednak nie zwracał uwagi na markę, konkretny salon, konkretny sprzedawca robią różnice... jak kupowałem auto w Krakowie to najlepszą obsługę i uwagę sprzedawcy miałem w:
Volvo Wadowscy (w Gaju)
Mazda Anndora (niestety nie ma już Pana Dominika i jak dla mnie teraz bez niego i w nowej siedzibie jest słabiutko, więc fuks Mazdy, że nie było wtedy jak teraz bo jeździłbym teraz Volvo V70 T4 AT)
Lancia/Jeep u Zasady
Mitsubishi AutoKrak (to także jedyny polecany serwis ASO Mitsu w Krakowie)
a najgorzej byłem potraktowany w dwóch salonach Skody (Zakopianka i przy Conrada) i o dziwo w BMW w Libertowie...
U reszty było różnie...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

administrator
PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 09:39 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
zagryziak napisał(a):
Trzymają tylko minimalną i niezbędną rezerwę na auta zastępcze przy „naprawach gwarancyjnych” - jak mi powiedział jeden z nich.

To nie jest prawda.
1. Nie chcą wypożyczać demówek bo:
- w tygodniu cały czas mają jazdy
- w weekendy boją się, że ktoś uszkodzi samochód (przecież go kupują a potem sprzedają)
2. Zastępcze to inna pula samochodów.

PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 10:42 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
Tak jakby podczas jazdy próbnej nie mógł uszkodzić. Przecież chyba maja wykupione AC ? Jeszcze zarobią na naprawie ;-)

administrator
PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 14:39 
Weteran
Niby tak, ale potem kupujący może mniej zapłacić za samochód i to głównie chodzi.

PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 16:40 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Region: pomorski
chmooreck napisał(a):
Tak jakby podczas jazdy próbnej nie mógł uszkodzić. Przecież chyba maja wykupione AC ? Jeszcze zarobią na naprawie ;-)

I dlatego , ze ludzie mają takie podejście jak ty salony nie pożyczają na weekend aut wszystkim , a tym do których maja zaufanie , że oddadzą auto zadbane :(
Opowiadali mi , że klienci potrafili oddać usyfione wewn. zarysowane gdzieś i nawet nie przeprosić.
tombien dobrze pisze ... to ich własność i chcą odsprzedać potem towar możliwie najbardziej wartościowy.
A sugerowanie , że oni jeszcze sobie na tym zarobią , to wstyd :(
Każdy sądzi wg siebie ... jest takie powiedzenie.

administrator
PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 16:51 
Weteran
bespartyjny tak jak piszesz, mi właśnie z tego powodu nie chcieli pożyczyć na 1 dzień. Ktoś przede mną pożyczył i zarysował zderzak.

A tak jeszcze w nawiązaniu do tego co napisałem o demówkach i serwisowówkach.
O demo muszą dbać, bo po 6 miesiącach sprzedają i chcą wziąć jak najwięcej - na nich z reguły tracą.

Inna sprawa to samochody serwisowe. One często pełnią funkcję zastępczych na czas serwisu, zastępczych na czas naprawy z polisy ubezpieczeniowej oraz jako samochody do wypożyczenia. Na nich się zarabia, więc traktuje się je inaczej niż demo. Tych nie sprzedają po pół roku a raczej po kilku latach.

Stąd też mamy 2 różne pule.

PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 16:55 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Region: pomorski
Dokładnie
A ja kilkakrotnie już miałem różne demówki na weekend i nie było problemu, ale jak pisałem nie każdemu.
Wielu nawet nie śniło się kupić M6 , a poszliby sobie pojeździć mazdą , bo mają kaprys.
Dają auto zainteresowanemu poważnie ...

PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 18:27 
Co salon to obyczaj. Ja w Kielcach jakoś i 6kę i 3kę i CX3 miałem na cały dzień, w tygodniu, w weekend. No problem. Zrobiłem nimi łącznie z 500 km. I się dało bez żadnych bajek o pulach.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 14 gru 2016, 19:34 
Wstydliwy
Od: 08.12.2016
Odebrałem dziś M 6 Machine Grey kolor świetny.tylko pogoda była poskudna bo padał śnieg.Teraz czekam jak będzie trochę sucho i zobaczę jak ta maszyna się spisuje.Pierwsze wrażenia pozytywne.

PostNapisane: N, 18 gru 2016, 18:27 
Stały bywalec
Od: 21.10.2015
Region: zagranica
Obrazek

tak na marginesie aktywny tempomat działa nawet przy tej prędkości :wink:

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)

PostNapisane: N, 18 gru 2016, 20:19 
PIOTR gdzie tak ciepło? :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 18 gru 2016, 20:25 
Stawiam na "jakieś południe" :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 18 gru 2016, 20:35 
Stały bywalec
Od: 21.10.2015
Region: zagranica
tak zapier...., że silni jak mały piecyk podniósł temp. :lol:
a poważnie to zdjęcie z 16.09.16

-- Dodano: N, 18 gru 2016, 20:34 --

niestety wywiało mnie na północny -zachód Niemiec :sad: okolice Oldenburga

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)

PostNapisane: N, 18 gru 2016, 20:44 
Nałogowiec
Od: 16.10.2016
Region: wielkopolski
W wersjach europejskich MRCC działa do 200 km/h, w wersjach na rynek US do 90 mph.
Zanim odebrałem samochód miałem tylko PDF instrukcji na rynek North America - nie zdawałem sobie sprawy, że są takie różnice. Sądziłem też, że autoryglowanie działa tak jak wszędzie indziej itd.

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 08:35 
Wstydliwy
Od: 08.12.2016
PIOTR ale jazda ciekawy jestem ile wyciągnie Energy

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 10:17 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
Cube napisał(a):
Może Mazdy nie schodzą już jak świeże bułeczki...

Być może zaczyna już brakować tych zakochanych od pierwszego wejrzenia bo zachłyśniętych jej designem. Ci z natury rzeczy są już jej posiadaczami, jak nie przymierzając My.
Obecnie potencjalni klienci przed zakupem zaglądają na fora internetowe, zbierają opinie i ciągle martwi ich ten cholerny EUS. Trudniej im już zdecydować się na Mazdę, gdyż konkurencja zrobiła duże postępy ( w designie) a w wykończeniu i zaopatrzeniu w tzw. gadgety nawet sporo przegoniła.

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 12:10 
Amator
Od: 05.11.2016
Region: łódzki
Ale te gadgety ;) to same problemy przed zakupem mazdy zastanawiałem się nad Mondeo albo Passatem i lepiej wyposażony po rabacie był by tańszy tylko co z tego jak na forum forda a miałem już 3 w dziale wady wieku dziecięcego przez rok wątek o problemach nowego mondeo jest już 182 strony o usterkach .... bardzo wkurzających i uniemożliwiających jazdę. A Passata 2.0 TFSI może sobie kupić ktoś kto oleje sprzedaje będzie dolewał za darmo co 500 km do silnika - to jest ekologia wg. WV. Ponieważ najeździłem się do serwisów i wiem jak traktują klienta - poczytałem forum i zdecydowałem się na mniejsze zło nie wybrałem tego co już znam. A usterki które są do tej pory opisywane raczej należą do irytujących ale można z nimi żyć - i serwisy z tego co czytałem je naprawiają a w fordzie każda usterka - Panie ten model tak ma i trzeba z tym żyć - ja wole żyć z innym przekonaniem.

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 16:50 
Te historie z 2.0 tsi to przeszłość. Teraz wystarczy dolać 500 ml od przeglądu do przeglądu a i nie zawsze bo zależy to od stylu jazdy.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 17:23 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Mój od wymiany do wymiany zero dolewki oleju , juz sa te silniki poprawione ,nie ma problemu od 2012 roku <spoko>

BMW 4 Grand Coupé. G26

Ostatnio edytowano Pn, 19 gru 2016, 21:09 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 19:35 
Swoją drogą chciałbym aby mazda rozwiązała problem korozji tak definitywnie jak zrobił vag w przypadku problemów z tsi. I jedno i drugie to temat sprzed lat. Vag się postarał i problem rozwiązał, ciekawe czy mazda stanęła na wysokości zadania. Zobaczymy za kilka lat czy chrupiące są te piękne nadwozia gj czy może nie.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 21:09 
MateZ napisał(a):
Teraz wystarczy dolać 500 ml od przeglądu do przeglądu

I to wg. Ciebie jest OK i w porządku ? Nawet 100 ml nigdy nie dolałem od przeglądu do przeglądu...NIGDY...Najechane ponad 105 tyś. silnik bynajmniej nie oszczędzany ale nie katowany...Sorki ale qrwia mnie maksymalnie takie pierdolenie VW czy innego oszusta, że to norma i tak musi być...Zawsze można sobie "oswajać" te ekologiczne pierdoły...A co do sławetnej korozji Mazdy to też problem sprzed lat...

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 gru 2016, 22:49 
A mnie wk...a takie pi....e, że ktoś nie kupił vaga bo niby zjada olej, a ktoś nie kupił mazdy bo rdzewieje. Napisałem, że tyle pije bo tak ludzie piszą. Sam nie mam tego tsi, tylko słyszałem, że jak już ktoś dolewał to nie więcej jak 500ml na kilkanaście tysięcy. Sam mam w rodzinie starego 1.8 tsi z 2010 roku i co i przez rok od wymiany do wymiany właściciel nie dolał ani kropli. I co te setki użytkowników które pisały, że bez litra na 1000 km się nie ruszaj musiały się mylić ? Wolał bym dolać 500 ml oleju co kilkanaście tysięcy i spać spokojnie , nie pi...ć się z wyciszeniem, lusterkami, hałasem, i cholera wie czym jeszcze w samochodzie po liftingu teoretycznie wolnym od wad. Tak samo jak zimową porą wolał bym zasypiać z myślą, że po przejażdżce nie wpi...a mojego samochodu podstępny rudzielec, od soli i wilgoci.
Wk...a mnie takie gadanie, że ten nie kupił passata bo tsi, ten nie kupi mazdy bo rdza, i co sam kupiłem mazde bo mechanika i elektryka miała być cacy a jest d...a inny kupił paska i co po dwóch latach rdza wyłazi, a mechanika cacy. Jeszcze inny kupił passata i wszystko do bani. Ile ludzi tyle opini.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 00:06 
Wtajemniczony
Od: 21.12.2015
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: zachodniopomorski
Matarez A Ty co taki nerwowy?
Ja osobiście wolałbym dolać kilk setek oleju niż bujać się do tego marnego ASO Mazdy z wysokim poziomem oleju który z czasem podnosi się w naszych dieslach.

Pzdr
mHuba

administrator
PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 00:19 
Weteran
Ja wolałbym pierdoły niż branie oleju. Jeżeli olej trzeba dolewać nie świadczy to dobrze o jednostce napędowej. Silnik to podstawa.

PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 00:37 
Wtajemniczony
Od: 21.12.2015
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: zachodniopomorski
Mój brat lat temu miał VW Passata, co chwile musiał dolewać olej do silnika, samochodem przejechał 500 tyś km bez żadnych remontów.
Czy to źle świadczy o silniku?

Pzdr
mHuba

PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 09:52 
mHuba napisał(a):
Matarez A Ty co taki nerwowy?

Nerwowy jestem na VW i spółkę za ekoterroryzm a nie na kol. MateZ :rozejm:

Matarez napisał(a):
Sorki ale qrwia mnie maksymalnie takie pierdolenie VW czy innego oszusta, że to norma i tak musi być.

mHuba napisał(a):
Mój brat lat temu miał VW Passata, co chwile musiał dolewać olej do silnika

mHuba napisał(a):
Czy to źle świadczy o silniku?

Nie no - super <spoko> To był dwusów ? :wink:

Nie jestem mechanikiem samochodowym, może się nie znam ale uważam, że jak silnik bierze olej to jest coś nie tak i nie trafia do mnie żadna argumentacja typu "tak musi być, bo to takie dzisiejsze silniki" itd....Kilka aut miałem i żaden nie brał litra oleju na 1000 km a to przecież norma wg. VW...

http://www.wykop.pl/ramka/2569441/czasy ... 2l-1000km/

Poprawcie mnie jeśli się mylę, przyjmę każdą konstruktywną krytykę i przeproszę oficjalnie Was wszystkich, VW i społkę.... :rozejm:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 10:14 
Idąc za trendem w opniniach. Mazda ma świetne silniki, nie biorące grama oleju, a VW niestety wymaga 20l bańki w bagażniku, najlepiej podłączonego pod miskę i dolewającego olej automatycznie. :wink:

Ostatnio edytowano Wt, 20 gru 2016, 10:48 przez rkarcz, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz moją 6tkę  

moderator
PostNapisane: Wt, 20 gru 2016, 10:30 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
rkarcz napisał(a):
Właśnie takie 0,3 - 0,5l /100 km

???

Przecież po 10k km miałbyś sucho jak na pustyni...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1