Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 05:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 30 paź 2016, 19:46 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Pół żartem pół serio: zauwazyłem, że osoby zadowolone z GJ zwykle mają silnik 2.0, a malkontenci 2.5. I nie wynika to na pewno z tego, że 2.5 jest bardziej problematyczne. Po prostu osoby kupujące 2.0 zwykle przesiają się z niższej klasy i dla nich GJ jest lepszym samochodem niż wcześniejszy. Nie mają takich oczekiwań jak właściciele 2.5, którzy często wybrali GJ 2.5 Skypassion jako alternatywę dla golasa z klasy premium.

Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę:
zagryziak - ma 2.0, ale raczej malkonent :>
TheBesTia - ma 2.5, ale jest zadowolony, bo wcześniej jeździł Nissanem QQ :)
Evo1501 - ma 2.5, ale jest zadwolona, bo kobieta kieruje się bardziej emocjami :D
gzesiolek - ma 2.5 i jest 50/50, ale jest z Krakowa ;)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 30 paź 2016, 19:51 
Adept
Od: 10.05.2016
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: wielkopolski
Tylko Panowie zapominacie o NAJwazniejszej kwestii ... 99% z Was (ja niedlugo też) kupje M6 oczami ... reszty chyba nie muszę pisać

Sent from my iPad Pro using Tapatalk

administrator
PostNapisane: N, 30 paź 2016, 19:53 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Skrzynia: AT
Region: dolnośląski
Cube coś w tym jest, do tego dochodzi kwestia dołożenia 20 tys zł do 2.0 Skypassion a to zmienia trochę oczekiwania co do samochodu. Jakbym ja tyle dołożył to pewnie też bym narzekał. :)

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 20:10 
gzesiolek napisał(a):
A tu dla nowych nabywców trzeba jasno powiedzieć... Mazda nie aspiruje i nie ma szans na razie aspirować do premium...

Oczywiście należy podkreślić, aby nie traktowali poważnie bajery wciskanej przez sprzedawców mazdy :) Swoją drogą ciekawe czy oni w to wierzą, czy przeszli porządne pranie mózgów ? Ba najlepsze, że w innych markach niektórzy handlowcy uwierzyli, że mazda jest premium bo osobiście spotkałem się z takimi opiniami.

Coś w tym jest, że mazde kupuję się oczami. Sam jak rok temu stałem przed wyborem wyglądało to tak. Przechadzka po salonach wchodzę do mazdy, która mi się podobała od zawsze z zewnątrz, otwieram drzwi ładne wnętrze designerskie na tle innych samochodów, które oglądałem. Jazda próbna godzina za kółkiem w listopadowej słocie. Jedzie ? jedzie czego chcieć więcej. W dodatku, dodatkowe koła, gwarancja, imobilizery itd. I co zamówienie poszło :) Później dogłębna lektura forum i myśl, e tam o czym oni piszą to pewnie jakieś fanaberie. Odbiór wszystko cacy, pierwszy tysiąc kilometrów ok, dwa tysiące nie jest źle, dwanaście tysięcy eureka tego auta już bym drugi raz nie kupił.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 30 paź 2016, 20:36 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Region: małopolski
MateZ, dodajemy Cie do listy wyjatkow: 2.0, a niezadowolony. ;)

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 21:05 
Wtajemniczony
Od: 11.06.2016
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: mazowiecki
Faktycznie czytając ten wątek można dojść do wniosku, że to straszny złom. I co jakiś czas porównanie do A5, jakie to jest 100 razy lepsze. No litości - x5 też jest lepsze tylko co to za porównanie? Ja zamówiłem
2,5 kombi bo w tej cenie, z takim wyposażeniem i tak ładnego samochodu po prostu nie ma. Akceptuje fakt, że nie jest to samochód idealny, ale takich nie ma. Pokój

A tak z ciekawości - skoro to taki gówniany samochód to czemu nie sprzedacie i nie weźmiecie tego wymarzonego?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 21:11 
Świeżak
Od: 06.07.2016
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: Exclusive Plus

Nowy test FL2. Warto zobaczyć.

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 21:21 
Wstydliwy
Od: 18.08.2016
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
krzysiek1980 napisał(a):
sergio, czyli chcą Ci sprzedać w takiej samej cenie auto z końca 2016r lub z początku 2017r?

Dokładnie tak! Patrzę oferty innych salonów na otomoto i jest ta sama cena na rocznik 2016 wszędzie. W tej samej cenie też jest 2017

krzysiek1980 napisał(a):
A na marginesie, to zazdroszczę Ci, bo moje maximum fiinansowe to auto 8-10 letnie:(

Mnie też bez kredytu nie stać na takie :)

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 21:23 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Rok produkcji: 2015
Region: opolski
Cube napisał(a):
Pół żartem pół serio: zauwazyłem, że osoby zadowolone z GJ zwykle mają silnik 2.0, a malkontenci 2.5. I nie wynika to na pewno z tego, że 2.5 jest bardziej problematyczne. Po prostu osoby kupujące 2.0 zwykle przesiają się z niższej klasy i dla nich GJ jest lepszym samochodem niż wcześniejszy. Nie mają takich oczekiwań jak właściciele 2.5, którzy często wybrali GJ 2.5 Skypassion jako alternatywę dla golasa z klasy premium.

TheBesTia - ma 2.5, ale jest zadowolony, bo wcześniej jeździł Nissanem QQ :)

Pamietaj ze razem z QQ mialem przez ponad rok Lexusa Gs430 V8 :D gdzie to przepaść, a mimo to jestem zadowolony z Mazdy i do 140tysi zl uwazam ze to najlepszy wybor.

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 21:26 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Rok produkcji: 2013
Region: pomorski
Cube skoro wywołujesz do tablicy to:
W większości moje zadowolenie wynika z tego, że nie mam takiego doświadczenia jak Wy - faceci, że z nie jednego pieca chleb jedliście i macie prawo porównywać, narzekać lub nie. Po polsku: nie objeżdżam nie wiadomo jakiej ilości aut. To jest rodzinne auto, ma mnie wozić z punktu A do B, jak ma wyprzedzić, to wyprzedza. Przesiadałam się z M3 do M6. Lubię ją i ona chyba mnie też. Gdybym czytała to forum przed zakupem, to po tutejszych wpisach na temat niedociągnięć i usterek w życiu bym się nie zdecydowała na ten samochód, a przynajmniej użyłabym wszystkich swoich argumentów, aby odwieźć mojego Połówka od chęci zakupu. Nie wiem czy ja mam jakiś zajebisty egzemplarz, który się nie psuje i nie działa mi na nerwy, czy po prostu co niektórzy wychodzą z założenia, że złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy...
Reasumując, to wkurwia mnie już to narzekanie na całokształt - nie podoba Ci się, to zmień i tyle.
P.s. zagryziak malkontent? <hahaha> u niego bardziej sarkazm przemawia, ale może się mylę :) Poza tym, jak Ci puści ripostę za tego malkontenta, to Ci w pięty pójdzie :>

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 21:50 
Bywalec
Od: 02.10.2016
Rok produkcji: 2019
Region: podkarpacki
Hehe, ja jeszcze swojej M6 nie odebrałem, a czytając forum, już po zamówieniu, miewałem chwile zwątpienia. Przesiadam się z Astry H 1,3 ON do 2,5 pb i zamierzam być bardzo zadowolony!

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 22:10 
Wtajemniczony
Od: 07.04.2014
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyEnergy
Ja od poczatku 2014 czytałem to świetne forum(i do dziś sporadycznie czytam), wiedzialem w sumie o wszystkich jej dolegliwościach, po pol roku auto bylo juz u mnie i co ... po ponad 2 latach banan jest dalej chętnie myje zalewam pucuje i regularnie kręcę pod 6k. Faktem jest ze energy to ok 110k vs prawie 150 za passion 2.5, wiec potrafie sobie wyobrazic ze za te 40k wiecej można oczekiwac jeszcze wiecej, ja na szczęście mam czego szukałem i wiem ze to byl dobry wybór.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 22:59 
Malkontenci klawiatury w dłoń. Zadowoleni biorą na nas odwet i wychwalają Mazdę pod niebiosa. ;)

Myślę, że źle odbieracie to co niektórzy z niezadowolonych piszą. Bardziej chodzi o wkurw na tą legendarną niezawodność Mazd - która wielu użytkownikom wyczerpała limit wyrozumiałości. Do tego dochodzą pierdoły których poprawa kosztowałaby Mazdę grosze. Ale Mazda ma to w dupie, skoro karton opakowany papierem prezentowym sprzedaje się znakomicie. Żeby nie było ja nie mam nic do napędu, jest zajebisty, to jak się to auto trzyma asfaltu też należy uznać za duży plus. Ale na tym niestety koniec. I nie rozumiem tłumaczenia, że tyle kosztując może mieć problemy z wieloma rzeczami - w tej cenie wiadomo co się kupuje. Serio? A jak w markecie śmietana jest spleśniała to też jest to normalne bo to produkt marketowy = gorszej kategorii? I nie powinno się tego reklamować? Tam przynajmniej wymienią śmietanę na wolną od wad. Tu, hmm, średnio jest co montować wolnego bez wad bo montują ten sam badziew jak w Hiroszimie. Mam prawie 79 kkm i 2 raz będę reklamował ramę fotela kierowcy. Pasażera miałem w zanadrzu przy 80 kkm. Teraz zareklamuję oba. Powinienem, mam się czego czepiać? Bo to przecież idealna oferta w tych pieniądzach. A co będzie po gwarancji? Będę odpłatnie zmieniał ramę na nową?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 30 paź 2016, 23:43 
Wtajemniczony
Od: 30.01.2013
Ja mam 2.5 już miesiąc i nadal jestem zadowolony i nie widzę nic lepszego do ceny 150tys.zł. Wg. mnie oczywiście nikogo nie urażając jest bezsensu kupować a5 czy bmw 4 GC golasa z ich najmniejszymi silnikami 160-180km za 130 czy 150tys.zł.

PostNapisane: N, 30 paź 2016, 23:53 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Mam zamiar zmienić gj na gj i nie wiem czy należy zakwalifikować mnie do malkontentow czy zadowolonych ? czy nienormalnych ?? ;)
Moja gj ma 86000km i wyklejona wyciszona jest cała prócz dachu -dzięki temu jest cicha
lusterka się nie popsuły,
ale za to wymieniono mi tylny zacisk hamulcowy, amortyzator,
moduł blutooth a i tak działa srednio ;)
drugi zestaw tarcz hamulcowych znów przestaje dawać radę :(
nie mam śladów rdzy,
ale za to świetny silnik diesla z wymienionym w porę wałkiem rozrządu sr spalanie 7,3ON
aaa i kierownica się nie przetarła ani skórzana tapicerka - stan idealny (wg mnie)
fatalnie oświetlony jest bagażnik :(
Bose gra swietnie pod warunkiem że dostanie oryginalne cd nie toleruje materiałów słabej jakości,o mp3 128 można zapomnieć :(
ramy foteli też są w doskonałej formie ( może dla tego że jesteśmy prawie vege :)

auto spełnia moje oczekiwania ale denerwowało przy tych usterkach, awariach które nie powinny wystąpić bez wzgl na cenę.

ale jak bym dostał a5 -rozpieszczony wyposażeniem gj- spełniającym moje zachcianki za te 150 tys to kto wie ...

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 06:23 
Nałogowiec
Od: 14.03.2015
Rok produkcji: 2008
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
To poczekaj do stycznia i bierz 2017r. Zawsze myslałem że pod koniec roku będą się pozbywac danego rocznika i ostro zjeżdżają z ceny? Paranoja, szczególnie że za 2 miesiące już takie auto z 2016r będzie rocznikowo w plecy i przy odsprzedaży własciciel tez będzie musiał opuscić .

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 07:40 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Region: opolski
slawek a czym konserwujesz kierownicę? Bo ja staram się o nią regularnie dbać, ale jednak już po 10k km zdecydowanie zbyt bardzo się błyszczy :/

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 08:07 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
MateZ Ja jestem ciekawy twojego stylu jazdy skoro uważasz, że wolnijeszy diesel jest szybszy :)
ja tam nie narzekam na dynamikę...
W tym, że przy 60 lepiej zredukować na 2... co jest trochę zaskakujące.
i kilka jeszcze takich dziwnych przełożeń, ale jak się człowiek do tego przyzwyczai to silnik przyśpiesza i wkręca się łatwo na obroty. Fakt elastyczności nie ma, ale to wolnossąca benzyna. Stąd na obrotach żyje i jeśli sie jej nie dławi biegiem to idzie łatwo na obroty.

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 08:47 
Wtajemniczony
Od: 18.09.2015
Evo1501 napisał(a):
Reasumując, to wkurwia mnie już to narzekanie na całokształt - nie podoba Ci się, to zmień i tyle.

Popieram :)

rkarcz napisał(a):
Serio? A jak w markecie śmietana jest spleśniała to też jest to normalne bo to produkt marketowy = gorszej kategorii? I nie powinno się tego reklamować? Tam przynajmniej wymienią śmietanę na wolną od wad.

rakarcz imo porównanie nietrafione, spleśniałej śmietany NIE MOŻNA zjeść a Mazdą 6 jednak można jeździć przy tych drobnych szczegółach które wymieniacie jako wady. I tak samo ze śmietany nie zrobisz krewetek grilowanych na czosnku a z Mazdy 6 chcecie zrobić samochód wyścigowy, luksusowy i przy tym rodzinny, imo nie tędy droga.

jak już bym porównywał mazdę 6 do spożywki do bardziej do warzyw hipermarketowych, ładne ale witamin i minerałów to w nich mało więc trzeba wspomagać się suplementacją, przez 3lata w Mazdzie suplementacja jest finansowana przez nich więc not bad :D

Ten samochód ma swoje wady ale ma również niezaprzeczalne zalety.

pzdr

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 09:02 
repcak można zjeść tą pleśń bez żadnego problemu, jakkolwiek po co. Nie wiem co ma wspólnego jazda wyścigowa z kierownicą, lusterkami, rama fotela, tapicerką.. Jadąc te dopuszczalne 140 przez 700 km wyciszenie tez można zaliczyć do nieudanych. Nie 200, 220 a 140. Zgodzę się oczywiście z tum, że mimo sporej i ilości wad ma 3 zalety: Silnik i skrzynia, prowadzenie poza wietrznymi dniami oraz wielkość w środku. A najbardziej wkurwia mnie olewactwo Mazdy. Bo te problemy z gwarancji spadną na nas po jej zakończeniu i będą bolały, oj będą. I myślę że trochę upadnie mit Mazdy bezawaryjnej. Cieszę się że kupiłem auto nowe. Przynajmniej wiem że następnym razem lepiej wydać mniejszą kwotę na 2-3 latka i zostawić sobie 20-30 kPLN na np. naprawę silnika, skrzyni itp.

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 09:30 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
rkarcz napisał(a):
zostawić sobie 20-30 kPLN na np. naprawę silnika, skrzyni itp.

Taa a potem być ileś dni bez samochodu. U mnie w firmie też mamy tak myślącego. Znaczy mieliśmy, bo od 1,5 roku zmądrzał i jeździ nowym już bez przerw, 100 tys km pękło. W poprzedniej używce co 2 miesiące, regularnie, kilka dni stała w warsztacie - odpoczywała. :lol:

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 09:40 
Cube napisał(a):

zagryziak - ma 2.0, ale raczej malkonent
TheBesTia - ma 2.5, ale jest zadowolony, bo wcześniej jeździł Nissanem QQ
Evo1501 - ma 2.5, ale jest zadwolona, bo kobieta kieruje się bardziej emocjami
gzesiolek - ma 2.5 i jest 50/50, ale jest z Krakowa

Matarez - ma 2.0, ale jest zadowolony, bo ma to czego oczekiwał :wink:

Jest w tym jakaś racja - przesiadłem się z używanego Scenika do Mazdy i dla mnie to była przepaść. Nigdy nie miałem oczekiwań, że będzie się Mazdą jeździć jak A5, A6 czy BMW... Auto sprawuje się bez zarzutu nie licząc problemów z tarczami hamulcowymi ( już nowymi - ciekawe ile wytrzymają :wink: i akumulatorem, który sobie sam "załatwiłem" :> ) Nic nie cieknie, nie bierze oleju, jest "pakowne", wszędzie mnie zawiezie, wygląda i brzmi fajnie z nowym wydechem i końcówkami :) Dzisiaj przekroczyłem 100 tyś. km i mam nadzieję, że kolejna stówka "pęknie" bez problemu :)
P.S. Dopisałem się do listy jak "zadowolony" :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 09:49 
tombien lepsze 2-3 krotne wyjazdy do wymiany byle pierdoły, prawda? I za każdym razem dzień w plecy. Myślisz oczywiście o kupowaniu auta po 150-200 kkm. A ja mówię o takim co ma 50-80 kkm i na dzień dobry ma 2/3 ceny zakupu z salonu. I czym będzie się różniło od mojego czy twojego egzemplarza? Niczym. A twój kolega zapewne liczył, że Paseratti itp. z przebiegiem 100, a w rzeczywistości 300 kkm będzie niezniszczalne.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 10:00 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Szczerze, to wolę te 2 wyjazdy do ASO na wyminą lusterek (nawet któryś tam raz) niż jeden wyjazd do serwisu na wymianę czy naprawę skrzyni DSG czy tam dwumasy.

Przy wymianie lusterek raczej nić nie uda się więcej zepsuć. Przy wymianie podstawowych elementów silnika niczego nie będę pewny. Po takiej wymianie jeździłbym autem z myślą, że jadę na bombie z opóźnionym zapłonem.

Dużo 6 GJ można zarzucić ale nikt mi nie wmówi, że auto jest awaryjne.

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 10:16 
Wtajemniczony
rkarcz napisał(a):
tombien lepsze 2-3 krotne wyjazdy do wymiany byle pierdoły, prawda? I za każdym razem dzień w plecy.

Ja jeszcze w serwisie nie byłem od kupna. Mam listę usterek które zgłoszę przy przeglądzie (kierownica, mzd, skrzypienie podłokietnika itd), mogłem jeździć od razu jak się pojawiły "problemy" ale nie lubię jeździć z pierdółka co chwilę, wolę nazbierać i wtedy pojechać i może to jest rozwiązanie dla tych co im lekkie skrzypienie, czy 45sek ładowanie się telefonów aż tak strasznie nie przeszkadza. Oczywiście jak lusterko by się nie otworzyły to bym musiał jechać... albo nawet lawetę łapać :D

rkarcz napisał(a):
Nie wiem co ma wspólnego jazda wyścigowa z kierownicą

Jazda wyścigowa była apropo's twoich hamulców :) a nie kierownicy czy fotela.

Widać, że u Ciebie przelała się czara goryczy i już nic w świecie nie przekona Cie, że ten samochód jest na prawdę fajny przy prawidłowych założeniach i oczekiwaniach.

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 10:18 
ZibiX nie napisałem, że jest awaryjne, tylko, że jeśli teraz ci coś nie padnie, co 30% użytkowników się rozpadło, to tobie rozpadnie się zapewne po gwarancji. I pytanie czym to się różni od zakupu auta używanego? Jakkolwiek jako zmieniający myślenie z powrotem na auta używane cieszę się, że są kupujący auta nowe i wydający kosztowo 20-25kPLN na rok jego użytkowania w samej cenie zakupu. :) Oby było ich jak najwięcej. :hihi:

repcak nie za dużo tych pierdółek jak na nowe auto? Nie życzę ci przelania czary goryczy za jakiś czas, choć istnieje takie ryzyko patrząc na tych kilku użytkowników wychodzących z inwestycji pod nazwą Mazda 6 po raptem 1-2 latach. :wink:

Dobra chłopaki, więcej nic już nie piszę antyMazda6. :hihi:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 10:38 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
Cube napisał(a):
zagryziak - ma 2.0, ale raczej malkonent

CUBE, Jesteś w błędzie ponieważ ja bardzo lubię moją Madzię. Nadal lubię na nią patrzeć, dotykać, wchodzić do jej wnętrza, ujeżdżać ją - a nawet do czego wstyd mi się przed znajomymi przyznać - dbać o jej zewnętrzną powłokę, by stale była czysta, lśniąca i pachnąca. Czynię to nie tylko z miłości ale także z wyrachowania, przekonany że i Ona w rewanżu odwdzięczać się będzie podobnym uczuciem, oraz że mnie nigdy nie zawiedzie. Zresztą o moim Nią zafascynowaniu sygnalizowałem już w pierwszym moim poście na forum. Odszukaj proszę moje dramatyczne wyznanie, z dnia gdy pierwszy wzorcowy Jej egzemplarz poległ na parkingu dealera pod ciężarem banera reklamowego. A stało się to jeszcze przed oficjalnymi naszymi zaślubinami. Trauma trwała ok. 3 miesięcy do czasu podstawienia mi w zamian Jej siostry, chyba nawet ładniejszej, gdyż o ciemniejszej barwie, wg mnie bardziej oryginalnej i mniej spotykanej karnacji. Z Madzią GJ-ką jest jak z dopiero co poznaną dziewczyną, w pierwszym okresie nie rozstawałbyś się z Nią nawet w nocy, prawie zajeżdżając na śmierć. Po jakimś czasie zaczynasz ją traktować jak mebel w mieszkaniu, przydatny i nawet ładny ale coraz mniej przykuwa Twoją uwagę. Czujesz tak, gdyż zaczyna już działać przyzwyczajenie i ono na trzeźwo pozwala Ci dostrzegać na rynku nowe obiekty zainteresowania, nie mniej ponętne od obecnego, równie przyjemne w oglądzie i dotyku, a w dodatku nie takie głośne, żeby nie powiedzieć krzykliwe. W dodatku młodsze i lepiej wyposażone. Przynajmniej wg wstępnej Twojej oceny i na pierwszy rzut oka.
Panowie! Nie ma się co oszukiwać. My lubimy zmieniać …., także auta. W tym celu szukając pretekstu wyszukujemy wszelkich wad w aktualnie użytkowanych egzemplarzach licząc, że nowe już będą ich pozbawione. Po jakimś czasie przekonujemy się, że nowy nie musi być lepszy i ponownie nie mieliśmy racji.

Evo1501 napisał(a):
P.s. zagryziak malkontent? u niego bardziej sarkazm przemawia, ale może się mylę Poza tym, jak Ci puści ripostę za tego malkontenta, to Ci w pięty pójdzie

Evo1501 nie prowokuj mnie. Z Warszawy do Gdyni nie jest tak daleko a wtedy <baseball> :*

Ostatnio edytowano Pn, 31 paź 2016, 11:02 przez zagryziak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 10:41 
Wtajemniczony
Rkarcz samochód to nie jest inwestycja ale to pewnie wiesz :)

Myślę ze moim sposobem (czyli zbieranie hurtowe i dopiero podjazd do aso) czara goryczy sie nie przeleje, zreszta ja to nowicjusz jestem, i mazda w porównaniu do mojego poprzedniego auta i jego awaryjności to cud techniki :)

Ja robie maly kilometraż, wożę sie po mieście dostojnie czasem wyjade za miasto ją przewietrzyć, lubie ją pucować, lubię na nią popatrzeć. Jak dla mnie samochód ideal :))

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 11:35 
Adept
Od: 10.05.2016
Też zauważylem, ze RKARCZ jest bardzo ale to bardzo zdegustowany zakupem. Gdy kupię cokolwiek i zaczyna mnie to juz naprawde na maxa irytowac, to robie jedna najprostsza rzecz - SPRZEDAJE i koniec. Juz 2 razy w zyciu pozbylem sie samochodu w kilka miesiecy po zakupie ... i to naprawde nie jest takie trudne nie wspominajc o innych zdecydowanie bardziej przyziemnych rzeczach jak np. telefon, telewizor itp.

Sent from my iPad Pro using Tapatalk

PostNapisane: Pn, 31 paź 2016, 12:37 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Skoro są porównania GJ do śmietany, do warzyw, do Renówek, do Peżotów, do Mietków, do Ałdi, to ja mam pytanie. Dlaczego jeszcze nikt nie porównuje GJ z Subaru Legacy? :D
zagryziak przestań natentychmiast, ja Cię w obronę biorę, a Ty się na mnie jeżysz! :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1