Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 16 paź 2016, 21:51 
Bywalec
Od: 31.05.2015
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
rkarcz napisał(a):
Mazop Wywalasz 140k na M6 i po 3 latach gwarancji nic się nie stanie w aucie za ówczesną równowartość 60-80k?

Ostatnio była wystawiona taka 2.5l czerwona w kombi z 70tys przebiegu za 92k i z tego co zauważyłem bardzo szybko poszła wiec pewnie właściciel dostał tyle co chciał. Chyba rok 2013 ,wiec bez przesady z tym 60-80k.
Gdzieś czytałem że mazdy w Polsce średnio tracą najmniej na wartości procentowo a najwiecej audi. Pewnie podyktowanie tym iż droższe auto jest droższe w eksploatacji po gwarancji.

PostNapisane: N, 16 paź 2016, 22:07 
Nowicjusz
Od: 14.05.2016
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Utrata wartości spowodowana jest zapewne ilością dostępnych aut, zapewne stosunkowo więcej audi przypada na 1 Kowalskiego niż M6 prawo rynku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 00:32 
Stały bywalec
Od: 25.06.2015
Region: śląski
Rkacz- tylko, że teraz to i Audi psują się i to jak już to grubsze sprawy, a w M6 to piedoły z którymi da się żyć. Kumpel mój miał Audi 6 i z nich zrezygnował bo co trochę musiał zawieszenie robić, a to drogie to znowu na wakacjach poszla mu turbina i tak ciągle coś miał z tymi autami. Teraz jeździ Fordem. Także premium jest ok jak się ma kieszeń premium. Premium to już trochę snobizm, żeby się pokazać, że się ma dużo kasy, a jak coś wysiądzie to do serwisu i dalej jeździ się nikomu nic nie mówiąc, że Ch... we auto. Mam też takiego kolegę co w domu same Audi mają. A jak jechaliśmy na skoki do Planicy to moim peugotem 307. I w szoku byli bo jak fajnie się jedzie, cicho przy 150 km/h, o jak mało pali. No ale nie kupią bo to tylko peugeot. Także teraz to wszystkie auta się psują i trzeba mieć tego świadomość dlatego mimo wad wybrałem M6 bo z pierdołami to sam sobie poradzę, albo zaakceptuję.

Wysłane z mojego Lenovo K910

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 06:41 
Nowicjusz
Od: 14.05.2016
No troszkę demonizujecie z tymi awariami, psują się jak wszystkie inne i tyle, rkacz a z tym porównaniem 307 do A6 to cie poniosło ci twoi znajomi to chyba A3 maja że byli zachwyceni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 06:59 
Amator
Od: 26.02.2016
Region: mazowiecki
Znam kilka osób co miało A6 i później przesiadło się na BMW 5 i do Audi już nigdy nie wrócili.

Ceny podobne. Chodź może łatwiej trafić lepszy egzemplarz audi.
Ale premium to premium. Większą naprawa i 10-20k trzeba wyłożyć.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 07:16 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Silnik: -
Wersja: -
Zależy jak kto dba o auta mam w rodzinie parę audi od A4 do A6 nikt nie narzeka chodź maja przejechane ponad 250 tyś, ja mam A5 jak na razie zero problemów przez 1,5 roku, w tym czasie żadnego dodatkowego wyjazdu do serwisu na wymianę wadliwej części. Są auta udane i nie udane jak się trafi.
M6 w tym czasie byłem cztery razy w serwisie chodź dbałem jak o każde inne moje auto.
Wcześniej jeździłem BMW ale zmieniłem na Audi po doświadczeniach innych moich znajomych :wink: :wink:

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 07:18 
tulis no co ty? To nie ja.. Miałem Puga 406 i never ever tej marki. To co się psuje w Maździe to jest naprawdę nic.. Pug był nowy żeby nie było. ;)

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 07:24 
Bywalec
dobre znajomy z audi zazdrościł Ci puga 307 :hihi:

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 07:36 
Terminator181 pisał o Pugu a nie ja.. ;)

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 07:45 
Stały bywalec
Chodziło im p to, że takie niby nie auto a fajnie się jechało. Byli miło zaskoczeni, że nie tylko premium można komfortowo jechać. Jeden z nich zrezygnował z A6 i przesiadł się na Forda Kugę, bo go Audi zbyt wiele kosztowało, a drugi to inna historia bo dla niego kasa nie liczy się, a jeździ Q7. A swoją drogą gdyby w M6 w wpompować tyle kasy co w Audi A6 to byłaby bezkonkurencyjna.

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 07:54 
Stały bywalec
irys napisał(a):
Zależy jak kto dba o auta mam w rodzinie parę audi od A4 do A6 nikt nie narzeka chodź maja przejechane ponad 250 tyś, ja mam A5 jak na razie zero problemów przez 1,5 roku, w tym czasie żadnego dodatkowego wyjazdu do serwisu na wymianę wadliwej części. Są auta udane i nie udane jak się trafi.
M6 w tym czasie byłem cztery razy w serwisie chodź dbałem jak o każde inne moje auto.
Wcześniej jeździłem BMW ale zmieniłem na Audi po doświadczeniach innych moich znajomych :wink: :wink:

Irys, a który Polak przyznaje się do czegokolwiek, co by negatywnie wpłynęło na wizerunek jego. Ilu z nas przyznaje się, do tego, że to to, to tamto psuje się w M6. Tak na forum to jeszcze ok bo łączymy się w bólu i pocieszamy. Ale wśród znajomych który wyskakuje z tym, że siedzi non top w serwisie z pierdołami. Także im droższe auto to tym bardziej nie będą opowiadać, że jest coś nie tak.

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 08:02 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Region: opolski
Ja tam nie mam problemu z mówieniem o braku wyciszenia, gdy ktoś pyta mnie o opinię.

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 08:06 
Terminator181 tylko właściciele Mazd są tacy szczerzy. Reszta od Dacii po Bentleye wszystko ukrywa i w życiu nie przyzna się że kupiła kupę g..wna. Ale są wyjątki. Kupiłem Mazdę i uważam ją za kupę kartonowego g..wna. Mówię to każdemu znajomemu. Dla mnie to żaden problem przyznać się do złej inwestycji.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 08:19 
Nałogowiec
Od: 17.03.2016
Region: dolnośląski
Ogólnie patrząc jak zaprezontowaliście mi swoje opinie. To jednak wolałbym opinie modo bo bym przynajmniej wiedział na co uważać/sprawdzać podczas jazdy.
Cienkie blachy zaczyna mieć każdy. To tylko kwestia czasu.

PostNapisane: Pn, 17 paź 2016, 14:02 
Bywalec
Wszystko się psuje przez ciągłą eksploatacje, tylko jedne auta są trochę droższe a naprawie a drugie tańsze, te pierwsze z reguły tracą na wartości dużo szybciej bo ich dalszy koszt utrzymania jest wyższy.

PS. Mazd w 2015 sprzedało się więcej niż Audi a na ceny rynkowe przedmiotów używanych ma wpływ nie tylko ilość ale również zapotrzebowanie na nie,

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 08:29 
Świeżak
Od: 25.07.2016
Rok produkcji: inny
Wysłałem dzisiaj zapytanie ofertowe do kilku salonów o wycenę Skody Superb 1.8 TSI manual L&K. Ciekawy jestem czy jakiś z salonów zaoferuje mi cenę, która zbliży się do M6 2.0 Skypassion.

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 09:17 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
Ciekaw jestem ilu Ci odpowie. Trzy lata temu dostałem może ze 2 oferty na kilkanaście zapytań.

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

moderator
PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 09:19 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
W zapytaniu trzeba było napisać, że rozważasz zakup docelowo 5szt., bo mam wrażenie, że dopiero od 3szt. przestajesz być traktowany jak ktoś kto im w prawdziwych dealach przeszkadza...

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 09:29 
Świeżak
Wczoraj rano wysłałem 1 zapytanie i do tej pory nic.
Dzisiaj wysłałem jeszcze 3 - bezpośrednio do przedstawicieli. Dam znać jak otrzymam jakąś odpowiedź.
Kontaktowałem się również z Mazdą w Ełku w celu konfiguracji i negocjacji M6FL2 (2.0 skypassion, deep spurkle blue) - jedyne co mi się mailowo udało wyciągnąć to immo oraz hak za 0 zł. Zero rabatu cenowego - 127 900 pln ;/

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 09:30 
gzesiolek :lol: <hahaha> :hahahaha: chociaż do raczej nie jest do śmiechu.... :roll:

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 11:44 
Amator
Od: 03.10.2014
Region: wielkopolski
Wczoraj na jeździe sprawdzającej nasze słynne wicherki sprzedawca stwierdził, że polityka cenowa mazdy wynika z dwóch elementów:
- japońska marka, która w Niemczech ma od wielu lat ugruntowaną pozycję wśród japońskich producentów i największy rynek zbytu w Europie,
- w Polsce konkurując z WAG, które musi bić się o swoją sprzedaż cenowo, mazda zdecydowanie mniej sprzedaje niż WAG, jej samochody są lepiej wykonane, ma duże zainteresowanie modelami więc nie przewidują rabatów.
Wyjątkiem jest CX-5, na którą można znaleźć obecnie promocje.
To jest argumentacja dealera, nie moja...

クラウディウシュ

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 12:25 
Bywalec
CX5 prawdopodobnie będzie pierwszym autem z serii którego nowa generacji wyjdzie w przyszłym roku, tak samo jak oryginalna CX5 była pierwsza która wyszła w 2012 więc promo na modele z 2016 jakoś nie dziwią.

Wróciliśmy niedawno z dwutygodniowych wakacji w Japonii i mogę potwierdzić, że oni nie mają w naturze się targować czy zawyżać sztucznie cenę, żona kilka razy próbowała ale kończyło się to jakimś niezrozumieniem

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 12:37 
Świeżak
A czy ktoś przechodził etap negocjacji ze Skodą ? Ktoś coś ugrał? Póki co na moje emaile mają wywalone .. :)

moderator
PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 12:57 
Fanatyk
yacobo, w Skodzie można się targować, ale generalnie jak chcesz jedno auto i do tego w benzynie to zwykle patrzą na Ciebie jak na ufoludka, ew. kogoś kto im w pracy przeszkadza...

Przy 3 z 4 wizyt w jakimkolwiek salonie Skody tak byłem potraktowany... nie mówiąc o niemożności umówienia się na jazdę próbną Superb z 2.0 TSI + DSG...
Z benzyniaków to 1.4 TSI z MT najchętniej... a i to z problemami...

"Panie bierz Pan Diesla..."

Ostatnio edytowano Wt, 18 paź 2016, 13:04 przez gzesiolek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 12:59 
Ja jak rok temu w grudniu byłem w skodzie i chciałem syperba 1.8 tsi l&k manual i kilka dodatków, katalogowo za ok 130 tyś ( przed podwyżką ceny superba o 5000) w jednym salonie przy puławskiej w Warszawie gość dawał mi rabat 1000 zł i sprawiał wrażenie jakbym mu głowę zawracał, natomiast na Połczyńskiej tydzień później inny diler po jeździe testowej i wycenie od razu był gotowy dać 8000 tysiecy upustu. W dodatku dzwonił jeszcze kilka razy później i pytał czy się zdecydowałem. Niestety zamówiona była już mazda 6.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 14:46 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
ieiasu napisał(a):
- w Polsce konkurując z WAG, które musi bić się o swoją sprzedaż cenowo, mazda zdecydowanie mniej sprzedaje niż WAG, jej samochody są lepiej wykonane
To jest argumentacja dealera, nie moja...

Wiadomo, ale właśnie dziś czyściłem te wykonanie i plastiki w swoim, więc doświadczyłem tej jakości, zwłaszcza niechcący tej latającej konsoli środkowej, rysy na schowku, w miejscu na butelki, jak tak mają naładowane w głowę, to nie ma się co dziwić, że nie dają rabatów i samo kupienie tego cuda uważają za wygraną w totolotka. Może niektóre plastiki zwłaszcza na dole deski są na poziomie skody, seata, L&K w skodzie jakoś wygląda, ale też razi tu i ówdzie skają, ale w WV jest trochę lepiej niż w maździe, trochę, może na poziomie skypassion, pomijam w maździe skaje, poczucie skóropodobne tak dziś modne, ale wątpliwej jakości, przetarcia itd. Mam skyenergy i fotele materiałowe wyglądają eh szkoda gadać. Nawet skaja jest jakiś zakamuflowanym plastikiem. Pomijam, że fotel skrzypi, znów się rusza a plastik z obudowy fotela odpadł <slabo> Jakość, a tak jak w audi w VAG to bym chciał.

moderator
PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 15:31 
Fanatyk
crow, Mazda 6 FL ma po prostu ten efekt wow... dzięki pseudo skórom i designowi wygląda na pierwszy rzut oka na znacznie lepiej wykończoną niż jest...
Wg mnie bez porównania do Skody... Ale im dłużej auto masz tym łatwiej dostrzec, że to jednak nieco wydmuszka... i że od takiej Skody niezbyt się różni...
A do Audi czy innych premium nie ma porównania...

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 16:19 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
crow napisał(a):
Mam skyenergy i fotele materiałowe wyglądają eh szkoda gadać.

ten materiał na fotelach to porażka <slabo> wszystko łapie trudno do wyczyszczenia :sad: :sad:

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 19:21 
Mi tapicerka w ostatnich modelach Pugów i Citroenów bardzo się podoba - faktura i kolory np. czarne z niebieskimi wstawkami. Chętnie zamieniłbym to co mam w M6 na materiałowe, ale właśnie te materiałowe z Mazdy są takie sobie.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Wt, 18 paź 2016, 22:30 
Bywalec
Od: 23.04.2016
Region: lubelski
Ja mam salon Skody który da 12% na 1 sztukę ale i tak nie zamieniłbym Madzi na Superba miło że to super auto, porównywałem z kolegi nówką l&K i uważam, że przepłacił :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 278 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1