Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 01:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 22 wrz 2016, 22:23 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
moze sie myle
widzialem jakis test M6 i centralnie dawala po oczach osobom siedzacym na tylnej kanapie.
nie widzialem tej opci w katalogu dostepnych opcji dodatkowych

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 22 wrz 2016, 22:47 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: wielkopolski
DM2009, w wersji przed 1 FL była taka opcja. Mam to założone i w połączeniu z aluminiowym nakładkami na progi (także podświetlanymi) dobrze to wygląda.

PostNapisane: Pt, 23 wrz 2016, 04:17 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Rok produkcji: 2016
Region: opolski
Po FL też była :)

PostNapisane: Pt, 23 wrz 2016, 06:13 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Evo1501 napisał(a):
Tak pacze i pacze na te zdjęcia i Soul Red nie jest jakoś mocno dominujący.

Chyba się z tego powodu rozpacze. :wink:

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 17:10 
Wtajemniczony
Od: 11.06.2016
Właśnie wróciłem z salonu - nie wiem na ile to kit a na ile prawda, ale ponoć Mazda będzie odchodzić od rabatów i salony mają sprzedawać w tych samych cenach bo teraz jest jakaś tam wewnętrzna wojenka cenowa i najlepsze rabaty daje Lublin.
Dostałem standardowe 2%, dywaniki za 1zł i 10% rabatu na wyposażenie dodatkowe. Podświetlanych progów zamówić nie można(przynajmniej w Warszawie). Promocji na model 2017 ma nie być więc o kołach zimowych też pewnie mogę zapomnieć. Ogólnie rzecz biorąc lipa.

^..^ /

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 19:21 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
eftrzy napisał(a):
ponoć Mazda będzie odchodzić od rabatów i salony mają sprzedawać w tych samych cenach

Wg jednej z przepowiedni Nostradamusa: nadejdą takie czasy, gdy ludzie odbierać będą zakupione w salonach auta po cenach nominalnych, nie będą im udzielane rabaty a sprzedaż po promocyjnych cenach będzie ustawowo zakazana. Nie będzie również możliwe dokupowanie najdrobniejszych nawet akcesoriów po okazyjnych cenach. Ludzie przyzwyczajeni przez dealerów samochodowych do bardzo dużych ulg, teraz pozbawieni tych najbardziej ludzkich uprawnień nie będą w stanie się pogodzić z nową rzeczywistością. Nie będą potrafili przeciwstawić się działającym mafiom, które niekiedy pod przykrywką rządowych agend stosować zaczną sprytnie obmyślone zmowy cenowe. Pierwszym producentem aut godzącym się na stosowanie tych niecnych praktyk będzie firma pochodząca z bardzo dalekiego kraju, znanego głównie z kwitnących wiśni oraz ducha walki i ducha ruchu, a mówiąc prostym językiem z kraju wyznającego filozofię, przez jednych nazywaną KODO, przez innych SkyAktiv a najczęściej przez wielu użytkowników jej aut ochrzczoną jako filozofia „auta wydmuszki”.

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 19:51 
Amator
Od: 26.02.2016
Skrzynia: MT
eftrzy napisał(a):
Właśnie wróciłem z salonu - nie wiem na ile to kit a na ile prawda, ale ponoć Mazda będzie odchodzić od rabatów i salony mają sprzedawać w tych samych cenach bo teraz jest jakaś tam wewnętrzna wojenka cenowa i najlepsze rabaty daje Lublin.
Dostałem standardowe 2%, dywaniki za 1zł i 10% rabatu na wyposażenie dodatkowe. Podświetlanych progów zamówić nie można(przynajmniej w Warszawie). Promocji na model 2017 ma nie być więc o kołach zimowych też pewnie mogę zapomnieć. Ogólnie rzecz biorąc lipa.

^..^ /

w jakim salonie w wawie byłeś ?

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 20:56 
Wtajemniczony
Bemo, Krakowska

zagryziak napisał(a):
eftrzy napisał(a):
ponoć Mazda będzie odchodzić od rabatów i salony mają sprzedawać w tych samych cenach

Wg jednej z przepowiedni Nostradamusa: (...)

Poziom drwiny level expert:)

^..^ /

Ostatnio edytowano N, 25 wrz 2016, 17:01 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Proszę używać opcji edytuj w celu uzupełnienia wypowiedzi (regulamin, pkt 5.4).

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 21:35 
Amator
haha jakoś mnie nie dziwi, że to ten akurat salon.

Ja doświadczyłem ich niekompetencji dlatego auto zamówiłem w innym salonie.
Początkowo miałem zamówić rok modelowy 2016. Doradca ich zapewniał, że auto jest dostępne w tej kolorystyce oraz kolorze skóry. Niby został zaklepany i miałem 3 dni na ostateczną decyzję, bo nie chcieli mi dać ceny jaką proponowałem. Jak się zdecyduje miałem przelać zaliczkę i podesłać komplet danych. Po wyjściu od nich zadzwoniłem do konkurencyjnego salonu z moja propozycją cenową. Po 15 min dostałem telefon zwrotny, że ofertę akceptują lecz jeszcze potwierdzą czy na pewno auto jest dostępne. Kilka minut później dostałem telefon, iż auta w tym zestawieniu z roku modelowego 2016 już nie ma. Jest przygotowane pod auto zastępcze przez salon z drugiego końca Polski.

Świadomy już, że w bemo na krakowskiej wciskali mi ściemę licząc, że nagle zmienię kolor auta albo skóry zadzwoniłem do nich. Spytałem czy na pewno auto jest dostępne zapewniano mnie dalej, że tak. Jednak na moją prośbę obiecano, że sprawdzą jeszcze raz i zadzwonią tego samego dnia. Nikt nie zadzwonił przez prawie 6h więc sam się do nich odezwałem. Dostałem tylko info że jutro do 11 ktoś się odezwie bo teraz wydają auta i nie mają jak tego sprawdzić. Kolejnego dnia około 13 zadzwonił inną osoba (nie ten doradca z którym załatwiałem kwestię auta) z zapytaniem jak moja decyzja w sprawie auta. Jak odpowiedziałem, że to ja czekam na info czy auto jest dostępne przekazano mi info że niestety nie. Ale mogę mieć z jasną skóra.

Sorry ale wciskają kit ludziom licząc że wymuszą zmianę pod ich dostępne opcje. W innym salonie sprawdzili wszystko w niecałe 30 min na dodatek bez wizyty osobistej w salonie a tu zajęło im to prawie 1.5 dnia i to na moją wyraźną prośbę ?

Ostatnio edytowano So, 24 wrz 2016, 21:38 przez Kamil2477, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 21:38 
Wtajemniczony
Czyli rozumiem, że lepiej zamówić gdzie indziej?:) polecacie coś?

^..^ /

PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 21:54 
Amator
napisałem Ci PW

PostNapisane: N, 25 wrz 2016, 08:18 
Nowicjusz
Od: 14.05.2016
Rok produkcji: 2015
1engineer napisał(a):
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum. Może to nieodpowiednie miejsce na taki post i liczę się z konsekwencjami ale postanowiłem że zapytam: czy ktoś z Was zamierza sprzedać swoją M6? Powiem szczerze, że tracę nadzieję bo większość aut jest ze Stanów, albo po przygodach. Mam do wydania 90k pln szukam sedana najlepiej 2,5 benzynę. Ktoś może zna kogoś kto sprzedaje... Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź

Jeżeli myślisz że kupisz za 90k poliftową M6 2,5 to jesteś w błędzie, jak znajdziesz za 110 k to oznacza mega okazję i trzeba brać bez zastanowienia. Ja krajowej 2.0 nie widziałem w tej cenie, niestety musisz podnieść budżet gdzieś o 30k. Tych z Ameryki nie polecam wszystkie są po mocnych dzwonach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: N, 25 wrz 2016, 08:45 
Za 110k to sam bym sprzedał zapewne. :hihi: Moim zdaniem 100-105k to jest jakaś tam cena odnosząc się do tego co np. uzyskał jeden z naszych kolegów z 2.0MT 2014. 110k to już lekka przesada. 90k to przedlift 2.0 MT, a nie polift 2.5AT.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 25 wrz 2016, 11:15 
Adept
Od: 26.07.2014
Rok produkcji: inny
1engineer,
ograniczona gotówka i kupno używki w dobrym stanie to wyzwanie.

Jak masz 90 tys. to może zastanów się czy nie masz kogoś w rodzinie kto ma firmę- jak od nówki odliczysz część VAT-u i wrzuci się w koszty to wyjdzie coś koło tego. Warto wrzucić taki samochód w leasing. Albo gotówka + kredyt. Zastanów się nad formą finansowania dopasowaną do Twojej sytuacji. Żebyś nie żałował szukania na siłę używanej Mazdy 2,5 za 90 tys.

PostNapisane: N, 25 wrz 2016, 11:51 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Leasing / kredyt zazwyczaj ma ograniczenia do tego kto jeździ, nie wiem co się dzieje w razie stłuczki/kasacji auta - ale teoretycznie moim leasingowanym autem to mogę jeździć ja, moja żona, dzieci, nie wiem jak rodzice, dalsza rodzina na pewno nie.

PostNapisane: Pn, 26 wrz 2016, 08:32 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
JaFGdy napisał(a):
Cieplej niż w Polsce na parkingu ASO, także nie jest źle.

Mój od samego początku czekał na mnie w garażu

PostNapisane: Śr, 28 wrz 2016, 11:54 
Bywalec
Od: 31.05.2015
Region: pomorski
1engineer napisał(a):
Witam wszystkich!
To mój pierwszy post na forum. Może to nieodpowiednie miejsce na taki post i liczę się z konsekwencjami ale postanowiłem że zapytam: czy ktoś z Was zamierza sprzedać swoją M6? Powiem szczerze, że tracę nadzieję bo większość aut jest ze Stanów, albo po przygodach. Mam do wydania 90k pln szukam sedana najlepiej 2,5 benzynę. Ktoś może zna kogoś kto sprzedaje... Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź

Tak jak sam obserwuje rynek używanych szóstek 2.5l to narazie w tej cenie ciężko coś wyrwać, sytuacja powinna się zmienić na początku przyszłego roku jak osoby które brały auta w leasing na 3-5 lat będą już kończyć go spłacać i brać nowe auta. Teraz za 80-90k można znaleźć jedynie 2.0l skypassion

PS zgadzam się z innym postem, że generalnie jak można to brać na firmę wtedy kupowanie używanej mazdy 6 ma mało sensu.

PostNapisane: Śr, 28 wrz 2016, 12:01 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Tak czy siak mazdy jeszcze trzymają dobrze cenę, dobrze, że samar nie czyta tego forum <hahaha>
zwłaszcza ci co dali wiele, tak wiele z ceny nie schodzą, również dealerzy jak sprzedają używki wiedzą, że mogą dobrze zarobić i ceny trzymają.
A niskie ceny mają auta na pewno z wątpliwą przeszłością. Tu nie ma okazji. Poza tym widać, że 2.5 litrówki są uznane za udane i spełniające pokładane w nich nadzieje. A więc trzymają cenę.

PostNapisane: Śr, 28 wrz 2016, 12:12 
Bywalec
Od: 08.12.2014
Czasami jednak ta jakaś okazja jest. Ja swoją GJ 2.0 pogoniłem sprawnie, bo cena była rozsądna, nie niska jak modele z US&A, ale też nie napompowana sztucznie jak w ASO. Ale chodziło mi o szybką cesję leasingu i pozbycie się drugiej raty z budżetu firmowego. Ale kupujący też był chyba zaskoczony, że tak jak samochód opisałem rzetelnie w ogłoszeniu to tak było przy oględzinach. Chyba spodziewał się rozbitka klejonego z dwóch :wink:.
Większa cena to dłuższe czekanie na klienta i finalnie wyszłoby mi na to samo (kolejne płacone raty pomniejszyłyby końcowy wpływ z odstępnego albo bym zjechał po miesiącu z ceną i na koniec byłbym bardziej stratny o kolejne raty) przy większym stresie, a tak z jednej raty przeszedłem na drugą i mam spokój.
Zatem, nie ma reguły, ale takie sytuacje są niezwykle rzadkie.

PostNapisane: Śr, 28 wrz 2016, 12:47 
Bywalec
Od: 31.05.2015
To mnie trochę dziwi jak ludzie szukają używki GJ gdzie nowe kosztuje 10-20k więcej a tym bardziej rzucają się na ex-demo. Moja GH miała 4.5 roku i przebieg 50kkm jak kupowałem a cena 50k z polskiego salonu a GJ czteroletnią to minimum 70-80k i to często biedne wersje. Chyba dopiero nowa 6 ruszy ceny GJ

PostNapisane: Śr, 28 wrz 2016, 13:04 
Amator
Wszystko zależy ile ta nowa 6 będzie kosztować.
Nie ma się co oszukiwać co nowy samochód to droższy więc GJ nie prędko zrówna się ceną z wcześniejszym modelem biorąc pod uwagę ten sam wiek auta.

PostNapisane: Cz, 29 wrz 2016, 08:29 
Prawie fanatyk
Mazda wycofała się z salonu w Paryżu, co już było zapowiedziane w lutym przez szefa mazdy, a stało się faktem. Może szkoda czasu, może i kasy, może brak nowości. Przyjdzie nam na jakieś pewne nowości poczekać na Salon Samochodowy w Tokio. Reklamują GJ'2017 w necie, ale widać że to drobne zmiany. Może coś tam dadzą naprawdę nowego jakiś koncept w Tokio. Bądź Genewa na wiosnę dopiero.

PostNapisane: Cz, 29 wrz 2016, 16:00 
Wstydliwy
Od: 22.09.2016
Rysiek napisał(a):
1engineer napisał(a):
Witam wszystkich!

Tak jak sam obserwuje rynek używanych szóstek 2.5l to narazie w tej cenie ciężko coś wyrwać, sytuacja powinna się zmienić na początku przyszłego roku jak osoby które brały auta w leasing na 3-5 lat będą już kończyć go spłacać i brać nowe auta. Teraz za 80-90k można znaleźć jedynie 2.0l skypassion

PS zgadzam się z innym postem, że generalnie jak można to brać na firmę wtedy kupowanie używanej mazdy 6 ma mało sensu.

Szukam dalej, jest sporo aut z USA ale nie kupie tego bo takie auta podobnie jak zdecydowana ilosc aut z Niemiec to mina. Czekam cierpliwie dalej. Tak na marginesie to polecam obejrzec film na tvn turbo "bezwypadkowa okazja"...

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 13:42 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Rok produkcji: 2015
Region: opolski
1engineer napisał(a):
Witam wszystkich!
Mam do wydania 90k pln szukam sedana najlepiej 2,5 benzynę. Ktoś może zna kogoś kto sprzedaje... Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź

1engineer - proszę bardzo, dorzucasz do budzetu 5k i "funfielnówkanieśmigana" od kolegi forumowego , no i 2.5 <metal> viewtopic.php?f=16&t=6083&view=unread#unread
Jedyny kompromis do pogodzenia to ze kombi. Ja bym sie nie zastanawial tylko juz jechal oglądać, bo pójdzie jak świerze pieczywko.

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 14:56 
Wtajemniczony
Od: 30.01.2013
Panowie 'szóstka' 2.5 2017 odebrana :)

Zdążyłem sprawdzić to wyciszenie i w porównaniu do przed FL2 jest duża różnica, czy to przy miejskiej jeździe czy przy 140km/h.
Ten szum, który słyszałem wcześniej tutaj praktycznie nie istnieje, moją opinie podziela również znajomy, który odebrał wczoraj samochód o identycznych parametrach. System Bose znacznie lepszej jakości niż w GH. Szyby rzeczywiście znacznie grubsze.
Ogólnie frajda z jazdy - nic więcej nie potrzeba :)

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 15:05 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Gratulacje. Trafny wybór!

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 15:37 
Prawie fanatyk
rafiksq napisał(a):
Panowie 'szóstka' 2.5 2017 odebrana :)

Zdążyłem sprawdzić to wyciszenie i w porównaniu do przed FL2 jest duża różnica, czy to przy miejskiej jeździe czy przy 140km/h.
Ten szum, który słyszałem wcześniej tutaj praktycznie nie istnieje, moją opinie podziela również znajomy, który odebrał wczoraj samochód o identycznych parametrach. System Bose znacznie lepszej jakości niż w GH. Szyby rzeczywiście znacznie grubsze.
Ogólnie frajda z jazdy - nic więcej nie potrzeba :)

Gratulacje dla kupującego. Nich się spisuje. Jeśli tak.... to teraz kolejka po numery części do zestawu po 2FL.

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 15:39 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Jakie opony idą teraz na montaż fabryczny?

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 17:09 
Amator
Od: 16.06.2016
Właśnie odwiedziłem moją SkyEnergy, która zawitała dziś do ASO i nie uwierzycie, ale ubrali ją w... toyo... Bez komentarza.
Na szczęście będzie na nich jeździć ok. miesiąc, bo na wiosnę dostanie 19''.
Chyba że to tylko opony na czas transportu. Oby.

Ostatnio edytowano Pt, 30 wrz 2016, 17:18 przez avzi, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pt, 30 wrz 2016, 17:14 
Wstydliwy
Od: 22.09.2016
TheBesTia napisał(a):
1engineer napisał(a):
Witam wszystkich!
Mam do wydania 90k pln szukam sedana najlepiej 2,5 benzynę. Ktoś może zna kogoś kto sprzedaje... Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź

1engineer - proszę bardzo, dorzucasz do budzetu 5k i "funfielnówkanieśmigana" od kolegi forumowego , no i 2.5 <metal> viewtopic.php?f=16&t=6083&view=unread#unread
Jedyny kompromis do pogodzenia to ze kombi. Ja bym sie nie zastanawial tylko juz jechal oglądać, bo pójdzie jak świerze pieczywko.

Gdyby to był sedan to tak. Kombi nigdy mi nie pasowało. Dzięki wielkie za cynk.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1