Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 18:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 12:39 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
bespartyjny napisał(a):
słabo jakoś ?
8 sek. do 100 licznikowych , on przekłamuje in minus ...
Dobrze mówię czy się mylę , bo , że idzie dobrze , to nie wątpię , ale matematycznie (?)

Pominę, że filmik https://www.youtube.com/watch?v=N3UVIsYVU1Q

wrzucony gdzie indziej (w temacie wyciszenie wnętrza, bo ciekawe mają opisy co do jakości), ale wspomnę, bo ów teścik porównawczy (mazda GJ i kia optima :wink: prawie premium <zgłupiał> ) zawiera i takie coś: test przyśpieszenia i porównanie gdzie stoi top wersja na razie mazdy: klatka 25,44 min i 31,30 min.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 14:02 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Uuuuuu, dostaje najszybsza mazda od Kii w d. że hej!
Jak jeszcze ma hamulce lepsze to Mazdzie conieco klientów ucieknie.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 15:52 
No tak, w dupę daje też Superb, zapewne i Mondeo odpowiedniej mocy. Tylko co z tego jak większość klientów kupuje Mazdy jako mega zjawiskowe dupowozy. A KIA z całym szacunkiem to taka Dacia jak dla mnie. Czy inny Hyundai. Mogą tam wpakować skórę z najlepszych argentyńskich cielaków i silnik z Pastucha TDI a nadal będzie to tylko kupa.. ;)

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 16:12 
Prawie fanatyk
No to jest różnie postrzegane, Kia tak samo jak Mazda jest od skośnookich, nie jest tak samo Mazda, szkopską skodą itd. Designersko faktycznie troszkę gorzej, ale nie przesadzajmy - bez przepaści (o SW mówię, na sedany nie patrzę), i może za to nie będzie rdzewieć (?) .
Co do Dacii, to raczysz żartować :) Kia w postrzeganiu, jak i wykonaniu to identyczny poziom co Mazda. W niczym Maździe wizerunkowo nie ustępuje i z tej samej półki jest zdjęta, a po wyposażeniu patrząc to ciut wyższej, a po osiągach - wyraźnie wyższej.
Cen skód i mondeo nie śledzę, ale sądzę że odpowiednie mocowo i wyposażeniowo wersję będą jednak wyraźnie droższe od Kii GT. Zresztą po ruchach z FLem Mazdy widać, że się odrobinę jednak przejęli w Hiroszimie upodabniając grzaną kierownicą GJ do Optimy :)

W rzeczywistości, trudno o bardziej wyrównane, do podobnej grupy klientów skierowane, bardziej dobrane towarzystwo do wyborów Mazda vs "coś" . I to coś okazuje się w dodatku szybsze. I prawdopodobnie cichsze, skoro wyciszają grubymi szybami GJ akurat teraz.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 16:18 
Prawie fanatyk
I jak na filmiku ruski badają lepiej wykonanie, u nas mentalnie mazda stoi wyżej, dlatego i pijar marki ma co robić, czyli pozycjonować ciągle wyzej, zatem mazda to zawsze wyższa półka niż kia i w środku o to się starają dodając zamiast plastiku tu skaję i tam skaję, kia ma genesis, mazdzie nie zostaje nic i tak musi być, że luksusowsza, bo zaczniemy pić, jeśli dotrze do nas, że to nie lexus/infiniti dla ubogich/oszczędnych/sprytnych. Albo sprzedaż i zamiana na audi, lexus, infiniti, jak wielu zrobiła... i zniknęła poza wyjątkami na zawsze :-P reszta marzy w tym i ja :lol: :-P

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 16:27 
Prawie fanatyk
Ja pamiętam jak pogardzane i nazywane "kupą" były wytwory wszelkich japońskich producentów - panie to kupa, jaka blacha cienka, wszystko kopiują panie, dziadostwo, rumunia (samochody , aparaty fotograficzne, sprzęt audio, fortepiany, motocykle, no wszystko) . Cóż, mylili się ci wąsaci z klapkami i przekonani o swej nieomylności panowie mocno, wychodząc na idiotów lub przynajmniej ignorantów.
Co do koreańskich produktów - działo się to samo, już mało kto takie śmieszne sądy gotów jest rzucać, aby po prostu zwyczajnie się nie ośmieszyć. Wszystko się zmienia. Nijak i w niczym wyżej Mazdy nie widzę niż Kii czy Hyundaya, poza designem - dopiero od aktualnej 6tki. Poprzednie po latach okazaują się równie nijakie jak passat.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 16:35 
Stały bywalec
Od: 28.07.2016
Rok produkcji: 2017
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Andrzejsr
nie porownuj mazdy do kia
mazda jest solidna japonska fura , a kia to koreanska kupa w polewie czekoladowej zeby ten dam kolor byl :-)
to same goowno co hyunday
taka prawda

nie wierzsz to przejedz sie np. i40
ja sprobowalem.. dramat!!

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 16:54 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Skrzynia: MT
Region: pomorski
Za sam ryj Kia nie chciałbym jej :P nie podoba mi się ...
poza tym Kia jest w GT

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 17:02 
Prawie fanatyk
Boszz... jak to pięknie żyć w ułudzie użytkowania czegoś co jest czym innym, niż się wydaje :)Ludzie , Mazda to Mazda - ot zwykłe wozidło, identycznym czymś jest Kia. Skoro Kia to kupa to i Mazda nią jest . Bo to to samo. Przepraszam, Kia szybsza i lepiej wyposażona.
(co z tego że GT ? - to tylko literki, masz porównanie najmocniejszej jednostki z gamy modelowej jednego i drugiego _o takim samym poziomie_ producenta).

Jeden jedyny argument - mazda jest ładniejsza, fakt i tyle. I to wcale nie jest nieważny argument, sam się nim kierowałem także.

Ale nie diametralnie. A reszta to nieuzasadnione obiektywnie, podtrzymywanie w sobie przekonania o słuszności dokonanego już wyboru. Nic więcej. Tylko później wychodzą absurdy, zawiedzione nadzieje odnośnie choćby wyciszenia, sprawowania się przy ostrym traktowaniu (hamulce), czy stawianie Mazdy 6 w porównaniach z Q50 , Giulią, A5 czy czymś innym , jednak będącym naprawdę z tej wyższej półki niż wspólna Mazdy i Kii - średnich dupowozów.

Ostatnio edytowano N, 4 wrz 2016, 17:05 przez Andrzejsr, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 17:07 
Prawie fanatyk
rkarcz napisał(a):
a nadal będzie to tylko kupa..
Lubię to :)
Andrzejsr napisał(a):
Kia tak samo jak Mazda jest od skośnookich, nie jest tak samo Mazda, szkopską skodą itd.
tak ? A słowiańskie Łady czy inne z "ZSRR" również można powiedzieć , że są słowieńskie tak sami i tak samo dobre czy tam złe ? ;)
Andrzejsr napisał(a):
i może za to nie będzie rdzewieć (?) .
może , ale morze jest głębokie i szerokie i nie jest to argumentem , a manipulacją . poza tym nie mozna na razie mówić o rdzewieniu M6 ...
DM2009 napisał(a):
Andrzejsr
nie porównuj mazdy do kia
mazda jest solidna japońska fura , a kia to koreańska kupa w polewie czekoladowej zeby ten dam kolor byl :-)
to same gówno co hyundai
taka prawda

nie wierzsz to przejedz sie np. i40
ja spróbowałem.. dramat!!
Coś w tym jest ...

Jest taki dowcip i trochę go nagnę do sytuacji.
Faceci chwalili się żonami i jeden stwierdził, że woli brzydką ale wierną na to inny, ze woli jeść tort w kilku niż gówno w pojedynkę ...

-- Dodano: niedziela, 4 września 2016, 18:06 --

Andrzejsr napisał(a):
A reszta to nieuzasadnione obiektywnie, podtrzymywanie w sobie przekonania o słuszności dokonanego już wyboru.
Ja nie mam jeszcze mazdy , ale wyboru dokonałem ---> Mazda 6 GJ FL2 BO MI SIĘ PODOBA i nie muszę się z nikim ścigać , bo wtedy zawsze jest coś szybszego :)

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 17:08 
Bywalec
Od: 31.05.2015
Był tu już taki co porównywał Mazdę 6 z Leonem i Giulietta a teraz porównujecie z KIA? Co następnego może z fiatem Tipo?

moderator
PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 17:19 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Odeszliśmy od tematu. Wg mnie przesadzie z tym osądzaniem koreańców... Wg mnie technologicznie już nie odstają. A i design jest całkiem ok. Optime odrzuciłem ze względu na dwie rzeczy: brak kombi i dychawiczny silnik benzynowy... Teraz właśnie to nadrobili...
Windows Phone via Tapatalk

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 17:26 
Prawie fanatyk
Fiat tiop i leon są mniejsze i się nie porównuje ich, tak jak Mazdy 6 z Mazdą 3.

Bespartyjny - durne to porównanie - z tortem i kupą, bo ten tort jest przez kogoś nie tylko poruszony, ale i wydzieliną równie odrażającą jak kupa nadziewany, wiec wiesz... :)
Więc jak wybór między trądem i cholerą - taki zalany czyimś "lukrem" tort i kupa.

Ale jaja, naprawdę salonom udało się niektórych przekonać że kupili w postaci GJ coś więcej, niż średnia półka optimy, mondeo, i40, passata itd. Dobre :)

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 17:57 
Stały bywalec
a widzisz no. roznice miedzy Sony/Panasonic a Samsungiem
bo ja mimo ze teraz nieco mniejsza to wciaz tak.

Mondeo i Passat sa ok. tyle ze nudne

ale koreanskie auta sa dobre ale dla mechanikow
bo chlopaki maja z czego zyc :-)
poza tym tak posalem i40
kierownica maslana
w srodku plastik w nocy razi w oczy switelkami
silniki za slabe.. chyba 141KM po zmianie ze 136KM
za slabe.. aha pisze o najmocniejszym silniku
ma sie wrazenie ze jest wieksze niz jest jk sie je prowadzi
mazda 6 odwrotnie.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 19:20 
Prawie fanatyk
Andrzejsr napisał(a):
Ale jaja, naprawdę salonom udało się niektórych przekonać że kupili w postaci GJ coś więcej, niż średnia półka optimy, mondeo, i40, passata itd. Dobre

dlaczego ty jesteś taki ? :( Nie chciałbym - nie chcący nawet - stworzyć nieporozumienia tutaj, ale podobnie jak ś.P. makaronek próbujesz nam ... mi wmówić co jest dla mnie fajne.
Mam wyjebane, że Kia przegania Mazdę i , że jest prawdopodobnie cichsza , bo nie na pewno i coś tam jeszcze. Potrafisz to zrozumieć ?
Zanim trafiłem na to forum, z całego dostępnego towaru samochodowego spodobała mi się tak naprawdę i platonicznie na razie Mazda. Potem jeździłem każdą z możliwych wersji po kilka razy i mi pasuje.
O czym mówimy w takim razie.
Wasze wszelkie opinie te sensowne i bez sensu, są jedynie materiałem porównawczym do moich obserwacji i wyciągania wniosków, bo i tak samodzielny jestem i asertywny i zrobię jak chcę , a nie jak chcą salony.
Za jedno wyprzedzenie mnie przez KIA GT nie mam zamiaru patrzeć na jej paskudny ryj i cierpieć :P :)

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 21:29 
Póki co dla mnie Mazda to jednak średnia klasa średnich klas. Jak Mondeo, Insignia, Avensis. To nie Passat bez dwóch zdań - z wielu powodów poza napędowych. A KIA to Hyundai, Peugeot, może krzywdząco ale wrzucę tu także Renault. I ja mam taki pogląd. I to co Mazda zrobiła z silnikami benzynowymi, czy zwykłym automatem to jest naprawdę coś. Uważacie że KIA silnikiem 240KM wali wszystkim w mordę tak jak Mazda swoimi silnikami? Ilu jest takich co kupuje M6 nawet 2.5 dla osiągów? Osiągi to wartość dodana do dość fajnego samochodu z kilkoma wkurwiającymi mankamentami ;). I nie ma wielu samochodów w tej klasie z takim rwaniem do przodu, tak wyposażonych i w tej cenie. KIA jest? Sorry ale to tak jakby Polonezowi wsadzić 3.6 FSI z Superba. Też by ciągnął jak dziki. Ale nadal byłby Polonezem. Nikt nie porównuje M5 z BMW5, A6, czy Eklasą. Bo to inna liga. Nawet jeśli M6 lepiej ciągnie, trzyma się drogi, czy za 1/3 ceny ma wszystko w opcji. No sorry Mazda to nie BMW. A KIA to nie Mazda.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 21:32 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Region: opolski
Proponuje najpierw przebadać kianke organoleptycznie, najlepiej na jezdzie próbnej , a jeszcze lepiej takiej weekendowej i wtedy dyskutowac o aspektach technicznych. Osobiscie mazde kupilem z trzech powodow: designu, silnika wolnossacego i potrzeby wiekszego auta od poprzedniego. W związku z dwoma pierwszymi kia odpada w przedbiegach.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:00 
Prawie fanatyk
bespartyjny napisał(a):
Andrzejsr napisał(a):
Ale jaja, naprawdę salonom udało się niektórych przekonać że kupili w postaci GJ coś więcej, niż średnia półka optimy, mondeo, i40, passata itd. Dobre

dlaczego ty jesteś taki ? :( Nie chciałbym - nie chcący nawet - stworzyć nieporozumienia tutaj, ale podobnie jak ś.P. makaronek próbujesz nam ... mi wmówić co jest dla mnie fajne...

Ooooo, przepraszam !!! W życiu nigdzie nie stwierdziłem (bo to zwyczajnie nieprawda) , że Mazda 6 jest niefajna ! dlaczego mi coś takiego wmawiasz ?
A co dla kogo fajne to wie każdy sam, i opinie innych nie mają znaczenia . No chyba że mają, to cóż, już nie to forum wówczas.

Stwierdzam po prostu, że pojawiła się szybsza i lepiej wyposażona i lepiej wg tego co widzę, spełniająca rolę wozu codziennego rodzinnego/praktycznego jej konkurentka - Kia Optima Sportwagon (lub SportSwagon, różne pisownie spotkałem, nie wiem) . W pierwszej kolejności zwróciła moją uwagę swą wersją GT, ale patrząc i na niższe mocowo i wyposażeniowo - po prostu nie da się niezauwazyć że to koreańska siostra mazdy 6. I nie da się nie zauważyć ruchów Mazdy z FL2 dziwnym trafem w czasie się zbiegających z jej wyjściem, i dziwnym trafem część opcji dodającej "doganiających" Optimę.

I nie możesz stawiać mazdy wyżej, przez nieładne (żeby dosadniej nie powiedzieć) nazywanie Kii kupą. Bo wiedz, że uważających Mazdę za Kupę jest pewnie taka sam ilość. A dla ogromnej rzeszy - Mazda i Kia to jeden pies. Naprawdę. Dla mnie to nie zmienia faktu że ją lubię (Mazdę) .
Ale bądźmy obiektywni i nie zachowujmy się jak złośliwy rudy konus , dogadujący innym aby siebie w swoich oczach czyimś kosztem wywyższyć.
Mazda jest jedną skośnooką rodziną z Kią i z Hyundajem czy ktośtego chce czy nie. Z tej samej z grubsza kultury i filozofii wychodząca. Jest ładniejsza (Mzda) i to taki sam fakt. Bądźmy obiektywni.

A co do "żartów" (hehehe) o mechanikach - można takie sam odwrotny o blacharzach , którzy mają pracę dzięki Mazdom stworzyć.
Bo wiecie, powstaje obraz kółka adoracji Mazdy 6, z klapkami na oczach, żyjącego stereotypami i poprawiającego sobie humor prymitywnym naśmiewniem się z innych. I to w zasadzie co najśmiejszniejsze - z grubsa takich samych. Czyli naśmniewania się z siebie. To słabe jest i tyle.

Dla mnie też design i wolnossący silnik to były takie "kotwice" przy wyborze GJ. Ale nie mam zamiaru narzucać swoich priorytetów innym , turbo jak widać wokół niewielu przeszkadza. Tak samo design patrząc na drogi. Więc spokojnie i bez tych "kup" i innych prymitywizmów może.

A jeszcze jeden Edit - "piękno" przemija , a funkcjonalność pozostaje - można by dorzucić kolejną mądrość ludową pokroju tej z tortem .
Ja sam nie wiem co bym zrobił teraz mając kupić duże kombi rodzinne. No naprawdę nie wiem. Chyba mógł z designem Optimy żyć, mając do wrażeń estetycznych i samochodowych inne wozy, a czego jak czego - funkcjonalności trudno Optimie odmówić. Ja już jej nie kupię, bo jak skończy się czas GJtki to już dużego kombi potrzebować nie będziemy. Ale teraz kupujący - niech sobie pooglądają , czemu nie .

a i żeby było wiadomo o czym mowa :

https://www.youtube.com/watch?v=GXV8RFonyVs

Ostatnio edytowano N, 4 wrz 2016, 22:16 przez Andrzejsr, łącznie edytowano 1 raz

moderator
PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:07 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Ja tam się wypowiem jak się Optima kombi GT przejadę... Wg filmiku Crowa jest lepiej niż w Mondeo o tej mocy z automatem... Im więcej takich aut z mocą ponad 220KM tym większa szansa na Mazdę 6 2.5T... Trzymajmy kciuki...
Windows Phone via Tapatalk

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:16 
Amator
Od: 16.07.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Andrzej, każdy kto przeczytał Twoje ostatnie kilka postów ostatnie o czym pomyślał, to że uważasz Mazdę za fajne auto. Odnoszę wrażenie, że męczysz się ze swoim wyborem.

Nikt nie odmawia Kii że wykonała skok cywilizacyjny w ostatnich latach, Optima jest ciekawym autem, tyle że przez silniki mało atrakcyjnym, bo podstawowe są za słabe, a ten turbo może i fajnie pracuje i napędza auto, ale pochłania paliwo niczym Subaru WRX.
Osiągi ws do M6 2.5 nie są znowu aż tak znacząco lepsze, za to spalanie ma znacząco wyższe.
Jeżeli KIA sprzeda 30 sztuk wersji GT w ciągu roku, to będą to mogli uznać za sukces.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:25 
Prawie fanatyk
Bzdura, uważam Mazdę za świetne dla mnie auto do tego do czego ją chciałem!

Ja nie wiem, nie można już niczego pochwalić, aby to nie oznaczało jednoczesnego umniejszania wartości czego innego ?

Po prostu reguję na niesprawiedliwe traktowanie wozu który uważam za _równie_ ciekawy w bilansie (deign torchę gorzej, wyposazenie i osiągi lepiej) - jak Mazda 6.

Dlaczego podstawowe siniki są za słabe - tak samo jak podstawowe 2.0 Mazdy mają 165 koni. To to samo jest. W zakresie zastosowań silników 2.0 i wielkich krów jakimi są Optima i GJ - niuanse przyspieszeń są bez znaczenia .

Natomiast w zakresie około 7 sekund do setki - o, tu już się powoli zaczyna zaczynać. A jak to jest sekunda różnicy .. w tej samej cenie... w ;epszym wyposażeniu no. Że się nazywa GT , ma czerwoną nitkę przeszyć, dźwięk sztuczny z głośniczków , czy atrapę dyfuzora (a może to działa aerodynamicznie ? hmm) - to są śmieszne i mogące budzić nawet politowanie cechy. Ale mogłaby równie dobrze się nazywać zamiast GT - Passion. Już by nie odstraszała może. To nie żaden potwór , nie przesadzajmy,

Ostatnio edytowano N, 4 wrz 2016, 22:25 przez Andrzejsr, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:25 
Amator
Andrzejsr napisał(a):
Dlaczego podstawowe siniki są za słabe - tak samo jak podstawowe 2.0 Mazdy mają 165 koni. To to samo jest. W zakresie zastosowań silników 2.0 i wielkich krów jakimi są Optima i GJ - niuanse przyspieszeń są bez znaczenia .

Proponuję, byś wybrał się na jazdę. Wersja benzynowa jest beznadziejna, poniżej 3 tys. nie jedzie a powyżej koszmarnie wyje i wcale jakoś fajnie nie przyspiesza. Wprawdzie jeździłem modelem sprzed 2 lat, ale nie sądzę by coś się zmieniło.
Diesel 1,7 też odstaje od rywali.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:30 
Prawie fanatyk
No właśnie zdaje się, że się zmieniło silnikowo stąd w ogóle temat powstał. A diesli nie dotykam jak nie muszę.
Do 3 tys nie jedzie - a kto jedzie benzyną do 3 tysięcy? - ot podtrzymuje jazdę lub się toczy. Wycie - to może być oczywiście przykre, choć spotkałem się z określeniami "wycie" kierowanymi na zwykłą, wysokoobrotową charakterystykę pracy benzyny.
Przejadę się - na pewno - gdy skasuję na szkodęcałkowitę GJ lub mi ją ukradną i będę musiał kupić duże kombi znów. Inaczej szkoda mi czasu na to bo zmieniać nie zamierzam. Ale gdy się któreś z powyższych wydarzy, tfu , odpukać!

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:40 
Amator
Silnikowo w podstawowych wersjach prawie nic się nie zmieniło, dodali tylko 5KM w dieslu.
Optima GT to ciekawostka.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:45 
Prawie fanatyk
Akurat na tych rusków się naciąłem na YT jak oceniali wykonanie, te filce i delikatne spasowanie, a poza tym te ramki drzwi, a filmik dałem, bo w jednym wątku prawie stawiano głowę jak i o ile szybka jest mazda 2.5 jak zwija asfalt a... 8.2 s 0-100 jaj nie urywa, ale wystarcza do sprawnej jazdy. I tyle.
Nie wiedziałem, że z tego zrodzi się wielkie porównanie, bo akurat poza świętym spokojem bez turbo i wyglądem również wnętrza to podobne samochody, ale mazda jest w kilku tematach lepsza a w kilku jak widać słabsza. Pomijamy markę, że mazda teraz jest na topie, ale KIA jeszcze to nie to. Jak się wsiądzie, ten plastik jednak odstaje od mazdy w poczuciu jakości. Ale za chwilę, dlaczego nie, jak mają podkupionych designerów z audi czy inżynierów z M BMW.
I w tym, co wiemy sami z czasem, że jest cienko w maździe już tyle wątków różnych było, ale średnio nam to przeszkadza, bo kupiliśmy jednak. Choć przeszkadza czasem bardziej, bo jak używacie porównań z laskami, zakochaliśmy się i jakoś oślepliśmy, a małżeństwo przywróciło nam wzrok. Ale nie żałujemy. I mamy czym się pochwalić przed znajomymi, zazdroszczą ładnej żony, ale na co dzień jednak chimery i pierdoły przeszkadzają, choć ogólnie jesteśmy nadal szczęśliwi. I czasem się wściekamy. Ale któż takich chwil nie ma. KIA też ma zniesmaczonych klientów i wielu zawiedzionych. Nie ma osób a tym samym rzeczy doskonałych. Rzecz można zmienić zawsze. Po co się męczyć. A tu ciekawostka:
A tu coś polskiego na plus: za http://pertyn.com/
https://www.youtube.com/watch?v=GhpzlwbB6PQ
https://www.youtube.com/watch?v=JEieA6ug4JM
I na minus:
http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7060 gość zamknął facebooka antyhyunday ale coś zostało.

Ostatnio edytowano N, 4 wrz 2016, 22:49 przez crow, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:50 
Stały bywalec
Andrzejsr napisał(a):
A jak to jest sekunda różnicy

przede wszystkim ten Rusek to jakis kolo oderwany od pluga i do tego byl pewnie pijany.
O malo nie skasowal tego auta co sie do ruchu wlaczalo <spoko>
do badania przyspieszenia potrzebny odpowiedni sprzet..liczniki pokazuja wiecej niz jest
przy 100km/h to zwykle wiecej o 5-10km/h czyli tyle musi byc wiecej zeby bylo tak naprawde 100km/h
A tu masz zrobiony nieco profesjonalniej pomiar przyspieszenia 6tki, benzynka 192KM; 7,3s do 100-tki :bartek:
https://www.youtube.com/watch?v=FJMGxuQKlqk

Ostatnio edytowano N, 4 wrz 2016, 22:52 przez DM2009, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:51 
Prawie fanatyk
Zażartuję, bo przyspieszenie może Zacharowi wyszło, ale szumów i hałasów to ani przed lift ani po lift nie stwierdził, więc my też chyba pijani. :-P

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 22:54 
Stały bywalec
co fakt to fakt
wspomnial cos o halasie ze wg niego lepiej po FL1 , ale on tez w Madzi zakochany
troche mu obiektywizmu brak. Nie dziwie mu sie :)

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 23:00 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
https://www.youtube.com/watch?v=GXV8RFonyVs
strasznie to wygląda... paździerz ciężki w środku.

Znajomy się napalił na nową sportage, powiedziałem mu tak - w 2010 miałem dylemat sportage II / ASX. Budżet, dostępność, osiągi (+budżet) wygląd - padło na ASX. Kia piękna z przodu, z tyłu beznadziejna. Nowa - kibel z tyłu, kibel z przodu. Beznadzieja po prostu. Patrząc na ten filmik - kibel wszędzie.

PostNapisane: N, 4 wrz 2016, 23:08 
Stały bywalec
Dokladnie
patrzac na jakosc wykonania to moze i konkurencja ale dla Dacii :lol:
a panel obslugi klimy to kopiuj/wklej BMW lub nowe Audi

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1