Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 18:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 11 sty 2016, 23:30 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
ieiasu napisał(a):
Pytanie do posiadaczy Red Soul z białą skórą i powitalnym oświetleniem: zastanawiam się nad białym, jak wg Was to wygląda? Jakie są Wasze opinie i uwagi?

Ja mam takie zestawienie i uważam ze pasuje wszystko do siebie. Kolor do białej skory oraz czerwonego podświetlenia. Mam wersje przed liftem w której skóra jest nieco bardziej kremowa niż w po fl. Po roku użytkowania wszystko jak należy. Jestem zadowolony.

PostNapisane: Wt, 12 sty 2016, 06:07 
Wstydliwy
Od: 24.08.2015
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Paul napisał(a):
Mam pytanie, Nie wiecie może czy dodatkowe zabezpieczenie -immo, jest w cenie w nowych autach? Mam na myśli rocznik 2016/ Mazda 6 w wersji Skypassion.
Pozdrawiam

Niestety trzeba dopłacać

moderator
PostNapisane: Wt, 12 sty 2016, 09:56 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: małopolski
driver, na 100% mozna uzyskac 50% rabatu w MMP... a moze i lepszy rabat... najlatwiej uderzac do nich przez FB...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 12 sty 2016, 09:56 
Nowicjusz
Od: 05.01.2016
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Wersja: Sport
Witam,
Napisałem do Mazdy o interpretacje kosztów zabezpieczenia w rocznikach 2016, może przyda się dla potomnych, cytuję:
Na razie nie mamy dodatkowych promocji na nowy rocznik poza finansowaniem TCM Wygodna Rata. Czyli na pewno będzie 50% dofinansowania z naszej strony na montaż dodatkowego immobilisera, ale może będzie również za 1 zł - na razie nie wiemy.
Napisałem do dealera i czekam na decyzje. Dam znać

PostNapisane: Wt, 12 sty 2016, 12:45 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
gzesiolek napisał(a):
driver, na 100% mozna uzyskac 50% rabatu w MMP... a moze i lepszy rabat... najlatwiej uderzac do nich przez FB...

ASO montuje nawet w przedliftach z taką bonifikatą.

PostNapisane: Wt, 12 sty 2016, 15:12 
Nowicjusz
Mam klepnięte w cenie :)

PostNapisane: Śr, 13 sty 2016, 11:19 
Amator
Od: 03.10.2014
Region: wielkopolski
Ja przy zakupie "wyprzedaż 2015" dostałem
- komplet opon zimowych Yokohama za 1 PLN
- komplet felg aluminiowych 17" za 1 PLN
- Mazda na 5! - 2 lata za 1 PLN
- immobilizer za 1 PLN
oraz upust na akcesoria wspomniane we wcześniejszym moim poście.
Łączna wartość upustu/rabatu prawie 14.500,-

クラウディウシュ

PostNapisane: Śr, 13 sty 2016, 12:38 
Adept
Od: 03.11.2015
Region: wielkopolski
szkoda, że w tym roku w styczniu nie dołożyli jeszcze lakieru metelik w cenie jak ponoć było w latach ubiegłych. Przedłużyli tylko warunki z poprzednich miesięcy.

PostNapisane: Śr, 13 sty 2016, 18:55 
Nowicjusz
Nie dokładają bo auta sprzedają się jak ciepłe bułki.

PostNapisane: Cz, 14 sty 2016, 07:59 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Silnik: -
Wersja: -
W tym roku jest dodatkowe zabezpieczenie za 1.zł . Tego nie było wcześniej. Jeśli się nie mylę.[WHITE SMILING FACE]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Pn, 1 sie 2016, 21:35 
Amator
Od: 29.07.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Ciekawe jak by tak zebrać na forum kilkanaście osób zainteresowanych nową Mazdą i przedstawić ofertę w salonach Mazdy ile by dali rabatu ? Ja tak na 90% bym się pisał na zakup wiosną 2017 . Może jest ktoś jeszcze

PostNapisane: Pn, 1 sie 2016, 21:51 
Nowicjusz
Od: 14.05.2016
Ja też się piszę ale szybciej żeby złapać się na koła za 1 zł

PostNapisane: Pn, 1 sie 2016, 22:44 
YATES dla MMPol nie ma to znaczenia.
Znaczenie ma jeden podmiot płacący za auto.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 1 sie 2016, 23:40 
Bywalec
Od: 23.04.2016
Region: lubelski
Paul napisał(a):
Nie dokładają bo auta sprzedają się jak ciepłe bułki.

Mam uczulenie na ten slogan, że Mazdy dobrze się sprzedają więc dają psie rabaty, fakty są takie że Mazda sprzedała w zeszłym roku 2975 Szóstek gdy tymczasem VW sprzedał 7876 Passatów, czy jak wejdziemy do salonu VW to usłyszymy że dostaniemy tylko 1% bo samochód dobrze się sprzedaje?? Nie bo jak się dobrze sprzedaje to używamy mózgu, zwiększamy moce przerobowe i sprzedajemy jeszcze więcej.
Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem M6 i uwielbiam to auto ale mam uczulenie na takie tępe slogany poszukujących argumentu dla wyjaśnienia symbolicznych rabatów

PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 07:36 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Też będę składał w najbliższym czasie zamówienie (planuję sierpień/wrzesień br.), więc jak będzie akcja grupowego zamawiania, to chętnie się przyłączę. Nie wiem czy MMpol byłby dobrym adresatem naszej oferty. Raczej powinniśmy kierować ją bezpośrednio do któregoś z salonów. Mieszkamy pewnie w różnych częściach Polski, ale każdy 1 p.proc. rabatu, to jest co najmniej 1 tys. zł korzyści. W moim przypadku opłacałoby się jechać z Krakowa nawet do Gdańska (np. pendolino, 5,5 godz. jazdy, koszt ok. 130-140 zł) i drogę powrotną potraktować jako test samochodu (ok. 600 km, 5,5 godz jazdy, koszt ok. 220 zł). :wink: Czyli razem koszty przy takich założeniach wyniosłyby ok. 350 zł. :) Trzeba oczywiście doliczyć jeszcze swój czas.
Można też spróbować negocjacji z salonem gdzieś w Polsce centralnej. Np. Kielce miały tutaj dobre opinie.

YATES, tulis, jest nas już 3. Można spróbować powalczyć o nieco lepsze warunki. Ja na razie mam najlepszą ofertę w Zabrzu: 2% rabatu kwotowego + 20% rabatu na akcesoria lub 3% rabatu w akcesoriach.

tulis, co do felg i opon zimowych, to liczę, żeby tak złożyć zamówienie, aby odbiór był w styczniu/lutym 2017. Wtedy, mam nadzieję, pojawi się promocja z Mazdy, w której będzie kilka dodatków, w tym właśnie koła.

PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 07:49 
Cube powodzenia. Obym się mylił. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 08:17 
Bywalec
rkarcz, nie twierdzę, że nie masz racji. Przekonałem się już o (nie)możliwościach rabatów w krakowskiej Anndorze. Ale może mimo wszystko warto stworzyć jakąś grupę osób zamawiających w danym czasie samochody. A nuż się coś uda ugrać.

Jest jeszcze program Mazda More&More:
http://www.mazda.pl/oferta/program-more ... rem-mazdy/
Też można to wykorzystać jakoś na forum.

moderator
PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 09:17 
Fanatyk
ddreporter napisał(a):
Mam uczulenie na ten slogan, że Mazdy dobrze się sprzedają więc dają psie rabaty, fakty są takie że Mazda sprzedała w zeszłym roku 2975 Szóstek gdy tymczasem VW sprzedał 7876 Passatów, czy jak wejdziemy do salonu VW to usłyszymy że dostaniemy tylko 1% bo samochód dobrze się sprzedaje?? Nie bo jak się dobrze sprzedaje to używamy mózgu, zwiększamy moce przerobowe i sprzedajemy jeszcze więcej.
Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem M6 i uwielbiam to auto ale mam uczulenie na takie tępe slogany poszukujących argumentu dla wyjaśnienia symbolicznych rabatów

Tylko zapominasz o kilku rzeczach:
1) podaż - popyt... To nie tylko MMPol decyduje jaką ma podaż aut na polski rynek, a że ten jest rynkiem 3-4 rzędnym dla Mazdy to i tak mają problem by zaspokoić aktualny popyt...
2) polityka cenowa - weź pod uwagę, że w wyższych wersjach wyposażenia biorąc pod uwagę co otrzymujesz Mazdy są dość tanio wycenione katalogowo... tzn. taki Passat po tym rabacie 10-15% wcale nie jest tańszy niż ta Mazda po rabacie 1-3%... Są ludzie którzy bez urwania 10% są chorzy i oni nie mają co w Maździe szukać... są tacy co patrzą na konkretne kwoty i wtedy to jaki ktoś daje rabat jest sprawą drugorzędną...
3) koszty celne - nie zapominaj, że Mazdy są droższe w UE min. 10% od aut produkowanych w Europie...

PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 09:23 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
ddreporter napisał(a):

Jak wejdziesz do salonu VW to nic nie usłyszysz bo mają wyjebane na indywidualnego klienta. Przerabiałem to u siebie w salonie. A jak chcesz się czymś przejechać to tylko tym co najbardziej schodzi, czyli auto typowo flotowe. Nawet nie próbowali mnie przekonać. A Mazda gdy zwiększa swoją sprzedaż aut ponad zakładany plan to będziesz wykorzystywać ten slogan, który też mnie wkurza.

moderator
PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 09:35 
Fanatyk
JaFGdy, dodałbym "do salony grupy VW", bo w Skodzie miałem to samo...
Do dziś nie udało mi się oficjalnie przejechać ani Passatem ani Superb z silnikiem 2.0 TSI i DSG... Mimo, że centrala obiecywała, że jak będzie gdzieś w Polsce takie demo to się odezwą...

PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 12:42 
Bywalec
Gzesiolek dlatego ja kupiłem właśnie Mazdę i ciesze się z podjętej decyzji, fakt, że zaskoczyła mnie polityka rabatowa po tym jak na BMW dostałem 8 % a na Skodę 12% ale życie. Chodzi mi o to jednak, że jak coś się dobrze sprzedaje to produkujesz tego więcej a nie narzekasz, że nie wyrabiasz: jest popyt - jest podaż, cudów nie ma, chyba że nie zależy Ci na sprzedaży.
Co do Passata w podobnym wyposażeniu to nawet po rabacie jest droższy w ramach uściślenia a argument cła na Japończyki faktycznie jest jedynym który przekonuje.... jakby nie było warto kupić Madzię ;)

moderator
PostNapisane: Wt, 2 sie 2016, 13:08 
Fanatyk
ddreporter, no i Mazda produkuje coraz więcej...
...mimo takiej a nie innej polityki cenowej...
Pare linków - dotyczą wszystkich Mazd, nie tylko 6.
Wzrost sprzedaży:
Sprzedaż w Polsce
Sprzedaż w Niemczech
Struktura sprzedaży:
Sprzedaż wg regionów

Jak widać w Polsce zanotowali wzrost z 2,5 do prawie 10 tys. sztuk... bez dawania 10% rabatów...
U zachodnich sąsiadów wzrost mniej spektakularny procentowo, ale ilościowo jeszcze większy...
A jak popatrzysz na strukturę sprzedaży to w całej Europie sprzedaje się tyle Mazd co w samej Japonii, czy samych Chinach...a 2x mniej niż w US...
Jak myślisz jak masz rynek gdzie sprzedaje się 10tys. aut rocznie i masz rynek gdzie sprzedaje się 425tys. auto rocznie to gdzie dasz zwyżkę produkcji i ewentualnie wprowadzisz lepszą politykę cenową?

A co do rabatów to na Volvo V70 2.0 T4 AT miałem przy zakupie auta katalogowo wycenionego na ok. 220tys PLN (z opcjami i dodatkami) rabat 25% z marszu, a prawie 30% jak brałem leasing u nich... Więc z czym do ludzi...
a i tak wolałem Mazdę ;) z rabatem w gratisowym lakierze i gratisowych akcesoriach...

PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 12:18 
Bywalec
Taką samą dynamikę sprzedaży zanotowało BMW, Lexus, Porshe i Seat, niewiele mniejszą Toyota i Mercedes ale oni mają inną skalę sprzedaży.
Cytuj:
Jak myślisz jak masz rynek gdzie sprzedaje się 10tys. aut rocznie i masz rynek gdzie sprzedaje się 425tys. auto rocznie to gdzie dasz zwyżkę produkcji i ewentualnie wprowadzisz lepszą politykę cenową?

Oczywiście zwyżkę produkcji na większy rynek a politykę cenową na gorszy bo to ewidentnie niewykorzystany potencjał.
Żebyśmy się dobrze zrozumieli ja nie narzekam na to, że Mazda daje symboliczne rabaty tylko to tłumaczenie, że tak jest bo się dobrze sprzedaje jest mocno słabe, zwyczajnie MMPol ma taką politykę a nie inną i koniec tematu.
Co do Volvo faktycznie ich rabaty są niesamowite a wręcz bezsensowne ale i tak im to za wiele nie pomaga więc niech robią co chcą, dla mnie jest Madzia i jestem szczęśliwy tak jak Ty a to jest tu najważniejsze :) ... a ja wymienię na 2.5 AT to będę jeszcze szczęśliwszy ;)

moderator
PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 12:33 
Fanatyk
ddreporter, ale jakby im ta polityka szwankowała to może by pomyśleli nad jej zmianą... a tak sprzedają i tak ponad plan tzn. że polityka jest ok...

Myślisz, że jakby mieli możliwość i prognozy zwiększenia u nas sprzedaży np, 3-4x i wejścia masowego we floty to by nie spróbowali (także zmieniając politykę cenową)?

Ale skoro mogą zwiększyć zysk z roku na rok to nie będą sobie rozwalać systemu, gdy szansa na pokonanie liderów flotowych jest mniej niż nikła... Zwłaszcza jak patrzę jak o masowość we flotach walczy koncern Kia/Hyundai od dobrych 8-10lat (minimum od wyjścia pierwszego Ceeda) a i tak jak daleko im np. do Skody i Toyoty we flotach...

PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 13:44 
Nowicjusz
Od: 14.05.2016
Cube napisał(a):

YATES, tulis, jest nas już 3. Można spróbować powalczyć o nieco lepsze warunki. Ja na razie mam najlepszą ofertę w Zabrzu: 2% rabatu kwotowego + 20% rabatu na akcesoria lub 3% rabatu w akcesoriach.

Uważam że gdyby nas była jakaś większa grupa około 5 (już jest 3) i gdyby uzależnić od tego zakup to można powalczyć o większy rabat.Najbardziej zależy mi na rabacie kwotowym, no pomyślcie lepiej mieć po 5 x 5 000 niż raz 15 000, wydaje mi się że to już jest czysta matematyka jak ktoś umie liczyć to podejmie wyzwanie.
Ja mogę pobiegać po Poznaniu i Zielonej Górze i popytać jak by to wyglądało.

A jakie wersje was interesują?

PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 14:33 
Bywalec
W moim przypadku w grę wchodzi wersja jak z opisu w profilu:
Wersja: SkyPassion + pakiet wyposażenia za 3 tys. zł + kolor

tulis, rozumiem, że u Ciebie jest w planach:

Na razie kontakt e-mailowy nawiązałem z następującymi dilerami:
- Kraków Anndora - generalnie z rabatami kicha, mówili, że może coś symbolicznie już podczas składania zamówienia, w dodatku nawet nie chcieli zrobić dłuższej jazdy próbnej po mojej trasie, tylko po trasie "zgodnej ze standardami Mazdy" ;)
- Kielce - polecany salon tutaj na forum, ale na razie odezwała się jaką dziewczynka i zaproponowała bonus w postaci... dywaników welurowych standard
- Zabrze - całkiem sensowny kontakt, rabat kwotowy 2% + 20% rabatu na akcesoria
- Tarnowskie Góry - 0% rabatu, w gratisie dywaniki welurowe standard
- Katowice - pisałem maila bezpośrednio do kierownika (Adam Hodys), ale jest na urlopie do 13.08; może po powrocie zaproponuje coś wartego uwagi

PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 14:36 
Cube napisał(a):
- Kielce - polecany salon tutaj na forum, ale na razie odezwała się jaką dziewczynka i zaproponowała bonus w postaci... dywaników welurowych standard

Salon polecany ze względu na handlowca, który w tej samej hali organizuje właśnie Seata.
Jak chcesz dam namiar na PW, może to coś pomoże. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 19:53 
Bywalec
rkarcz, poproszę w takim razie o namiar na handlowca na PW. :) Jak się uda dopiąć transakcję na dobrych warunkach to <%> :D

edit: Śr, 3 sie 2016, 17:01:

Jeszcze jest taka możliwość, że w programie More&More się umawiamy na wzajemne polecenie i dostajemy przegląd za 1 zł. Wtedy pierwszy z nas poleca Mazdę drugiemu i ma przegląd za free. Drugi poleca Mazdę trzeciemu i ten też ma przegląd za free. Na przegląd trzeciego z ekipy składamy się po 1/3 wartości przeglądu.

W teorii: jeżeli liczba osób w takiej paczce to "n', a 'n' dąży do nieskończoności, to wówczas składka na osobę wyniesie 1/n, czyli przy n dążącym do nieskończoności będzie to 0 zł. :lol:

Tylko taki układ ma sens jeżeli wszyscy zamawiamy i robimy pierwszy serwis u jednego dilera...

PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 20:27 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Gorzej jak oni zrobią wam przegląd tak jak płacicie ;)

PostNapisane: Śr, 3 sie 2016, 20:41 
Bywalec
bespartyjny, mieszkam od 16 lat w Krakowie, a to zobowiązuje do oszczędności (skąpstwa?) na wszystkim ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1