Teraz jest Śr, 4 lut 2026, 16:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 13:42 
Świeżak
Od: 25.07.2016
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Zastanawiam się czy jest ktoś posiadaczem białej M6 z białą skórzaną tapicerką. Przeglądałem forum i nigdzie nie udało mi się znaleźć fot takiego auta, a zastanawiam się czy takie połączenie ma sens, czy już za dużo tej bieli by było.

PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 14:09 
Amator
Od: 11.06.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: podlaski
no nie biały kolor jest śliczny, ja czekam na swoją szóstkę kombi - kolor snowflake... wciąż rozważam zmianę koloru na ten mechanic grey ale nie zdecyduje się na ten kolor w ciemno. odbiór dopiero na przełomie listopad - grudzień więc jeszcze mam czas na zmianę decyzji odnośnie koloru.

odnośnie wyższej wersji skypassion i jej pseudo skórzanych foteli , nie zgodzę się z wami... w tej cenie otrzymujemy większy silnik przede wszystkim, tylko tym się kierują osoby wybierające tę wersję wyposażenia. A skóra to tylko dodatek, uważam że nie jest to wygórowana cena za co BMW i inne marki życzą sobie blisko 7 tyś zł wzwyż...(sama skóra bo regulowane fotele elektrycznie to kolejna opcja i koszt minimum 3600zł) jak dla mnie absurd i nie wydałbym takich pieniędzy za skórę w samochodzie, wolę pojechać na fajne wakacje za te pieniądze albo kupić sobie zestaw wypoczynkowy w skórze do domu!

-- Dodano: Cz, 28 lip 2016, 14:09 --

ja zamówiłem białą w białej skórze:) nie sądzę żeby było zbyt biało.... ciemne szyby robią swoje.

PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 14:16 
Świeżak
Od: 25.07.2016
i jeszcze kolejne pytanko. Już gdzieś takie tematy porównania aut się pojawiały, ale czy ktoś przed zakupem brał ew. pod uwagę inne samochody w podobnej cenie i wyposażeniu ?
Moją uwagę skupia Skoda Octavia w wersji L&K oraz RS230.
Czy ktoś miał jakieś bezpośrednie porówanie M6 do którejś z tych Octavii ?

PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 14:33 
Amator
oglądałem Skodę, auto jest zdecydowanie mniejsze. Wersja RS230 jest fajna ale to nie Mazda.... nawet gdy się wchodzi do salonu Skody jest jakoś ponuro i smutno, podobne odczucie mam na temat Skody w środku. Jeszcze jakiś czas temu nie brałem pod uwagę Mazdy, zastanawiałem się nad Volvo XC60 bądź Mercedes CLA shoting brake, Volvo ma ciekawe oferty leasingu , ale tam oczywiście trzeba za wszytko dopłacać... Mercedes jest śliczny ale jest mały!:) w środku jest mniej miejsca niż w mojej Hondzie Civic Ufo ! No i oczywiście dobrze doposażone auto kosztuje. Więc Mazda wydawała mi się dobrym kompromisem, ale po dłuższym obcowaniu z tym autem stwierdziłem że Mazda jest świetnym wozidłem i na chwilę obecną spełnia moje oczekiwania.

PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 15:10 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
szerak napisał(a):
oglądałem Skodę, nawet gdy się wchodzi do salonu Skody jest jakoś ponuro i smutno, podobne odczucie mam na temat Skody w środku.

Skoda nie powoduje bicia serca i podniety jak mazda, nie wiem, gdzie, ale salony mazdy u nas na biało i wyglądają sterylnie, chociaż wiadomo, że jak ktoś ma benzynę we krwi to skoda jakoś "ja* nie urywa"

moderator
PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 15:51 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Region: małopolski
No i w Skodzie (2 salonach) odniosłem wrażenie, że mają ważniejsze sprawy niż taki maluczki jak ja co chce jedno auto w leasingu... a jak jeszcze miałem takiego focha, że chciałem auto w benzynie i to mocnej, a na dodatek chciałem się przejechać takowym przed zamówieniem, to już odczuwałem jakby mnie traktowali z niechęcią...

Co do Octavii... w kombi we wnętrzu nie ma aż takiej dużej różnicy w obszerności do kombi Mazdy 6... jest troszkę ciaśniej na szerokość, no i z przodu mniej wygodnie... Ale np. na kolana z tyłu po teście "dwumetrowca", ale dla moich 187cm, w Octavii było bardzo podobnie, może z 1-2cm mniej... Oczywiście sedan Mazdy ma tam te ok. 5cm więcej więc tutaj nie ma porównania...

Wnętrze nawet w L&K nie robi takiego wrażenia jak SkyPassion w Maździe 6...

Generalnie jakbym kupował auto kombi do 100k PLN wolałbym Octavie niż SkyMotion...
Ale nie wiem czy nie wygrałby Seat Leon, bo we wnętrzu niewiele ciaśniejszy od Octavii, a jeśli chodzi o wyposażenie + silnik to w cenie tańszy...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 17:46 
Nałogowiec
Od: 10.07.2016
Region: mazowiecki
gzesiolek klikam profil... i gdzie te zdjęcia? :) Gdzie mam kliknąć? Bo jeszcze widać forum nie opanowałem.

Skoda... mi się jakoś źle kojarzy. Małe skody - jak widzę na drodze to przeklinam. Bo będzie to tłukło się jak niedowidzący emeryt. Większe - handlowiec pewnie zasuwa. Jakoś uprzedzony jestem. Ewentualnych właścicieli skód z góry przepraszam :)
Z tym że generalnie jakoś nie jestem miłośnikiem niemieckiej myśli technologicznej. Ostatnio siedziałem w jakimś nowym w miarę (pół roku) seacie, masakra. Trochę lepiej niż tico wizualnie i w dotyku. A przecież jeżdżę mitsubishi gdzie podobno wszystko twarde ubogie i trzeszczące.

moderator
PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 19:53 
Fanatyk
Jeśli wchodzisz z przeglądarki to masz pod każdym moim postem...
No albo wchodzisz w temat Pokaż swoją 6tkę i tam szukasz białych w poszczególnych tematach, np. moją:
viewtopic.php?f=89&t=3961

A co do uprzedzeń do marek to ja staram się nie mieć, no i przed ostateczną decyzją brałem pod uwagę także Skody, a także Fordy, Fiaty i francuskie, a co gorsze nawet koreańskie i dobrze, że nie ma Dacii w tym segmencie ;) ...

PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 20:19 
Nałogowiec
Byłem posiadaczem Dacii Logan i bardzo sobie chwaliłem :) Wtedy miałem wybór albo "niemiec płakał jak sprzedawał" (a kilka lat wcześniej znajomy żeby jeździć to finalnie chyba z 4 sztuk zespawał :) swoją bmw wymarzoną) albo nową Rumunkę ;). Ja kupiłem Logana z salonu, kumpel (inny) właśnie bejcę 10 letnią sprowadził, kwoty podobne... tylko opony już bieżnikowane musiał kupować bo budżet się skończył. Ja stwierdziłem że biorę na to na co mnie realnie stać. I że za czas jakiś wezmę coś lepszego - jak się sytuacja poprawi. I po 3,5 roku był już ASX.

Piękna biała szósteczka, w kombi również super się prezentuje w takim razie :)

Co do marek - u mnie dość przypadkowo wyszło że w ogóle auto zmienię, ASX sprawował się bez zarzutu. Początkowo się na lexusa NX 200t napaliłem ale jednak budżet nie ten - pi razy oko 210K trzeba by liczyć. Generalnie myślałem o czymś suvowatym, kombi nie trawiłem, jedyne które mi się w życiu podobało to subaru outback, niektóre volvo jeszcze jakoś podchodziły. No i jeszcze nad accordem myślałem w 2010 przy kupnie ASX - ale jednak był sporo droższy. Tylko jak sprawdzałem normalne auta w normalnej cenie - to niestety czy też stety nie widziałem sensu zmiany na coś wolniejszego niż mam, na stronie hondy nie działa mi prawidłowo konfigurator/dane techniczne na żadnym kompie, accord wycofany... Dzięki myśleniu nad lexusem (wyższy budżet) i zobaczeniu gdzieś reklamy mazdy - sprawdziłem konfigurator i było wow :)

Plus taki że ASXem byłem zajarany od początku i teraz mam tak samo. Mam więc nadzieję że będę równie zadowolony z auta.

PostNapisane: Cz, 28 lip 2016, 22:13 
Amator
macie racje w salonach mazdy jest sterylnie i jasno, co sprawia że całokształt wraz z nowymi autami które tam stoją robi bardzo pozytywne wrażenie, podobnie jest w BMW :)

jeśli chodzi o lexusy , również był moment że się strasznie napaliłem na NX200t ale wersja która mnie tylko interesowała F sport, przekraczała kwotę 220tyś zł, miałem okazje testować tę zabawkę - wygląda świetnie, jest to naprawdę szybkie auto, wykończenie też jest świetne , tylko jedna plastikowa wstawka troszkę psuje całokształt wg mnie udając aluminium, w tak drogim aucie to nie pasuje i nie powinno mieć miejsca- tylko toyota potrafi wcisnąć taki badziew ( to samo tyczy się nowego RAV4 , fotele z lexusa, część plastików wysokiej jakości a te najbardziej uwidocznione aż biją w oczy - mam na myśli tutaj obramowanie na środkowej konsoli, od razu dealera zapytałem co to jest , auto za 160tys zł a plastik jest wstrętny jak w 15 letnim berlingo, oni się wyspecjalizowali we wciskaniu w drogie auta tanich plastików, drugi śliczny model to IS200t , auto na żywo wygląda znakomicie

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 07:00 
Bywalec
Od: 09.02.2016
Skrzynia: MT
Z innej beczki: chcę się umówić na jazdę próbną w Anndorze w Krakowie i przygotowałem sobie trasę, którą chciałbym przejechać (trochę miasta + trochę autostrady + trochę dróg podmiejskich, którymi często jeżdżę). Łącznie wyszło mi 60 km (czas jazdy: 60 minut). Myślicie, że w salonie pójdą na takie dłuższe testy?

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 07:24 
Nałogowiec
Myślę że to zależy od salonu i sprzedawcy. Oraz ustaleń. Znajomy w lexusie dostał po prostu auto na 3 dni. Ja jechałem 2 mazdami pod rząd. Pierwsza jazda była z "zastępcą" - "mój" sprzedawca nie mógł pojechać więc poprosił kolegę. Koledze tak się spieszyło że lusterka sobie ustawiałem w trakcie jazdy ekspresówką. W trakcie ustawiania fotela słychać było jego irytację. Później jechałem już z "moim" i nie było problemu, zrobiłem taką samą trasę + przejazd przez centrum + rundka dookoła ASO żeby dosłuchać kawałka testowego do końca.
60 minut wcale nie wydaje mi się "dłuższym testem", to nie dacia za 30K ;) Ustal to z nimi na początku, moim zdaniem jeżeli na dzień dobry spuszczą Cię na drzewo to oznacza to tylko tyle że po kupnie też pewnie będzie mało przyjemnie.

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 09:35 
Bywalec
Od: 23.04.2016
Region: lubelski
Mim zdaniem trasa za długa i się nie zgodzą ale możesz od nich auto wypożyczyć na dzień lub 3 i sobie na spokojnie sprawdzić.
Mi co prawda jak pytałem o taką możliwość w Matsuoce w Lublinie powiedziała Pani, że nie ma takiej opcji ale po kilku dniach znajomi przyjechali do mnie na kawę i powiedzieli, że bez żadnego problemu wypożyczyli na 3 dni.... trzeba poprostu trafić na normalnego sprzedawcę a nie świeżaka i przetestujesz sobie do woli :)

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 10:26 
Amator
Właśnie, poproś o wypożyczenie auta na weekend, wtedy spokojnie bez pośpiechu obejrzysz auto , przetestujesz, wyciągniesz wnioski, w Białymstoku bez problemu użyczają auta. Oczywiście trzeba odstawić tylko z pełnym bakiem:) ja planuje w niedługim czasie przetestować MX-5 , w salonie nie robią problemu , po prostu muszę wcześniej się zapowiedzieć że chcę auto wziąć na weekend.

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 10:38 
Bywalec
Ostatnio własnie pytałem w salonie o możliwość wypożyczenia samochodu na pół dnia, ale sprzedawca powiedział mi, że mają za mało samochodów testowych. Ale może rzeczywiście zaproponuję wypożyczenie na weekend, wtedy kiedy i tak salon mają zamknięty.

Do Białegostoku mam niestety za daleko... ;)

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 10:44 
Amator
Ja tak robiłem, sami mi tak zaproponowali, w ciągu tygodnia te auta są im potrzebne gdy potencjalny klient przyjedzie, a na weekend wypożycza się takie autko i testujesz je do woli bez stresu , ja chociażby podczas weekendu nauczyłem się obsługiwać ten tempomat w trasie , w komputerze tylko mi brakuje informacji ile odnośnie ilości przejechanych km na baku, przynajmniej ja tego odnaleźć nie mogłem,

moderator
PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 13:46 
Fanatyk
Wszystko kwestia dogadania i uprzedzenia... Jak przyjedziesz na jazdę i powiesz, że chcesz jechać 60km, a za pół godziny jest kolejny klient to wiadomo, że będą kręcić nosem...
Ja miałem trasę 30min, ale np. raz wykonałem ją 3 autami pod rząd ;) Ale ugadałem się ze sprzedawcą o 7:30 w dzień roboczy i nie miał nikogo po mnie na jazdę próbną...

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 19:11 
Bywalec
Nie zgodzili się ani na wypożyczenie samochodu na weekend, ani na jazdę na dłuższej/indywidualnej trasie (cyt. "niestety trasę jazdy testowej mamy wyznaczoną zgodnie ze standardami Mazdy w związku z czym nie możemy przychylić się do trasy którą Pan zaproponował"). Tym bardziej, że jasno deklarowałem elastyczność w ustaleniu terminu jazdy próbnej.
Mam wrażenie, że Anndora w Krakowie stała się jak ten diler Skody z porównania gzesiołka - "Bierzesz Pan czy nie? Bo my tu mamy innych lepszych klientów do załatwienia".
W międzyczasie nawiązałem kontakt z salonem w Zabrzu. Dają 2% rabatu kwotowego lub 3% w akcesoriach. Oferta wydaje się sensowna. Muszę jeszcze tylko ustalić z Żoną kolor... ;)

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 19:37 
Bywalec
Od: 01.07.2015
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyEnergy
Cube - myślę, że Twój osobisty kontakt z Mazdą Polska mógłby tę sprawę załatwić :idea: . Powinni wskazać dealera z którym sprawę uprzednio załatwią. Nie robiłem czegoś takiego w Maździe, ale u innego producenta aut. Nie było żadnego problemu. Spróbować zawsze można, a doświadczenie ... nieocenione.

moderator
PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 20:13 
Fanatyk
Cube, niestety nie ma już Pana Dominika, a to z nim miałem większą elastyczność...

administrator
PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 20:22 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
To wszystko zależy od salonu. Ja też chciałem na 1 dzień na testy. Niestety Jaremko we Wrocławiu zapomnij, bo ktoś im kiedyś zderzak porysował, takie mają tłumaczenie. Dlatego nie kupiłem u nich. :)

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 20:43 
Wtajemniczony
Od: 30.01.2013
Region: pomorski
Dostałem w Trójmieście 3% na auto + 15% na akcesoria. Jeśli chodzi o testy, to 3 razy jeździłem bez problemu 2.0 i 2 raz 2.5. Nawet dogadałem się, że jak wcześniej sprzedam swoje obecne auto wypożyczą mi na 2-3 tygodnie jakąś dowolną Mazdę.

PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 20:49 
Cube jedź do Kielc. Nie masz daleko. Ja tam zwykle jak jadę na przegląd to dostaję dowolne auto na 2-3h bez żadnego gadania. Określ co cię interesuje i przejedź się każdym typem drogi. A tam masz też S7 na sporym odcisku do Skarżyska.
Jeśli chcesz podpytam mojego handlowca. Obecnie już organizuje Seata w tym salonie ale powinien ci pomóc. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 21:33 
Cube napisał(a):
W międzyczasie nawiązałem kontakt z salonem w Zabrzu.

Skąd jesteś ? Spróbuj w Pro-Moto w Katowicach na Kościuszki...Poproś o rozmowę z p. Adamem...Powiedz, że jesteś z mazda6forum.pl...

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 29 lip 2016, 21:46 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Rok produkcji: 2014
Region: opolski
rafiksq napisał(a):
Paint Shop Mazda Hieroshima, chyba to ten nowy kolor Meteor Grey:
https://www.youtube.com/watch?v=1fOL03ujMvM

Czkam aż pochwalą się podobnym filmikiem jak wyciszenie kładą.

PostNapisane: So, 30 lip 2016, 09:12 
Adept
Od: 26.07.2014
Cytuj:
Dostałem w Trójmieście 3% na auto + 15% na akcesoria.

rafiksq,

Dostałeś 3% rabatu na auto i 15% rabatu od cen katalogowych na akcesoria? Zazwyczaj salony dają np. 2% rabatu na samochód lub 3% wartości samochodu na zakup akcesoriów?

Jaki salon Gdynia Goworowski? Zdradzisz jaki sprzedawca i kiedy kupowałeś?

PostNapisane: So, 30 lip 2016, 09:15 
Bywalec
Dziękuję bardzo wszystkim za podpowiedzi.

Wcześniej też miałem kontakt z Dominikiem z Wielickiej i był bardzo rozsądny. Teraz jak już tam nie pracuje, to Anndora w Krakowie zeszła na psy... Pewnie teraz spróbuję najpierw w Kielcach (mam Teściów niedaleko) za radą rkarcza - dzieki wielkie za propozycję kontaktu z handlowcem, też nawiązałem z nimi kontakt i jakbym miał potrzebę użycia Twoich "wpływów" to się odezwę na priva. ;)

Matarez, jestem spod Krakowa i w Katowicach też mogę spróbować. W Zabrzu na razie przedstawili mi najlepszą ofertę, ale skoro rafiksq dostał w Trójmieście 3%, to znaczy, że jest jeszcze przestrzeń do negocjacji. ;)

PostNapisane: So, 30 lip 2016, 10:08 
Adept
Od: 26.07.2014
Cytuj:
ale skoro rafiksq dostał w Trójmieście 3%, to znaczy, że jest jeszcze przestrzeń do negocjacji.

Ktoś w którymś wątku tłumaczył, że kupując samochód warto kupić kilka akcesoriów, więc wynegocjowanie dużego rabatu na akcesoria kilku % ceny samochodu na zakup akcesoriów nie jest takie głupie, chociaż logika podpowiada, że lepiej urwać 2,5%-3% z ceny auta.

Nie wiem czy dobrze rozumiem rafiksq- dostał 3% rabatu na cenę auta i 15% rabatu od cen katalogowych za akcesoria? One są przeraźliwie drogie i Mazda ma kilkaset procent prowizji na każdym akcesoriu, więc jeżeli dobrze rozumiem, może da radę wynegocjować 2,5% rabatu na auto i np. 1% na akcesoria?

PostNapisane: So, 30 lip 2016, 10:38 
Bywalec
Od: 05.03.2015
ZBANOWANY!
Ja teraz poszukuję auta dla dziewczyny, muszę wydać trochę pieniędzy żeby nie poszło na 500+ ;))
Budżet mam ok 85 tys i powiem Wam, że w tym przedziale zdecydowanie najlepiej wypada Giulietta - na placach stoją Julki 170 KM w najwyższym wyposażeniu warte 120 tys ze zniżkami dla Alfisti (miałem 147 dwa lata temu, wystarczy do zniżki ;) za 85 tys :)

Także pod rozwagę

moderator
PostNapisane: So, 30 lip 2016, 12:35 
Fanatyk
Ja ostatnio lekko sie zdziwiłem, bo kumpel wyrwał nówkę sztukę Fiata Freemonta V6 w maksymalnej wersji wyposażenia z końca produkcji (początek 2015) za 90tys PLN brutto, gdy jeszcze rok temu katalogowo to auto w tej wersji kosztowało 2x tyle... a po b. dużych rabatach chodziło za 120-130tys...

Tej ceny za to auto mu zazdroszczę...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1