Teraz jest Śr, 4 lut 2026, 13:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 09:46 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Andrzejsr, mi to nie przeszkadza w przeciwieństwie do Ciebie. Ale ponarzekać zawsze można... Zauważ tylko, że ze względu na tą a nie inną politykę, ceny samochodów japońskich z bardzo dobrym wyposażeniem są znacznie tańsze od konkurencji, gdzie za każdą wybraną opcję się dopłaca.

PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 09:49 
tombien dokładnie tak. Inaczej byłaby cena podobnie wyposażonego Mondka albo Insigni czyli +20-30 kPLN.. :(

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 12:56 
Nałogowiec
Od: 10.01.2016
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Ciekawe czy uszczelki się zmienią... Może można będzie je zaadoptować. <spoko>

G-Vectoring Control - moim zdaniem bełkot... Choć może na jakiejś wyjątkowo niekorzystnej nawierzchni da się odczuć.

Na plus ten nowy kolor szary z MX-5 - może fajnie leżeć na M6.

Head Up na szybie w M6 raczej nie będzie jak w CX-9...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 13:21 
Bywalec
Od: 23.04.2016
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: lubelski
A co do przyciemnianych szyb to moja córka jest zachwycona przyciemnieniem, jeśli z przodu przepisy pozwalałyby na więcej niż 30% zaciemnienia to byłoby super to zrobić ale nie można więc my wieśniaki musimy tak jeździć
Obrazek

Zawsze chciałem mieć przyciemnione na czarno wszystkie szyby ;)

PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 14:17 
U mnie dzięki tym szybom z tyłu skończyło się wieszanie zawieszek, pieluch i innych wynalazków przeciwsłonecznych. I chyba po to to jest. Tak samo jak spokojnie można coś położyć za, czy na siedzenie i nie martwić się, że kogoś skusi.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 17:19 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Region: mazowiecki
w tym przypadku w 100% się z kolegą Rkarcz zgadzam

administrator
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 17:49 
Weteran
Mi też to odpowiada, w GH nie miałem przyciemnianych z tyłu i z dziecka mi się lało w upalne dni. :/
W GJ jest luzik. :)

PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 19:07 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Rok produkcji: 2013
Region: pomorski
No dobra, ale jednemu to pasuje, a drugiemu nie. Jeden woli rybki, a drugi akwarium. Przecież byłoby nudno, gdyby wszystkim podobało się to samo.

administrator
PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 19:09 
Weteran
Niby tak, ale np. mi nie o wygląd chodzi a funkcjonalność. :)

PostNapisane: Cz, 7 lip 2016, 22:29 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Evo1501 napisał(a):
No dobra, ale jednemu to pasuje, a drugiemu nie. Jeden woli rybki, a drugi akwarium. Przecież byłoby nudno, gdyby wszystkim podobało się to samo.

Tak jest. Lecz wyboru nie ma. Mamy wszyscy to samo chcemy czy nie. Mamy prawie takie same wozy. Jak garniturku czy mundurki.
Mi sie to nie widzi, nie narzekam tylko nowym kolegom naswietlam.
Osobiscie generalnie mi to zwisa , związku emocjonalnego z tym wozem trudno oczekiwać.
Tylko uściślałem, ze czy golas czy passion ma takie same ciemne szybki.

PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 12:59 
Świeżak
Od: 22.04.2016
Wersja: SkyEnergy
Witam
W przyszłym tygodniu mam planowany odbiór auta z salonu. Teraz jest promocja 2 lata dodatkowej gwarancji za 1 zł. Samochód zamawiałem w maju, kiedy nie obowiązywała ta promocja. Czy ktoś ma informacje czy Mazda Polska oferuje promocje aktualnie dostępne dla zamówionych wcześniej aut. Ktoś o tym pisał ale nie było żadnej informacji o oficjalnym stanowisku Mazdy. Chętnie bym się czymś podparł w rozmowach z dealerem.

administrator
PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 13:07 
Weteran
tpszeryf - zawsze tak było i jest. Nie liczy się data zamówienia tylko data odbioru. Jeżeli podczas odbioru coś dają to ma się do tego prawo. :)

PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 13:37 
Świeżak
Na stronie Mazdy jest zapis:
"...warunki promocji dotyczące samochodów Mazda6 wyprodukowanych w 2016 r., na które Klient złoży zamówienie u autoryzowanego dealera Mazda w okresie od dnia 1 do 31 lipca 2016 r. ..)
Jak wobec takiego zapisu mam rozmawiać z dealerem, przecież nie powiem im, że tombien mi powiedział. Może jest jakieś inne potwierdzenie tego co mówisz.

Sprawa nieaktualna.
Zapytałem w salonie i dostałem odpowiedź, że należy mi się rozszerzona promocja. Bardzo się z tego cieszę.

administrator
PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 13:43 
Weteran
Nie jest to nigdzie napisane, ale zwyczajnie stosowana zasada. :)

moderator
PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 13:49 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
tombien napisał(a):
tpszeryf - zawsze tak było i jest. Nie liczy się data zamówienia tylko data odbioru. Jeżeli podczas odbioru coś dają to ma się do tego prawo. :)

Liczy się i data zamówienia i data odbioru... ot promocje przy zamówieniu masz zapisane w zamówieniu, a te przy odbiorze oferują już przy zakupie...

PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 13:53 
Bywalec
Od: 04.02.2016
Ktoś kiedyś sprawdzał i pisał, że promocje się łączą i obowiązują zarówno te, które obowiązywały w momencie zamawiania samochodu (przy podpisaniu umowy) oraz te w obowiązujące w dniu odbioru auta. Chyba że jest wyraźnie zaznaczone, że np. promocja dotyczy aut z produkcji z poprzedniego roku.

PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 14:05 
Świeżak
W formie edycji napisałem wyżej, że salon potwierdził, iż należy mi się promocja.
Zastanawia mnie też inna rzecz. W wyniku negocjacji zaoferowano mi m.in. autoalarm za 1,7 tys. który obecnie jest oferowany w promocji za 1 zł.
Gdybym zatem wybrał przy zamawianiu auta inne akcesoria to dostałbym teraz jeszcze autoalarm.

administrator
PostNapisane: Pt, 8 lip 2016, 14:18 
Weteran
tpszeryf, tak i według mnie masz argument w ręku teraz. :)

PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 18:11 
Amator
Od: 16.07.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Tyle, że jak nie Mazda 6 to co innego w tej klasie? Wszystkie auta mają swoje niedomagania, jestem na etapie intensywnego "rozglądania się" za autem i między innymi mocno przyglądam się co ludzie piszą na forum nowego Passata. Tam wcale nie jest lepiej z różnymi niedociągnięciami, rzekłbym nawet że te z M6 bywają mniejszego kalibru.

PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 18:30 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
Mazda ma wielkie choroby wieku dziecięcego za sobą zapewne, wiem, przeżyłem wielkie nerwy na własnej skórze, passat zapewne jeszcze nie, poza tym 2 lift w GJ jest tylko dzięki forum zrobiony (żarcik :wink: ), bo gdyby nie nasze jęki to może nic by w temacie GJ nie zrobili a tu mały 2 lift <hahaha> będzie zapewne jeszcze lepiej. <brawo> <spoko>

PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 19:59 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
amra napisał(a):
Tyle, że jak nie Mazda 6 to co innego w tej klasie?.

No bez przesady, w tej klasie jest najwiekszy wybór, trzeba tylko określić co jest dla Ciebie najistotniejsze. I tak po kolei- Mazda jest najładniejsza, najbardziej awangardowy jest DS5, najbardziej komfortowy Renault, pakowny Ford , opatrzony Opel, solidny Peugeot, skromny Citroen, wiesniacki VW, wygluszony Audi i rozczarowujący Merc. No i niezawodna ale.przestarzała Accord. Dla koneserów Gulia, dla regionalnych dystrybutorów Toyota a dla mędrków architektów Subaru.
Dla masochistów Hyundai, dla wyluzowanych KIA , dla pragnacych się dowartościować Jaguar i BMW.
O czymś zapomniałem?

PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 20:13 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Hehe dobre :)

wywaliłbym może DSa bo mniejszy, Giulię bo to kilka klas wyżej, Merc pewnie dla niektórych też. Może dołożył Volvo choć też droższe i/lub mniejsze.

Najbardziej zbliżona chyba będzie Kia Optima wymiarowo i cenowo. I Pug 508. I inne. Nie no jest z czego wybierać.

Ja powtórzę setny raz chyba - amra : spójrz jakiego kalibru to są "problemy" w Maździe 6 . Czy cokolwiek z najważniejszymi sprawami - silnik, przeniesienie napędu , zawieszenie, ukł kierowniczy ? NIC . Wielkie NIC w tym temacie się nie dzieje w tych wozach.
Hamulce - tu uważam że zależy od stylu użytkowania.
Kilka rozdmuchanych tematów typu szumy , jakieś lusterka i inne stacje multimedialne. Nie warte zawracania sobie tym głowy.
Ale rozumiem po części, że z braku poważnych to takimi się użytkownicy zajmują, to tylko dobrze o aucie świadczy przekornie :)

PostNapisane: Pn, 11 lip 2016, 21:40 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Region: wielkopolski
O przepraszam w M6 coś drży bo koła i specyfika auta i zawieszenia :wink:

PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 12:37 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Smook napisał(a):
amra napisał(a):

No bez przesady, w tej klasie jest najwiekszy wybór, trzeba tylko określić co jest dla Ciebie najistotniejsze. I tak po kolei- Mazda jest najładniejsza, najbardziej awangardowy jest DS5, najbardziej komfortowy Renault, pakowny Ford , opatrzony Opel, solidny Peugeot, skromny Citroen, wiesniacki VW, wygluszony Audi i rozczarowujący Merc. No i niezawodna ale.przestarzała Accord. Dla koneserów Gulia, dla regionalnych dystrybutorów Toyota a dla mędrków architektów Subaru.
Dla masochistów Hyundai, dla wyluzowanych KIA , dla pragnacych się dowartościować Jaguar i BMW.
O czymś zapomniałem?

Aleś pojechał Smook ;) :D
ładna wyliczanka
Ja chcę Mazdę , bo mi się podoba.

-- Dodano: wtorek, 12 lipca 2016, 13:37 --

semp napisał(a):
Im szybciej tym mniej szumi od szyby,

Bo przekraczasz barierę dźwięku :D

PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 13:04 
Prawie fanatyk
Mazda się podoba , bo jest najładniejsza i z charakterem.

PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 14:27 
Bywalec
Od: 31.05.2015
Andrzejsr napisał(a):
Hehe dobre :)

wywaliłbym może DSa bo mniejszy, Giulię bo to kilka klas wyżej, Merc pewnie dla niektórych też. Może dołożył Volvo choć też droższe i/lub mniejsze.

Ile tych klas wyróżniasz jak alfa ma być kilka klas lepsza? Poczekamy jak Guilia trafi do zwykłych użytkowników by ocenić jak dobra jest.

Mazda 6 w europie się bardzo wyróżnia ale np. w USA jest dużo ładnych aut i nowe mazdy już tak się niewyróźniają na tle innych a wręcz zlewają się z konkurencją.

PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 14:57 
Amator
Od: 16.07.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Smook napisał(a):
amra napisał(a):

O czymś zapomniałem?

Pozwolę sobie odnieść się subiektywnie do tych aut (nadmienię że szukam auta w przedziale 120-150 kPLN, raczej kombi i coś dynamicznego):
- DS5 - to Citroen C4 w przebraniu, dodatkowo strasznie udziwniony
- Renault Talisman - jeździłem dieslem, nieźle wyciszony, ale silnik mimo 160KM trochę słaby. Dodatkowo auto jest zbyt krótko na rynku, by można ocenić czy nic mu nie dolega, może też dużo tracić na wartości i mają słabą ofertę leasingową (rata wychodziła podobnie jak za Mercedesa w cenie ok 200 kPLN!!!)
- Ford Mondeo - nie podoba mi się, szczególnie wnętrze. Nie mogłem też znaleźć dobrej pozycji za kierownicą. Dodatkowo auto jest dość ciężkie, przez co mniej dynamiczne niż konkurencja
- 508 - fajne auto, ale już leciwe i w wielu aspektach odstaje od konkurencji. Na plusy na pewno wygodne fotele i dobre wyciszenie. Za chwilę pojawi się następca, więc 508 po roku warte będzie tyle co Mazda 6 po 4 latach użytkowania
- Citroen C5 jest wycofywany z rynku europejskiego, więc nie biorę pod uwagę
- Opel Insignia bywa bardzo problematyczny, do tego jest ciężki jak czołg przez co strasznei mułowaty. podobnie jak 508 za chwilę będzie miał następcę, wiec będzie koszmarnie tracił na wartości,
- VW może i wieśniacki, ale jak mu się bliżej przyjrzałem, to auto jest na tyle poprawne, że nic mnie w nim szczególnie nie wnerwia, średnio traci na wartości i co ważne VW ma chyba najlepszą ofertę leasingową
- Audi, BMW, Mercedes - zupełnie inna półka cenowa, więc odpadają
- Hyundai i40 nie podoba mi się
- Kia Optima - ładne auto, ale ma słabe silniki, zarówno benzyna jak i diesel zdecydowanie odstają od konkurencji. Szkoda że na rynek polski nie wprowadzają wersji z silnikiem 2.0 diesel, jeździłem Sorento z tym silnikiem i robił bardzo dobre wrażenie
- Toyota i Subaru ma strasznie pokraczne auta w tym segmencie
- Alfa Gulia - zawsze czułem słabość do tej marki, widziałem już taką na ulicy w Warszawie, piękna ale niestety chyba dość mała w środku, no i nie ma kombi...

Dlatego właśnie napisałem trochę przekornie, że jak nie Mazda to co?
Nie jest to auto idealne, ale jak niektórzy mawiają "lepszy wróg znany niż nieznany" ;-)

Tyle, że jeżdżę Mazdami od 15 lat!!! i chciałem to w końcu zmienić... ;-)

PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 15:26 
Prawie fanatyk
A zapomniane przezemnie Volvo? Tudzież Skoda ? Zacna marka i w cenie się zmieści..acha - i nie zgodzę się z opinią nt DS5.
Dla mnie DS5 to wicemistrz, zaraz po GJ. Ale mam swoje określone spojrzenie na motoryzacje, swoje lata i jestem przygłuchy oraz otyły.
Co do Mercedesa to warto wejść do salonu i powybrzydzać. Coś się zawsze wyszarpie , nie mówiąc o korzystnych ofertach finansowania. 3 lata temu na etapie kupowania nowego auta utargowałem C-klase 4Matic z 225 na 165 zanim nie zwróciłem przypadkiem uwagi na Mazdę.
Oczywiście nie żałuję bo mam idealnego dupowoza z długą maską , małym spalaniem , świetnym automatem i go lubię.

Ostatnio edytowano Wt, 12 lip 2016, 15:40 przez Smook, łącznie edytowano 1 raz

moderator
PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 15:30 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Smook, w cenie czego?

S60/V60 jest znacznie mniejszy od Mazdy 6... a i tak jak doposażysz tak jak Madzię to cena mimo rabatów rośnie znacznie wyżej...

V70/S80 był niezłą konkurencją dla Mazdy, zwłaszcza jak dawali mega rabaty w zeszłym roku... niestety jego czas minął...

No a S/V90 to już nie ta liga cenowa... ceny zaczynają się powyżej tego na czym się Mazda kończy... a za podobne wyposażenie jak na razie trzeba zapłacić prawie 100tys PLN więcej...

PostNapisane: Wt, 12 lip 2016, 15:44 
Prawie fanatyk
Eeee, za 150 volviaka dostaniesz. Są rabaty, upusty, promocje pakietowe. Trzeba cierpliwie ponudzić w salonie.
Pozatym nie dla wszystkich rozmiar 'amerykański' jest zaletą ( myślę tu o sedanie GJ).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1