Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 09:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 7 paź 2013, 21:34 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
@Skykarol: identyczne odczucia miałem. Wpierw wparowałem do Bołtowicza (na ursynów z Wilanowa mam bliziutko) z konfigiem Gj 2.5 w ręce i planem przejadu testowego. Udalo sie załapać na białą testówke 2.5 i miałem faktycznie banana na twarzy.cnatomiast sam sprzedawca był dziwny: tak jakby nie chciał mi sprzedać samochodu. Cena ze wszystkim co chcialem cennikowo wychodziła 146500 zl . Nie dostałem ani złotówki upustu ani żadnej propozycji gratisów (akcesoria). Pojechałem do Bemo a tam na dzień dobry całoś ć za 140 tys plus listwy progowe i dywaniki. I sprzedawca fajny, miły gość. Klasa.nie wiem o co chodzi z tym Bołtowiczem - nie wygłądam na debila ale teź nie chodzę w garniturze do pracy tylko w jeansach i koszulce polo....

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 7 paź 2013, 21:53 
Amator
Od: 12.09.2013
Rok produkcji: 2009
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Jeśli mówisz o tym demo sedanie 2.5 to już go nie ma ;/ myślałem, że pogadać z nimi o tym demo, choć sedan, ale już od dawna był zarezerwowany. Teraz mają tam zamawiać kolejne demo 2.5. Celne określenie co do sprzedawcy, choć nam dał na wejście do 4% za 2.0 SkyEnergy (bo od tego zaczynaliśmy, wydaje się to być najrozsądniejsza konfiguracja, a kończy się na 2.5:)).
Swoją drogą czym napchałeś 2.5 do 146400? lakier met., nawi, szyber, biała skóra, brakuje mi z 5000? :)

administrator
PostNapisane: Pn, 7 paź 2013, 22:07 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Wersja: -
Region: dolnośląski
SkyKarol napisał(a):
tombien, a masz taką listę top dealer? Jeśli nie chcesz jej publikować, poprosiłbym na prv jeśli możesz (przynajmniej top Warszawa)

Niestety nie mam takiej listy, poszukiwałem miejsca gdzie kupię na podstawie własnych doświadczeń ze sprzedawcami itp. Na właściwego trafiłem za 3 podejściem i od niego dowiedziałem się o pozycji w rankingu. Też chciałem kupić jak najbliżej, ale nie zawsze jest tak jakby się chciało.

PostNapisane: Pn, 7 paź 2013, 22:27 
Stały bywalec
Skykarol, zgadza się plus spojlery przód i tył - wyskoczyła opcja w konfiguratorze to dodałem. Tak bym na to nie wpadł:) ale grunt że listwy progowe gratis:)

PostNapisane: Pn, 7 paź 2013, 23:02 
Nowicjusz
Od: 27.08.2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
rees napisał(a):
@Skykarol: identyczne odczucia miałem. Wpierw wparowałem do Bołtowicza (na ursynów z Wilanowa mam bliziutko) z konfigiem Gj 2.5 w ręce i planem przejadu testowego. Udalo sie załapać na białą testówke 2.5 i miałem faktycznie banana na twarzy.cnatomiast sam sprzedawca był dziwny: tak jakby nie chciał mi sprzedać samochodu. Cena ze wszystkim co chcialem cennikowo wychodziła 146500 zl . Nie dostałem ani złotówki upustu ani żadnej propozycji gratisów (akcesoria). Pojechałem do Bemo a tam na dzień dobry całoś ć za 140 tys plus listwy progowe i dywaniki. I sprzedawca fajny, miły gość. Klasa.nie wiem o co chodzi z tym Bołtowiczem - nie wygłądam na debila ale teź nie chodzę w garniturze do pracy tylko w jeansach i koszulce polo....

Co do Boltowicza... Te same odczucia, te same. Jakby w ogole nie chcieli sprzedac auta, bylem gotowy podpisywac umowe ale strasznie anemiczny sprzedawca mnie zniechecil. Nie wiem moze za młodo wygladam :) W koncu kupilem w Bemo, obsluga i cenowo oferta lepsza.. ale rozczarowali mnie trzykrotnym przekladaniem terminu dostawy samochodu...

Pzdr

PostNapisane: Wt, 8 paź 2013, 07:50 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Wombat11 napisał(a):

Co do Boltowicza... Te same odczucia, te same. Jakby w ogole nie chcieli sprzedac auta, ..

Pzdr

Zgadzam się i ja z powyższym.
Max rabat jaki mi zaproponowali to dywaniki <hahaha> <slabo> .

administrator
PostNapisane: Wt, 8 paź 2013, 08:02 
Weteran
Ja to samo podejście zauważyłem u innych, myslę, że ze względu na dwukrotny wzrost sprzedaży 6-ki sprzedawcy wybierają sobie kupujących, najlepiej takich co o cenie nie będą dyskutować.

PostNapisane: Wt, 8 paź 2013, 08:03 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
, a wiesz , że i tak może być ...

PostNapisane: Wt, 8 paź 2013, 08:15 
Bywalec
Od: 28.02.2013
tombien napisał(a):
Ja to samo podejście zauważyłem u innych, myslę, że ze względu na dwukrotny wzrost sprzedaży 6-ki sprzedawcy wybierają sobie kupujących, najlepiej takich co o cenie nie będą dyskutować.

Bez przesady. Odwiedziłem w sumie czterech dealerów Mazdy i wszędzie (z wyjątkiem wspomnianego powyżej) chętnie dyskutowano o upustach cenowych (oczywiście w granicach rozsądku bo była to nowość na rynku). A zamawiałem w zimę kiedy o GJ prawie nikt nie słyszał :P .

PostNapisane: Wt, 8 paź 2013, 08:15 
Amator
tombien napisał(a):

Niech się nie zdziwią, bo Mazda pomimo wszystkich swoich zalet nie jest najtańszym autem. I jak wejdą teraz promocje rocznika 2013, to może się okazać, że będą mieli fatalną końcówkę roku. W VW na CC przy drugiej wizycie dają mi 10% plus to co będzie z promocji rocznika (w zeszłym roku było to 12tys zł). W związku z tym za cenę 2.5l mogę mieć CC 2.0TSI z DSG i prawie takim samym wyposażeniem jak M6. Oczywiście technologia sprzed kilku lat, funkcjonalność nie ta, ale dostaje niemniej stylowe auto, o niebo lepiej wykończone, tani serwis tak naprawdę popularnego auta na popularnych podzespołach.

I o ile zamówienie M6 to dla mnie raczej formalność, to mierzi mnie już ta dyskusja na temat tego jak auto samo się sprzedaje, a sprzedawcy wybierają sobie klientów. Jeśli doświadczę podobnego zachowania raz jeszcze, pójdę poprostu do VW, tam facet biega koło mnie i wydzwania, pytając niemalże o samopoczucie. Oczywiście nie chodzi mi o to, że ma ktoś wokól mnie nadskakiwać, ale mam zamiar wydać ponad 130 000zł, a kobita w drogerii sprzedająca krem żonie, wydaje się być bardziej zaangażowana i życzliwa od niektórych tych sprzedawców. Żeby się nie przeliczyli.

PostNapisane: Wt, 8 paź 2013, 08:37 
Stały bywalec
Od: 27.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: zagranica
Obrazek

Zdjecie zostalo wykonane 15.12.2012 salonie mazdy w UK . Wersja na zdjeciu to 2.0 benzyna, sport, manual, cena £25525. Sprzedawca powiedzial mi tego dnia ze jesli sie zdecyduje jeszcze w 2012 roku zamowic to zejdzie z cena ponizej £25000. Kiedy w styczniu bylem na jezdzie probnej cena juz wynosila £24950, teraz zas dokladnie taka sama M6 stoi w salonie za £24200. Czyli jak mam rozumiec w 2014r. bedzie ponownie o kolejne kilkaset funtow mniej :o . Jako ciekawostke dodam iz w UK na obecna chwile nie ma dostepnej wersji z silnikiem 2.5l, za to 2.0 benzyna jak i 2.2 diesel oferowane sa ze wszystkimi dodatkami. Co kraj to inaczej. Jestem ciekaw czy w Polsce ceny tez tak skacza.

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 04:09 
Amator
Od: 05.10.2013
Cena sie zmienia bo na rynku pojawiaja sie auta uzywane (ex- demo, auta ktore klijenci zwrocili z jakiegos powodu, itd) stanowia one konkurencje dla auta nowego z salonu. W dodatku fabryka dostarcza teraz pewnie wiecej aut do dealerow to i konkurencja miedzynimi wplywa na cene.

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 08:01 
Amator
Cen i specyfikacji na polskiej stronie Mazdy nadal brak... czad :)

Może faktycznie w tym roku zakończyli już sprzedaż :D Zrobili 150% planu i w tym roku nie przysłyguje polskiemu importerowi więcej aut :D

Teraz będą kolejeczki

- "Który masz numerek?"
- "Siedemdziesiąty ósmy."
- "A ja siedemdziesiąty czwarty, tylko w kiblu byłem. "

:D

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 08:58 
Stały bywalec
- Powiedz mi, po co jest ta Mazda? - Właśnie, po co? - Otóż to. Nikt nie wie po co i nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten Samochod? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa To jest auto na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym samochodem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest auto społeczne, w oparciu o sześć instytucji, które sobie zgnije do jesieni na świeżym powietrzu. I co się wtedy zrobi? - Protokół zniszczenia. - Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach.
:lol:

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 08:59 
Prawie fanatyk
może nie o tym samym cenniku mówimy , ale ja na mazda.pl bez problemu docieram do cennika w pdf .
Robicie jakieś zamieszanie z niczego ...

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 09:33 
Amator
w .pdf jest, racja.. pozatym, że stary to jest. Ale nie ma tego nowego dynamicznego oraz konfiguratora.

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 10:42 
Amator
Po tym jak uruchomili nową stronę, wybierałeś model, rodzaj nadwozia, wersje itd. i ukazywała się ceną wraz z opcjami wyposażenia. Teraz ten moduł oraz konfigurator są niedostępne.

administrator
PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 12:34 
Weteran
Już nie wspomnę o promocjach w zależności od wyboru finansowania...

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 14:06 
Stały bywalec
Skoro zaczeli byc arogantcy wobec klientow kiedy sprzedaj sie jak to slusznie wspomnial mecool tylko 2 modele mazdy to ja sie zastanawiam co to bedzie kiedy do sprzedazy wejdzie nowa M3 :o . Ponoc juz teraz zbieraja duzo zamowien a z pewnoscia M3 tez bedzie o wiele bardziej popularne jako auto flotowe. Masakra <oczy>

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 14:59 
Świeżak
Od: 19.09.2013
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Region: wielkopolski
tombien napisał(a):
Mi sprzedawca z Wro nie chciał pożyczyć demo na 1 dzień - chciałem odpłatnie. Trudno m. in. przez to u nich nie zamówiłem.

żenada....

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 15:10 
Adept
Od: 30.08.2013
ZBANOWANY!
verva99 napisał(a):
Skoro zaczeli byc arogantcy wobec klientow kiedy sprzedaj sie jak to slusznie wspomnial mecool tylko 2 modele mazdy to ja sie zastanawiam co to bedzie kiedy do sprzedazy wejdzie nowa M3 :o . Ponoc juz teraz zbieraja duzo zamowien a z pewnoscia M3 tez bedzie o wiele bardziej popularne jako auto flotowe. Masakra <oczy>

raczej zaden ksiegowy lub zarzadzajacy flota w duzej firmie nie wezmie mazdy do floty moze jak ktos sie uprze w jakiejs mniejszej firmie. dla duzych korporacji pozostanie toyota opel skoda vw kia hyundai lub ford z wiadomych wzgledow tu potrzebna jest duza skala, dostepnosc, tani serwis i tanie czesci. mazda pomimo duzej sprzedazy jak na mazde nie bedzie nigdy marka wolumenowa w ujeciu ogolnej sprzedazy wszystkich samochodow nie jest to rowniez strategia Mazdy ktora jest stosunkowo niewielka manufakturka i dobrze bo wciaz moze cieszyc emocjami i nietuzinkowoscia ktorej brakuje wielu modelom wlasnie ze wzgledu na wciagniecie marki na duza skale do floty. ale to inna kwestia wyborem marki nie rzadza emocje tak jak w przypadku klientow indywidualnych

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

PostNapisane: Śr, 9 paź 2013, 15:15 
Stały bywalec
Mam tylko nadzieje ze Mazda pozostanie producentem niszowym tak jak kiedys Saab ( oby tylko nie skonczyli jak szwedzi) i nadal bedzie robic samochody rozniace sie od reszty.

PostNapisane: Pt, 11 paź 2013, 07:45 
Nowicjusz
Od: 27.08.2013
Ja tylko chcialem powiedziec, ze wszystko wyglada na to ze w sobote odbieram swoja Mazdunie.. :)

jeszcze tylko 1 dzien :)

pozdrawiam

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 11 paź 2013, 11:14 
Fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
Wombat11 napisał(a):
Ja tylko chcialem powiedziec, ze wszystko wyglada na to ze w sobote odbieram swoja Mazdunie.. :)

No to gratulacje - czekamy na relacje :)

PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:02 
Wstydliwy
Od: 31.07.2013
Region: kujawsko-pomorski
Rees, domyślam się, że nie możesz spokojnie usiedzieć. Ostatnie dni oczekiwania na wymarzone auto muszą być stresujące. Mnie, na szczęście udało się to tak zorganizować, że ostatnie trzy tygodnie przed odbiorem spędzilismy na wakacjach - wrócilismy w niedzielę, a nazajutrz rano zarejestrowałem autko, po południu sprzedałem stary samochód i odebrałem Mazdę.

PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:34 
Stały bywalec
Ja to jeszcze na luzie do tego podchodzę - leasing poprzedniego samochodu zamknięty, samochód sprzedany, kasa na koncie czeka na M6 na nowy leasing:). Z tego co pamiętam to Carcraft ma jakoś teraz odbierać przede mną. A może już odebral i dlatego się nie odzywa hm? Anyway ja to w międzyczasie męczę kolegów na forum i robię sobie analizę cen i ofert firm detailingowych - pierwsze co zrobię po odbiorze i wyjeżdzeniu baku paliwa przez cały dzień to oddanie eMki na położenie powłoki ochronnej. A potem planuję szybki trip do Niemiec co by odpalić usługi Live. Następny punkt wycieczki to Wrocław w celach biznesowych. I taki mam plan na szybkie "dotarcie" samochodu. Takżę się nie nudzę. A tak w ogólę pożyczyłem od znajomego bmw z4 i jestem przerażony. Tym sie nie da jeżdzić po wawie. Nikt mnie nie widzi (szczególnie w opcji top down), ryczy wydech, mało miejsca w środku. Roadster panie... No ale robię offtopa - chociaż przyznam jedno: nie lubię bmw.

administrator
PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:51 
Weteran
rees napisał(a):
Ja akurat jestem jednym z tych niedobitków co czekają na odbiór - podobno już jedzie do warszawskiego salonu więc to kwestia kilkunastu najbliższych dni.

Nie tylko Ty :)
Moja płynie w tej chwili, w porcie będzie gotowa 6.XI a do odbioru ok 20 XI...

administrator
PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:56 
Weteran
rees napisał(a):
Ja to jeszcze na luzie do tego podchodzę - leasing poprzedniego samochodu zamknięty, samochód sprzedany, kasa na koncie czeka na M6 na nowy leasing:)

To Ci zazdroszczę bo mi chętnego na GH brakuje a bez tego nie będzie kasy na nowy leasing...

PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 21:59 
Prawie fanatyk
, a tu na forum jeden kolega pytał o M6 GH , albo inną ... dogadajcie się.

administrator
PostNapisane: Wt, 15 paź 2013, 22:14 
Weteran
bespartyjny napisał(a):
, a tu na forum jeden kolega pytał o M6 GH , albo inną ... dogadajcie się.

Owszem, nawet z nim nawiązałem łączność, chyba jednak celuje bardziej w kombi a ja mam hatchback'a.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1