Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 45  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 26 kwi 2016, 18:14 
Nowicjusz
Od: 04.03.2016
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Z tego co wyczytałem to z OC nie ma problemu, za to z AC nie da się zrezygnować ot tak, trzeba czekać do końca. Uczymy się na błędach :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

moderator
PostNapisane: Śr, 27 kwi 2016, 10:54 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
No to ja kocham moje ubezpieczenie "po znajomosci".
Tez PZU, tez full pakiet z zamrozeniem wartosci, od brutto itd itp.
I zapłaciłem 2700 PLN netto za auto o wartości 140k PLN

Dobrze miec kolege ze studiow "wewnatrz" ;)

administrator
PostNapisane: Śr, 27 kwi 2016, 10:58 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
gzesiolek - od kiedy składki są netto?

moderator
PostNapisane: Śr, 27 kwi 2016, 12:22 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
No to palnąłem głupotę, a byłem przekonany, że miałem na to fakturkę VAT...

A tu znalazłem tylko umowę ubezpieczenia i dokładna kwota z niej to 2837 PLN za roczną skłądkę.

Tak to jest gdy się piszę z głowy i bez zastanowienia... (a to moje pierwsze ubezpieczenie na firmę, a nie na osobę prywatną)
Obrazek

Maksymalne zniżki OC/AC, dodatkowe za pierwsze ubezpieczenie plus parę innych mniej lub bardziej oficjalnych.

PostNapisane: Śr, 27 kwi 2016, 12:26 
Bywalec
Od: 31.05.2015
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Region: pomorski
darioc napisał(a):
też się podepnę :)
od siebie polecam PZU, jedyna wada to cena. Właśnie wczoraj ubezpieczałem swój niedawny nabytek

Wziąłem pakiet full wypas (oc+ac+nnw+ass) dodatkowo mnóstwo dodatków typu ochrona zniżek, auto szyba itp
Auto wycenili na 17.100. Mając 75% zniżek na wszystko zapłaciłem niecałe 2.500 :)

Za swoją madzie zapłaciłem teraz 2.500zl w Avivie OC i AC a zniżek mam 45% wartość auto pewnie koło 50 tyś. Mi w UK zawsze Aviva wychodziła najtaniej a w PL to jedyna firma które uznała mi zniżki z UK, chodź tylko 2 lata a w UK miałem już 4 lata.

PostNapisane: Śr, 27 kwi 2016, 14:52 
Bywalec
Od: 05.03.2015
Region: mazowiecki
ZBANOWANY!
Ja w podobnej sytuacji dostalem lepsza oferte z wyliczenia znizek po peselu, niż u dilera pakiet.... wyszlo podobnie jak rok temu (choc auto tez tansze o ponad 20%) i musialem zmienic Allianza na PZU. Jak chcesz to daj znać podeślę Ci namiary w Warszawie na agenta

PostNapisane: Śr, 4 maja 2016, 21:43 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Rok produkcji: 2014
Region: opolski
Na jaką kwotę ubezpieczyć auto z gwarancją na cały rok. GJ kombi 2104 soul red skypassion 2.0 benzyna manuał 27 tys przebiegu. Eurotax podaje niespełna 72 tys, ale mam dobrą ofertę ubezpieczenia na brutto i zastanawiam się czy nie podwyższyć tej kwoty. Mam też GAP na maks 30 tys.

administrator
PostNapisane: Śr, 4 maja 2016, 21:54 
Weteran
tatahani ale to 72 tys to raczej jest netto. Ja mam na 85 tys brutto z przebiegiem 50 tys i 2013. :)

PostNapisane: Śr, 4 maja 2016, 22:09 
Bywalec
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Wersja: Active+
LPG: Tak
ZBANOWANY!
w avivie oc znizka 60 % , ac zero i pierwszy raz ac zaplacilem za wszystko razem 1400 pln. Ale teraz ich zaatakowałem o opcje ochrony szyb, zobaczę co mi odpiszą, na razie doczytałem, ze mam 500 pln wkład wlasny, auto na 14 dni gratis w razie czego, dowolny wybor aso, nie wiem jednak czy tylko procz całkowitej straty do czegos mi to ac było potrzebne ???? 1000 pln wywalone i na co ?, a praktycznie za szybe doplaciliby około 150 pln o ile wogole bo nowa 650 z robocizna. Lakierowanie elementu 400-600 pln . Nie wiem po co mi to było :goraco:

PostNapisane: Śr, 4 maja 2016, 22:10 
Stały bywalec
Brutto. Taka jest wycena. Zobacz sobie np kalkulacje w mbanku według euro taxu, tam jest 74 tys brutto, 72 tys wychodzi im w warcie.
No ale to już wiem dlaczego taka dobra cena. Co z tego ze brutto jak słabe to netto.

PostNapisane: Śr, 4 maja 2016, 22:23 
Stały bywalec
Od: 25.06.2015
Niedawno ubezpieczałem moją M6 na 120 tys. Full pakiet (Złoty plus) w Warcie za 2730 zł [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]. Niestety ubezpieczenia w tym roku idą w górę . Nawet do 40% mają iść.

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 07:08 
Stały bywalec
Terminator181

Jakie masz zniżki na AC?

Podeślij mi na prv namiar na swojego agenta, jeśli możesz.

PostNapisane: Cz, 5 maja 2016, 11:28 
Stały bywalec
Od: 25.06.2015
tatahani napisał(a):
Terminator181

Jakie masz zniżki na AC?

Podeślij mi na prv namiar na swojego agenta, jeśli możesz.

AC - z tego co pamiętam to chyba max zniżki, ale dziwne bo tego w polisie nie widzę. Tzn. w innych firmach widniało, że miałem szkodę z AC, w Warcie nie. W polisie jak mam wyszczególnienie OC, OC SW, AC, KR, NNW, WMA to wszedzie w kolumnie Rodzaj Ryzyka mam NOWE (nie za bardzo wiem co to znaczy). Resztę informacji podam Ci na priv.

Wysłane z mojego Lenovo K910 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pn, 16 maja 2016, 10:00 
Świeżak
Od: 18.03.2016
christtoph napisał(a):
w avivie oc znizka 60 % , ac zero i pierwszy raz ac zaplacilem za wszystko razem 1400 pln. Ale teraz ich zaatakowałem o opcje ochrony szyb, zobaczę co mi odpiszą, na razie doczytałem, ze mam 500 pln wkład wlasny, auto na 14 dni gratis w razie czego, dowolny wybor aso, nie wiem jednak czy tylko procz całkowitej straty do czegos mi to ac było potrzebne ???? 1000 pln wywalone i na co ?, a praktycznie za szybe doplaciliby około 150 pln o ile wogole bo nowa 650 z robocizna. Lakierowanie elementu 400-600 pln . Nie wiem po co mi to było :goraco:
Strzeżonego Pan Bóg Strzeże. Miałem C4 Picasso, podczas wichury spadł na niego konar z drzewa. Ubezpieczenie miałem w Avivie. Pękła szyba troszkę wgniótł się dach, kawałek drzewa wbiło się w tylną lampę LED i była do wymiany. Aviva wyceniła całość na 4 tysiące, ale ja oddałem auto do ASO - 4 tysiące kosztowała sama szyba a całość wyszła z 10 tysi. Jakbym miał dać to do roboty jakiemuś Józkowi z garażu za te 4 kafle co wypłacili to w życiu bym tego nie zrobił. Natomiast jakbym nie miał AC to masakra....

PostNapisane: Pn, 16 maja 2016, 10:17 
Bywalec
ZBANOWANY!
superox1
tylko ze ja mam pakiet podstawowy i nie zrozumiales co napisałem. wtym wariancie oblicza się kosztorys nastepujaco.
auto powyżej 5 lat -6-% wartości rynkowej następnie liczy się koszt wlasny w moim wypadku 500 pln co oznacza , ze kazda rzecz do 500 pln nie będzie wyplacona, następnie chciałbym spytac z czego ta szyba była zrobiona ze 4 tysi kosztuje , ja za acustyczna securite tydzień temu dalem 700 pln z montażem i to nie żaden jozek :hihi: ino porzadna firma z długoletnim doświadczeniem i już nie raz wymieniali mi szklo. Wracajac do autocasco kolejnym etapem jest liczenie wartości usługi i wykonania naprawy na najbardziej tandetnych częściach zresztą lista firm wymieniona jest w regulaminie dotyczącym wyceny, wiec znajduja czesc która wykonal wspominany już wcześniej Jozek i z niej odejmuje się 60 % wartości gdyz tak wlasnie licza ubezpieczalnie jeśli już wycena pokaze ze koszta wyższe sa od 500 pln to i tak często przy tym wariancie się nie okazuje, nabije znizke na ac i jeśli masz zniżki to ac jest ok ale tylko przy najwyższym wariancie bez wkładu własnego.Amen

PostNapisane: Wt, 17 maja 2016, 07:51 
Fanatyk
Od: 17.12.2012
Rok produkcji: 2019
christtoph napisał(a):
w moim wypadku 500 pln co oznacza , ze kazda rzecz do 500 pln nie będzie wyplacona,

500zł wkładu własnego oznacza, że 500 zł z kosztu naprawy z danej szkody będziesz musiał pokryć sam.

Jak płacisz za najtańsze, to tak masz. Zawsze jest opcja bez amortyzacji części, na oryginałach.

PostNapisane: Wt, 17 maja 2016, 08:58 
Bywalec
ZBANOWANY!
chmooreck napisał(a):
500zł wkładu własnego oznacza, że 500 zł z kosztu naprawy z danej szkody będziesz musiał pokryć sam.

no pisza przeca może innym jezykiem ale o tym samym :hihi:
chmooreck napisał(a):
Jak płacisz za najtańsze, to tak masz. Zawsze jest opcja bez amortyzacji części, na oryginałach.
co płacisz ? wcześniej gość opowiadal przez telefon o opcjach rozszerzonego full pakietu a wmiksował mnie w podstawowy, doczytałem gdy chciałem szybe wymieniac. jest zlozona reklamacja i żądanie zamkniecia polisy i zwroty niezużytych zasobow finansowych z polisy. nie zalapalem się na 30 dni do zwrotu dlatego przez reklamacje.

PostNapisane: Wt, 17 maja 2016, 11:03 
Fanatyk
Na Twoją wypowiedź zrozumiałem tak, że każdą pierdółkę do 500zł przy naprawie pokrywasz ze swojego...

PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 12:59 
Bywalec
ZBANOWANY!
No tak zapisalem jak zapisalem :hihi: chodzilo o drobne usterki typu 1 szyba, 1 porysowane drzwi, itd no bo po wyliczeniu juz nie bede powtarzal tych procentow i czesci nieoryginalnych np normalne malowanie 1 elementu np samyxh drzwi to koszt 450-600 pln minus te ich magiczne liczniki to wyjdzie np 240 pln no to zglosze i tak nie wyplaca tych 240 :rozejm:

-- Dodano: Cz, 19 maja 2016, 19:11 --

Po telefonicznej reklamacji i prosbie o zamknieciu polisy i zwrotu kasy za ac , po tygodniu dostalem o

Witamy,

dziękujemy za zainteresowanie ofertą ubezpieczeń komunikacyjnych Aviva.
W celu wypowiedzenia dobrowolnego ubezpieczenia autocasco prosimy o dostarczenie dokumentu, który będzie zawierał:
- numer polisy
- treść wypowiedzenia
- oryginalny własnoręczny podpis osoby, na którą polisa jest zawarta Krzysztof, Pawtel.

Dodatkowo potwierdzamy, że w przypadku rezygnacji z pakietu realizaowany jest zwrot niewykorzystanej części składki. Prosimy o dostarczenie numeru konta bankowego.

Dokumenty można dostarczyć:
- pocztą (kopia) na adres: Aviva  skr. pocztowa nr 11  00-800 Warszawa 66
- e-mail’em (skan lub zdjęcie): kontakt@aviva.pl lub
- faxem: +48 22 563 28 29

To chyba oznacza, ze wyplaca. Regulamin mowi o dokumencie , pisemnym wypowiedzeniu. No zeby nie zadac potem odszkodowania musza miec moj podpis

-- Dodano: Pt, 20 maja 2016, 13:59 --

reklamacja została rozpatrzona pozytywnie, odsłuchano rozmowe i jest tak jak mowie a mowie zawsze prawde (chyba ze się pomyla), ze facet poczytal wszystko o rozszerzonym a wcisnal mi podstawowy czyli 1070 pln wyrzucone w bloto by było. Odlicza oczywiście za 2 miesiące i reszte wyplaca mysle ze koszt szyby za która zaplacilem , przypomnę 700 pln z robocizna , ten zwrot pokryje w calosci. <nuta>

PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 13:28 
Fanatyk
Skoro poczytał o rozszerzonym, a wcisnął podstawowe powinieneś dochodzić zakresu rozszerzonego w cenie jaką zapłaciłeś. Z drugiej strony dostałeś papiery, gdzie pewnie był już wpisany obowiązujący zakres. Nauka na przyszłość: czytać co przysyłają ;-)

PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 18:29 
Bywalec
ZBANOWANY!
Po rozmowie z agentem avivy przez telefon dostałem papiery ale miałem urwanie glowy, sprawdziłem tylko kwote, wydruk i do dowodu. Gdy pekla szyba wyszlo szydlo z worka. Ale nie ma problemu bo odliczyli tylko 160 pln za okres trwania i dziś przyszly papiery nowe do wydruku. Jestem również po kolejnej rozmowie sprzed 15 minut, powiedziałem babce żeby mi teraz od nowa wyliczyla AC PAKIET ROZSZERZONY, BEZ WKLADU WLASNEGO I WYLICZENIE SZKODY WYLACZNIE NA ORYGINALNYCH CZESCIACH, myslalem ze policzy ze 2.5 tysiąca i się szoklem. Zamowilem to ac ale oględziny na 15 czerwca a polisa od 1 lipca bo już nie wydole przed urlopem jeszcze na to ac. Zaciekawiajace jest ze przy podstawowym nie robili oględzin, czyli z góry wiadomo ze za nic by nie zapłacili , jedynie za calkowita strate jakies grosze pewnie :facepalm: . Szyby mogę dopiero przy odnowieniu za rok oc dokupić, ale byłem u agenta ubezp. i wezme w warcie bez wkładu własnego za 60 pln na szyby ac.

-- Dodano: Pt, 20 maja 2016, 19:29 --

Hej a macie tak, ze w ac waszych ubezpieczeń nie wyplaca się szkody poniżej 500 pln , czy to dotyczy wszystkich firm czy tylko pzu i avivy ?

administrator
PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 18:45 
Weteran
christtoph napisał(a):
waszych ubezpieczeń nie wyplaca się szkody poniżej 500 pln

U mnie tak to wygląda: Franszyza integralna: 300 zł

PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 19:02 
Bywalec
ZBANOWANY!
kurcze masakra, napotkałem na szajke systemu ubezpieczeń, nie miałem nigdy ac bo i auta nie były drogie , chciałem dobrze ale wyszlo tak sobie. Przyslali dokumenty srata tata ale nigdzie nie widnieje czy to jest jakis wariant lepszy czy gorszy doszło tylko , ze oryginalne czescii, 0 wkładu własnego. Wlasnie napisałem pismo ze rezygnuje , gościu na osiedlu za 60 pln ubezpieczy mi po oględzinach szyby w warcie bez wkładu własnego i styknie. Dam se już siana z tym ac, Tam w regulaminie jeszcze pisze ze pelna wartość tylko za auto do 12 miesięcy, kupione w salonie i tylko pierwszemu właścicielowi :facepalm: :mur: :goraco: . Lepiej nie kupować za drogiego wozu, tak jak tu wytargowałem z 39.500 na 31 300 i styka, w przyszłym roku spadnie kilka kafli i to ac i tak będzie o dupe rozczaś :zawrotglowy:

-- Dodano: Pt, 20 maja 2016, 20:02 --

już poprawiłem wszystkie kropki i przecinki , mysle ze napisałem jak należy bo wsciekly jestem na maksa

PostNapisane: Pt, 20 maja 2016, 22:03 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Ja tam nie rozumiem.

Każdy ubezpieczyciel ma w ofercie wiele wariantów.
PZU ma oferty bez wkładu własnego, bez amortyzacji części itd. Kwestia większej składki.

Ja przymierzam się do AXA TUiR (nie Direct) i wg ich OWU istnieje wariant ubezpieczenia na oryginalnych częściach, ale też np. mają wariant na zastępczych we wskazanych warsztatach.
I tak z super oferty 2tys (bez zniżek) po dyskusji i przedstawieniu moich wymagań oferta skoczyła do 3600zł, co i tak jest chyba niską ceną za pełny pakiet.

Zastanawia mnie tylko dodatkowe ubezpieczenie szyb. Nie jest drogie, ale dotyczy wymiany szyb na nieoryginalne. Skorzystać można, aby zachować bezszkodowość AC. Pytanie tylko, czy szyby - zamienniki mogą znacznie odbiegać jakością od tych ORI?

PostNapisane: So, 21 maja 2016, 06:10 
Bywalec
ZBANOWANY!
Jesli chodzi o oryginalne szyby to i tak bym akurat z mazdy nie wstawil, sa miekkie, latwo o odprysk, szybko sie piaskuja, lepiej securite sobie wstawic, mmasz przynajmniej towar na pierwszy montaz. Nie wiiem jak te w gj sie trzymaja . Co do ac jesli ktos jest bardzo podatny na ciegle stluczki to powinien to miec. No wiadomo licho nie spi.
Natomiast krotkie slowo o avivie, jestem u nich 7 rok bo maja najnizsze oc ale tak naprawde nie wiem czy sa ok bo nigdy nie korzystalem z odszkodowania. Moge natomiast polecic hestie na ubezpieczenie domu. Korzystalem juz po spaleniu kompa, zalaniu 3 krotnie , kasa natychmiast, raz w roku bez ogledzin wyplacaja, drugie po ogledzinach i tez jest spoko.
Dodatkowo odniose sie co napisales modo jak zaplacisz 3600 to moze jakies porzadne ac bedzie bo za 1200 to raczej , no nie wiem. Ja nie moge sobie pozwolic na zniszczenie auta bo nie bede mial jak do roboty jezdzic.

PostNapisane: So, 21 maja 2016, 06:38 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Też obecnie jestem na etapie ubezpieczenia mojego auta,termin mam do 10 czerwca. Dowiedziałem się że jak zapłacę ubezpieczenie do końca maja to zapłacę mniej bo od 1 czerwca znowu składki idą w górę <baseball> :mur: :arrow: :sad:
Nie wiem czy we wszystkich firmach ubezpieczeniowych pójdą do góry stawki ale w tych co się ja pytałem napewno :x :facepalm:

-- Dodano: So, 21 maja 2016, 07:36 --

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: So, 21 maja 2016, 07:30 
Bywalec
ZBANOWANY!
Z tymi podwyzkami to przekret jak nie wiem. Co roku place tyle samo za oc . Oczywiscie wydzieram im z gardla kazdy grosz. Gosciu z avivy kiedys , chyba 5 lat temu powiedzial, ze maja indywidualna pule manipulacji dla kazdego klienta, od tej pory wyrazam zgode jak juz mowi mi po raz , enty..., ze juz dal wszystko co mogl. Zawsze dopiero na koncu skladka jest nizsza od tej zeszlorocznej. Co roku robilem ranking i aviva jest najtansza. Tak jak pisalem wczesniej okaze sie gdy bede potrzebowal naprawy. Oby nigdy. Od 1989 roku w fordzie mondeo przegub na chwile zablokowal naped, jechalem 40 km / h bo mialem za 10 m skrecac w prawo, po zablokowaniu kola na piachu po jakims remoncie, jak sanki myk i dojechalem do murka szkoly. Troche pogiolem blachy. To jedyne zdarzenie w moim zyciu i oby nigdy wiecej. To juz dorzuce , ze z tym ostatnim za telefon 2 tugodnie temu 3 mandaty przez 25 lat. Obym z wloch wrocil bez strat. Ciezko bedzie z tymi austriakami. Tak na koniec bylo troche statystyki.
Ubezpieczenia to fikcja jesli sa niskie skladki. Chyba nigdy nie kupie auta z salonu bo wyogi narzucaja miec Ac

PostNapisane: So, 21 maja 2016, 08:27 
Adept
Od: 22.04.2016
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyMotion
Region: zagranica
W DE ubezpieczyciel Alte Leipziger placisz na rok 430 eu.

"Teil" doplacam 150 eu...naprzyklad do szyby, niektore firmy potrafia nawet to obejsc.
"Voll" strace 500 eu...naprzyklad do skradzionego samochodu.

Oferta super, bo w Huk Coburg chcieli za to samo tysiaka.

PostNapisane: So, 21 maja 2016, 09:01 
Nowicjusz
Od: 06.09.2014
Rok produkcji: 2011
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Region: mazowiecki
tombien napisał(a):
christtoph napisał(a):
waszych ubezpieczeń nie wyplaca się szkody poniżej 500 pln

U mnie tak to wygląda: Franszyza integralna: 300 zł

Ja mam w avivie franszyzę 500. Cena ubezpieczenia bez niej była większa o... 500 Pln ;)

W innych firmach zdarza się franszyza procentowa od wartości szkody, to dopiero jest nieciekawie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1