Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 15:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 111  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 24 mar 2016, 19:58 
Weteran
Od: 22.10.2012
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Ja też dostałem, dla mnie wygląda to na próbę udobruchania klientów :)

PostNapisane: Cz, 24 mar 2016, 20:05 
Stały bywalec
Od: 26.10.2014
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
A myślisz, że klienci którzy nie są użytkownikami forum i nie interesują się tym tak bardzo jak my, to wiedzą o dużej ilości kradzieży?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 24 mar 2016, 20:18 
Bywalec
Od: 23.02.2016
Rok produkcji: 2016
Jak choć trochę czytają neta (nawet onet, czy wp), to mogą co nieco wiedzieć, bo był tam niedawno artykuł, co gdzie najczęściej znika.

PostNapisane: Cz, 24 mar 2016, 21:35 
Stały bywalec
Od: 14.09.2014
Region: śląski
To rzeczywiście napawa optymizmem. Oby Mazda podążała właściwą drogą i dbała o swoich klientów. :idea:
Poczucie bezpieczeństwa to podstawa :)
Pogadajmy na zlocie ogólnopolskim o zabezpieczeniach - wymienimy się doświadczeniami. :houk:

"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele"

PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 05:32 
Bywalec
Od: 22.02.2016
Region: opolski
amiron, Kaczor - wspomniano coś, do kiedy jest ten 50% rabat? I czy tylko dla osób, które mają już auto? Ja swoje odbieram pod koniec maja i uznałem, że dodatkowe zabezpieczenie dobiorę po / tuż przed odbiorem.

Ciężko się na coś konkretnego zdecydować (długa dyskusja powstała), ale pewnie dla bezpieczeństwa gwarancji, wybór padnie na ofertę ASO...

PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 09:09 
Amator
Od: 27.01.2016
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
http://moto.onet.pl/raporty/auta-ktore- ... und/k8v5ez

Niby jest CX-5 czyli te same zabezpieczenia jak w 6tce, ale rzetelnosc tych informacji wątpliwa

PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 11:05 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: MT
Region: śląski
Trzeba kupić Multipla :wink: nie będzie problemu. :) :)

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 11:43 
Weteran
modo napisał(a):
amiron, Kaczor - wspomniano coś, do kiedy jest ten 50% rabat? I czy tylko dla osób, które mają już auto? Ja swoje odbieram pod koniec maja i uznałem, że dodatkowe zabezpieczenie dobiorę po / tuż przed odbiorem.

Moim zdaniem to te 50% dotyczy wszystkich klientów szóstek. Czyli jak dopiero odbierasz auto to również Ci się należy. Pytanie tylko czy promocja się nie skończy ;)

PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 16:52 
Nowicjusz
Od: 17.10.2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
modo napisał(a):

Ciężko się na coś konkretnego zdecydować (długa dyskusja powstała), ale pewnie dla bezpieczeństwa gwarancji, wybór padnie na ofertę ASO...

nie było żadnego konkretnego terminu obowiązywania.
Jedynie notka, że ulga przysługuje na podstawie okazania tego pisma, ale przypuszczam, że kwestia jest do dogadania również dla osób bez niego.
Proponuję przy odbiorze auta zapytać się o to ;)

PostNapisane: Pt, 25 mar 2016, 18:09 
Amator
A może coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=8XQr3L-oTpg

PostNapisane: So, 26 mar 2016, 21:28 
Amator
Od: 17.08.2015
witam mi też zaproponowali 50 procent taniej na zabezpieczenie na początku się zastanawiałem czy kupić zabezpieczenie ale mam ubezpieczenie gap to jak ukradną mi fure do trzech lat to i tak dostaje za samochód z ubezpieczenia tyle co na fakturze wiec stresu nie mam .z drugiej strony jak mazda coś zwaliła to powinni to wymieniać za darmo nie zapłace im ani złotówki .wytargowałem ubezpieczenie gap za 1zł przy kupnie samochodu i spie spokojnie

moderator
PostNapisane: So, 26 mar 2016, 21:36 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
szeryfowo1, ale tu nie chodzi o kasę, bo chyba każdy leasingujący tańszy lub droższy GAP ma...
Problemem jest to, że po kradzieży, zanim dostaniesz kasę minie trochę czasu... oczekiwanie na nowe auto to kolejne kilka miesięcy... Nie wiem jak u Ciebie, ale ja nie mogę sobie pozwolić logistycznie na brak auta i to pomimo tego, że mam drugie w domu... A za wynajem, czy kupno grata już mi nikt nie zwróci...

PostNapisane: So, 26 mar 2016, 21:45 
Amator
ja mieszkam blisko metra wiec stresu nie mam,a ze mazdy kradną to sprzedawcy wiedzieli wczesniej wiec po to jest gap jak mazda cos zwaliła to powinni to zrobić za darmo a nie jakieś upusty dają wielką łaską ja na szczescie nie mam leasingu wiec czas jest krutszy jak przeskoczy mi rocznik co jest niedługo to zabiore mazde ze strzeżonego parkingu pod blok niech ja kradną kupie sobie nowy

moderator
PostNapisane: So, 26 mar 2016, 22:19 
Weteran
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Region: pomorski
A druga sprawa to że nikt nie zwróci za inwestycje w auto, takie jak np. powłoka, wygłuszenie, zabezpieczenie antykorozyjne, inne felgi, car audio czy dodatki stylistyczne.

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: So, 26 mar 2016, 22:28 
Amator
a po roku ile samochód traci na wartości chyba więcej niż te wszytkie dodatki dla mnie mazda poleciała sobie w kulki .Pozatym i tak na tych zabezpieczeniach zarabiają kasę nie robią tego za darmo maja z tego jakiś procent i to niewąski

moderator
PostNapisane: Śr, 30 mar 2016, 09:58 
Fanatyk
A ja nadal uważam, że ta jazda z M6 GJ w Wawie to kwestia konkretnego zlecenia/kanału przerzutowego, a nie samego problemu zabezpieczeń...

Generalnie 90% aut z systemem bezkluczykowym ma łatwołamalne zabezpieczenia... Przynajmniej tak twierdzą dziennikarze...

Sam widziałem (na filmiku z monitoringu) jak kumplowi kradli 5letnie Audi A4 (bez bezkluczykowego ze standardowym alarmem z immo) w 40sekund...
Więc marek które złodzieje mają rozpracowane jest znacznie więcej...

A tu nagle w 1 połowie 2015 M6 były kradzione seryjnie w Wawie... i to praktycznie co 1-2dni gineła kolejna...

Stawiam, że ktoś sobie zrobił biznes z przerzutu tych aut na wschód... Ale to kwestia policji, żeby to rozpracować...

-- Dodano: Śr, 30 mar 2016, 10:58 --

Kurcze, niech Mazda jednak zrobi możliwość wyłączenia otwierania z przycisku w klamkach...
Ja tam nie chce takiej wygody i tak korzystam z pilota...
http://moto.pl/MotoPL/56,88389,19836805 ... h-aut.html

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 06:20 
Bywalec
Od: 27.04.2014
Rok produkcji: 2012
Wersja: SkyEnergy
http://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/wi ... spartanntp
Poważne powody do zmartwień mają właściciele mazdy 6 - wśród japońskich samochodów ten model jest numerem jeden w złodziejskim rankingu.

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 08:35 
Adept
Od: 02.08.2015
zwróćcie uwagę że podana liczba skradzonych M6 w całym 2015 roku jest praktycznie taka sama jak w pierwszej połowie 2015, wniosek z tego taki że od drugiej połowy roku liczba kradzieży drastycznie spadła - wręcz prawie zatrzymała się.

mieszkam w Warszawie i codziennie jak jeżdżę do pracy to widzę na mojej trasie kilka m6 które stoją przy blokach pod chmurką i jakoś nikt ich ukraść nie chce :)

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 09:02 
Bywalec
Od: 27.04.2014
Rok produkcji: 2012
Wersja: SkyEnergy
peka87 napisał(a):
mieszkam w Warszawie i codziennie jak jeżdżę do pracy to widzę na mojej trasie kilka m6 które stoją przy blokach pod chmurką i jakoś nikt ich ukraść nie chce

Może wersja M6 nie odpowiednia dla złodzieja. Oni też mają pewnie wymagania.

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 12:44 
Adept
Od: 02.08.2015
jadę w korku więc dość dokładnie się przyglądam, wszystkie GJ w wersji skypassion co widać po skórzanej tapicerce, zarówno przed jak i polifty.

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 19:24 
Amator
Ludziska na bank było zlecenie na Mazdy w pierwszej połowie zeszłego roku. Nie ma co panikowac. Obecnie nie znikają tak jak rok temu. Nawet najlepsze zabezpieczenia nie pomogą jak złodziejom będzie zależeć, bo to mało aut się kradnie na podnośnik i lawete?

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 19:29 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Mazd 6 tak się raczej nie kradnie.

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 20:00 
Amator
A skąd takie info, dla chcącego nic trudnego

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 21:34 
Prawie fanatyk
Były w tym wątku opisy kradzieży (sytuacji przed, po , nagrań monitoringu) , nie było w nich o ile pamiętam lawet. Złodziej po prostu podchodzi, wsiada i jedzie. Tyle. Z niczym nie walczy, nie robi zamieszania wokół itd.
Po co miałby się certolić z lawetą jak może po prostu wsiąść i odjechać. Natknie się na bardziej zabezpieczoną Mazdę ? - ok, to znajdzie inną, nie sądzę aby się ambicją unosił typu "cooo, JA jej nie dam rady?! no to masz mazdo - Laweta! :) " . To nie Ferrari , oni na pewno kalkulują chłodno ryzyko do zysku.

moderator
PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 22:02 
Fanatyk
Andrzejsr, e tam... na lawetę kradli i będą kradli...
np. przy polowaniu na byle jak zaparkowane auta zaoczniaków przy uczelniach... w biały dzień w weekendy...
Perfidnie niby służby walczące ze złym parkowaniem... znam dwa takie przypadki w Krakowie... gdzie Passat i A6 zostały "sholowane"

A poza tym dziwi mnie to podkreślanie o braniu Mazdy jak swoja... Kurcze, nie widziałem wideo z monitoringu gdzie kradzież auta wyglądała by inaczej... A tutaj wyjątkowa była nie łatwość kradzieży, ale zadziwiający popyt na M6 w pierwszej połowie 2015...
Zauważ, że innych mazd mimo równie słabych zabezpieczeń nie kradziono aż tak masowo...

PostNapisane: Cz, 31 mar 2016, 22:32 
Prawie fanatyk
Nie śledziłem innych mazd ani w ogóle innych wozów poza Alfami :) może inne i tak samo łatwo kradną, nie wiem. Było tu publikowane nagranie z GJtką w roli głownej i jeśli jest tak łatwo, to naprawdę po kiego złodziej miałby sobie głowę lawetą zawracać. Trzeba drugiego, hałasu narobić itd. Co innego rzadkie auto, a GJ spotka za następnym rogiem. No, może następnego dnia najwyżej :)

Te udające holowniki straży miejskiej to faktycznie na bezczelnego! łał. no, to tak może też. Ale prościej złodziejom jak widać "bezkluczykowo" ;)

PostNapisane: Pt, 1 kwi 2016, 10:49 
Amator
Oczywiscie ze prosciej, tylko mi sie wydaje ze sami w tym watku nakrecamy zupelnie bezpodstawnie historie o tym ze jakaż to GJka jest chodliwym samochodem, a w cale tak nie jest. Warszawa to po pierwsze nie cala Polska a pierwsze polrocze 2015 to nie caly okres produkcji GJki.

PostNapisane: Pt, 1 kwi 2016, 11:04 
Weteran
No nie jestem pewien czy nie jest chodliwym samochodem...

Cytuj:
W pierwszych pięciu miesiącach tego roku z warszawskich ulic zginęło 67 Mazd 6 najnowszej generacji. Dla porównania w tym samym okresie zaledwie 8 Passatów zmieniło w stolicy właściciela bez jego zgody. Skalę problemu widać dopiero, gdy zestawi się powyższe liczby ze sprzedażą. Z warszawskich salonów dilerskich wyjechało do klientów w tym czasie 280 „szóstek" i 1153 Passaty.

mowa o 2015. Zginęło 24% szóstek i 0,7% passatów... czyli jakieś 34 razy mniej ;)

PostNapisane: Pt, 1 kwi 2016, 11:05 
Wtajemniczony
Od: 16.12.2015
Region: dolnośląski
No dobrze, ale możemy przestać analizować I połowę 2015 roku. Mamy już 2016 rok i chyba pora zostawić zeszły rok historii. Niech to będzie dla nas nauczką, że swojego trzeba pilnować, ale roztrząsanie tego wciąż IMHO nie ma sensu już.

PostNapisane: Pt, 1 kwi 2016, 11:19 
Prawie fanatyk
evo666 napisał(a):
Oczywiscie ze prosciej, tylko mi sie wydaje ze sami w tym watku nakrecamy zupelnie bezpodstawnie historie o tym ze jakaż to GJka jest chodliwym samochodem, a w cale tak nie jest. Warszawa to po pierwsze nie cala Polska a pierwsze polrocze 2015 to nie caly okres produkcji GJki.

Nie siedzę na forach wielu marek, ale tu na jednak bardzo mało licznym, kilku aktywnych Forumowiczów zostało okradzionych (tak z pamięci to zdaje się 5 osób ? na ile - kilkadziwesiąt ? setki chyba nie ma , a piszących na pewno) ze swoich świeżych 6tek . Rejestrowali się przed kradzieżami .
No to trudno żeby tego procederu nie zauważyć, czy udawać że prawda jest inna.
To akurat nie jest nakręcanie tematu bo są liczby i tyle - vide materiał Zachara z cyferkami w porównaniu do passata czy innego audi . To nie subiektywne szumy od drzwi, tylko faktycznie, obiektywnie, rąbnięte bezczelnie, świeże (zdaje się że i dzień czy dwa po odjeździe z salonu) wozy!
Może i w 2015 . MOże teraz będzie mniej. A jak nie będzie to w 2017 napiszemy : nie nakręcajmy się, to tylko w 2015 i tylko w 2016 kradli , też na pewno nie będą :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3314 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 111  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1