| Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:28 |
|
Strefa czasowa: UTC + 1 |
Osiągi 2.2 D
Moderatorzy: popielasty, gzesiolek
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 8 ] |
| Drukuj | Poprzedni | Następny | ||||||
| Autor | Wiadomość | |||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| szymek1604 |
|
|||||
Posty: 3961 Rok produkcji: 2013 Generacja: III Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb) Skrzynia: AT Wersja: SkyPassion Region: mazowiecki |
|
|||||
| fayat |
|
||||
Posty: 15 Rok produkcji: 2013 Generacja: III Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON) Skrzynia: MT Wersja: SkyPassion Region: podlaski |
|
||||
| szymek1604 |
|
|||||
Posty: 3961 Rok produkcji: 2013 Generacja: III Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb) Skrzynia: AT Wersja: SkyPassion Region: mazowiecki |
|
|||||
|
Tomek współzałożyciel forum |
|
|||||
Posty: 3439 Rok produkcji: 2008 Generacja: II Silnik: 1.8 MZR (Pb) Skrzynia: MT Wersja: Exclusive Region: śląski |
|
|||||
| szymek1604 |
|
|||||
|
|||||
| Nessus |
|
|||||
Posty: 115 Rok produkcji: 2013 Generacja: III Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb) Skrzynia: AT Wersja: SkyPassion Region: pomorski |
|
|||||
| szymek1604 |
|
|||||
|
|||||
| land86 |
|
|||||
Posty: 29 Rok produkcji: 2013 Generacja: III Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON) Skrzynia: AT |
|
|||||
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 8 ] |
|
Strefa czasowa: UTC + 1 |
Kto przegląda forum |
||||
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości |
| Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz dodawać załączników |

(właścicieli "klekotów", jak sympatycznie wyraził się Pan Sprzedawca w jednym z salonów).

. Vmax osiągnięte 240km/h wg licznika, 235 wg navi. Przed podjęciem decyzji o zakupie jeździłem dieslem w automacie i zaraz po nim w manualu. Różnica w dynamice tak jak oczekiwałem zauważalna na korzyść manuala. Jak wiadomo jazda w korku z manualem, to utrapienie jednak decyzji o wyborze MT bym nie cofnął. Kamyczek do ogródka Gajdzina, który może innych wprowadzić w błąd: marznięcie w Hondzie z silnikiem diesla zimą nie oznacza marznięcia w M6 tak samo, jak Maserati, to nie Mazda chociaż obydwie nazwy zaczynją się na M. Czas otrzymania ciepłego powietrza z nawiewu w warunkach zimowych w M6 to 3 min. Ten diesel, to tylko z nazwy klekot, bo dźwięk silnika zupełnie nie wskazuje na ropniaka. Dwulitrowa benzyna w mojej ocenie (przejechałem nią 2k km) nie daje radości z jazdy. Nie jeździłem 2,5l benzyną, więc nie wiem jak długo się nagrzewa;), ale skoro użytkownicy są zadowoleni to tylko gratulować. Ja jestem zadowolony ze swojego wyboru. Mazdę wybrałem spośród innych marek porównując co mogę mieć za przewidzianą na kupno auta kwotę pieniędzy, z kolei o wyborze silnika zadecydowało wstępne założenie, że ma to być diesel, a następnie radość z jazdy. Inne aspekty były nieważące. Życzę trafnego wyboru.
)
)