Teraz jest Śr, 4 lut 2026, 19:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 10:56 
To, że jest ciszej w passacie nie rekompensuje awaryjności i problemów jakie mają użytkownicy z tymi samochodami. Wystarczy zobaczyć z jakimi cudami walczą ludzie na forum passata z najnowszym modelem. Może mam jakiś udany egzemplarz ale przy 180 km/h da sie normalnie cicho rozmawiać w mojej gj. Jedyne odgłosy, które mnie irytują to te pochodzące od nadkoli o które obijają się kamyki i piach. Szumy od szyb występują w stopniu w zupełności niewystarczającym abym z tego powodu mógł narzekać. :)

Ostatnio edytowano Pt, 26 lut 2016, 11:12 przez MateZ, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 11:12 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
ja nie moge cicho rozmawiac juz przy 120, wiec moze poprostu mamy inne oczekiwania co do halasu w aucie. Pozatym jaki wlasciciel nowego auta nie ma z nim problemow? Nie ma dzis takich aut, bo takic sie juz nie produkuje. Czas zejsc na ziemie, dzis auta robia ekonomisci a inzynierowie maja tylko je jakotako poskladac zeby jezdzilo. Mazda za te pieniadze jest prze glosna i to jej najwiekszy bubel,pomijajac juz poblemy z dieslem.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 11:28 
Tak ale takie cuda jak tam ludzie opisują, to szok. Sami przyznają, że tak awaryjnego samochodu jak pasek b8 jeszcze nie spotkali. Zapewne wielu z nich chciało by się zamienić ze swoimi problemami na nasz problem wyciszenia. Poxtazo być może mi wyciszenie nie przeszkadza bo mam 2.0 benzyne i po fl.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 11:30 
Amator
Od: 27.01.2016
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Pokażcie mi auto bez wad, chyba tylko porsche jest temu blisko, bo od lat wygrywa testy niezawodności. No ale to nie bieda auto.

PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 14:22 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
poxtazo, zgadzam się z Tobą w zupełności. Te wszystkie duperelne problemiki (wady) opisywane na forum oczywiście uprzykrzają nam codzienną jazdę. Ale dzieje się tak tylko dlatego, że oczekujemy od naszych ślicznotek zbyt wiele. Są piękne, więc z przyjemnością a nawet miłością na nie patrzymy - wyobrażając sobie, że również wewnątrz ich podzespoły będą się charakteryzowały anielską duszą. A ponieważ zazwyczaj tak nie jest, więc to nas irytuje. Przypomina to, jako żywo codzienne relacje z naszymi dziewczynami (zwłaszcza żonami), gdy okazuje się że większość spośród tych anielskich z pozoru istot staje się w rzeczywistości diablicami dającymi odczuć swą upierdliwość dopiero w codziennych kontaktach. :wink:

PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 14:39 
Amator
Od: 04.04.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
MateZ napisał(a):
Tak ale takie cuda jak tam ludzie opisują, to szok. Sami przyznają, że tak awaryjnego samochodu jak pasek b8 jeszcze nie spotkali. Zapewne wielu z nich chciało by się zamienić ze swoimi problemami na nasz problem wyciszenia. Poxtazo być może mi wyciszenie nie przeszkadza bo mam 2.0 benzyne i po fl.

Przesadzasz kolego i to bardzo. Problemy mają typowe dla nowych aut, raczej nic poza tym. Problemy Mazdy z początku produkcji z dieslem, wyciszeniem, hamulcami itd. wyglądają na poważniejsze i trudniejsze do usunięcia, czytając i porównując obydwa fora. A forumowe tematy o usterkach w tych autach znam dobrze bo obydwa auta brałem pod uwagę, kupiłem jednak jeszcze coś innego.

PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 14:51 
No właśnie sam też chodziłem niedawno po salonach, jeździłem testowo, czytałem fora itd. I właśnie lektura forum passata jak i superba zniechęciła mnie do zakupu tych samochodów. Sam przesiadłem się z vaga do mazdy i na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony.

Zobacz moją 6tkę  

moderator
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 15:16 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: małopolski
MateZ, no i to, ze jestes zadowolony z wyboru to rzecz najwazniejsza...
Ale czy Passat jest az tak strasznie awaryjny? Bez przesady... Ot ma podobna ilosc przypadlosci co Mazda, a jesli chodzi o diesla to nie wiem czy nie mniej... (za to jesli chodzi o benzyne pewnie nieco wiecej)...

Przyjmuje, ze nie mozna oceniac skrajnie auta ktorym sie nie jezdzilo i to przynajmniej pare tys km...
A juz na pewno nie mozna oceniac go tylko na podstawie wpisow na forach...
To tak juz spotkalem sie z domoroslymi krytykami Mazdy, ze wszystki w niej do d... no przeciez na forum napisane jest...
Ty robisz dokladnie to samo w temacie Passata...
A jednak wiekszosc uzytkownikow Passata tak jak i wiekszosc uzytkownikow M6 jest zadowolone ze swojego auta... a nawet jak na cos narzeka to wlasnie na zasadzie, ze wybrali auto ktore ich zachwycilo i mialo byc idealne...a okazalo sie, ze jednak ma wady...
I ten zal trzeba gdzies wylac (od tego jest forum)... a jednoczesnie cieszyc sie swoim autem ;) <pucu> <metal>

administrator
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 15:41 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
gzesiolek - dlaczego nie używasz polskich znaków przy pisaniu postów?

PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 15:58 
Bywalec
Od: 07.12.2015
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
ZBANOWANY!
tombien napisał(a):
gzesiolek - dlaczego nie używasz polskich znaków przy pisaniu postów?

Czy to jest w ogóle istotne? :arrow:

moderator
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 16:25 
Fanatyk
tombien, bo często, gęsto pracuję w stronie kodowej i układzie klawiatury bez polskich znaków i mam później przyzwyczajenie w unikaniu prób używania polskich ogonków...

Jeśli to przeszkadza to będę się starać, aby moje posty świeciły wzorcowo poprawną polszczyzną i ogonkami...

Proszę o wybaczenie...

administrator
PostNapisane: Pt, 26 lut 2016, 17:00 
Weteran
gzesiolek - dzięki. :)

alphapole - mi osobiście źle się czyta, gdy nie ma "ogonków" w polskich znakach.
Poza tym Regulamin Forum zobowiązuje nas, użytkowników, między innymi do:
Kod:
(...)każdy użytkownik powinien starać się wypowiadać zgodnie z zasadami pisowni polskiej(...)

PostNapisane: So, 27 lut 2016, 01:29 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Skrzynia: MT
alphapole napisał(a):
Czy to jest w ogóle istotne?

istotne !!

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 10:36 
Wstydliwy
Od: 11.02.2016
W końcu złożyłem zamówienie na moją M6 :) Długo się wahałem co do silnika, nadwozia, tapicerki i koloru ale w końcu stanęło na sedanie jet black 2.5. Wrażenia z salonu pozytywne, potrafili mi dobrze doradzić, rozwiałem swoje wątpliwości. Teraz pozostaje oczekiwanie... i stąd pytanie - czy auto przyszło wam wcześniej czy później w porównaniu do planowanego terminu odbioru?

administrator
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 10:38 
Weteran
Lapeno - z reguły są raczej tydzień, dwa wcześniej, ale zdarzają się też obsuwy. :)

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 10:41 
Adept
Od: 08.07.2015
no właśnie u mnie było 2 tyg obsuwy ;)

moderator
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 14:20 
Fanatyk
U mnie była 3 tygodnie przed czasem ;)

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 16:34 
Wstydliwy
3 tygodnie wcześniej... żeby u mnie tak było, podali mi termin ponad 16 tyg, a 2 tyg przed tym mam wyjazd na który pasowałoby mi pojechać już nowym autem. Czarny sedan powinien być dośc popularny, pozostaje liczyć, że te 16 tygodni to tak z zapasem liczone jest ;)

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 17:20 
Bywalec
Od: 23.02.2016
To ja też się może pochwalę, iż niedługo będę miał swoją 6 <3 (2.5 sedan sonic silver)
Zamówienie złożone niespełna 2 tyg temu z terminem na dzień po majówce, ale Pan handlowiec powiedział mi, że samochody które mają już jakby swoich przyszłych właścicieli (czyli już są zarezerwowane), to po dopłynięciu do portu te właśnie w pierwszej kolejności są poddawane zabezpieczeniom antykorozyjnym i wrzucane na lawetę, a dopiero później te "bezpańskie", więc może i mi się trafi tydzień-dwa przed czasem :>

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 18:28 
Stały bywalec
Od: 14.09.2014
Region: śląski
Lapeno i wasyllinio <spoko>

Po odbiorze pochwalcie się zdjęciami no i wrażeniami. :wink:

"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele"

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 18:32 
Wstydliwy
Od: 19.01.2016
Mam to szczęście, że od 2 tygodni jestem posiadaczem 6 (2.5l sedan biała perła) <disco> . Na początku byłem zdecydowany na 2.0 ale coś podkusiło by przetestować 2.5l i nie było już wątpliwości.
Dla mnie przesiadka z 308 i KIA sportage 2.0 do Madzi to całkiem inny świat. Prowadzi się jak po sznurku, zbiera się super. Przez 30 lat nie otrzymałem ani jednego mandatu a robię rocznie po 50-90k obawiam się, że może to ulec zmianie. Trzeba mieć sporo samozaparcia by nie przegiąć, autko prowokuje do dynamicznej jazdy.

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 18:34 
Bywalec
Od: 23.02.2016
Nie omieszkam ;)
kedlaw ja wszystkie mandaty za prędkość miałem w M6, w innych samochodach nigdy :P

Ostatnio edytowano Wt, 15 mar 2016, 22:47 przez wasyllinio, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 20:38 
Wstydliwy
kedlaw napisał(a):
Na początku byłem zdecydowany na 2.0 ale coś podkusiło by przetestować 2.5l i nie było już wątpliwości.

Ja też na początku whałem się nad 2.0 ale sporo znajomych (mających inne auta) polecało automat. Ja z kolei zawsze chciałem mieć tapicerkę skórzaną dlatego wybór mógł być tylko jeden, gdyby 2.0 AT bylo w skypassion... to wtedy miałbym dylemat i pewnie jak sporo osób tutaj rozważałbym taką opcję.

Co do automatu to miałem obawy bo zawsze jeździłem w manualu, ale wystarczyła jedna jazda testowa żeby się przekonać. Zdecydowanie przerzucam się na AT ;)

Swoją drogą ciekawe ile kosztowałaby 2.0 AT skypassion, ja obstawiam 125 tys, tylko wtedy pewnie 2.5 nie sprzedawałaby się tak dobrze. Może zrobiliby cenę 130 k ?
Wersja 2.5 to większy silnik i AT, różnica w cenie (w porównaniu do 2.0 MT) to 20 tys. Pewnie jest 5 k za silnik, 5 k za AT i 10 k akcyza.

PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 23:21 
Wstydliwy
Od: 20.03.2016
Zagryziak - bardzo trafnie z tą żoną <hahaha>
No dobra, mam i ja!!! <pucu> wczoraj pisałem, że może dzis/jutro i jednak jest dziś - GJ 2.5 AT czerwona.
Byłem u dilera w czwartek, wybrałem ( stoi na placu jeszcze pare różnych szt.) 2.0 MT. W pietek 0 11:00 dzwonią,
że mają już dokumenty więc jadę....Jadę i myśle :idea: "a może 2.5 AT ?" już kiedyś jechałem automatem próbnie i to była rewela tylko te potencjalne awarie.... bo miałem kiedyś At -z 8-9 lat temu ale to był wtedy passat 5HP 19 - skrzynia ( 3 awarie w ciągu roku po 2 - 3 tysi każda , myślałem że mnie szlag trafi! <suicide> )
no i ok. zajechałem i pytam czy mają 2.5 z zeszłego roku( chodziło mi o koła zimowe, ten nowy system anty. i coś tam... a te spa w Bukowinie czy gdzieś tam no i ta Mazda na 5!) na to gość, że mają z wrzesnia to ja, że biorę niech wypisują nowe papiery. W miedzyczasie podzwoniłem po kumplach mających automaty - jeden w Hondzie zrobił już 260 tys. i chodzi jak zegarek - popytałem i OSTATECZNIE się PRAWIE UTWIERDZIŁEM, że biorąc nowy, dbając o niego itd itp będzie ok. No i gość wypisał nowe; dziś rano ok. 09:00 dzwoni i mówi, że kurier przyjechał z papierami... więc ja po te dokumenty, do komunikacji ... blachy miałem w ręce po 80 min. od wjazdu na rejestrację :> o 15:00 był odbiór!!!!!!!!!!! :D do 21:00 oswajanie się z konkurentką żony :hahahaha: a jutro jej zafunduję spa w sewisie salonu. <pucu>

administrator
PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 23:24 
Weteran
zhangjike1 napisał(a):
jutro jej zafunduję spa w sewisie salonu

To chyba nie jest dobry pomysł, żebyś to tam akurat robił. No chyba, że Ci nie zależy na lakierze. ;)

PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 23:35 
Wstydliwy
tombien a to akurat dlaczego ? czy czegos nie wiem :idea: ???

PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 23:43 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Region: pomorski
zhangjike1, pracownicy po prostu nie mają pojęcia o detalingu i często przy podstawowym myciu narobią Ci więcej szkody na lakierze niż jakbyś to sam zrobił. Niedawny przypadek kolegi Jorzel w wątku dla wkurwionych (o ile dobrze pamiętam) dość dobrze opisywał ten stan.

PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 23:49 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
zhangjike1, poczytaj wątek o detailingu: viewforum.php?f=91

PostNapisane: Wt, 22 mar 2016, 00:47 
Wstydliwy
Ups...!! :/
Dzięki Zagryziak.
A tak wogóle to wielki ukłon w strone wszystkich, którzy ze zrozumieniem podchodzą do nowicjuszy takich jak ja.
Czy Wy wszyscy jeździcie do spa dla aut oddając je na 2 - 4 dni wracając a potem ponownie po nie jadąc?
rozumiem, że ktoś mieszkający w pobliżu ma taką możliwość ale Maździarze rozsiani po Posce w większości jak to rozwiązują/rozwiązujecie ? <niewiem>
Są wsród Was tacy, którzy robili sobie powłokę na nowym aucie sami (bo chyba nie doczytałem/nie znalazłem) zamawiając środki do tego?
Jestem dość techniczny i z wyobraźnią więc zakładam, iż dałym radę no chyba, że są jakieś niuanse wymagające doświadczenia - co Wy na to?
A co na to Panowie z Detailing Shopu?

moderator
PostNapisane: Wt, 22 mar 2016, 01:15 
Fanatyk
zhangjike1 może masz wrodzony talent...
Ale generalnie wg mnie i doświadczenie i wyczucie i zmysł artysty z sokolim okiem w detalingu się przydaje...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1