Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 07:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 186  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 15:26 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Bitmat napisał(a):
Wrzuciłem specjalnie dla Was - foto najnowszej Mazdy 6 - 2015 - wyciszenie drzwi
http://galeria.oneflex.com.pl/Mazda-6-2015-rok/

I jak wam zaufac jak Mazdy 6 od Mondeo nie rozrozniacie... ;)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 15:35 
Firma
Od: 16.10.2015
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Tak to jest jak na szybko wrzuca się:)

Żeby wyjaśnić. Bitmat.pl - to sklep. Jesteśmy bezpośrednim importerem mat i mamy największy wybór na rynku.

Natomiast montaże wykonują nasze zaufane firmy np serwis car audio - M1 Marki.

tel kom. 507-465-105
tel. 22 674 00 20
GG:4429874
info@bitmat.pl

05-270 Marki ul. Okólna 26a

Doradzamy w wyborze i zastosowaniu.

www.bitmat.pl

PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 16:17 
Bywalec
Od: 15.11.2013
Rok produkcji: 2017
Region: dolnośląski
Ja chętnie zobaczę Wasze realizacje wyciszenia nadkoli z zewnątrz auta.

PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 18:25 
Stały bywalec
Od: 17.09.2015
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Wersja: Exclusive
szkoda że przy zakupie nowego auta trzeba tyle trudu by je wygłuszyć

PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 20:59 
marekmazurek chyba miłe zaskoczenie, a nie rozczarowanie... :)

Zobacz moją 6tkę  

moderator
PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 21:28 
Weteran
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2009
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Region: pomorski
Osobiście polecam Bitmat, zawsze robiłem u nich zakupy materiałów do wygłuszenia i zawsze byłem zadowolony.

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 21:57 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
i ja tez u nich kupowałem materiały i też jestem zadowolony
ale ten błąd z mondeo…. ;(

PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 06:03 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
Znają się na wygłuszeniu aut a nie na modelach, nie przesadzajmy, lepiej niech znają się na rodzajach mat i ich zastosowaniu niż wymieniają nazwy modeli aut przez przypadki a mata do kitu, nie każdy jest tak zboczony jak my <nie> i taki drażliwy na znaczek <zgłupiał>

PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 07:57 
Wtajemniczony
Od: 01.08.2015
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Region: łódzki
crow napisał(a):
Znają się na wygłuszeniu aut a nie na modelach, nie przesadzajmy, lepiej niech znają się na rodzajach mat i ich zastosowaniu niż wymieniają nazwy modeli aut przez przypadki a mata do kitu, nie każdy jest tak zboczony jak my <nie> i taki drażliwy na znaczek <zgłupiał>

no nie wiem czy przesadzamy, każde auto ma inaczej montowaną tapicerkę, więc mam nadzieję, że pomyłka wynika tylko z tego, że Panowie oglądają samochody tylko od środka :-P

PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 09:03 
Prawie fanatyk
no dokładnie- jako wzór dla samodzielnego wyciszeniate fotki bedą mocno mylące

PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 10:24 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
Ja chętnie wyciszył bym drzwi ( dla lepszego audio ) tylko nie wiem czy w Katowicach jest jakaś profesjonalna firma.
Może ktoś poleci coś ciekawego ?

PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 10:58 
Wstydliwy
Od: 28.10.2015
Witam Wszystkich,

Widzę, że zanim zdążyłem się pochwalić na forum fotkami z wyciszenia mojej srebrnej strzały, panowie ze sklepu bitmat.pl udostępnili link do galerii: http://galeria.oneflex.com.pl/Mazda-6-2015-rok/
Pomijając zdjęcia z wyciszenia Forda, swoją drogą miło że nie tylko nasze autka trzeba wyciszać :) , druga cześć galerii na której widać srebrne drzwi, to już moja Mazdusia :)

Nie ukrywam, że decyzję o wyciszeniu drzwi ułatwiła mi lektura tego forum. Początkowo pracę miałem wykonać samodzielnie, ale finalnie zdecydowałem się skorzystać z usług pana Kamila, którego polecono mi w ww. sklepie.

Generalnie jestem mega zadowolony, że się zdecydowałem na wyciszenie drzwi, komfort jazdy i jakość audio są nieporównywalne z tym co proponuje fabryka.. ale muszę też przyznać, że teraz jakby głośniejsze stały się nadkola, cóż nad tym pomyślę po zimie :wink:

Pozdrawiam
Piotr

PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 14:28 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Bitmat napisał(a):
Tak to jest jak na szybko wrzuca się:)

Żeby wyjaśnić. Bitmat.pl - to sklep. Jesteśmy bezpośrednim importerem mat i mamy największy wybór na rynku.

Natomiast montaże wykonują nasze zaufane firmy np serwis car audio - M1 Marki.

A w Trójmieście macie jakieś zaufane firmy?

moderator
PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 16:54 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Albo w grodzie Kraka?

moderator
PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 16:58 
Weteran
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2009
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
JaFGdy napisał(a):
Bitmat napisał(a):

A w Trójmieście macie jakieś zaufane firmy?

Creative z Pruszcza Gdańskiego.

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: So, 2 sty 2016, 10:13 
Wstydliwy
Od: 30.05.2013
Witam,gdzie na śląsku można zrobić wyciszenie drzwi?

PostNapisane: N, 3 sty 2016, 02:15 
Świeżak
Od: 16.11.2015
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyMotion
Od dwóch dni mam Mazdę sedana i niestety mam zastrzeżenia do wyciszenia auta. Odnoszę wrażenie, że nawet przy prędkości 60 km/h dzieje się źle (myślałem, że mam otwarte okna) , a im szybciej to gorzej.

Przewertowałem oczywiście całą prawie korespondencję w tym temacie i wydaje mi się, że "zejście" z masy auta jest czynnikiem krytycznym w tej kwestii. Można oczywiście nawrzucać do środka materiałów tłumiących hałas, ale czy o to chodzi po zakupie auta :wink: ?

Żeby nie było, że to hejt, to reszta mi się bardzo podoba w aucie. Ale ta sprawa to jednak duża porażka.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku!
I dziękuję wszystkim za cenne uwagi, które skłoniły mnie do zakupienia auta.

PS To mój pierwszy post na forum :)

PostNapisane: N, 3 sty 2016, 07:18 
Prawie fanatyk
Każdy ma różną wrażliwość uszu, głusi po przesiadce z syrenki przeżyją :-P , muzycy o absolutnym słuchu się wściekną :mad: , zawsze można poprawić wygłuszeniem jeśli kupiłeś auto dla innych walorów :zona: , przecież jest jazda testowa, a jak słabo dla ciebie jest już od 60km/h to wiedziałeś chyba po jeździe testowej na co się decydujesz. Z czasem wady zaczynają doskwierać jak ich nie zaakceptujesz. <%>
Mazda6 jako jedna z pierwszych przeszła odchudzenie, czasem przez fitness (wytrzymalsza cieńsza stal) a czasem metodą anoreksji (brakuje wygłuszenia, cieniutkie są niektóre rzeczy) przy tej konstrukcji i wielkości, a może jeszcze zmęczona cienkością uszczelki, może jakiejś szczeliny, za cienkie chińskie szyby a może kształt niektórych ładnych elementów generuje szum (design) i fakt dla mnie też było za głośno. A kiedy padakę zrobił diesel nie chciało mi się też inwestować już w to auto. Dla mnie z wrażliwym słuchem i autostradowymi km/h auto było zbyt męczące. Trzeba było wyciągać naśliniony palec i sprawdzać skąd wieje wiatr. :-P
Ale przy dzisiejszym odchodzeniu z tym ma problem wiele aut, więc w klasie premium coraz częściej dodają grubsze szyby jako opcję, kiedyś to tylko w klasie pancerniak.

PostNapisane: N, 3 sty 2016, 13:27 
Bywalec
Od: 24.11.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: lubelski
SLAWEK I BEZAN możecie mi podać gdzie dokładnie i w jakich cenach robiliście to wyciszenie?? Proszę o PW z wiadomych przyczyn....Interesuje mnie wyciszenie drzwi, nadkoli, ewentualnie słupków, dachu i klapy bagażnika w kombi. proszę o wszelkie sugestie czy i co warto itd. Z góry dziękuje. Poprosiłem was bo widzę że zrobiliście ale jeśli ktos jeszcze to wykonał to mile widziane Pw :) lub na forum a ceny na Pw. Interesuje mnie głównie Warszawa jako miejsce montażu.

PostNapisane: N, 3 sty 2016, 14:14 
Bywalec
Od: 15.11.2013
Region: dolnośląski
Poszło PW :)

PostNapisane: N, 3 sty 2016, 14:18 
Prawie fanatyk
Znając życie z 4 tyś wyjdzie lekko <niewiem>

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 22:28 
Wtajemniczony
Od: 21.12.2015
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
crow napisał(a):
Każdy ma różną wrażliwość uszu, głusi po przesiadce z syrenki przeżyją :-P , muzycy o absolutnym słuchu się wściekną :mad: , zawsze można poprawić wygłuszeniem jeśli kupiłeś auto dla innych walorów :zona: , przecież jest jazda testowa, a jak słabo dla ciebie jest już od 60km/h to wiedziałeś chyba po jeździe testowej na co się decydujesz. Z czasem wady zaczynają doskwierać jak ich nie zaakceptujesz. <%>

Wrażliwość wrażliwością ale co z tego jak istnieje jakiś poziom głośności w którym konwersacja jest możliwa.
W tym samochodzie przy prędkości 140 km/h nie da się ROZMAWIAĆ!!
Jedziesz sam masz to może faktycznie w d.. co tam świszczy, jedziesz z drugim człowiekiem autostradą to zapomnij o rozmowie w samochodzie do osoby z tyłu trzeba KRZYCZEĆ.
Szczerze odradzam każdemu zakupu tego samochodu chyba że chce nabawić się tiku domykania okna albo dociskania/domykania drzwi, albo jeździ sam z muzyka na cały regulator wtedy faktycznie nic nie świszczy.
Mówienie że jest to wina odchudzania czegoś jest naiwne, jest to bez dwóch zdań wada konstrukcyjna.
Jak można myśleć że ktoś to zrobił celowo żeby samochód ważył kilo mniej (bo zakładam że tyle może ten problem rozwiązać) i palił przez ten kilogram może z 1/100 litra mniej na 100km jeśli to powoduje taki dyskomfort podróżowania szczególnie z rodzina na autostradzie.
Każdy kto wsiada do mojego samochodu po minucie pyta co tu k... tak głośno.
Co mam jemu powiedzieć? To jest super eko, skyactiv, zoom-zoom, srum-srum Mazda, mam głośno ale za to mam spalanie mniejsze o 50 ml na 100 km, oszczędzam dzięki temu 20 gr na 100 km więc niech świszczy.
I ktoś z Was w to wierzy? Serio?

Żeby nie było wątpliwości, nigdy nie miałem samochodu klasy premium a niektóre ASO to właśnie sugerują "no ja nie wiem jakim Pan samochodami jeździł wcześniej".
Osoby które mi zwracały uwagę też jeżdżą albo prawie traktorem Hilux (w którym jest dużo ciszej), Punto, Polo.
Drugi argument który słyszę, że to problem wieku dziecięcego, kolejna bzdura, ten samochód produkowany jest od 2012, moja M6 jest z końca 2014 a będzie produkowana do 2017 roku, jeszcze tylko dwa lata i to w najlepszym razie, toż to jest 3 rok produkcji z 5. Jak można mówić o "choroby wieku dziecięcego" kolejna bzdura.

Dzisiaj byłem w ASO, przejechałem się z serwisantem, powiedział że faktycznie wieje na maxa, ale według systemu moja Mazda nie podchodzi pod jakaś tam naprawę ale na wszelki wypadek napisze do Mazdy może się zgodzą, ale ostrzegł że to i tak nie pomoże.
Dodał tylko że on prawdopodobnie wie co jest spierniczone i żebym uzbroił się w cierpliwość bo ONI to muszą naprawić ...
Tyle ode mnie w temacie.

A jeszcze jedno. Argument "po to są jazdy przed zakupem żeby takie problemy wychwycić" u mnie problem pojawia się przy prędkości >120 .. przy 140 km/h nie da się rozmawiać.
Nie wszędzie można 140 pojechać, dopiero szału dostaje przy jeździe po autostradzie a tych ciągle jak na lekarstwo.

Pzdr
mHuba

Ostatnio edytowano Pn, 4 sty 2016, 23:04 przez mHuba, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 22:51 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Rok produkcji: 2013
mHuba: polecam zrobic dach. Nejest duza inwesticja do materialu, tylko do czasu.
juz jak kliejum przes dzure po oswietleniu, bylo slychac mala roznice, jak sie zrobyl caly dach, bylo duzo lepsiel. Oczywyscze, halas od szyb niezrobis, troche pomaga uszczelenie szyby od slubka B jak sie tutaj pisalo .
Idealne niejest, ale poprawic mozna.

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 22:58 
Prawie fanatyk
mHuba :piatka:
To wszystko co napisałeś ja przeżyłem na własnej skórze. :mad: Krzyczenie do tyłu i wciskanie guzika od okna też. <offtopic> Ja się z tym wszystkim zgadzam.
I tak w nowszych egz. trochę to poprawiali. Masz prawo się wściekać, bo nikt nie lubi być wydymany. <sex>
Ta mazda jak za piękna paniusia. Do oglądania i tańczenia, ale nie gotowania i sprzątania. Coś za coś. :zona:
Ja jazdy próbnej GJ porządnej nie miałem. Gdzieś tam jechałem po kocich łbach i łukach, ale nie szybciej niż 90km/h. <sex> Mi faktyczne otworzyły się oczy po zakupie. Cóż moja wina. Nie wiedziałem, że można tak spieprzyć sprawę, zwłaszcza, jak sprzedawałem 6 letniego vw w którym i 250 nie męczyło.
Dziś nie mam już GJ. Jest ładna, ale akurat hałas w niej to mi też mocno przeszkadzał. Można jak daje się 2 tyś za koło dojazdowe czy konserwację podwozia, czy 1 tyś za ceramic coś tam , to i dać 4 kafle za wyciszenie. Bolą jednak te poprawki. Ale auto jakie jest każdy ma możliwość przejechania. Jazda testowa jest. A dziś od 2 lat solidnego załapania info z netu. Niestety nie ma aut idealnych. A jeśli to wada auta to nie jedyna tego auta. Co kiedyś wyszło w wielu wątkach (hamulce, wałek, drgania, lakier, bluetoofh itd). Na pewno o dziwo w cx-5 jest wg mnie ciszej. :cygaro:

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 23:01 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
mHuba napisał(a):
I ktoś z Was w to wierzy? Serio?
ja Ci wierzę. Moje odczucia są identyczne i męczy mnie to od blisko 2 lat. Wyciszyłem drzwi przód i tył oraz słupki "B", poprawa niewielka i dotyczyła jedynie poprawy odsłuchu radia podczas jezdy miejskiej. Dodatkowo zamontowane uszczelki szyb przednich również niewiele pomogły. A co w tym wszystkim mnie dziwi? Ano to, że auta niektórych użytkowników nie są obarczone tą wadą. Poprzednim moim samochodem była Honda CRV jeszcze głośniejsza więc moja wrażliwość nie jest specjalnie wyczulona.
I chociaż nadal zakochany jestem w tym aucie, ponownie bym jej już nie kupił.

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 23:02 
Bywalec
Od: 24.11.2014
Region: lubelski
Bezan napisał(a):
Poszło PW :)

Dzięki za odp.
Jak czytam mHuba to zastanawiam się czy faktycznie mamy to samo auto...U mnie przy 140 jest jeszcze ok, a radio ustawiam na 7. Powyżej 160-180 faktycznie zaczyna mocno szumic i jak żona siedzi z tyłu to musi dość głośno do mnie mówić bo słabo słyszę hehe Często śmigam szybkimi trasami i dlatego rozważam wyciszenie bo w Lexus ie przy 200 miałem tak cicho jak tu przy 140....Nie popisała się Mazda

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 23:06 
Wtajemniczony
Od: 21.12.2015
Region: zachodniopomorski
Jeszcze dodałem:

Żeby nie było wątpliwości, nigdy nie miałem samochodu klasy premium a niektóre ASO to właśnie sugerują "no ja nie wiem jakim Pan samochodami jeździł wcześniej".
Osoby które mi zwracały uwagę też jeżdżą albo prawie traktorem Hilux (w którym jest dużo ciszej), Punto, Polo.
Drugi argument który słyszę, że to problem wieku dziecięcego, kolejna bzdura, ten samochód produkowany jest od 2012, moja M6 jest z końca 2014 a będzie produkowana do 2017 roku, jeszcze tylko dwa lata i to w najlepszym razie, toż to jest 3 rok produkcji z 5. Jak można mówić o "choroby wieku dziecięcego" kolejna bzdura.

Dzisiaj byłem w ASO, przejechałem się z serwisantem, powiedział że faktycznie wieje na maxa, ale według systemu moja Mazda nie podchodzi pod jakaś tam naprawę ale na wszelki wypadek napisze do Mazdy może się zgodzą, ale ostrzegł że to i tak nie pomoże.
Dodał tylko że on prawdopodobnie wie co jest spierniczone i żebym uzbroił się w cierpliwość bo ONI to muszą naprawić ...
Tyle ode mnie w temacie.

A jeszcze jedno. Argument "po to są jazdy przed zakupem żeby takie problemy wychwycić" u mnie problem pojawia się przy prędkości >120 .. przy 140 km/h nie da się rozmawiać.
Nie wszędzie można 140 pojechać, dopiero szału dostaje przy jeździe po autostradzie a tych ciągle jak na lekarstwo.

Pzdr
mHuba

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 23:49 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
macenty napisał(a):
U mnie przy 140 jest jeszcze ok, a radio ustawiam na 7.

A ja przy tej szybkości radio na "30" a i tak przez szumy, świsty nie da się go słuchać. :? :mad:

PostNapisane: Pn, 4 sty 2016, 23:53 
Prawie fanatyk
Zagryziak - moze masz za cicho pliki nagrane ;) ja ksiązki slucham tez na 30 a nawet wyżej
ale radio na 7

wystarczy kompleksowo ogarnąć to auto i jest bardzo dobrze

PostNapisane: Wt, 5 sty 2016, 02:33 
Nowicjusz
Od: 10.06.2015
Wersja: SkyMotion
slawek napisał(a):
wystarczy kompleksowo ogarnąć to auto i jest bardzo dobrze

Czy ma to jakieś potwierdzenie w decybelach? Czy firmy, które się tym zajmują w jakikolwiek sposób gwarantują efekty?

Sam zastanawiam się nad wyciszeniem, ale dopóki nie ma nigdzie rzetelnego porównania przed-po to na pewno nie zdecyduję się na kota w worku.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 186  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1