Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 10:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1812 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 61  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 2 paź 2015, 19:08 
Amator
Od: 24.01.2015
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Dzisiaj w ASO zgłosiłem ta przypadłość z ulicami. Gościowi z serwisu od razu zaczęła czacha pakować, bo chyba nowy problem, ale chyba żeby nie olać klienta, na szybko wymyślił, że może wykonają mi reset MZD przez wyjęcie bezpieczników od systemu, to może pomoże. Wymownie się uśmiechnąłem, twierdząc że chyba nie bardzo i podziekowalem;)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pt, 2 paź 2015, 19:41 
Adept
Od: 03.09.2015
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: AT
Region: mazowiecki
rkarcz napisał(a):
Razor spokojnie. Akurat chyba jestem prekursorem prywatnych wiadomości na FB do MMPol.. Kilka rzeczy już reklamowałem w ten sposób z pozytywnym skutkiem. :lol: Także relax...
Pisanie na forum to taki zbiór wiedzy. Jestem np. ciekaw czy ktoś ma podobne przypadłości. Np. kwestii braku czytania ulic po update'cie bym nie zauważył. Ale ktoś to tu opisał i faktycznie. Potwierdzam. Nie czyta ulic.

No to gitara :) Też mam z MMPol dobre doświadczenie. Co innego z jednym ASO. Ja się nie denerwuje napisałem żeby ludzie zgłaszali bo Mazda musi takie rzeczy wiedzieć i poprawiać :)

Panowie sprawdźcie czy wam system po aktualizacji Softu smsy przychodzące czyta bo chyba ta opcja też wyparowała a wcześniej była.

wenciu napisał(a):
Dzisiaj w ASO zgłosiłem ta przypadłość z ulicami. Gościowi z serwisu od razu zaczęła czacha pakować, bo chyba nowy problem, ale chyba żeby nie olać klienta, na szybko wymyślił, że może wykonają mi reset MZD przez wyjęcie bezpieczników od systemu, to może pomoże. Wymownie się uśmiechnąłem, twierdząc że chyba nie bardzo i podziekowalem;)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Reset nic nie da niektórym się sam system zresetował i nie naprawiło to błędu oprogramowania :)

Mam nadzieję, że jak Bufetowa otworzy nam Łazienkowski to Mazda nam uaktualni mapę hehe. Plus nowego oprogramowania, że prz zmianie stacji na wyświetlaczu się prz stacji głośniczek pojawia. Minus, że z kierownicy to zmienianie to za Chiny nie mogę ogarnąć :) drugi minu to, że prz jeździe na Nawigacji i zmianie stacji na wyświetlaczu nie ma info, takiego paska na dole na 3 sekundy co za stacja aktualnie jest słuchana. W Toyocie ich oprogramowanie z nawigacją lepiej rozbudowane i dopracowane, choć sam soft mniej intyicyjny.

PS: Widzieliście tego magika co zrobił z MZD https://www.youtube.com/watch?v=AoXZ77JiV3E

Ostatnio edytowano Pt, 2 paź 2015, 20:02 przez Razor, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: Pt, 2 paź 2015, 19:53 
Wstydliwy
Od: 02.10.2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Na początku witam was koledzy. Posiadam Mazdę 6 z systemem MZD Connect. Dzisiaj przyszła mi paczka z kartą SD, a w niej mapy do Madzi. Otóż doznałem zdziwienia, kiedy włożyłem kartę do slotu po czym pojawił się komunikat "Invalid SD Card". Prosiłbym o jakąkolwiek poradę, gdyż to moje pierwsze japońskie auto. Dodam jeszcze, że Mazda Toolbox odczytuje ją normalnie. Poniżej załączam zdjęcie ukazanego problemu. Pozdrawiam. Obrazek

PostNapisane: Pt, 2 paź 2015, 20:22 
Adept
Głupie pytanie zadam: Skąd ci przyszła ta karta z mapami? Z ASO? Mnie przy zakupie powiedzieli, że coś dograć nie firmowego na kartę można tylko przed rejestracją przez Toolbox. Nie wiem jak ci pomóc. Może ktoś z kolegów ogarnie problem.

Ostatnio edytowano Pt, 2 paź 2015, 21:02 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy zdjęć (regulamin, pkt 5.6). Nie cytujemy poprzedniego postu!

PostNapisane: Pt, 2 paź 2015, 20:31 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: opolski
Razor - wyciąg z regulaminu :wink: :

5. 6. Stosując opcję "cytuj":
nie należy cytować poprzedzającego postu,
nie należy cytować zamieszczonych zdjęć i odnośników do filmów,

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 2 paź 2015, 20:48 
Bywalec
Od: 01.07.2015
Rok produkcji: 2014
patryq03 - obawiam się, że posiadasz kartę która była już aktywowana w innym aucie. Stąd Toolbox odczytuje ją normalnie. Każda karta aktywowana w konkretnym aucie, przypisana jest tylko i wyłącznie przez jego nr VIN do tego pojazdu. W takim przypadku, raczej nic już nie zrobisz :sad:

PostNapisane: So, 3 paź 2015, 12:41 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Dziwne, ja karte dostałem przy odbiorze Mazdy. Wychodzi na to, że dostałeś już aktywowaną w innym aucie karte.

PostNapisane: So, 3 paź 2015, 14:01 
Bywalec
Od: 01.07.2015
Rok produkcji: 2014
patryq03 napisał(a):
Dzisiaj przyszła mi paczka z kartą SD, a w niej mapy do Madzi.

Ja na podstawie tego wpisu wywnioskowałem, że raczej zdobył ją w inny sposób aniżeli zakup u dealera <niewiem>

PostNapisane: So, 3 paź 2015, 14:55 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
A tak widze SkyEnergy i 2,5?

PostNapisane: So, 3 paź 2015, 20:19 
Świeżak
Od: 18.09.2015
Rok produkcji: 2019
Wersja: -
Region: śląski
Po testach kilkunastu telefonów i dobrych kilku godzinach na próbach połączeniach z Internetem zarzuciłem pomysł wykorzystania telefonu jako dawcy sygnału. Wtedy pomyślałem o Huawei E355 jednak urządzenie to jest praktycznie nie do zdobycia. Wtedy znalazłem Media Tech MT4220. Przed zakupem miałem możliwość sprawdzenia i wszystko działa jak należy. Na chwilę obecną na około 30 prób wszystkie zakończone powodzeniem. Soft w aucie najnowszy 56.....

PostNapisane: So, 3 paź 2015, 22:07 
Adept
Sebadw A moduł sterowania ci wymieniali czy nie? Jeśli nie to warto o to zadbać o powodach pisałem wcześniej.

PostNapisane: N, 4 paź 2015, 05:56 
Świeżak
Nic jeszcze nie wymieniałem. Wprawdzie byłem w serwisie, ale na ich telefonie wszystko działało prawidłowo. Gościu przymnie kilkakrotnie włączał i wyłączał zarówno telefon jak i autko - za każdym razem zawsze dochodziło do połączenia, Internet był dostępny. Na chwilę obecną odpuściłem sobie serwis, chcę się nacieszyć nowym samochodem. Na pewno wrócę do tematu przy kolejnej okazji.

PostNapisane: N, 4 paź 2015, 08:49 
Adept
sebadw nie odpuszczaj tylko niech ci moduł wymienią. Miałem to samo. Z jednymi telefonami się łączy z innymi nie bo moduł jest walnięty. Niech ci to wymienią póki masz auto na gwarancji. Nie naprawiaj samochodu za ich twórcöw. Zrób sobie prosty test - w salonie idź do auta, któte mają do testöw i sprawdź czy ci się telefon jako router łączy. Idę o zakład, że tak będzie. Wtedy masz dowód 100%, że moduł jest walnięty. Nie olewaj tego bo stary powtórzę to co pisałem kilka postów temu: Myśl o przyszłości i zastanòw się jak za kilka lat będziesz Auto sprzedawał to WIFi będzie standardem i co będziesz wtedy kupującemu tłumaczył, że w twoim samochodzie ta funkcja żyje swoim życiem i działa z wybranymi telefonami, czyli jak chce? Pomyśl sobie sam nad tym. Zapłaciłeś za auto z danymi opcjami, które mają działać. To tak jakbyś kupił rower, który ma 18 przerzutek, ale i ciebie wchodzi tylko 12. Niby na wszystkich nie jeździsz, ale jak będziesz sprzedawał rower to jak to wytłumaczysz?

Druga sprawa, że dziś ci to gratis zrobią a za kilka lat jak ci się zechce to naprawić i będzieez musiał zapłacić to cię dopiero głowa rozboli. Decyzja jest twoja: Czy wolisz dwie wizyty w ASO i naprawę tego czy olanie sprawy i szukanie rozwiązań problemy na okrętkę :)

Poza tym myśl o innych: jak dużo osób to zgłosi to błąd Mazda usunie, a może nawet akcja serwisowa się trafi dla tych co nie wiedzą, że im to nie chodzi :)

A co do ASO to jak nie mieli tego przypadku to ci będą gadali, że z ich telefonem działa. Ja z 10 urządzeniami testowałem i tefonami i raz chodziło, a raz nie. A przecież kupując auto w umowie ci nikt nie pisał, że dana funkcja jest kompatybilna np. Tylko z telefonami Nokia :)

PostNapisane: N, 4 paź 2015, 19:23 
Świeżak
Razor odpuścić nie mam zamiaru. Przy kolejnej wizycie w serwisie na 100% wrócę do tematu. Skoro jest to ma działać.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś próbował na oryginalną kartę wgrywać jakieś pliki.

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 06:38 
Adept
Nie próbowałem, ale powiedziano mi w ASO, że jeśli chce się coś do tej karty dograć to jest taka możliwość, ale tylko zanim zarejestrujesz kartę przez ten ToolBox.

Ja mam inne pytanie: Wyskoczył mi dziś napis na monitorze wyświetlacza w aucie, że pozostało 28 dni darmowej aplikacji usług połączonych. Jeśli chcesz nadal używać możesz to zrobić przez stronę naviextras.com. Czy ja dobrze, że rozumiem, że muszę kupić sobie na https://mazda-eu.naviextras.com/shop/po ... ectedTab=2 którąś z tych aktualizacji czy coś? Jeśli tak to którą polecacie?

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 17:34 
Adept
Od: 22.06.2015
Rok produkcji: inny
Silnik: -
Region: opolski
Witam!
Wg Mazdy mapy nawigacji mają się aktualizować 2 razy w roku. Czy druga aktualizacja jest już dostępna?
Pozdrawiam,
MarekM

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 17:39 
Adept
Od: 13.02.2015
Region: zachodniopomorski
Ano usługi połączone są darmowe na próbę na 3 miesiące bodajże. Potem bezalen na rok albo trzy. Opłacalniej brać na 3 lata, bo taniej wychodzi.
W kwestii nie czytania przez nawkę nazw ulic to jakieś 3 tygodnie temu pytałem o to ASO, to mówili, że jest już nowsza wersja softu, która może pomoże. Wkrótce auto pojedzie na pierwszy przegląd to wtedy wgrają i zobaczymy.

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 17:45 
Adept
To daj cynk jaki jest numer nowszego niż mam softu to też pojadę zaktualizować :) Ja rozumiem, że obecnie masz soft 56.0.230 EU? Ja mam takowy w Cx-5 i nie czyta ulic :) Cxekam na nowy :) Swoją drogą kurde czy to takie trudne zrobić NAVI która czyta ulice? Mój telefon to potrafi znaczy aplikacja w nim :)

Ostatnio edytowano Pn, 5 paź 2015, 17:48 przez Razor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 17:48 
Adept
Spoko jak będzie wgrane to poinformuję. Aczkolwiek obserwując praktyki różnych ASO, w jednym powiedzą, że aktualizacja jest, a w innym, że nie ma <bach> Ta 56 była niby wgrywana w wersji beta tylko tym, którzy mieli problem z nawigacją.

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 17:50 
Adept
Najlepsze jest to, że stara wersja ta co mi przy wymianie modułu WIFI wykasowali czytała ulice i tego nie ogarniam :).Jak nowsze może być gorsze?

PostNapisane: Pn, 5 paź 2015, 18:01 
Adept
Wersja beta wgrywana na prośbę klienta. Podniosła permanentnie zwieszoną nawigację za cenę ulic :wink: Taka sytuacja. Zawsze coś będzie do poprawienia.

PostNapisane: Cz, 8 paź 2015, 10:22 
Adept
Oni powinnu skoro jest WIFI w aucie wprowadzić aplikację aktualizacji Softu online.

-- Dodano: Cz, 8 paź 2015, 10:06 --

Co myślicie o tym, co gość sobie tu doinstalował?

Pytanie jak on to zrobił? Chodzi mi o inną niż standardowa tapetę, kolorystykę i resztę bajerów. Mirrow działa normalnie z tym systemem? Testował ktoś to?

A tu coś dla majsterkowiczów: https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... 8A5bT-_U2I

Ostatnio edytowano Cz, 8 paź 2015, 16:14 przez Razor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz, 8 paź 2015, 16:06 
Wtajemniczony
Od: 19.08.2013
Gość tłumaczy to w innym swoim filmiku - podaje też potrzebne komponenty... :)

Tu jest polska wersja w razie co (niby do Mazda 3) - mnie zniechęciło, bo trzeba rozkręcić pół auta :)
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... 8A5bT-_U2I

Już widzę jak w ASO zacierają ręce twierdząc, że teraz to już oni za nic nie odpowiadają, bo ktoś grzebał w connect.

PostNapisane: Cz, 8 paź 2015, 16:19 
Adept
Ja się z ciekawości pytam czy ktoś to robił. Dla mnie za dużo zachodu, ale niezły patent. Że Mazda sama tego w ofercie za $$$ nie ma to też słabo. Pewnie by się ktoś skusił :)

PostNapisane: Cz, 8 paź 2015, 21:26 
Świeżak
Od: 08.10.2015
Cześć,
Witam wszystkich/e na forum.
Po tygodniu eksploatacji MZD-C nie działa mi tylko podłączanie WLANu do iPhone5. Reszta śmiga aż miło. Soft: 56.000.230 EU N. Moduł wifi poza niepodłączaniem się do iP5 nie łączy się z żadnym HotSpotem (sprawdzone na kilku routerach) :(
Wizyta w ASO zaplanowana na za trzy tygodnie = wymiana całego modułu obsługi wlan. Niestety... Poza tym używam EN i wyciszam navi, więc nie wiem nic o cięciu komunikatów ale... mam "fajniejszą" moim zdanie sprawę.
Czy ktoś z Was zauważył, że navi na trasie UĆ <-> WrocLOVE nie prowadzi w żadnym z wariantów trasy po S8, tylko każe co zjazd zjechać na krajową "14" :hahahaha:

P.S. Bardzo fajnie wspóldziała apka "aha" po podłączeniu iPHONE5 kabelkiem do portu USB. Radio "aha" działa ślicznie po kabelku i tam, gdzie nie mam mojej ulubionej stacji, mogę jej słuchać z netu :) Oczywiście inne apki też działają (tuba, czy tuneIn Radio) ale jakoś fajniej mieć coś co mogę włączyć z .. z ... tego, no ... "dżojstyka".

PostNapisane: Pt, 9 paź 2015, 08:25 
Adept
Potwierdzam to co piszesz. Tzn. Navi nie podaje wszystkich tras i lekko omija Autostrady mimo, że są one oznaczone w menu. Wkurzające jest to, że nie ma możliwości wyboru najszybszej trasy. Może nie tyle, że nie ma, ale Nawigacja jej nie udostepnia.

Ostatnio jechałem z WAWy do Sopotu. Najszybsza choć nie najkrótsza droga to jazda autostradą na Łódź a potem na Gdańsk. Niestety Nawigacja w sucie broniła siē jak mogła żeby tylko tą trasą nie jevhać. Ba nawet będąc na Autostradzie do Gdańska i tak świrowała żebym gdzieś zjechał. Lepsza była Navi w telefonie.

Druga lipa to, że nie można sobie wybrać np. Opcji "Pojedź Przez...." i tu samemu wybrać. Do Mapy Googla jeszcze im lata świeylne brakuje niestety a fakt podłączenia Nawigacji do sieci jest przez MZD wykorzystany w 1%. Liczę, że ktoś to analizuje i do poziomu TomToma noe będą dochodzili 10 lat.

PostNapisane: Pt, 9 paź 2015, 08:53 
Bywalec
Od: 17.02.2015
Rok produkcji: 2018
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
spokojnie da sie zrobic pojedz przez jak jestes w waw to ustawiasz cel jako sopot

pozniej dajesz 'znajdz adres' wpisujesz swoj punkt posredni (np. łódź) i on cie zapyta czy
łodz ustawic jako cel ostateczny, czy punkt posredni

i tak mozna wielokrotnie

a później w opcjach trasy mzona te punkty modyfikowac przesuwac i tak dalej
nawi jest generalnie bardzo spoko, gdyby tylko ciut lepiej wyznaczal trasy to byloby idealnie

PostNapisane: Pt, 9 paź 2015, 08:54 
Można to spokojnie zrobić przesuwając mapę i zaznaczając punkt.
Ciężko adresem ustawić węzeł Stryków w trasie.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 9 paź 2015, 09:03 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Region: pomorski
Volvo XC60 też ma mapy Here i tam w domu na kompie można sobie ustawić trasę, a potem wysłać ją do auta. Auto po podłączeniu do sieci zaciągnie ją i mamy trasę gotową. Tego bardzo u nas brakuje. <slabo>

PostNapisane: Pt, 9 paź 2015, 09:05 
Bo pewnie ma cały bajzel dookoła w wykonaniu HEAR. A my tylko mamy mapy z tej firmy. I to też nieaktualne, a jeśli aktualne to tylko dla głównych dróg.

Zobacz moją 6tkę  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1812 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 61  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1