Teraz jest So, 7 lut 2026, 10:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Pn, 24 sie 2015, 08:13 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Andrzejsr napisał(a):
i widać od razu że wyżej jakościowo niż GJ

To tez chyba kwestia gustu... bo ja wyrazna roznice zobaczylem dopiero w najwyzszych wersjach lub pakietach stylistycznych w stylu OceanRace... przy wersjach niskich lub nawet srednich jakosc wnetrza jednak blizsza M6 czy Mondeo, niz premium...
Juz nie mowie o golasie...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 sie 2015, 09:39 
Świeżak
Od: 23.07.2015
garry2012 napisał(a):
Z czego wynika te 30 000 różnicy? Zapłaciłeś mniej, bo kupiłeś Mazdę zagranicą?

Tak, za granica, gdzie nie ma akcyzy za litraz silnika.

PostNapisane: Wt, 25 sie 2015, 12:42 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
E tam to ty nie zapłaciłeś 30 000 taniej tylko jakieś 7,5 k € taniej :) czyli groszowa sprawa ;)

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 11:03 
Nowicjusz
Od: 10.06.2015
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
Region: mazowiecki
Samochód miał być do odbioru dzisiaj, a okazało się, że jednak go nie będzie, bo podobno nawaliła firma transportowa. Jak jest naprawdę nie wiem. W każdym razie terminy z umowy, 31 sierpnia, na pewno zostanie przekroczony.
Czy ktoś był w takiej sytuacji wcześniej?

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 12:29 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
gogiel bardziej bym się martwił tym, że nawalenie firmy transportowej może się wiązać z poprawkami lakierniczymi w twoim aucie

moderator
PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 12:44 
Fanatyk
Pingu, nie strasz chlopaka... ;)
gogiel, jak to na firme to zrobilbym larum, ze zalezalo Ci na sierpniu z powodow podatkowych i ze na tym stracisz i liczysz na zadoscuczynienie ;)
Przy przekroczeniu daty z umowy powinni cos sie postarac...
Gdzie kupujesz?

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 12:55 
Nowicjusz
Pingu oczywiście biorę to też pod uwagę, nigdy nie wiadomo.
gzesiolek przede wszystkim potrzebuję teraz auto zastępcze, bo planowałem zrobić ~2 tysiące kilometrów zaraz po odbiorze i nie mam od tego wyjścia.

Pozostaje mi poczekać do wieczora na dalszy rozwój sytuacji. Nazwę salonu na razie pominę ;)

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 12:56 
gogiel no ja bym się upomniał o zastępczy. Nic cię to nie kosztuje.
Podali termin, ty sobie zaplanowałeś i niech to teraz rozwiążą.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 12:59 
Nowicjusz
rkarcz upominać się oczywiście będę. Pytam tutaj, o doświadczenia innych z opóźnieniami i współpracy w tej kwestii.

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 13:01 
gogiel a co ty masz z tą tajnością swojej przybliżonej lokalizacji. Tego nigdy nie kumam.. :)
Ani cię namawiać na spota lokalnego, ani może dać namiar na znajomego sprzedawcę w tym samym salonie. itp.
Przecież jesteś na forum, żeby ktoś tobie, a ty innym mógł pomóc, prawda? : :lol: )

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 14:38 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
@ gogiel ...my tu wszyscy po przejściach :hihi:
Nie krępuj się <hahaha>

rkarcz dostarcza samochody do testów. Ja zwykły technik-wynalazca <hahaha>
Sami swoi :hihi:

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 14:41 
SEBOO nie zdziw się jak ci zaproponują pracę w ośrodku badawczym Mazdy..
Skoro możesz coś zrobić za 50 PLN, co normalnie kosztuje 100 EUR, to strach się bać jakie oszczędności mógłbyś im jeszcze podrzucić.. :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 16:04 
Adept
Od: 26.07.2014
Rok produkcji: inny
SEBOO może coś zrobić za 50 zł, nas to kosztuje 100 euro a oni to robią za 5 euro <hahaha>

PostNapisane: Śr, 26 sie 2015, 17:15 
garry2012 bardziej chodziło mi o to, że np. sosna może zastąpić słynną stal o podwyższonej wytrzymałości.. :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 27 sie 2015, 09:41 
Świeżak
Od: 17.07.2015
Wersja: S
Region: zagranica
gogiel - wafka?

PostNapisane: Cz, 27 sie 2015, 22:17 
Nowicjusz
Samochód zamówiłem w Zabrzu.
MMPol sam nie wie czemu tak, zwala winę na firmę transportową. Dealer nic nie wie, bo MMPol nie wie. Podobno kilka innych osób też jest w takiej sytuacji.
Jestem dość mocno wpieniony, bo dealer praktycznie ręczył, że samochód będzie na pierwszą połowę sierpnia, bo był już zamówiony wcześniej, a nie jest "z produkcji".

PostNapisane: Cz, 27 sie 2015, 22:34 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
Może faktycznie coś tam nawaliło. Bywa i tak.

Chyba wszystkich na początku zapewniano, że nie istnieje problem dostępności części.
W rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

PostNapisane: Pt, 28 sie 2015, 11:17 
Świeżak
Od: 17.07.2015
Wersja: S
Region: zagranica
gogiel napisał(a):
Samochód zamówiłem w Zabrzu.
MMPol sam nie wie czemu tak, zwala winę na firmę transportową. Dealer nic nie wie, bo MMPol nie wie. Podobno kilka innych osób też jest w takiej sytuacji.
Jestem dość mocno wpieniony, bo dealer praktycznie ręczył, że samochód będzie na pierwszą połowę sierpnia, bo był już zamówiony wcześniej, a nie jest "z produkcji".

nawet nie podobno, i nie tylko w Twoich okolicach
to już jakaś "narodowa" ściema <suicide>
może zaczęli kraść już na statkach :hihi:

PostNapisane: Pt, 4 wrz 2015, 15:48 
Nowicjusz
Od: 04.09.2015
Region: kujawsko-pomorski
Witam wszystkich. Śledzę to forum od jakiegoś czasu ale "obecny " jestem pierwszy raz więc wybaczcie ewentualne wpadki. Jestem w trakcie poszukiwania nowego samochodu i zastanawiam się nad M6 2,5 AT.
Muszę powiedzieć, że po wizycie u dealera byłem właściwie zdecydowany do momentuu aż trafiłem na wasze forum. Po lekturze różnych wątków trochę zwątpiłem. W ciągu astatnich 5 lat kupiłem 3 Ople ( aktualnie Insignia 1,6 T 180 KM Pb) a poprzednio 4 Renault ( Laguna) i nigdy nie miałem takich problemów jak opisujecie na forum. Czas oczekiwania jak czas oczekiwania, przy tym popycie mogę to zrozumieć ( potwierdzam na Passata 6 mies. a z Europy ) ale nie dotrzymywanie czasu dostawy to już inna sprawa a to co znalazłem o jakości nawet topowego modelu to już zadziwia i może skutecznie odstraszyć potencjanego użytkownika. Nie mówcie tylko żebym sobie poszedł do tego Renault czy Opla bo mi się wydawało że jednak Mazda to trochę lepsza (?) maszyna niż Renia czy Isia a tu się może okazać że lepsze wrogiem dobrego. Szóstka jest piękna i na zewnątrz i w środku, ma właściwie wszystko ( a nawet z paru rzeczy mógłbym zrezygnować ) ale czytając opinie jakaś tam żarówka w głowie się zapala.Wiem, wiem, to nie premium ale taka cena powinna już do czegoś zobowiązywać. Sorry, jak kogoś przestraszyłem a nie daj Bóg zniechęciłem. Sam się tu pojawiłem w nadziei że Ci, którzy już są mam nadzieję jednak szczęśliwymi posiadaczami 6, przekonają mnie do jej zakupu.

PostNapisane: Pt, 4 wrz 2015, 15:54 
Nowicjusz
Podpisałem aneks do umowy, zimówki jako rekompensata. Samochód ma być za 2 tygodnie, a jeśli nie będzie do 3 to mam dostać zastępczy. W ostatecznym rozrachunku jestem zadowolonym, choć oczywiście wolałbym mieć już spokój i jeździć swoim autem.

moderator
PostNapisane: Pt, 4 wrz 2015, 16:00 
Fanatyk
strami, a gdzie Ty znalazles tu narzekania co do jakosci Mazdy 6 2.5 po FL...
Jedyne co chyba ludziska cos narzekaja to wyciszenie... Jesli chodzi o awaryjnosc to wg mnie raczej specjalnych problemow nie ma...
Byla akcja z dieslami i walkiem, ale Ty chcesz przeciez benzyne...
Z Laguna nie mialem do czynienia, ale Insignia to przeciez nic nadzwyczajnego... i mam wrazenie,ze tam na forum mozna znacznie wiecej sie naczytac roznych rzeczy...

Mam wrazenie, ze niezadowolonych z zakupu M6 jest mniejszosc... Ja tam po 1,5 miesiaca jestem megazadowolony... zobacze jak bedzie dalej...

PostNapisane: Pt, 4 wrz 2015, 16:52 
Nowicjusz
grzesiolek,akurat w tym dziale to może nie ale w innych owszem wyciszenie to już legenda, ale BT, światła ledowe, zabezpieczenie i pare jeszcze innych. Część to drobnica ale nie pozwala Ci się wpełni cieszyć nowym nabytkiem. Co do Insigni to mam ją 5 lat i nic dosłownie nic jej nie dolega. No dobra bo będę posądzony o konkurencję.... Sprawa wątku: mój najbliższy dealer to Bednarscy w Toruniu ( Łysomice ) ktoś może coś powiedzieć ?

PostNapisane: Pt, 4 wrz 2015, 18:52 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Rok produkcji: 2014
Region: opolski
Na forach Opla czy Renault też ludzie narzekają. Zawsze coś komuś nie będzie pasować. Tobie pewnie też ale nie ma auta idealnego. M6 biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość to bardzo dobry wybór. O wyglądzie nie wspomnę. :)

PostNapisane: Pt, 4 wrz 2015, 20:46 
Adept
Od: 26.07.2014
Na forach zazwyczaj się narzeka. Jeżeli wchodzisz na forum i myślisz, że 90% postów będzie pozytywnych to szukasz czegoś co nie istnieje. Dotyczy to każdej marki. Wszelkie fora służą do wymiany opinii i zazwyczaj narzekamy na co możemy, szukamy często wad na siłę itp. Prawda stara jak świat- jak ktoś jest zadowolony z Mazdy to nią śmiga gdzieś w trasie a nie siedzi na forum w internecie.

PostNapisane: So, 5 wrz 2015, 08:33 
Nowicjusz
garry2012, zgadza się, piszą Ci co mają problemy. Jeśli jednak problem pojawia się masowo to już nie "czepianie się" i malkontenctwo ale wada samochodu i to już daje do myślenia. Chwała Maździe, że reaguje ( wyciszenie, zabezpieczenie ) tylko ile to kosztuje nerwów... Ich szczęście, że ta 6 GJ tak im się udała ( podobnie zresztą jak GH ) pod względem designu, bo większość kupuje jednak samochody "na oczy". Ja mam nadzieję, że dopóki moja przyjedzie ( chyba w tej chwili to już nie wcześniej niż przyszły rok ? ) to Mazda pokłoni się jeszcze bardziej nad problemami zgłaszanymi przez użytkowników. Tak czy siak wygląda na to, że jestem skazany na "Lady in red "
tatahani,wiem, że nie ma auta idealnego i dobrze, bo jeżdziłby człowiek jednym przez całe życie...Zgadzam się też że cena jak na takie wyposażenie i sinik jest zachęcająca ( wiem bo gdy kupowałem 5 lat temu Insignię to cena 6 GH była wręcz zaporowa w stosunku do Opla ) a teraz jest zbliżona ale czy to aby nie odbiło się trochę na jakości?

PostNapisane: So, 5 wrz 2015, 19:24 
Adept
Od: 13.02.2015
Region: zachodniopomorski
strami mam Magdalene od maja. Po powrocie z pracy jeżdżę nią ponad 2 m-ce i sam zrobiłem już ponad 13tyś km. Jestem mega zadowolony, pomimo, że przesiadłem się z marki premium. Jak wspomniał tatahani nie ma aut idealnych i w każdym czegoś się dopatrzysz. Musisz się upewnić co chcesz poświęcić kosztem czego i nie oczekiwać typowo po polsku... tj super limuzyny w cenie kompaktu.
Na pewno można zainwestować w ochronę lakieru bo jest kiepski. Jak lubisz bawić się w detaling i wiesz jak to robić, będzie Ci służyć.
Kwestia wyciszenia. Na pewno jest lepiej niż przed FL. Generalnie w mojej opinii szum zaczyna być uciążliwy powyżej 130km/h. Pewnie zainwestuję w przyszłym roku i to będzie kropka nad i :wink:
Dziś miałem okazję posiedzieć i pooglądać nowego paska. Jakość wykonania na plus. Ale wizualnie na pewno przegrywa z M6.
Jeśli nie przeszkadza Ci brak turbiny i lubisz wolnossaki to będziesz zadowolony. Jak dla mnie idzie jak przecinak. Kręci się wysoko, brzmi zadziornie i daje frajdę z jazdy.

PostNapisane: So, 5 wrz 2015, 21:31 
Adept
Od: 02.08.2015
Auto jest bardzo przyjemne zarówno wizualnie jak i w prowadzeniu. Tak jak wspominali koledzy na forum wiecej narzekania niż pochwał ale to norma ze jest to miejsce do szukania rozwiązań dla problemów a nie piania nad autem. Mi osobiście najbardziej podoba sie kultura pracy silnika wygląd i to mruczenie przy ruszaniu ;)

PostNapisane: N, 6 wrz 2015, 10:19 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Region: podkarpacki
Strami - nie napisałeś jakie masz oczekiwania co do auta ? - ma być przyjemnym przewozicielem rodziny ? ma być pogromcą innych na prostych i spod świateł? ma powodować szeeeeroki uśmiech na krętych pustych drogach? ma powodować zazdrość przysłowiowego motogermańskowielbiącego sąsiada ? ma powodować że Ty z przyjemnością do niego podchodzisz a później jedziesz i ono Ci nie przeszkadza? ma sprawiać że po prostu jest ładniej na ulicach ?
Niestety wszystkiego powyższego GJ nie spełni. Ale pewne założenia - spełnia _idealnie_. I nie przejmuj się "problemami" z forum. Zobacz jakich problemów tu _nie ma_ (grubych spraw silnikowo-skrzyniowo-zawieszeniowych, są tylko drobiazgi) .

PostNapisane: N, 6 wrz 2015, 12:12 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Dokładnie!

PostNapisane: N, 6 wrz 2015, 15:05 
Nowicjusz
Andrzejsr,mam tylko jedno oczekiwanie: żeby każdy mój następny samochód nie był gorszy tzn. nie sprawiał mi większych kłopotów niż poprzedni tym bardziej jeśli jest to droższy i topowy model marki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1