Teraz jest So, 7 lut 2026, 10:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 20 sie 2015, 20:21 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
No ta wspomniana wcześniej Lancia Thema to niegłupi pomysł. I niebrzydki. Silnik marzenie , jego wolnossące 300KM pali tyle co GJ 2.5.

PostNapisane: Cz, 20 sie 2015, 20:50 
Nowicjusz
Od: 31.07.2015
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: MT
Wersja: SkyMotion
gzesiolek napisał(a):
lazar, te ceny sa ok... gdyby za nie mozna bylo wyjechac z salonu samochodem zdatnym od uzytkowania i bez zadnych ograniczen...a ze jakakolwiek sensowna konfiguracja w kombi to juz 180-200tys PLN... to juz naprawde ciezko sie zdecydowac na prawdziwe premium jesli jestes takim szaraczkiem jak ja...

gzesiolek właśnie o to mi chodziło. Sam zastanawiałem się nad BMW 1-series, ale w cenie M6 (nawet SkyMotion) jaką mam, dostałbym takiego golasa że aż żal.
M6 z 2.0 benzyną ma najlepszy stosunek ceny do tego co się dostaje, szczególnie patrząc na klasę średnią i cieszę się z wyboru jaki dokonałem. W podobnej cenie dostałbym jeszcze Opla Insignie 1.6 Turbo Cosmo z programu Opel Partner Program ale nie dość że turbo to jeszcze straszny spaślak (waga koło 1,7 tony).

Człowiek chciałby premium, ale czy te premium na prawdę jest warte wydanych pieniędzy? Dla mnie nie, ale każdy może mieć inne zdanie.

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 07:33 
Nowicjusz
Od: 13.08.2015
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyPassion
Andrzejsr napisał(a):
Wciąż nie rozumiem sensu diesla , zwłaszcza do przebiegu 150tys km.

W Maździe przy 14 tys zł różnicy w cenie pomiędzy M6 z ON i Pb nie ma to najmniejszego sensu ekonomicznego. W całej galaktyce gdzie za silnik diesla o porównywalnej mocy dopłacisz maks 6 tys zł, różnica zwraca się po 2 latach użytkowania zakładając że robisz ca 35-40 tys w roku. W salonie VW zapytałem ile sprzedają osobówek ON do Pb i jest dokładnie odwrotnie niż w Maździe, 90% ON i 10% Pb. Dalczego tak jest? Bo jak ktoś słusznie zauważył na forum, gros samochodów sprzedawanych z dieslem to samochody flotowe a tam przebiegi są j/w. Nie wiem dlaczego Mazda (w Polsce) stwierdziła że benzyna będzie taka tania. Bo prawda jest taka, że to auto w benzynie jest tanie. Pewnie dlatego że usilnie chcą przyciągnąć prywatnych nabywców którzy nie wyciągną kalkulatora przy zakupie i nie zaczyną liczyć ilości tankowań do przejechanych km w roku.

Andrzejsr napisał(a):
Strasznie kombinujesz, widać że nie jesteś przekonany do tego auta to odpuść. Po prostu, szkoda czasu. Tylko poszukaj czegoś innego niż produkty germańskiego oprawcy, naprawdę nie można już patrzeć na ulice, za każdym rogiem klekoczący czarny audik, a że wszystkie takie same od lat i w szerz w gamie modeli, zjawisko to jest spotęgowane. Znajdź coś bardziej oryginalnego !

Co proponujesz? Mondeo, Avensis, Superb? A może Insygnię? :-P W temacie oryginalności jedyną alternatywę jaką biorę pod uwagę to Volvo V60. Z tym że nie wiem czy to auto można zakwalifikować do segementu D. Na tylnej kanapie kolana miałem pod brodą, bagażnik ma 430 litrów... No i w cenie M6 2.2D Skyspassion kombi wyposażenie mizerne (V60 D4 z silnikiem 2.0 190KM). Do całej reszty nie mogę się przyczepić.

administrator
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 07:39 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
Klucznik napisał(a):
W Maździe przy 14 tys zł różnicy w cenie pomiędzy M6 z ON i Pb nie ma to najmniejszego sensu ekonomicznego. W całej galaktyce gdzie za silnik diesla o porównywalnej mocy dopłacisz maks 6 tys zł

Dzieje się tak, bo silnik diesla ma pojemność 2.2 i obejmuje go wyższa akcyza i tu masz tą różnicę w cenie - kosmiczną.

W GH diesel miał 2.0 - ceny benzyny i diesla były porównywalne, a nawet diesel opłacał się bardziej, stąd też w GH jest więcej diesli, przynajmniej do marca 2009 kiedy pojawił się 2.2 zamiast 2.0.

Sprawdź sobie ceny GJ w DE, tam diesel i benzyna kosztują podobnie. :)

moderator
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 08:20 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: małopolski
Smook napisał(a):
No ta wspomniana wcześniej Lancia Thema to niegłupi pomysł. I niebrzydki. Silnik marzenie , jego wolnossące 300KM pali tyle co GJ 2.5.

Nie pali... mialem Theme 3,6 V6 na 2 jazdach probnych i testowalem na tej samej trasie pozniej takze Mazda 2.5...
srednio wg kompa 8,6 i 9,9l przy tym samym stylu jazdy (dosc plynnym z kilkoma przygazowkami i wyprzedzeniami) ale roznym natezeniu ruchu ( i tak malo, ale chyba ma tam jakis system odlaczania cylindrow jak nie ma potrzeby ich uzywania)... w Mazdzie jak teraz widze, przy takich warunkach mam 7,5-8l/100km, dynamika aut tez bardzo podobna, silnik V6 brzmi i ciagnie super, ale jednak Thema to ciezka kolubryna... Skrzynia AT w Lancii ma krotsze przelozenia i szybciej nimi wachluje, ale kickdown to d...
Jakby nie to ze M6 bylo jednak te 50tys PLN tansze to moze bym sie skusil na V6...

-- Dodano: Pt, 21 sie 2015, 08:20 --

Klucznik napisał(a):
Pewnie dlatego że usilnie chcą przyciągnąć prywatnych nabywców którzy nie wyciągną kalkulatora przy zakupie i nie zaczyną liczyć ilości tankowań do przejechanych km w roku.

Problem w tym, ze w Mazdzie takie porownanie spalanie benzyna vs spalanie diesel nie wychodzi tak tragicznie... i sadze ze nawet przy roznicy 6tys PLN musialbys robic przebiegi znacznie wieksze niz 30tys km rocznie aby sie ro roznica bez problemu w 3lata zwrocila...

No i Mazda odpuscila wojne flotowa... bo tam na marzy zblizonej do zera musisz sprzedawac 4x wiecej aut niz teraz, zeby wyjsc na swoje... Mazda na Polske ma i tak za malo aut w stosunku do popytu to po co jeszcze walczyc o floty... Zwlaszcza, ze cena i programy to jedno, a kontakty w takim przypadku to drugie...I tam gdzie zasadzily sie w flotach rozne firmy ciezko jest je wygryzc... zreszta doskonale wiedza o tym koreance, ktorzy od blisko 10lat ciezko orza o kawalek tortu we flotach, dajac rabaty i na razie udalo im sie podgryzc tylko francuzow, Skoda, Opel, VW i Toyota trzymaja sie rownie mocno jak sie trzymaly...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 08:21 
Adept
Od: 26.07.2014
Rok produkcji: inny
Z całym szacunkiem, ale ta Lancia to z tego co widzę to jest kopia Chryslera bodajże 300c? Silnik silnikiem, ale jak możecie za przeproszeniem porównywać Mazdy z tą Lancią? Przecież ona przy Mazdzie wygląda jak kuzynka Fiata Multipli albo zapasowy ponton nad jezioro <hahaha>

moderator
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 08:33 
Fanatyk
garry2012, bo?
Jak samochod spelnia okreslone wymagania to dlaczego mam nie brac go pod uwage...
Z wygladu tez wolalem Mazde i np. Volvo, ale dlaczego ze wzgledu jakies legendy i uprzedzenia mam sie ograniczac przy wyborze auta...
Jezdziles ta Lancia? Siedziales w srodku? Masz jakies doswiadczenia?

Wiec za przeproszeniem nie czepiaj sie innych, bo jesli chodzi o wykonczenie wielu elementow wnetrza to moglaby sie Mazda nieco od Wlochow poduczyc... nie obrazilbym sie ;)

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 08:46 
Adept
Chodzi mi wyłącznie o to, że wygląd i sylwetka M6 GJ jest poza konkurencją. Pozostałych parametrów czy wyposażenia w innych samochodach nie komentuję, bo bardzo często niestety są lepsze <o0>

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 08:56 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Region: podkarpacki
Klucznik napisał(a):
...Co proponujesz? Mondeo, Avensis, Superb? A może Insygnię? :-P W temacie oryginalności jedyną alternatywę jaką biorę pod uwagę to Volvo V60. Z tym że nie wiem czy to auto można zakwalifikować do segementu D. Na tylnej kanapie kolana miałem pod brodą, bagażnik ma 430 litrów... No i w cenie M6 2.2D Skyspassion kombi wyposażenie mizerne (V60 D4 z silnikiem 2.0 190KM). Do całej reszty nie mogę się przyczepić.

Ja? Ja proponuję Mazdę 6 z silnikiem benzynowym i odcięcie się od porównywania z poprzednim autem.
Ja ani nikt inny za Ciebie przecież auta nie wybierze. Powracasz co chwilę do audi a4 , a ono przecież też mniejsze jest niż GJ - to w temacie Volva V60 .
Tak, Mazda się nastawia na klientów indywidualnych, wprost to w salonie przyznają, i dobrze.

moderator
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 09:25 
Fanatyk
Andrzejsr, ale Klucznik juz ze 2x pisal, ze wybiera auto dla siebie ale fundowane przez pracodawce i ma wymog ON...

Klucznik, a pytales o oferte na V70 w Volvo? jednak znacznie wieksze od V60... a i upusty mieli znacznie wieksze...

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 09:27 
Klucznik a może warto pokazać pracodawcy spalanie 2.0 MT i próbować go przekonać. Nic to nie kosztuje, a może jednak.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 09:49 
Adept
Mam pytanie poza tematem- jeżeli załóżmy zamówię samochód teraz i odbiór mam przykładowo w styczniu to jaki będzie mieć rocznik 2015 czy 2016? Zamawiam teraz, produkują wrzesień/październik, przychodzi załóżmy w styczniu/lutym i to jest rocznik 2015? Zgadza się?

Jaki jest najlepszy miesiąc do zamówienia Mazdy?

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 09:53 
garry2012 ja mam z 10.01.2015, więc ci nie pomogę z tym jaki będzie rok produkcji.
Ale dla mnie najlepszym miesiącem na zamówienie jest październik-listopad.
Wtedy samochód jest w pierwszych dniach wiosny, masz okazję przyzwyczaić się do niego na stabilnej nawierzchni.
I nie musisz kupować od razu zimówek.. A to przy 19' może zaboleć.. :)

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 10:09 
Weteran
garry2012 napisał(a):
załóżmy zamówię samochód teraz i odbiór mam przykładowo w styczniu to jaki będzie mieć rocznik 2015 czy 2016

Będziesz miał rocznik 2015, produkcja ze stycznia przypływa na począku marca. :)
Ja wolałbym 2015, bo będzie taniej ze względu na promocje. Zmian konstrukcyjnych nie będzie, a rocznik przy odsprzedaży jest mniej istotny jak stan czy przebieg. :)

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 10:58 
Prawie fanatyk
gzesiolek napisał(a):
Andrzejsr, ale Klucznik juz ze 2x pisal, ze wybiera auto dla siebie ale fundowane przez pracodawce i ma wymog ON...

Klucznik, a pytales o oferte na V70 w Volvo? jednak znacznie wieksze od V60... a i upusty mieli znacznie wieksze...

Tak, trochę tego nie rozumiem prawdę mówiąc. Taki prezent ale narzucony? Już przy wyborze się niefajnie zaczyna. Brałbym byle co, byle nie niemieckiego (rzekomo diesle francuskie są dobre, o ile diesle mogą być dobre, wiec jakiś pug 508, Laguna czy Citroen DS5 albo C5 dla pneumatyki i zdolności przewozowych jeśli potrzebne tak wielkie auto). A dla wrażeń motoryzacyjnych kupił sobie sam bez ograniczeń dziwnych coś małego, szybkiego, skręcającego i oczywiście dla odreagowania udręki dieslowej - na benzynę :-P

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 15:48 
Wstydliwy
Od: 03.07.2015
no i jest. 21 dni razem. kolor dcb.
kurna chata już mi ja zarysowali.

PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 21:17 
Nowicjusz
tombien napisał(a):
Klucznik napisał(a):
W Maździe przy 14 tys zł różnicy w cenie pomiędzy M6 z ON i Pb nie ma to najmniejszego sensu ekonomicznego. W całej galaktyce gdzie za silnik diesla o porównywalnej mocy dopłacisz maks 6 tys zł

Dzieje się tak, bo silnik diesla ma pojemność 2.2 i obejmuje go wyższa akcyza i tu masz tą różnicę w cenie - kosmiczną.

Nie do końca, w drugim przykładzie, który podałem w obu przypadkach silniki powyżej 2.0L i tu różnica jest 14 tys, w porówaniu 2,0 Pb do 2.2D różnica jest jeszcze większa :D

tombien napisał(a):
W GH diesel miał 2.0 - ceny benzyny i diesla były porównywalne, a nawet diesel opłacał się bardziej, stąd też w GH jest więcej diesli, przynajmniej do marca 2009 kiedy pojawił się 2.2 zamiast 2.0.

Sprawdź sobie ceny GJ w DE, tam diesel i benzyna kosztują podobnie. :)

Aaah, czyli różnica w cenie w DE pomiędzy Pb i ON mniejsza. To samo w UK. Czyżby tylko w Polsce były takie różnice? Ciekawe czy Mazda ma coś z tym wspólnego czy tylko MM Pol :idea:

-- Dodano: Pt, 21 sie 2015, 20:50 --

gzesiolek napisał(a):

Pytałem i mają, dostałem ofertę poniżej V60. Rozumie ktoś coś z tego? <niewiem> Niestety jest jeden mały problem, nie za bardzo mogę jeździć klasą samochodu który przysługuje mojemu przełożonemu :wink: A tak prywatnie to wg mnie buda już trochę nie na czasie.

-- Dodano: Pt, 21 sie 2015, 21:08 --

Andrzejsr napisał(a):
Tak, trochę tego nie rozumiem prawdę mówiąc. Taki prezent ale narzucony? Już przy wyborze się niefajnie zaczyna. Brałbym byle co, byle nie niemieckiego (rzekomo diesle francuskie są dobre, o ile diesle mogą być dobre, wiec jakiś pug 508, Laguna czy Citroen DS5 albo C5 dla pneumatyki i zdolności przewozowych jeśli potrzebne tak wielkie auto). A dla wrażeń motoryzacyjnych kupił sobie sam bez ograniczeń dziwnych coś małego, szybkiego, skręcającego i oczywiście dla odreagowania udręki dieslowej - na benzynę :-P

Andrzejsr ty mnnie mnie pchaj w stronę francuza! Skoro wspomniałeś o Pug508 to muszę opowiedzieć moją przygodę w salonie Peugeota... Wtaczam się do salonu i wsiadam do pierwszej 508 która tam stoi. To była najniżej wyposażona wersja nie pomnę nazwy. Wsiadłem i oniemiałem. Nie zdawałem sobie sprawy że jakość plastików (generalnie całej deski rozdzielczej) może być tak niska. Wiecie taki plastik błyszczy się jak psu kulki. Myślę, dobra podstawowa wersja dawać mi tu najbardziej wypasioną. Mieli na placu więc idziemy. Wsiadam i... to samo. Pytam się sprzedawcy czy mam wybór kolorystyki wnętrza. Nie mam. Aha jeszcze zdążyłem zauważyć że część przełączników jest w schowku po lewej stronie od kierownicy. Nie pamiętam dokładanie jakie to były funkcje, chyba przycisk kontroli trakcji i coś tam jeszcze, w sumie ze trzy. Śmieszni ci Francuzi pomyślałem wysiadając z auta.
Tak się skończyła moja przygoda z Peugeotem.

moderator
PostNapisane: Pt, 21 sie 2015, 22:17 
Fanatyk
Klucznik napisał(a):
Pytałem i mają, dostałem ofertę poniżej V60. Rozumie ktoś coś z tego? Niestety jest jeden mały problem, nie za bardzo mogę jeździć klasą samochodu który przysługuje mojemu przełożonemu A tak prywatnie to wg mnie buda już trochę nie na czasie.

Jak dla mnie V70 to prawdziwa klasa srednia z marki prawie premium... bo od V60 to Octavia jest obszerniejsza... i miast miec taka prawie srednia z prawie premium wolabym jednak nawet Mondeo... A tak po za tym co przelozonemu do tego czym jezdzisz jesli miesci sie w budzecie... (tak to ja musialbym sie ograniczac do kompaktow kombi, zeby miec gorsze auto od glownego mojego pracodawcy... ktory jezdzi Mondeo w dislu w wersji kupionej za jakies 100tys PLN brutto ze 3lata temu)
A co do budy V70... moze i klasyka, ale z klasa... Mi osobiscie znacznie bardziej pasi niz np. Superb kombi... ale de gustibus non est disputandum...

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 10:37 
Nowicjusz
Już po jeździe testowej na śląsku i w końcu powiało optymizmem! Ale do rzeczy. Najpierw dorwałem SkyEnergy sedan 2.0D MT. Uważam że ciągnie bardzo dobrze, nie gorzej od 2.0 TDI. Przełożenia skrzyni krótkie, aczkolwiek może nie aż tak płynne jak w A4 (lewarek stawia większy opór przy zmianie biegu). Ale to nie duża różnica. Może się "rozchodzi" w miarę użytkowania. Najlepszy numer ze sprzęgłem bo o tyle o ile opór niski przy wciskaniu to ustawione tak wysoko (ca 2/3) że kilka razy o mało silnik mi nie zgasł. Nie wiem czy to można zmienić, jak mam w A4 gdzieś 1/2 czyli w połowie drogi między podłogą a w pełni wypuszczonym. Fajnie by było gdyby się dało obniżyć ten pukt gdzie sprzęgło zaczyna "łapać" a zapomniałem zapytać.

Potem przesiadłem się do SkyPassion 2.2D AT 4x4. Kto mi powiedział o "kickdown"? No w końcu ta skrzynia reaguje na szybkie przyspieszenie w taki sposób jak powinna! Zaczynam się powoli przekonywać do automatu :D

Na koniec szumy i hałasy. Udało mi się dociągnąć do 130 km/h i szumy powietrza są wyższe niż w A4. Od ca. 120 słychać szum i jest wyraźnie wyższy w lewym uchu, co by dowodziło by że winne jest lusterko wsteczne. Ale uważam że nie jest to bardzo uciążliwe. Facet mi powiedział, że Mazda wiedziała o tym problemie wcześniej i w modelu po FC "coś tam poprawili".

gzesiolek wracam do tematu stuków z zawieszenia bo chyba rozgryzłem temat. Kazałem się wozić po dziurach i sprzedawca wziął sobie to tak do serca że pojachaliśmy na brukowaną nawierzchnię! Jadę po tych "kocich łbach", nasłuchuję... i nic. Dobra jest myślę, to była kwestia egzemplarza testowego w Krakowie. Przedwcześnie :sad: Pojechaliśmy asfaltówką ze studzienkami. Specjalnie zaliczałem każdą studzienkę po kolei :* I tu dźwięki wróciły, taki głuchy łoskot. Zacząłem się zastanawiać dlaczego na bruku tego nie było. Z prostej przyczyny, bo tam koło nie wpadało w dziurę, a tu na uskoku studzienki tak się działo (natężenie łoskotu zależne od głębokości dziury). I to moim zdaniem powoduje że rezonans jest przez nadkole przenoszony do kabiny. Czy to duży problem dla mnie? Powiem tak, czy w Polsce stan dróg się poprawia czy pogarsza? :wink:

Najlepsze na koniec czyli dostępność. Po odbytych rozmowach z dwoma dilerami siadłem przygotowany na "niestety nie mamy, tylko z produkcji, może na koniec Grudnia ale raczej na Styczeń przy zamówieniu do końca Sierpnia". Jakeż było moje zaskoczenie, kiedy gość powiedział że będą 2 Skyspassion kombi z MT, pierwszy w kolorze Deep Reflex Blue na ca połowę Listopada, drugi w kolorze Soul Red na ca połowę Grudnia. Pytam się jak to jest że gdzie indziej dostaję informację że tylko z produkcji? Facet mi mówi że oba samochody są zamówione przez innego dilera i może nie zauważyli albo nie chcieli powiedzieć. A może przyczyną jest że te auta są na kogoś zarezerwowane? Nie są. No to wracam do punktu wyjścia czyli mojego maila do firmy MM Pol z przed tygodnia z prośbą o potwierdzenie dostępności, na którego oczywiście nie dostałem odpowiedzi. Wyjeżdżam z salonu myśląc, czy część dilerów, a przede wszystkim importer chcą sprzedawać samochody czy nie?

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 10:52 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
Diesel <spoko> AT <spoko> Można być zadowolonym jak to działa <disco>
Klucznik napisał(a):
Najpierw dorwałem SkyEnergy sedan 2.0D MT.

Co to za wersja? :-P

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 11:07 
Nowicjusz
Sorry, pomyłka oczywiście 2.2D, to był na pewno diesel :)

Ostatnio edytowano So, 22 sie 2015, 17:14 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 11:40 
Świeżak
Od: 23.07.2015
grzees napisał(a):
Lisciu napisał(a):
Dobrze z mojej strony tak, ze wybralem Titanium i czarna skore. Bedzie dopiero kolo 1/16 :) coz okolice 5 miesiecy czekania. Moze wczesniej.

Nie wiem jak to możliwe ale dzisiaj zamówiłem taki sam zestaw z odbiorem za miesiąc :D

Nie jako zostalem wywolany do tablicy. Coz moge powiedziec, poczekam dluzej...Ale zaplacilem prawie 30.000 PLN mniej niz ty :).

Ostatnio edytowano So, 22 sie 2015, 14:16 przez Lisciu, łącznie edytowano 1 raz

moderator
PostNapisane: So, 22 sie 2015, 13:37 
Fanatyk
30milionow? Masz kupon dzis na totka od Mazdy czy jak?

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 14:16 
Świeżak
Oj juz sie poprawilem, rzadko bywam w Polsce :)

administrator
PostNapisane: So, 22 sie 2015, 17:17 
Weteran
Klucznik napisał(a):
Najlepszy numer ze sprzęgłem bo o tyle o ile opór niski przy wciskaniu to ustawione tak wysoko (ca 2/3) że kilka razy o mało silnik mi nie zgasł. Nie wiem czy to można zmienić, jak mam w A4 gdzieś 1/2 czyli w połowie drogi między podłogą a w pełni wypuszczonym.

Śmiem twierdzić, że z Twoim sprzęgłem w Audi jest coś nie halo. Każde dobrze działające sprzęgło, w obojetnie jakim pojeździe, zaczyna ciągnąć przy końcu. Tak jest, było i będzie. :)

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 17:41 
Świeżak
To raczej nie prawda, przejedz sie Honda Accord to sie przekonasz. :)

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 20:06 
Adept
Od: 13.02.2015
Region: zachodniopomorski
Klucznik po audi gdziekolwiek wsiądziesz to plastiki i wykonanie będzie Cie śmieszyć. Podobnie to odebrałem jak szukaliśmy auta dla rodziców. Kto to produkuje? I czemu ludzie dają sobie to wciskać? Za to Mazda daje radę i nie czuć takiego przeskoku. Będzie Pan zadowolony :-P

PostNapisane: So, 22 sie 2015, 22:09 
Prawie fanatyk
Klucznik, ja Cię nigdzie nie pcham, sam nie kupiłem 508 tylko Mazdę w tej klasie i wielkości. A możliwości konfiguracji wnętrza akurat to Pug ma więcej niż Mazda. Uwagi o plastikach nie będę szerzej komentował ani ich bronił bo się im nie przyglądałem tak krytycznie, jednak diametralnej różnicy między nimi a GJ jakoś nie zarejestrowałem. Aaa, coś czytałem narzekania na zarysowania elementów przezroczystych zegarów. Tak czy siak inne względy przeważyły na korzyść GJ.
Co do Volvo to oni jakieś spore rabaty mają na już wyprodukowane auta, przynajmniej koleżanka tak kupiła V40 (ładniutkie swoją drogą i widać od razu że wyżej jakościowo niż GJ - design wnętrza, materiały , oświetlenie , detale itd.)
(swoją drogą masz sporo ograniczeń przez to że nie sam to auto kupujesz, wybierasz jak swoje, czas poświęcasz swój, pluć w brodę będziesz swoją, bo musi być gorszy diesel , bo nie może być lepsze V70 mimo że mieści się w cenie a diesel uzasadnienia nie ma.)

PostNapisane: N, 23 sie 2015, 12:19 
Wtajemniczony
Od: 01.08.2015
Region: łódzki
Lisciu napisał(a):
grzees napisał(a):
Lisciu napisał(a):
Dobrze z mojej strony tak, ze wybralem Titanium i czarna skore. Bedzie dopiero kolo 1/16 :) coz okolice 5 miesiecy czekania. Moze wczesniej.

Nie wiem jak to możliwe ale dzisiaj zamówiłem taki sam zestaw z odbiorem za miesiąc :D

Nie jako zostalem wywolany do tablicy. Coz moge powiedziec, poczekam dluzej...Ale zaplacilem prawie 30.000 PLN mniej niz ty :).

haha rozumiem, że Twoje musi być na górze :-P
z drugiej strony te 30 tys. pln więcej płacę za to, że prawie pół roku wcześniej będę użytkował fajne auto :)
ekspres kosztuje :wink:

PostNapisane: N, 23 sie 2015, 13:52 
Adept
Z czego wynika te 30 000 różnicy? Zapłaciłeś mniej, bo kupiłeś Mazdę zagranicą?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1