Teraz jest So, 7 lut 2026, 09:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 31 lip 2015, 10:19 
Wstydliwy
Od: 24.07.2015
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Bart80 napisał(a):
Lisciu napisał(a):
Bedzie dopiero kolo 1/16 coz okolice 5 miesiecy czekania. Moze wczesniej

przeginka z tymi terminami, ja mam na pazdziernik a ponad miesiac temu zamówiłem ale 5 to juz lekka przesada, bym osiwiał :D

Panowie zamówiłem swoją miesiąc temu i odbiór przy dobrych wiatrach listopad/grudzień...

PostNapisane: Pt, 7 sie 2015, 15:32 
Wtajemniczony
Od: 01.08.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: łódzki
Lisciu napisał(a):
Dobrze z mojej strony tak, ze wybralem Titanium i czarna skore. Bedzie dopiero kolo 1/16 :) coz okolice 5 miesiecy czekania. Moze wczesniej.

Nie wiem jak to możliwe ale dzisiaj zamówiłem taki sam zestaw z odbiorem za miesiąc :D

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 7 sie 2015, 16:51 
Bywalec
Od: 01.07.2015
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
No i co człowieka denerwujesz :mad: :hahahaha: .

PostNapisane: So, 8 sie 2015, 14:18 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Lisciu napisał(a):
Nie wiem czy wam nie chodzi o blue reflex.

Natomiast, jesli chodzi o doplate nie pamietam jakies 585zl na nasze. Nie wiele fakt. Ale tak tylko mowie, ze nawet doplata mnie nie odciaga od niego. Tylko widzicie my tu gdybamy a ja czytam tu watek jak fotel trzeba czyscic bo przyfarbowal od jeasnow i strach jest.

Zaczalem juz myslec o Titanium i Meteor Gray only ;)

Ja tam problem rozwiązałem prosto. W momencie odbioru Mazdy zrezygnowałem z jeansów całkowicie i nikt w jeansach nie ma wstępu :)

PostNapisane: So, 8 sie 2015, 16:50 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Rok produkcji: 2013
Dlatego mam skórę black bo dżinsy to podstawa :)

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Pn, 10 sie 2015, 16:37 
Wstydliwy
Od: 10.08.2015
My zamawialiśmy na końcu kwietnia, i na samiutkim początku sierpnia był odbiór <pirat>
Witam wszystkich!

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 08:31 
Wstydliwy
Od: 27.04.2014
No i jest :) prawie...

Dostałem informację, że samochód jest już w salonie i czeka, ale jest problem... nie ma wszystkich akcesoriów, które zamawiałem.
Powiem wam szczerze, że mnie to wkurza, samochód jest ok. 2 tyg. po terminie wynikającym z umowy - wobec czego sprzedawca poinformował, że "będę zadowolony" - miał na myśli czy to rabat czy też akcesoria, a tu zonk! I jak mam być zadowolony skoro nie ma wszystkich, zamawianych przeze mnie akcesoriów. A przecież przedmiotem umowy nie jest sam samochód a samochód wraz z dodatkowym wyposażeniem.

Czy ktoś z was miał taki przypadek, że w dniu odbioru brakowało jakiś akcesoriów? Jak u Was zachowali się sprzedawcy? Obiecali, że sprowadzą brakujące elementy czy też świadomie zrezygnowaliście z tych części.

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 08:36 
Krasti to jest żenada, bo te akcesoria nawet jak idą 6 tygodni to przecież idą i tak krócej niż sam samochód. Ktoś przysnął i zrobił bajzel. Ale i tak ja bym odbierał z listą jaka tu jest na forum. Szczególnie kwestie lakiernicze, bo to rzeczywiście dziwne przedłużanie wydania. Oczywiście nie ma się co nakręcać, bo to tylko ludzie i ktoś, gdzieś zwyczajnie mógł dać d..py i coś późno zamówić.

Zobacz moją 6tkę  

moderator
PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 08:57 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
Ja stawiam, ze auto przyszlo o czasie, ale z akcesoriami ktos zaspal i probowali zyskac na czasie kombinujac sciaganie z calego kraju... Co takiego zamowiles jako akcesoria Krasti?
Ja bym sie zgodzil na odbior i pozniejszy montaz tylko w przypadku solidnego rabatu, np. 5% od ceny wczesniej wynegocjowanej/ustalonej... a jak nie... ide do innego dealera... a wy nic nie zarobicie... ile wplacales zaliczki? Bo pewnie beda zwlekac na maksa ze zwrotem przy takiej okazji...

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 09:04 
Wstydliwy
Od: 27.04.2014
Zaliczka 2k.
Z akcesoriów oj dużo tego było, m.in. wszystkie spojlery, tłumik Sebring i podejrzewam, że właśnie tu będzie problem, choć dopiero dowiem się jak do nich podjadę.
No chyba, że nie mają doświadczenia i boją się ryzykować montażu czegoś, czego jeszcze nie robili i mówią, że po prostu nie ma akcesoriów.

Natomiast co do czasu, to miałem potwierdzenie od sprzedawcy, że w dniu wynikającym z umowy, samochód był jeszcze w Antwepii - taki druczek na którym miałem napisane Car Status: READY/ANTWP.

moderator
PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 09:18 
Fanatyk
Krasti, no to musieli optymistycznie umowe podpisac...
Ja mialem umowe na poczatek sierpnia, auto teoretycznie mialo byc 12-18. lipca, a w salonie mieli je 26.06...
Ale u mnie mieli latwiej z akcesoriami bo poza hakiem to byla rzecz na 5 minut...

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 09:25 
Świeżak
Od: 12.05.2015
Region: podlaski
Ja mialem podobnie, auto bylo gotowe do odbioru ale brakowalo listwy ochronnej zderzaka.
Mazde odebralem normalnie bez brakujacego elementu, a po 2tygodniach zaprosili mnie na montaz dodatku.
Podobnie jak u gzesiolek, samochod byl sporo przed terminem, wiec calosciowo: odbior + motaz na raty, miescil sie w warunkach umowy.

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 09:40 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Region: wielkopolski
U mnie było podobnie z chlapaczami,po które trzeba było po 2 tyg.pojechać na montaż. :)
ale ponieważ w tym czasie wyszła sprawa drżeń więc od razu zgłaszałem problemy :mad:
i zaczęły się przepychanki z ASO i MMPol ale o tym już było.
teraz jest OK :D :D :D :D
<pucu> <pucu> <pucu>

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 11:02 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
Również miałem identyczny przypadek. Brakowało kilku elementów i odbierałem samochód bez nich. Na jedną z części miałem czekać około 6 tygodni !

Byłem ZAPEWNIANY wielokrotnie, że do takiej sytuacji nie dojdzie.
DOSZŁO !

Na szczęście udało się to załatwić w 2 tygodnie.
Mimo wszystko jakiś drobny niesmak zostaje.
Jak widać to reguła a nie przypadek.

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 13:54 
Stały bywalec
Od: 17.08.2014
Region: warmińsko-mazurski
Widzę, że nic się u nich nie zmienia. Rok temu też czekałem około 2 tygodnie na listy progowe.

PostNapisane: Wt, 11 sie 2015, 14:27 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Region: pomorski
U mnie auto prrzyjechało w poniedziałek i wszystkie akcesoria mieli na miejscu, miedzy innymi listwy na progi i tylny zderzak, modół składania lusterek. Wszystko we wtorek zaczęli montować. Działo się to w zeszłym tygodniu.

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 14:14 
Nowicjusz
Od: 13.08.2015
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Pasikonik napisał(a):
My zamawialiśmy na końcu kwietnia, i na samiutkim początku sierpnia był odbiór <pirat>
Witam wszystkich!

Specjalnie się zarejestrowałem żeby zostawić komentarz. I muszę przyznać że trochę mnie bawią wątki o kolorze skóry/lakieru. Dalczego? Otóż jestem na zakupie i Mazda6 jest jednym z aut które wchodziłby w grę. I tu czas przeszły czasownika jest niestety na miescu bo zostałem poinformowany przez lokalnego dilera, że wersja 2.2 SKYACTIV-D Skypassion z manualną skrzynią w jakimkolwiek kolorze to realizacja z produkcji termin dostawy cytuję "grudzień/styczeń". Dość szerokie rozchwianie terminu realizacji jak na mój gust, ale faktycznie te 5 misięcy pokrywa się z paroma postami w tym wątku. Napisałem do tej firmy MM Pol z prośbą o potwierdzenie czy realizacja z produkcji jest jedyną formą dostępności, czekam na odpowiedź. Jeżeli się okaże że tak, to będę w lekkim szoku. Dlaczego? Ponieważ w przeciwieństwie do Europejskich producentów Mazda (jak i pozostali Japońscy producenci) daje bardzo ograniczoną możliwość wyboru klientowi jeśli chodzi o wyposażenie, wersję silnika, przekładni etc. To wrzucanie wszystkich do jednego wora jest po to żeby maksymalnie ograniczyć koszty produkcyjne, ale przy okazji powinno też wpłynąć na lepszą dostępność bo wiadomo mniej specyfikacji do produkcji przekłada się na większą wydajność fabryki. A mają najgorszą. Mówię to rozumiejąc że auto produkowane jest w Japonii i termin realizacji z produkcji będzie dłuższy niż na samochody produkowane w Europie, więc nie do tego piję.
Nie wiem ile Mazda sprzedaje nowych samochodów w Polsce, ale brak dostępności flagowego modelu z silnikiem diesela w jakimkolwiek kolorze to w moim odczuciu nieporozumienie. Nie to żebym musiał mieć na jutro żeby była jasność - potrzebuję do końca listopada bo kończy mi się leasing w obecnym.

A do tego dojazdówka za 2,045 zł :D, ale jak przeczytałem cały wątek to się okazuje że do poprzedniego modelu koło z lewarkiem i kluczem kosztowało prawie 3,500 zł :hahahaha: Więc idą chłopaki w dobrym kierunku :wink:
Mazda - auto dla cierpliwych...

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 15:04 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
A co sądzisz, że Ci odpowiedzą, że specjalnie dla Ciebie wyprodukują w 2 tygodnie ?
Nie ma to nie ma, wielkie rzeczy.

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 15:08 
Bywalec
Klucznik napisał(a):
A do tego dojazdówka za 2,045 zł :D, ale jak przeczytałem cały wątek to się okazuje że do poprzedniego modelu koło z lewarkiem i kluczem kosztowało prawie 3,500 zł :hahahaha: Więc idą chłopaki w dobrym kierunku :wink:
Mazda - auto dla cierpliwych...

Coś w tym jest :/ :mad: .

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 15:37 
Nowicjusz
Andrzejsr napisał(a):
A co sądzisz, że Ci odpowiedzą, że specjalnie dla Ciebie wyprodukują w 2 tygodnie ?
Nie ma to nie ma, wielkie rzeczy.

Przecież napisałem że mogę czekać do końca listopada, za krótko? Dla mazdy najwyraźniej tak.

Nic na stanie, nic w drodze - wszystko pod klienta i 5 miesięcy czekania. Powodzenia...

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 15:59 
Stały bywalec
Od: 15.04.2015
Region: pomorski
Ja miałem robioną pod klienta. Czekałem 3 miesiące i kilka dni. Poza tym w Fordzie czas oczekiwania około 4 miesiące, a VV ponad 6 miesięcy. Mówię o wersjach jakie ja brałem pod uwagę i nie były to typowe flotowe modele i tak było w kwietniu. Kolega na Volvo czekał 4 miesiące na przełomie 2014-2015. Z tego wychodzi, że u innych wcale nie jest lepiej.

Ostatnio edytowano Cz, 13 sie 2015, 16:07 przez JaFGdy, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 16:03 
Bywalec
Ja powiem tak. Jest to moja pierwsza Mazda, a wcześniej między innym posiadałem ... 5 Opli (wszystkie od nowości). Najdłużej na jednego z nich czekałem 2 tygodnie. Inne zakupione stały gdzieś na stokach i czekały na klienta. Tutaj natomiast Mazda musi dopłynąć (choć gdyby ich więcej produkowano pewnie też stałyby na stokach), później cło itp. Mazda nie jest olbrzymią fabryką jak inne światowe marki. Ja na swoją czekałem 4 miesiące i nie żałuję. Jestem bardzo zadowolony i póki co spełnia z nawiązką moje oczekiwania <pucu> <3. Czekanie na nią i śledzenie statku na którym płynęła, nie było wcale łatwe :mur: . Natomiast wszyscy bez wyjątku światowi producenci aut mają mniejsze bądź większe wpadki ze swoim "produktem". Nie ma tu wyjątku.

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 17:19 
Nowicjusz
JaFGdy napisał(a):
Ja miałem robioną pod klienta. Czekałem 3 miesiące i kilka dni. Poza tym w Fordzie czas oczekiwania około 4 miesiące, a VV ponad 6 miesięcy. Mówię o wersjach jakie ja brałem pod uwagę i nie były to typowe flotowe modele i tak było w kwietniu. Kolega na Volvo czekał 4 miesiące na przełomie 2014-2015. Z tego wychodzi, że u innych wcale nie jest lepiej.

Czekałeś na Mazde6 z produkcji w Japonii 3 miechy? Gratulacje.

Pół roku na VW to przegięcie. Ale w przypadku Volvo na przełomie roku to chyba normalne święta + nowy rok po drodze.
Pytałem się o V60 bo też wchodzi w grę, w tym momencie terminy realizacji koło 12 tygodni. To samo usłyszałem na Mondeo koło 12 tygodni z produkcji. Ale nawet gdyby były 4 miesiące to znajduję uzasadnienie - możesz skonfigurować auto praktycznie w dowolny sposób. W Mazdzie masz 3 wersje wyposażenia i wsio. Dlatego dalej upieram się że mając tak wąską specyfikację powinni mieć kilka samochodów dostępnych (NA CAŁY KRAJ) jeżeli nie "od ręki" to przynajmniej importer powienien zamawiać w taki sposób żeby klient nie musiał czekać 5 miesięcy. Ryzyko jest znacznie niższe niż w Fordzie bo jedyną wypadkową jest kolor lakieru. Ale po co inwestować w biznes? Przy takim podejściu to ja mogę otworzyć salon, będę siedział za biurkiem pokazywał jedyny egemplarz w salonie (nie do sprzedania) rozdawał broszurki i informował że za 5 miesięcy mogę zrealizować zamówienie.

To nie Ferrari ani Lambo tylko segment D za 145,000 zł.

I może mają tą 6-tkę w dieselu do jazdy testowej? Już zgadliście, mogę się przejechać CX-5 albo benzyną. Szkoda bo cenowo do jakości i wyposażenia dobrze się wpasowali w rynek. Tylko jeszcze trzeba mieć.

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 17:49 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Pojeździj GJ benzynką, by zobaczyć jak jest w m6 w środku itd a potem pojeździj dieslem cx5 by poznać silnik, wrażenia podobne i złączysz sobie wszystko w całość. To działa w tym wypadku. :-P

moderator
PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 18:03 
Fanatyk
Klucznik, podzwon po dealerach, bo niektorzy maja awersje by korzystac z samochodow zamowionych przez innego dealera...
Generalnie jest lista aut zamowionych, czesc juz ma zaklepanego wlasciciela, czesc nie... Jesli nie masz wymogow na konkretny zestaw kolorystyczny to wg mnie na 100% gdzies plynie auto ktore mozna by przytulic...
Ja wlasnie bralem z listy i w sumie czekalem na auto miesiac...

Moze diesel tez sie jakis trafi...
Poza tym, jesli nie masz dostepu do tanszego ON, lub nie jestes uzalezniony od doladowania to rozwaz 2.5 benzyne... Cena podobna, dynamika jak rozkrecisz tez, a jak jedziesz oszczednie to spokojnie pali 7l/100km... Do tego bardzo fajny automat...

Aha...
Mnie np. zabilo oczekiwanie przewidywane na nowego Superb... przeciez rzut beretem... auto juz ma premiere i mozna zamawiac... a tu mi mowia w maju, ze przewidywana dostawa tego auta co rozwazalem grudzien/styczen... a kombi jeszcze z miesiac pozniej...

PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 18:52 
Myślcie co chcecie ale dla to porażka, żenada i wstyd, że potencjalny kupiec nie może wykonać jazdy testowej samochodem np. z wersją silnika jaka go interesuje :| Wiem, że nie płacę jak za Lambo ale też płacę i mam prawo wymagać - nie masz dealerze takiego auta w swoim salonie, to zadzwoń do kolegi i ściągnij klientowi na jazdy a nie spuszczasz go na drzewo ale na siłę próbujesz wcisnąć mu to co masz...Rodzice kupowali Hyundaia ix20 i koniecznie chcieli pojeździć samochodem z silnikiem benzynowym 1,6. W jednym był tylko 1,4 i zero reakcji na ich prośbę, w drugim mieli tylko diesla i dopiero trzeci salon ściągnął konkretny model z Bielska Białej do Katowic. Można jak się chce. Nie trzeba być geniuszem, żeby zgadnąć gdzie kupili auto.... :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 19:35 
Wstydliwy
Od: 15.06.2015
Trochę niewygodna dla konsumentów, za to komfortowa dla producenta i dealerów nadwyżka popytu nad podażą. Mazda jest produkowana w jednej fabryce, która pewnie pracuje na maksimum możliwości a i tak nie jest w stanie nasycić rynku. Zwiększenie ilości produkowanych dieseli wymusiło by zmniejszenie produkcji benzyniaków, które sprzedają się lepiej i są bezpieczniejsze lub zwiększenie produkcji nadwozi, podwozi, skrzyń, lusterek itd., czyli rozbudowę całej fabryki. To duże koszty i być może nierozsądne.
"Porażka, żenada i wstyd", że klient chciałby kupić Mazdę, ale nie może więc w listopadzie ze swojego nowiutkiego Opla spojrzy tęsknym wzrokiem na jadącą z naprzeciwka nowiutką M6 i pomyśli "w tym kolorze też ładna". A może pomyśli "O sku...le, nie chcieli mi sprzedać diesela"?
Ja na swoją czekałem miesiąc. Wziąłem popularną benzynę 2,5 w automacie i nie wydziwiałem na kolor skórzanej tapicerki, bo i tak nie byłem zdecydowany, którą wolę.

administrator
PostNapisane: Cz, 13 sie 2015, 19:38 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Akurat jestem świeżo po rozmowie ze sprzedawcą i potwierdził terminy dostaw, chociaż wspominał o listopadzie też. Ale Mazda ciśnie, żeby wpisywać grudzień/styczeń w tej chwili.

Co do tych terminów to po prostu brakuje mocy przerobowych, dlatego się teraz tyle czeka.

moderator
PostNapisane: Pt, 14 sie 2015, 09:14 
Fanatyk
W Krakowie jeszcze miesiac temu bez problemu mieli dieselka do jazd probnych... Szczerze mowiac jestem zdziwiony tym, ze jest jakikolwiek klopot z jazda diselkiem w Mazdzie...

Matarez, no to zenade masz w 90% marek... bo ja chcac kupic benzyne nie mialem mozliwosci jazdy probnej ani w Skodzie, ani w VW, ani w Fordzie, ani w Oplu, ani w Hyundaiu silnikiem ktory chcialem... VW to nawet z centrali mieli mi dac znac gdzie ewentualnie najblizej beda mieli 2.0 TSI do jazd probnych... i cisza... diesel bez problemu choc by dzis... benzynka do jazd probnych byla praktycznie tylko u japonczykow...
Wlasnie Mazda w Krakowie zaplusowala u mnie tym, ze przez ten okres co zastanawialem sie nad nowym autem to praktycznie moglem sie u nich przejechac czym chcialem... ok na 2.5 po FL musialem poczekac 1 miesiac... ale aut demo mieli zawsze zatrzesienie...

O widze, ze kolega Klucznik co swoim postem podpadl... bo byl i byl znikl...

PostNapisane: Pt, 14 sie 2015, 09:20 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
Wakacje to zawsze wszędzie taki martwy czas w salonach :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1