Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Wt, 26 maja 2015, 12:33 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
tadziur88 napisał(a):
Dobra używka z historią kosztuje około 80tys.

Dodaj, ze min. 7 letnia...
Za 4 letnie z salonu Lexusa trzeba bylo dac podobnie jak za M6 2.5...

jesli mowimy o 450h z pewnej reki i europejskiego rynku...

Myslalem o nowszej generacji 300h DEMO z ASO Lexusa, 2latek, ale cena przekraczala 160k PLN
No i bagaznikowo slabo dla rodzinki... no i byl w jasnym bezu... a dla moich malych rozrabiak jasna tapicerka to bedzie proszenie sie o dzielo sztuki na fotelu... ;)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: Wt, 26 maja 2015, 12:37 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Nie :idea:
<3 <3 <3 Magdalenę
po co używane,przechodzone,to jak z kobitkami :-P
To polityką błędną te kwiaty ciąć co więdną :wink:

PostNapisane: Wt, 26 maja 2015, 13:24 
Nowicjusz
Od: 21.11.2013
Rok produkcji: 2013
Region: wielkopolski
gzesiolek napisał(a):
tadziur88 napisał(a):
Dobra używka z historią kosztuje około 80tys.

Dodaj, ze min. 7 letnia...
Za 4 letnie z salonu Lexusa trzeba bylo dac podobnie jak za M6 2.5...

Jasne, chodziło mi oczywiście o poprzednią generację (2006-2011).
W nowej pod względem technologii się wiele nie zmieniło, silnik ten sam, ciut bardziej może oszczędny, mniejsze baterie = trochę większy bagażnik.
Wnętrze najnowszego GS'a oczywiście o wiele fajniejsze/nowocześniejsze od poprzedniej generacji.
Natomiast jeżeli chodzi o zewnętrzny design to nowy GS z zewn. jest bardziej 'zadziorny' ale wizualnie nie wygląda już jak potężna limuzyna, pod tym względem bardziej podobała mi się z zewn. poprzednia generacja.
Poprzedni GS wizualnie odróżniał się mocno od IS'a, teraz ta różnica troszeczkę się rozmyła i GS przypomnina wydłużonego IS'a ;).
Pomimo zdecydowanie większych kosztów utrzymania Lex ma jednak opinię mało awaryjnego auta. Myślę, że fajnie kupić taniej używkę, zostawić trochę kasy na "doprowadzenie" go do porządku i cieszyć się komfortową jazdą w aucie takiej klasy.

moderator
PostNapisane: Wt, 26 maja 2015, 13:45 
Fanatyk
Od: 06.05.2015
Region: małopolski
tadziur88, problem jest tylko jeden... Lexusy sa super i niezawodne, ale jak juz cos sie zacznie psuc to u byle Wladka z warsztatem ciezko o naprawe, bo to nie Pasek w tedeiku...
Wiec, albo kupujesz z programu resprzedazowego Lexusa z gwarancja jakakolwiek, albo pozostawiasz jakby co duzy zapas na naprawe ( w stylu wspomnianych odlozonych 50-60tys w stosunku do SkyPassion 2.5)...

Wiec, jakbym kupowal za gotowke auto za te 120tys PLN to bralbym kilkulatka GS pod uwage... Ale jak biore w leasing to wole auto nowe (jak i leasingodawca takze woli...) a Mazda 6 2.5 kombi praktycznie idealnie sie wstrzelila w moje wymagania... i jedynym powaznym konkurentem bylo Volvo V70 bo duuuuzych rabatach...

PostNapisane: Wt, 26 maja 2015, 15:38 
Znam jednego takiego GSa od nowości. Rok 2008. Do dnia dzisiejszego zero usterek i chodzi jak burza. Jeżdżony czasem całkiem ostro bo może ;). Estetyka - rzecz osobnicza i o niej nie gadamy. Moim zdaniem rzecz z pewnością warta rozważenia.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: Śr, 27 maja 2015, 23:27 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Region: opolski
Miałem GS430 i wszystko fajnie dopóki nie musiałem wymienić amorów (miałem regulowaną twardość zawieszenia) - szt na przód ok. 2000zł , na tył 800zł. Poza tym bardzo przyjemnie się jeździło , sondy dwie jakieś tam jeszcze wymieniłem- 1200 za szt oczywiście w ASO wszystko bo o zamiennikach można zapomnieć. Aha i lepiej nie mieć stłuczki z własnej winy lub od razu brać dobre AC, bo nie chcecie wiedzieć ile w ASO taki np. zderzaczek lub boczek czy inne lusterko kosztuje. Zawsze coś za coś rekompensowało mi to V8 i Mark Levinson <offtopic> .

Odnośnie tematu - szczerze to bardziej byłbym za nowym GSem, sam zastanawiałem się w styczniu czy nie kupić z wyprzedaży rocznika 2014 modelu GS300h (Elite+Pakiet buisness+intelig.kluczyk+czujniki parkowania+pakiet komfortowy) , wyniósłby ok 220tyś minus może jeszcze jakiś rabat, z naprawdę przyzwoitym wyposażeniem --> http://www.lexus-polska.pl/car-models/g ... zedaz-2014 . Super bajer wygoda jest automatycznie podnosząca się kolumna kierownicy po wyłączeniu zapłonu, ułatwiająca wysiadanie/wsiadanie, a także wentylowane fotele. Plus za ekran 12.3cala - robi wrażenie.

PostNapisane: Cz, 18 cze 2015, 19:49 
Wstydliwy
Od: 11.11.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
LPG: Tak
Region: mazowiecki
No i zrezygnowałem z mazdy, kupiłem LSa 430 za mniej niż połowę kwoty najtańszej szóstki - reszta będzie na serwis :>

Jazda to bajka, świetnie wykonany, cisza i komfort do nieprzyzwoitości. Niesamowita radość z jazdy, na razie nie żałuję decyzji.

administrator
PostNapisane: N, 20 sty 2019, 16:17 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
Wątek został zamknięty, dalszą dyskusję proszę prowadzić ---> viewtopic.php?f=19&t=2982

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1