Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 05:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 186  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 08:49 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Koledzy po co te nerwy. Miki12 po prostu napisał, że w innych autach też są problemy. Nie znaczy to, że tak ma być i wszystko jest cacy. Nie zmienia to faktu, który podzielam:

Miki12 napisał(a):
Jest duży wybór, różne marki.. jednak dla mnie w tej cenie i styliztyce decyzja była bezkompromisowa

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 08:53 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
rkarcz, kaczor, mam pomysła (wg Kiepskiego) na scenariusz filmiku na youtube. Najlepiej byłoby go nagrać na ulicach miasta, by jednocześnie zapewnić rozrywkę przechodniom lecz trudno będzie w mieście zebrać większą grupę aut.
Dlatego najodpowiedniejszy wydaje mi się ZLOT. Widzę to tak: "Jedzie kawalkada samochodów mazda 6, każde auto ma zatkane szpary przy szybach różnymi materiałami w białym kolorze, aby były dobrze widoczne (szmatki, papier, plaster itp). Im więcej szpar i większe powierzchnie tym lepiej, byle by osiągnąć zamierzony efekt, tj. zwrócenie uwagi oglądających /kamera najeżdża na pojedyncze elementy zasłoniętych szpar i dokonuje ich zbliżenia zoom-zoom/. W pewnym momencie kolumna zatrzymuje się, do aut podchodzą przechodnie i zadają jedno pytanie, np: co się stało z tymi pięknymi samochodami, czyżby wszystkie były chore, dlaczego jeżdżą obandażowane?
Odpowiada jeden z kierowców: właśnie odebraliśmy nowe samochody, których niestety nie da się eksploatować bo można nabawić się głuchoty. Jedziemy do Autoryzowanego Serwisu Mazdy aby naprawili tę wadę. Wierzymy, że Mazda Motor Polska to zrobi, podobnie jak usunęła pozostałe odkryte przez klientów usterki w tym aucie.".

Inne propozycje?

Ostatnio edytowano Wt, 12 maja 2015, 09:35 przez zagryziak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 09:10 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Jeszcze dodam od siebie.

Miałem na dwa weekendy dwie Mazdy i różnica w szumach między nimi była kolosalna.

Mazda 2,0 165KM manual z początku 2014 roku jeździła dość cicho i o szumie wiedziałem bo przeczytałem tutaj, na tylnej kanapie gorzej ale znośnie.
Mazda 2,5 192KM automat ze środka 2014 roku szumiał w środku, piszczało z szyb, istna masakra.

Może jednak też dużo zależy jaki ZOOM-ZOOM to składał.

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 14:22 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: podkarpacki
Miki12 napisał(a):
Kupiliście auto za 120tyś;] I oczekujecie wyciszenia jak w premium

Nikt nie oczekuje premium ,a jedynie żeby było normalnie jak w innych autach tej samej klasy. Pojeżdzisz to się przekonasz. :wink:

-- Dodano: Wt, 12 maja 2015, 15:22 --

Pingu napisał(a):
Miałem na dwa weekendy dwie Mazdy i różnica w szumach między nimi była kolosalna

To świadczy o niechlujstwie i braku kontroli jakości :oops: mi się wydaje...

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 14:43 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Skrzynia: MT
Region: zagranica
slawek napisał(a):
mirecsk sam zdejmowałeś podsufitkę?

Slawek, tak, sam robylem. Idze sie od spodu, bo wszystkie slupky trzeba rozmotowac. Tylko przedniego A sie balem rozbierac. Dlatego wlasnie niejst to 100% zrobione. Ale roznica je zauwazalna, w samochode cisej. Ale wystpil problem, ze jest wiecej slychac inne rzeci. Wczoraj nawet muchy jak uderzali na przednia szybe a ja myslalem, ze mi cosz w suficje klepie. Mozna to zrbic za kolo 4 godziny a moze i predzej. Ale jest tam duzo rozbierania i skladania, ja bym na to dal caly dzien . I weszla by tam i jakasz kauczukowa pianka. Ja nieawalem, to by jesce cosz pomoglo

-- Dodano: Wt, 12 maja 2015, 15:43 --

koliber1960 napisał(a):
mirecsk38 jak? i czy sam zdejmowałeś podsufitkę?

tak, przy naklejaniu mat fajna gymnastika, bo mialem malo mejcsa a staralem sie klejic tak, ze by powietrze nieostawalo pod matom. Idealne by byli gluge i cieke renki, alebo poprostu jak by sie zdjal caly sufit, ale ... .

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 16:42 
Nowicjusz
Od: 11.05.2015
Rok produkcji: 2015
rkarcz napisał(a):
Miki12 Tak jeżdżę teraz po Skach i autostradach:

Rozbiło mnie to :rozejm: I chyba zaczynam rozumieć te nerwy.. Zdjecie przedstawiło mi dokladny powód.. Jednakże dolączyłem tutaj w jak najbardziej pokojowym nastawieniem. Bez nerw.. Łudzę się ,że nie bedzie tak źle z tym szumem od szyb... <%>

-- Dodano: Wt, 12 maja 2015, 16:42 --

Blasia napisał(a):
Nikt nie oczekuje premium ,a jedynie żeby było normalnie jak w innych autach tej samej klasy. Pojeżdzisz to się przekonasz.

Generalnie:] z tym to miał być tylko taki lekki żarcik dla pocieszenia <%> Ale wyszło jak wyszło

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 16:52 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Matarez napisał(a):
Przepraszam a kolega wpadł tutaj na forum żeby się z nas " ponapierdalać" czy co ???
rządzisz Mati :D na prezydenta <hahaha>

-- Dodano: wtorek, 12 maja 2015, 17:51 --

Miki12 napisał(a):
Mam wrażenie ,że nie zostałem poprostu poprawnie zrozumiany.
kolega musi pisać ze zrozumieniem <baseball> :wstyd2:

-- Dodano: wtorek, 12 maja 2015, 17:52 --

rkarcz napisał(a):
A może wpuścić piankę w to miejsce?
piankę ! mogę pożyczyć ... mam ;)

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 16:54 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Miki12 spoko, nie wiem po co koledzy tak sie wkurzyli. Nie zauważyłem żebyś z czegoś tu się naigrywał. Mazda ma pewne wady z którymi trzeba nauczyć się funkcjonować, temu nikt nie może zaprzeczyć. A jeśli komuś uda się je zminimalizować to super. Bo fabryka chyba sobie z tym nie poradziła, mimo wersji FL.

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 17:37 
Nowicjusz
Jeśli chodzi o szum spowodowany ewidentnie przez szyby boczne;] Jest ew. sposób na poprawe jakości poprzez indywidualne zamówienie ww.szyb np. akustycznych przykładowo w www.car-glass.pl ... które pochłaniały by zdecydowanie wiecej dzwieków oraz lepiej dolegały do uszczelek.

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 18:55 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
to nie szyby powodują szum tylko pionowe listwy na słupkach i ich beznadziejne uszczelnienie

już prawie rok temu kleiłem je i pokazywałem zdjęcia na naszym forum :)

czytajcie wczesniejsze posty jest tu wszystko opisane tylko nie ma dobrego rozwiązania - niestety - a mazda nic nie zrobi , tym bardziej mmpol :(

i raczej nie da się zwrócic samochodu z powodu takiej wady - bo miesci sie w normach :(

dzis wracałem z Kielc z oklejonym znów słupkiem i było super cicho przy uchu, ale obciach straszny bo srebrna a nie czarną taśmą :)

-- Dodano: Wt, 12 maja 2015, 19:55 --

dziwne tylko że nic nie poprawiono w fl :(

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 19:21 
Nowicjusz
Rozumiem, że najwiekszym problemem jest uszczelnienie słupków , a dokładnie szczeliny prowadniczej szyby.. Uszczelka tego słupka nie przylega dokladnie do szyby.. Dobrze rozumiem?

-- Dodano: Wt, 12 maja 2015, 19:21 --

slawek napisał(a):
i raczej nie da się zwrócic samochodu z powodu takiej wady - bo miesci sie w normach :(

Zmartwiłem się jak to przeczytałem <boisie> Byłbyś skłonny oddać mazdę z względu na te szumy dobiegające wlasnie z ww. przyczyn?

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 19:28 
Prawie fanatyk
Ja raczej nie ale jesli dla kogoś dłuższa jazda powoduje ból głowy, zmęczenie czy inne dolegliwosci ... uroda auta nie pomoże

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 19:46 
Nowicjusz
Czytając ten wątek od początku wielu potencjalnych nabywców myślę ,że się wykruszyło.. Sławek a czym jeździłeś wcześniej? Zaczynam się bać.. bo z tymi uszczelkami jest problem.. Podłoge ,dach,dzwi i nadkola idzie bez problemu wyciszyć.. a jak widzę z tym ciezko może być..

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 19:49 
Ja jeżdżę jak czereśniak z chusteczkami higienicznymi jak powyżej. Jest dużo ciszej. I ktokolwiek mnie pyta po ci to to odpowiadam prosto - fabryka zapomniała tego dodać w standardzie. Musiałem dokupić...

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 20:12 
Prawie fanatyk
Miki 12 poszło na priw

ale zebym nie został zle zrozumiany lubię gj i swietnie się w niej czuję i dlatego tyle w niej zrobiłem i poprawiłem, bo uważam że jest to auto tego warte :)

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 20:26 
Nowicjusz
rkarcz napisał(a):
Ja jeżdżę jak czereśniak z chusteczkami higienicznymi

Te chusteczki pomagają jeśli są umiejscowione własnie w tym miejscu jak na zdjeciu?

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 10:56 
Nałogowiec
i znow jezdze po Bratislawie i wrazenia sa nastepne

Dach: polecam do zrobiena, warto robic, w bagazniku duza poprawa wszystych halasow od ulice, samochodow jezdzacich kolo was a nieczuje rezonans od kol

tylne nadkola: wedlug mnie newarto, sa ciche

tylne boczki w bagazniku: warto robic, idze duzo halasu

podloga: cosz to daje, ale newiem. Jak bylem w PL, byla poprawka halasow, ale w Bratislawe sa takie drogy, ze jak by poprawka byla bardzo mala.
Dzisz mialem pomysl, czy duzo halasu nierobi plastikowa oslona podwozia :idea: Jesce jest moze gdzesz cienka blacha, podobna jak ta na dachu, drzwiach . A moze mi jesce halasuje dach, bo idealne jest zrobiony z tylu ( 3 pasy), gdzie ma dzwiek jak 100% zrobione drzwi . Z produ niemam jeden caly pas nad glowom i dalszy tylko z moze 30% i jeden tak na 60% w mejscy tylnego oswietlenia. Tam juz dzwiek jest lepszy jak przed zrobienim, ale ...

Dziecaky z tylu wedlug mnie juz maja dobrze.

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 13:16 
Świeżak
Od: 14.04.2015
Hej a ja zrobiłem zadymę w Mazdzie na poziomie centrali Zreflektowali się Zadzwonili do mnie, ze przepraszają i potrzebują auto na kilka dni aby problem usunąć bezpłatnie. Oczywiście dają zastępcze auto na okres rozwiązania. Jeśli naprawia to zmienię zdanie na temat tego modelu oraz mazdy. Tak wiec czekam. nadal wkurzony. Mazda ma ostatnia szansę! Lubię to auto, ale ten szum tylko pozostaje problemem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 13:37 
Świeżak
zagryziak napisał(a):
rkarcz, kaczor, mam pomysła (wg Kiepskiego) na scenariusz filmiku na youtube. Najlepiej byłoby go nagrać na ulicach miasta, by jednocześnie zapewnić rozrywkę przechodniom lecz trudno będzie w mieście zebrać większą grupę aut.
Dlatego najodpowiedniejszy wydaje mi się ZLOT. Widzę to tak: "Jedzie kawalkada samochodów mazda 6, każde auto ma zatkane szpary przy szybach różnymi materiałami w białym kolorze, aby były dobrze widoczne (szmatki, papier, plaster itp). Im więcej szpar i większe powierzchnie tym lepiej, byle by osiągnąć zamierzony efekt, tj. zwrócenie uwagi oglądających /kamera najeżdża na pojedyncze elementy zasłoniętych szpar i dokonuje ich zbliżenia zoom-zoom/. W pewnym momencie kolumna zatrzymuje się, do aut podchodzą przechodnie i zadają jedno pytanie, np: co się stało z tymi pięknymi samochodami, czyżby wszystkie były chore, dlaczego jeżdżą obandażowane?
Odpowiada jeden z kierowców: właśnie odebraliśmy nowe samochody, których niestety nie da się eksploatować bo można nabawić się głuchoty. Jedziemy do Autoryzowanego Serwisu Mazdy aby naprawili tę wadę. Wierzymy, że Mazda Motor Polska to zrobi, podobnie jak usunęła pozostałe odkryte przez klientów usterki w tym aucie.".

Inne propozycje?

Ja się pisze na taki zlot - organizujemy ?

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 14:34 
Miki12 u mnie pomaga. Świst znika. Nie mylić z hukiem jaki panuje dookoła kabiny przy większych prędkościach.
peek jest taki zlot. Ogólnopolski... :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 16 maja 2015, 16:10 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
peek napisał(a):
Hej a ja zrobiłem zadymę w Mazdzie na poziomie centrali Zreflektowali się Zadzwonili do mnie, ze przepraszają i potrzebują auto na kilka dni aby problem usunąć bezpłatnie. Oczywiście dają zastępcze auto na okres rozwiązania. Jeśli naprawia to zmienię zdanie na temat tego modelu oraz mazdy. Tak wiec czekam. nadal wkurzony. Mazda ma ostatnia szansę! Lubię to auto, ale ten szum tylko pozostaje problemem.

Na poziomie centrali w PL czy dalej?

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 17:24 
Świeżak
Polska i Europa

W przyszłym tygodniu dam znać czy stanęli na wysokości zadania

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 17:25 
Świeżak
Kiedy i gdzie taki zlot ?

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 19:58 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Rkarcz, sprawdziłem, szmatka w rogu dolnym szyby pomaga bardzo.

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: So, 16 maja 2015, 20:58 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
4 dni temu na trasie już przy 140km/h coś delikatnie słyszałem - świst zefirkowaty :zona: . Dzisiaj leciałem trochę ponad 150km/h i cisza...hmmmm.
Najzabawniejsze ,że ostatnio miałem trasę 2500 km Oplem Insignia i tam też słyszałem identyczne świszczenie od szyby bocznej :hihi: Tam nie ma takiego szumu od wiatru, ale lakier to bardzo ciężko znosi.

Niebawem stuknie mi przejechane 5 tyś km i wtedy się wypowiem w temacie.

moderator
PostNapisane: So, 16 maja 2015, 22:30 
Weteran
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Region: pomorski
peek napisał(a):
Kiedy i gdzie taki zlot ?

viewtopic.php?f=19&t=2919

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!

PostNapisane: N, 17 maja 2015, 06:04 
szymek1604 zasmarkana chusteczka lepiej przylega. Jak już przyschnie to mamy klasę Premium. :) MMPol wysyła mnie do Gołębiewskich. Wg nich mają największe doświadczenie w lokalizowaniu przyczyn szumów. MMPol jest autentycznie zdziwiony problemem. Przecież producent już to rozwiązał na początku 2014 roku. :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 17 maja 2015, 07:45 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Niby po zmianie uszczelek w modelach z 2013 roku wg mnie się trochę zmieniło, jeśli chodzi o te szeleszczenie i syczenie i było już dobrze, więc dziwię się, że może znowu jakaś badziewiasta seria uszczelek czy montażu, czy jak?

PostNapisane: N, 17 maja 2015, 07:56 
Nałogowiec
u mnie jest problem w tym, ze drzwi niedolegaja idealne i uszczelky na ramu. Jest to tylko gorna czesc. Moze jak by slo ustavic zamek o 1mm, niemusial bym miec dodatkowa uszczelke
testowalem papierke i w gore wchodzi miedzi uszczelke i drzwi. Po boku juz nie tak latwo

PostNapisane: N, 17 maja 2015, 08:07 
Wstydliwy
Od: 07.05.2015
Ja mam świeżo odebraną GL FL, wczoraj zrobiłem trasę kato - kra - kato i żadnego efektu niedomkniętej szyby nie zaobserwowałem. Przy 140km/h jest ciut głośniej ale bez przesady, dla mnie bez różnicy niż w innych samochodach. Wiec ja nie narzekam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 186  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1