Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 22:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 00:38 
Nowicjusz
Od: 11.05.2015
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Dziekuje za wyjasnienie;] Widocznie coś mi się poje...o

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 12:46 
Wstydliwy
Od: 16.03.2015
Rok produkcji: 2010
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: śląski
i znów dylemat :-/
tu jestem blisko zamówienia M6 a tu znajduje boskie A4 - b8 z 2010 roku mega wypas
eh life is brutal......

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 12:58 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Skrzynia: AT
Region: zagranica
Silnik, przebieg, cena? Tu masz gwarancję jako taką

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 13:37 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
No i 5 lat auto starsze. :idea: niż nowa mazda :)

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 13:38 
Świeżak
Od: 12.05.2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Bartorg napisał(a):
Ja zamawiałem do produkcji, a dzisiaj nawet zadzwoniłem do salonu i Mazda będzie jednak 10 lipca w Polsce :D

ja zamowilem w sobote ma byc na poczatek sierpnia

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 13:55 
Wstydliwy
silnik 2.0 tdi tuning na 180 km 416 Nm przebieg 137 tys. felgi 19 na zime 18

jest to auto z forum a4-klub bo mam aktualnie b7 która sprzedaje

a ta b8 jest od osoby też z forum a4

auto pewne. +

a cena 74.000

a na sky pasiona musze dać 121.000 na razie bez zimówek + wiadomo OC+AC

liczyłem to różnica 50 tys.

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 17:30 
Prawie fanatyk
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
To kup tego teutona. Zawsze jako rozczarowany sprzedasz b8 z mniejsza strata niz np nowa Mazdzioche ( ktora jest moze i Passion ale nie az takie Sky).

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 19:27 
Nowicjusz
Od: 09.12.2014
Jak dla mnie to A4 tuningowane więc właściciel pewnie lubił przygazować (silnik bardziej zużyty?). Nie wiem jak tam akurat jest w A4 ale czy nie trzeba będzie przygotować się na wymianę koła dwumasowego, DPF, rzrządu? Jakoś tak obiło mi się o uszy, że te nowe 2.0 TDI to przy przebiegu w okolicy 200tys. może sprawiać spore kłopoty.
Nowa M6 to brak większych wydatków serwisowych przez co najmniej 3 lata.

Ale i tak ostateczna decyzja należy do tego kto trzyma kasę.

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 20:51 
Świeżak
Od: 11.05.2015
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Witam,

jestem w trakcie dogrywania formalności związanych z zakupem nowej Mazdy 6.
Wziąłem opcję z 2.5 litrowym silnikiem benzynowym w automacie.

Chciałem tylko was podpytać, raczej tych co już swoje samochodziki odebrali, co warto wziąć z dodatkowego wyposażenia ? Jest coś czego wam teraz może brakuje ?

Ja myślę o nakładkach na pedały, plus zestawie felg 17' z oponami zimowymi. Nie wiem czy brać jakieś dywaniki inne niż standardowe i czy może coś jeszcze by warto było wziąć.

Poradźcie :)

PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 21:31 
Bywalec
Od: 17.02.2015
Rok produkcji: 2018
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
Dywaniki lux - standard słaba jakość , do nakładek Alu na pedały pasują tez progi podświetlane :) plus oświetlenie ambient :) polecam tez matę do bagażnika (sedan)

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 05:51 
Wstydliwy
Od: 14.05.2015
Jestem przed zakupem własnej GJki. Zastanawiam się nad wersją wyposażenia, niestety SkyPassion przekracza mój budżet. Pierwotnie myślałem o SkyMotion, jednak zastanawiam się czy warto dołożyć 9k zł do SkyEnergy. W każdym razie na tą chwilę w planach mam zakup SkyMotion.
Byłem dwa dni temu na jeździe próbnej i pierwszym dokładnym macanku auta w Krakowie przy ul. Wielickiej. Piszę o tych wersjach wyposażenia gdyż sprzedawca poinformował mnie, że SkyGo oraz SkyMotion z zewnątrz wygląda jak GJ z przed FL. Oczywiście nie ma tam LED więc siłą rzeczy wygląd jest trochę inny niż wersji FL z LED, ale czy to prawda z tym wyglądem przedfaceliftingowym? Szczerze powiedziawszy nawet mnie to trochę ucieszyło bo wygląd z przed FL bardziej mi leżał (IMO bardziej masywnie wygląda ten przód - co mi odpowiada).

Samo auto? Szczerze powiedziawszy alternatywą jeszcze 2 tygodnie temu była Skoda Octavia, którą tydzień wcześniej macałem i w ogóle nie zrobiła na mnie wrażenia. Postanowiłem więc zwiększyć budżet o 20k zł :wink:

Myślę o wersji kombi. Auta naoglądałem się raczej przede wszystkim na youtube i na zdjęciach lub w korkach, robiło na mnie ogromne wrażenie (szczególnie stojące w korkach bardzo się wyróżniało z "tłumu"). Co dziwne w salonie jakoś nie wywołało u mnie tego efektu WOW co mnie trochę zmartwiło. Może to ta wersja FL rzeczywiście mi nie podchodzi? Rozważam kolor biały lub Soul Red. Ani ten kolor ani ten mnie nie przekonał przy bezpośrednim obcowaniu. A najbardziej podobała mi się w kolorze Titanium Flash :) A kupowanie tak neutralnego koloru Mazdy 6 to dla wielu pomysł nie trafiony - w kupowaniu Mazdy 6 chodzi również o to aby się wyróżniać na drodze, neutralny kolor zmniejsza atrakcyjność tego auta - przynajmniej takie opinie słyszałem :)

W środku za to jest na prawdę świetnie. Nie obcowałem z wnętrzem wersji przed FL, jednak z materiałów wideo wynika, że stylistyka poszła do przodu o lata świetlne :)
Ciekawe tylko jak z wytrzymałością tych wszystkich materiałów. No i czy tapicerka foteli materiałowa w mojej przyszłej wersji będzie się dużo gorzej prezentowała niż ta w SkyPassion. Rzeczywiście brak dłuższego podłokietnika i trzymanie łokcia na tym elemencie okalającym tunel środkowy nie jest najwygodniejszy. Zaliczyłem 15sto minutową jazdę próbną, a już mnie coś tam uwierało. Ogólnie na plus.

Największa porażka to dla mnie system 11 głośników BOSE. Czytałem wasze negatywne komentarze, myślałem że trochę przesadzacie. Tak na prawdę słuchu nie mam dobrego, ale zawsze chciałem być audiofilem. W domu dbam o dobre brzmienie i w aucie oczekuję przynajmniej przyzwoitego grania. Koniec końców w Octavii system audio grał o niebo lepiej niż w Maździe. A co dopiero będzie w mojej wersji wyposażeniowej (SkyMotion lub SkyEnergy), gdzie system głośników jest zapewne jeszcze biedniejszy. Nawet sprzedawca jadący ze mną po moim zapytaniu o włączenie muzyki stracił entuzjazm :lol:

To tyle, teraz muszę chyba przewertować temat o zakupie GJki i tam zadać kilka nurtujących mnie pytań :)

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 06:02 
Prawie fanatyk
Bo skoda nie robi takiego wrażenia, chyba, źe za 130tyś zł :) Mazda jest większa i bardziej komfortowa. Choć skoda solidnie wykonana, to bez polotu i wg mnie jeździ tak sobie w zależności od silnika i tylnego zawieszenia. A nie ma już WOW bo tych mazd jż juz białych i czerwonych trochę jest :-P

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 06:07 
Wtajemniczony
Od: 07.01.2014
Region: lubelski
Oczywiście, ze waryo brac SkyEnergy. To jest bardzo dobrze wyposazona wersja. Ma wszystko czego potrzeba w normalnej ekspolatacji. Dodatkowo inny przod auta oraz sa juz swiatla LED.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 06:11 
Prawie fanatyk
Audi przede wszystkim jest ciaśniejsze a tuning wg mnie auta nie dyskwalifikuje jak właściciel pewny, ale te diesle 2.0 przy tym przebiegu niosą tak czy siak ryzyko wydatków, dlatego wszyscy do 180tyś przebieg i wyjazd, bo coś będzie bądź się nie sprzeda, dziś wiem, że wolę nowe.

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 07:09 
Wstydliwy
Od: 07.05.2015
Dokładnie. Ja tak samo zrobiłem. Dołożyłem i wziąłem sky energy. Jak dołożysz alarm to już różnica nie jest tak wielka bo energy ma go w pakiecie. Aha i polecam pro moto na Kościuszki. Bardzo przyjemnie i szybko wszystko załatwiłem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 07:46 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
chef: jesce sprobuj jazde autostradom kolo 140 . Jak nic nieprzeskadza, bierz Energy

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 08:02 
Prawie fanatyk
Ta wersja jest naprawdę ok

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 08:12 
Wstydliwy
Od: 14.05.2015
mirecsk38 napisał(a):
chef: jesce sprobuj jazde autostradom kolo 140 . Jak nic nieprzeskadza, bierz Energy

Rozumiem, że w tej kwestii wersja SkyPassion czymś się różni od SkyEnergry? Czy poprostu przed zakupem 6tki radzisz sprawdzić czy to słabe wyciszenie przy większych prędkościach w GJ nie będzie stanowiło dla mnie problemu?

Czy ktoś miał "przyjemność" słuchania systemu audio z niższych wersji niż SkyPassion tj nie Bose?

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 08:19 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
"chef: ..... radzisz sprawdzić czy to słabe wyciszenie przy większych prędkościach w GJ nie będzie stanowiło dla mnie problemu? "

tak , toto sobie sprawdz, bo to u benziny chyba jedyna rzecz, co ci moze psuc radosc ze samochodu. Z drugej strony, rozlozenie interieru a dolozenie kolo 30kg maty duzo poprawy, ale halas przes szybe nie. A to jest problem od kolo 120km/h podla wiatru.

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 08:25 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Przód podobno jak przed FL (w Motion) - ale to jest śmieszne, że sprzedawcy o ile nie mieli dotąd Motion, to nie wiedzą. Natomiast pamiętaj, że to przód z _halogenami_ i nie ma paseczka ledów-dziennych w kloszu, tylko dzienne na żaróweczce. Gorzej to wygląda, jednym to żyć nie będzie dawało, inni nie zauważą w ogóle :)
Różnice Energy<>Motion :
- LED (ale w Energy NIE adaptacyjne),
- czujniki parkowania,
- podgrzewane siedzenia (materiałowe) ,
- ostrzeganie o pojeździe przy wyjeżdżaniu tyłem i chyba tyle ? (alarm jak nie, ma to serwis dokłada przecież)
Czy warto te 10 tys? - sam musisz zdecydować. Dla mnie nie warto i zamówiłem Motion, mam lepsze zastosowania do ich wykorzystania.
Choć tego ostrzegania przy wyjeżdżaniu tyłem, owszem szkoda i żałuję że w Maździe nie ma opcji / pakietów wyposażenia do zamawiania.
Podgrzewania nawet w skórach nie używam od lat, halogen z soczewką świeci przyzwoicie choć gdyby w Energy były ksenony to bym brał Energy, jakoś nie ufam ledom i lampa za 12tys w razie awarii po gwarancji mi się nie uśmiecha, nawet potencjalnie.
Czujniki dołożyć samemu nie problem o ile ktoś potrzebuje, ale tego bocznego ostrzegania, chyba nie bardzo można dołożyć - tego to szkoda, bo to długi wóz
Co do koloru - wiesz, z soulred i białym to się akurat nie wyróżnisz, bo prawie każda 6tka to soulred lub biały, takie to wyróżnianie się, a linię ma na tyle fajną, że "ładnemu we wszystkim ładnie".
Co do audio to kompletnie tych tematów i to w samochodzie gdzie masa dźwięków itd. nie rozumiem, ale biorąc pod uwagę problemy z wyciszeniem 6tki, jeśli to dla Ciebie istotny punkt, to się zastanów poważnie czy to dobra baza dla budowy takiego systemu w tym aucie (bo audiofil to chyba sam system buduje a nie opiera się na fabrycznym).

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 08:48 
Stały bywalec
Od: 16.04.2014
Rok produkcji: 2014
Region: łódzki
popieram, jak tuningował to znaczy, że lubił dawać w palnik. Mimo znośnego przebiegu auto może być już mocno zmęczone. 74 tysiaki to nie mało, plus trzeba się liczyć na spore wydatki. Też brałbym nowe auto, a jeśli maździocha nie odpowiada to inne byle nowe.

- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014),
Jest:
- Mazda 6 Sedan 2.0 165KM e-loop (2017/18),
- Mazda CX-5 2.0 165KM 6MT (2020/21).
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 09:08 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Plusem mazdy jest jeszcze to ze można gwarancje przedłużyć o kolejne lata, razem to piec lat gwarancji, a przyjemność odbioru nowego auta i potem go użytkowanie jest nie zastąpiona <spoko> :bartek: i się jest :champion: właścicielem auta <pucu> .
I wiadomo ze nikt fotel nie pierdził :parowka: w nowym aucie :wink: :D
Decyzje musisz podjąć sam :idea:

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 09:13 
Świeżak
Od: 12.05.2015
ja przykladowo zamowilem auto bez jazdy testowej, ogladajac je 5 minut w salonie :)

jak sie wie czego sie chce i ma sie okreslony budzet to nawet decyzję o zakupie domu można podjąć w 15 minut :)

a powiedzmy sobie szczerze, jeśli ktoś szuka nowego auta z tego segmentu, chce mieć automat, ok 200 koni i full opcję (akurat ja mam podejscie ze wszysktie wersje nizsze, tzw. tramwajowe nie mają sensu bo potem jezdzac autem te 2-3 lata plujesz sobie w brode ze zaoszczedziles kilka tysiecy a nie masz tego, tego tego i tego) to mazda jest jedynym wyborem. wszystko inne będzie droższe, a to co tansze (np toyota avensis- będzie przykladowo mialo mułowaty silnik i skrzynie cvt i polowe mniej wyposażenia w full opcji)

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 09:14 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Rok produkcji: 2014
Region: dolnośląski
Nie wiem jak w FL, ale przed dochodziły jeszcze:
- ala skórzany podłokietnik i boczki drzwi
- ostrzeganie o martwym polu
- line assist.

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 09:19 
Prawie fanatyk
W GL nie ma w Energy line asyst i przełączania aut świateł krótkie -dlugie, ale przyznam, że te leży są lepsze niż xenony

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 09:50 
Prawie fanatyk
Te audi te potrafią się psuć, turbo sprężarka, dwumas itd. Przedni zawias chyba wielowahacz a z tyłu ciasno, tuning jest w porządku ale zależy kto i gdzie robił i jak lubił cisnąć, zawsze to wszytko nawet czasowo dociążone, sam wiem bo tuningowałem chorobliwie VW tfsi dsg. Trzeba wielu rzeczy mocno pilnować. Ale od maniaka i miłośnika zawsze z forum coś pewniej niż anonimus

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 09:52 
Prawie fanatyk
No można i w ogóle, bez oglądania w salonie :) Bez jazdy, sprawdzenia pozycji za kierownicą, układu kierowniczego, reakcji na gaz itp. dziwne mi się wydaje zamawianie, ale rozumiem poniekąd, teraz się autami przemieszcza nie jeździ. Miałem niedawno zastępczą astrę zeszłoroczną - samochodowo, wrażenia z jazdy - nudna makabra, jako przemieszczacz - ok, i to widać wystarcza żeby się ople sprzedawały. Przypuszczam, że również bez jazd testowych w znacznej części.

Co do opcji wyposażenia, to są różne podejścia, graniczne :
a. wiem czego potrzebuję i to dokładnie zamawiam, nie pozwalając sobie wmawiać komukolwiek co mi jest potrzebne
b. nie wiem czego potrzebuję i zamawiam na zapas wszystko - bo można, potrzeby zawsze można stworzyć

No i pomiędzy tymi granicznymi - większość - pośrednie między nimi.

Tak patrząc po tym co się bierze pod uwagę przy zakupie auta (m. in. czytając to forum) , to widzę że cechy "motoryzacyjne" schodzą na dalszy plan, ważniejsze są szumy, guziczki, prztyczki, ledy, assisty itp. Cóż, takie czasy, ok.

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 10:03 
Bywalec
Od: 17.02.2015
Rok produkcji: 2018
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
Andrzejsr, apropos ostatniego akapitu to chyba znak czasow... w obecnej motoryzacji sporo aut z niektorych segmentów to jest w zasadzie ten sam schemat i takie przemieszczacze od a do z... do pewnego segmentu cenowego to auta sa troche jak kanapki z mcdonalnds... wszdzie prawie to samo tylko z nieco innym opakowaniu... a jak chcesz wyjsc poza ten segment to cena na ogól rośnie x2.

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 10:40 
Prawie fanatyk
Kiedyś dosadnie ten znak czasów zauważyłem przeglądając prospekt BMW (jak ich nie lubię, tak szanuję mototryzacyjnie i technologicznie) - marki sportowej mocno w końcu i do sportu nawiązującej, otóż w tym prospekcie była bardzo grubą czcionką co - emisja CO2 i moc - już drobniejszą, jako charakteryzujące dane modele, nigdzie, nigdzie w tych danych tech. w tej broszurze nie było czasu 0-100km/h, Vmax czy 0-1000m. Nic. Niepoprawne politycznie. Opcji kolorów skór, wykończenia deski rozdzielczej, systemów itd. za to masa.
A później się pojawił , chyba w BMW właśnie jako pierwszy - dźwięk silnika z głośników audio w kabinie, no żałość. Ale lepiej sprzedawalna żałość, a o to przecież chodzi. Pojeździć przecież można na playstation, albo pooglądać na ekranie w samochodzie onboard z jakiegoś wyścigu na youtube, po co jeździć realnie, prawda ?

PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 10:40 
Wstydliwy
powiedzcie jaki macie koszt ubezpieczenia OC+AC na 1 rok ??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1