Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 07:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 186  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 10 maja 2015, 20:26 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
mirecsk38 jak? i czy sam zdejmowałeś podsufitkę?

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 20:35 
Wstydliwy
Od: 10.05.2015
Wersja: SkyPassion
Właśnie czytając forum zwróciłem uwagę na firmę z Warszawy jestem z Białegostoku wiec Warszawa zdecydowanie bliżej...nie wiem juz sam troszkę zafiksowalem sie na tym Wrocławiu...Bezan szczerze jakie to przynosi efekty?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 20:43 
Wstydliwy
Widze Bezan ze jesteś z Wrocławia...słyszałeś cos o tej firmie cieche auto z Twojego miasta?Uwazasz ze w Warszawie lepiej?

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 20:46 
Świeżak
Od: 14.04.2015
Rok produkcji: 2015
Panowie,

Widzę, że przybywa niezadowolonych z ewidentnej wady Mazdy 6 oraz efektu niedomkniętej szyby. Proponuję połączyć siły i uderzyć większą grupą do importera Mazdy 6 o usunięcie tej wady. Nasze rozdrobnienie tylko jest na rękę dla importera. Sami jesteśmy bezbronni, razem mamy ogromną siłę rażenia jeśli do tego dodamy siłę mediów społecznościowych oraz innych miejsc w internecie do pokazania tego problemu, to z pewnością nie opłaci się to importerowi.

Ja nie mam zamiaru odpuścić. Niech Mazda naprawi swój błąd - dlaczego My mamy własnymi sposobami szukać rozwiązania "niedomkniętej szyby" - skoro Mazda dysponuje wszystkimi zasobami, aby taki problem rozwiązać.

PeeK

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 20:55 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: mazowiecki
peek proszę poczytaj duzo wcześniejsze wpisy
dzięki naszej akcji mazda wymieniała zestaw uszczelek w ilości 9 szt w przedliftowej wersji i w wielu przyniosło to pozytywny efekt ale były tez wymiany nieskuteczne :(
Ty masz fl? może w tej jest inny szum świst ?

dziś jedziłem żony passatem b7 i tez mocno szumi wiatr po przekroczeiu 120 km/h
ale zdecydowanie mniej słychać koła
a wczoraj saabem 93 córki i też szumi - może to nasze wspólne nakręcanie się tak działa ??

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:04 
peek Tutaj masz profil MazdaPolska na FB:

https://www.facebook.com/MazdaPoland?fref=ts

Jest tam wpis z 22 kwietnia - test AutoŚwiat.
Można większą grupą się wypowiedzieć na tematy nas nurtujące najbardziej.
Można się już przenieść na wpis z reklamą z 4 maja.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:04 
Świeżak
Mam FL z marca 2015 zrobiłem tym autem w ciagu miesiąca 5000 km wiec bardzo dużo. Na długich trasach jazda z dużymi prędkościami kończy się praktycznie zawsze bólem głowy.

Kolejna rzecz to każdy mój kolega któremu dałam się przejechać samochodem nawet gdy nie mówiłem że jest wada w postaci niedomknięte szyby za każdym razem odruchowo próbował domknąć szybę. Tak więc jest to realny problem który występuje w tym modelu samochodu i to nie jest tak Że jest to efekt wzajemnego nakręcania się i przewrażliwienie - ten problem po prostu wstępuje i jest faktem.

Ostatnio edytowano N, 10 maja 2015, 21:11 przez peek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:10 
Prawie fanatyk
mnie tez ten szum przeszkadza i nie bronie mazdy i z przyjemnoscią bym się tego pozbył ale mam podobnie w pozostałych moich autach
tyle ze tu jest inny drazniacy dźwięk ale spowodowany cienkimi rezonujacymi blachami

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:20 
Świeżak
Wcześniej miałem VW Tiguana i muszę stwierdzić, że owszem przy dużych prędkościach był szum, ale nigdy tak drażniący.

Wszystko jestem w stanie zrozumieć, ale takiego wpływu na moje odczucia z jazdy samochodem wcześniej nie miałem a jeździłem Toyotami, Hondami, VW.

Ten szum po prostu jest wkurzający i bardzo źle wpływa na moje zdrowie psychiczne :(

To nie jest radość z jazdy samochodem lecz udręka, jak tego nie naprawią przy pierwszej lepszej sytuacji pożegnam się z tą marką.

Niech jeden albo drugi sprzedawca przejedzie się na autostradę 400 km to wtedy zrozumie czy takie auto nadaje się na trasy.

Ten samochód owszem ładnie wygląda jest dość ekonomiczny, ale ta jedna wada go przekreśla, a uważam, że jest to do poprawienia przez Mazdę w ramach akcji serwisowej - tylko trzeba odpowiednio im nacisnąć na odcisk.

Ja swoje działania rozpocząłem zarówno z importerem Mazdy, jak nie rozwiążą mi problemu to moją aktywność zwiększę w mediach społecznościowych oraz wykorzystam wszelkie możliwe sposoby, aby uzyskać rozwiązanie problemu.

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:22 
peek to jest nas dwóch. Kto się przyłącza?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:38 
Świeżak
ok, odliczmy się, kto jest zainteresowany zawalczeniem z importerem.

- peek
- rkarcz
- .....

czekamy na Was !

-- Dodano: N, 10 maja 2015, 21:38 --

Prezes Mazdy Masamichi Kogai powinien brać przykład z Prezesa Toyoty

http://www.pb.pl/2043000,39348,szef-toy ... a-i-placze

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:39 
Prawie fanatyk
no ja niestety już nie mogę się przyłączyć :(
wyklejone wyciszone prawie całe auto i bez czekania na rozwiązania "systemowe" podróżuję niemal w ciszy premium :)

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:41 
Świeżak
Slawek rozumiem, że pozbyłeś się defektu niedomkniętej szyby ?

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:45 
Bywalec
Od: 28.02.2013
A co może poprawić importer w tym temacie ? <oczy>
Ten model tak ma i kropka <czekam> .

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 21:47 
Prawie fanatyk
Tak ale przede wszystkim pozbyłem się wielu innych rezonansow które powodowały tej bol głowy i zmęczenie po podróży
Naprawdę poczytaj ten wątek i będziesz miał wszystko na talerzu
Po co wywazac otwarte drzwi ?

administrator
PostNapisane: N, 10 maja 2015, 22:04 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Skrzynia: AT
Region: dolnośląski
Słuchajcie, ja ostatnio sporo jeździłem testowo różnymi nowymi samochodami, głównie SUVy, premium i nie tylko, na autostradzie. W każdym z nich od 140 km/h jest zaje....y szum. Nie mam wrażenia, że w GJ jest gorzej, oczywiście niewyciszona przenosi szum z kół, ale buda szumi podobnie, nawet lusterek nie słychać co jest nagminne we wspomnianych SUVach a w zamian za to u nas szumi z górnego rogu w przednich drzwiach. Może sama częstotliwość tego szumu jest deerwująca a nie jego natężenie?

U mnie był spory problem, z szumem od 70 km/h, ale producent to poprawił w stopniu, w którym przy mojej jeździe (do 120) nie czuję dyskomfortu, więc ja odpadam. Do szybkiej jazdy po autostradach nadają się niemieckie samochody, bo tak są budowane. Tam nic nie drga nie trzęsie itd. Np. nowy CX-5 FL od 140 km/h - maska drży, lusterko od kierowcy lata jak wściekłe. To Japonia Panowie, tam i w USA jeździ się wolniej. Tak było, jest i będzie. :)

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 22:06 
Wstydliwy
Peek walczyłem i została wymieniona uszczelka-jest lepiej ale bez rewelacji nastawiam sie ze przy wyciszaniu kompleksowym cos panowie zrobią...ale nie ma naprawdę tragedii:)

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 06:45 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
tombien napisał(a):
Np. nowy CX-5 FL od 140 km/h - maska drży, lusterko od kierowcy lata jak wściekłe. To Japonia Panowie, tam i w USA jeździ się wolniej. Tak było, jest i będzie. :)

Nie drży bardziej niż w GJ to lusterko a maska leży jak zaklęta królowa śnieżka, a cisza przy prędkościach większych o dziwo jest większa niż w GJ FL :wink: Co mnie dziwi, bo GJ to klasa średnia i aerodynamiczna bardziej niż SUV :idea: Może tym razem trafił mi się wreszcie lepszy egzemplarz :wink: Może subiektywne odczucie. Oby <spoko> Chyba, żeby dla mnie wszystko już skręcili i poprawili na starcie <hahaha>

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 07:52 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: podkarpacki
Ja niestety też odpadam ,bo zrobiłem wyciszenie . Nie wieżę też że Mazda Wam pomoże bo GJ się sprzedaje. Jedyna droga to nagłośnienie tematu w mediach ,bo wtedy każdy klient przy jeżdzie próbnej będzie na to zwracał uwagę . Do takiej akcji myślę że każdy się przyłączy.

tombien napisał(a):
. Do szybkiej jazdy po autostradach nadają się niemieckie samochody, bo tak są budowane

Święta prawda: jak ktoś dużo jeździ na autostradach to zdecydowanie lepsze rozwiązanie ,choć oczywiście nie tak urodziwe. :wink:

slawek napisał(a):
dziś jedziłem żony passatem b7 i tez mocno szumi wiatr po przekroczeiu 120 km/h

Sławek , w Mazdzie wyciszyłeś już chyba wszystko [jak troszkę mniej ,ale tez dużo],a ile zabiegów zrobiliśmy w Passatach [moja zona też ma Passata] .
Otóż "zero" - bo nie było takiej potrzeby. Podobnie było z Superbem którego miałem wcześniej. :wink:

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 08:25 
Koledzy po co szerzyć defetyzm? Uda się, nie uda się...
Zamiast tu od razu wydawać wyrok można się wykazać na profilu MazdaPolska.
Mam nadzieję że dorośniemy znowu do napisania jakiegoś grupowego pisma.
Będzie można podać w nim swój VIN i się podpisać.
Ale proszę nie skazujcie jakiejkolwiek inicjatywy na porażkę zanim powstała.
MMPol czyta to forum i na dzień dobry zaciera ręce.
Jakiś szef idiota wlaśnie robi wykład swoim pracownikom: Widzicie, to była słuszna koncepcja. Trzeba ich olewać to zrezygnują z jakiejkolwiek formy zmuszenia nas do naprawy oczywistych błędów.
Podwoić odrzucanie reklamacji tarcz. Itp.

I od razu dodam. Mi chodzi o tylko l efekt uchylonej szyby. Resztę zrobię sam, mam kasę z niekupionego prawdziwego Premium... :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 09:36 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Efekt uchylonej szyby jest prawie zawsze :| .
Chyba, że masz ten pierwszy świst już przy ok. 80 km/h. To na ten może ASO zaradzi ale na ten autostradowy efekt niedomkniętej szyby już nie. Możesz go tylko we własnym zakresie zmienić na mniej odczuwalny ponieważ składowa szumu się zmieni.

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 09:40 
CzerwonaStrzala No właśnie zatykając dół łączenia szyby z ramą drzwi wyciszyłem szum uchylonej szyby - ten świst. Nie mówię o ogólnym huku dookoła samochodu - to można zrobić we własnym zakresie matami. A uszczelki sam nie zmienię, dlatego szukam miejsca w którym się to generuje, żeby jednoznacznie określić reklamację. Jeżeli to zrobię tylko ja efekt będzie marny, jak się zbierzemy do kupy i reklamacja trafi jak poprzednio w kilka ośrodków decyzyjnych Mazdy to nie wierzę, że to tak zostawią. Poza tym efekty można nagrać i rozesłać po zagranicznych forach, tam też można zrobić młyn. Trochę pracy, czasu i coś osiągniemy wspólnie.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 10:12 
Bywalec
Od: 15.11.2013
Region: dolnośląski
Marim86, więcej o moim wyciszeniu masz w info o mojej M6 lub na poprzednich stronach. Koledzy z forum mieli okazję przejechać się kawałek podczas jednego ze spotów i potwierdzali, że poprawa jest znaczna. Robiło to stopniowo i już się przyzwyczaiłem do aktualnego stanu.

Niestety z firmą z Wrocławia cały czas miałem problemy komunikacyjne i nieco przypadkiem padło na Chłodną w Waw. Tam wręcz przeciwnie. Zero problemów również w trakcie wizyt.

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 11:14 
Prawie fanatyk
Blasia- mi tylko chodzi o szumy przy 120 i więcej - są i tu i tu podobne :(

reszta - wiadomo

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 21:31 
Amator
Od: 13.01.2015
Od pewnego czasu zastanawiam się nad tym zjawiskiem. W moim poprzednim 10 letnim samochodzie tego nie było. Z drugiej strony przy prędkościach 120-160 km/h, jak dla mnie jest to akceptowalny szum. Przy włączonym radiu/muzyce w zasadzie tego nie rejestruję. Bardziej zmartwiła mnie sytuacja z ostatniego weekendu. Wjechałem na krótki odcinek autostrady. Przy prędkości 160 km/h spytałem żonę, czy słyszy jakieś niechciane hałasy i czy w samochodzie nie jest za głośno. Nigdy wcześniej z nią nie rozmawiałem o tym zjawisku, więc nie była uprzedzona. Jej zdaniem jest OK. Z tyłu siedziała jednak teściowa i po pytaniu do żony, czy nie jest za głośno odpowiedziała, żebym nie zamykał szyby, gdyż chce aby się trochę chłodniej zrobiło w samochodzie.... I nie ukrywam, że mnie to rozwaliło i już sam nie wiem co myśleć?? W tym samochodzie z tyłu jeszcze nie jeździłem po autostradzie. Za kilka tygodni ma do przejechania odcinek 2500 km w dwa dni wyłącznie po autostradach w Niemczech,Francji i Hiszpanii, za 10 dni powrót. Wtedy podejmę decyzję, czy faktycznie jest problem i włączę się w składanie reklamacji, czy mam tylko nie przewozić teściowej.

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 22:35 
Nowicjusz
Od: 11.05.2015
Witam wszystkich posiadaczy GJ'tek;]

Czytam ten wątek od dłuższego czasu, stałem przed wyborem auta i wyszło jak wyszło, zamówiona 2tyg temu. W czasie jazdy próbnej przesiadłem się z A6C6 i jedynie co mi najbardziej przeszkadzało to : dziwny rezonans w całej kabinie... i dzwiek skrzyni przy przyspieszaniu.... Najwiekszym rozczarowaniem jednak było Bose... które gra kilka razy gorzej niż to w audi.. <suicide> Silnik w trakcie jazdy wydaje się dużo głosniejszy niż 3.0TDI w trakcie jazdy.. ale bardzo przyjemnie się jezdziło mimo nie powalającej dynamiki. I po przeczytaniu tego wątku stwierdziłem , że poprawie niedoskonałości <zgłupiał> Wygląd może naprawde wiele zdziałać i dużo można wybaczyć;] Jednak pytanie do was jest tego typu// Po kompleksowym wyciszeniu mazdy , jest ktoś w stanie porównać stosunek głośności do A6C6? I czy po wyciszeniu Bose chociażby zbliży się do tego z Audi;]

Zapomniałem dodać :hahahaha:

Kupiliście auto za 120tyś;] I oczekujecie wyciszenia jak w premium :-P
A co może powiedzieć ktoś kto kupi auto za 400tys? Wbrew wszystkiemu człowiek myśli, że to premium , wieć bezkompromisowo musi byc najlepiej;p A tu jednak dla pocieszenia :bartek: http://a6forum.pl/a6-c7-slabe-wyciszeni ... t1532.html

-- Dodano: Pn, 11 maja 2015, 22:32 --

Generalnie uważam , że z wyciszeniem nie jest najlepiej.. Ale jest adekwatnie do ceny auta... A zamowiłem tylko dlatego, że mi się podoba to auto i zawsze lubiłem mazdy;] Wyciszenie zrobię odrazu jak bedę ją miał u siebie. Mam własny profesjonalny warsztat i wyciszałem juz kilka aut;] A przy swoim zawsze najlepiej lubię pokrećić.. Jednakże wiem, że wyciszenie matami działa inaczej w każdym aucie. Zależy od konstrukcji i natężenia hałasu. Piszę chyba dlatego , iż nie mogę się już doczekać kiedy ją rozbebeszę;p

I własnię jaki efekt końcowy, uzytkowników którzy wyciszyli calą , czy ma ktoś bezpośrednie porownianie do ww. auta

PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 22:44 
Miki12 napisał(a):
Zapomniałem dodać

Kupiliście auto za 120tyś;] I oczekujecie wyciszenia jak w premium

Przepraszam a kolega wpadł tutaj na forum żeby się z nas " ponapierdalać" czy co ??? <baseball> Tak - qwa - za ponad 120 tysia oczekuję dobrego wyciszenia a kolega jak ma kasę, ochotę i chęci to kupi sobie nawet A8C8 - nic mi to tego...Następny "filozof" który będzie "góry przenosił" dopóki nie kupi auta a potem zniknie "jak kamfora" - dużo już tu takich było....

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 00:04 
Nowicjusz
Od: 11.05.2015
Oj;p Widzę ,że zrobiło się nerwowo;]
Pisałem to w jak najbardziej pozytywnej formie.. Nie chciałem nikogo urazić, miało to być pocieszenie, aby nie twierdzić ,że mazda ma tylko takie problemy, ale i także auta o kilka razy droższe... A ja z nadzieją i niecierpliwością czekam na swoją m6 i jak wątek tego tematu wstazuję , wychodzi na to , że także bede musiał poprawić fabrykę bym był w 100% zadowolony.. Jest duży wybór, różne marki.. jednak dla mnie w tej cenie i styliztyce decyzja była bezkompromisowa.. Nie rozumiem czemu kolega tak się zdenerwował co do mojego wywodu;p Mam wrażenie ,że nie zostałem poprostu poprawnie zrozumiany.

PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 06:11 
Miki12 Tak jeżdżę teraz po Skach i autostradach:

Obrazek

Ja rozumiem to normalne i powinienem sobie to poprawić sam? Qrwa oświeć mnie jak?
Mam jebnąć matę na szybę od wewnątrz, czy na zewnątrz? Doradź, bo widzę, że jesteś ekspertem...
A może wpuścić piankę w to miejsce? :mur:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 08:26 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Rok produkcji: 2014
Region: opolski
No właśnie semp. Ja też uważam że z tyłu jest dużo gorzej na autostradzie niż z przodu. Szczególnie, że u mnie wymiana z przodu dała spory efekt. Zgłaszam to teraz na przeglądzie, który mam tuż, tuż.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5564 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 186  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1