Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 10:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 14:49 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
rkarcz napisał(a):
Tam do FL, a ile było nadziei do MMPol... :mad: I dalej to samo.. :lol:
Bez bata się nie obejdzie. Czarny PR to widać podstawa.
Inaczej będą mieli wyje..ne dalej.

Panowie mam następującą propozycję.
W czasie spotkania na Ogólnopolskim Zlocie mazda6forum.pl 12-14.06.2015 nagrać film z informacjami nt. głównych wad naszych ślicznotek. W filmie co najmniej kilku użytkowników powinno opowiadać o nierozwiązywalnych problemach. W materiale filmowym należy pokazać najbardziej wrażliwe miejsca auta. Fabuła może być różna, można np. zabawić się w tzw. "dziennikarza" wypytującego użytkowników o opinię nt eksploatacji GJ-tek, ocenę pracy ASO, reagowania MMPOLu na zgłaszane problemy, czas napraw oraz czas usuwania ewidentnych wad projektowych i mechanicznych.
Na forum z pewnością znajdzie się ktoś potrafiący to wszystko odpowiednio obrobić by stworzyć klikuminutowy materiał filmowy do opublikowania w internecie, na różnych portalach.

Co Wy na to?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 15:50 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
rkarcz napisał(a):
Ja dziękuję za felgi i inne duperele za 1 PLN. :lol:

W cenniku to prawie 4k, więc klient ma jakiś bonus, ale znając marże ich tak mocno nie kosztuje <niewiem>

wojcian napisał(a):
crow moze juz nic nie pisz , bo nikt nie kupi gj :wink:

Ja już nie piszę, pałeczkę przejął rkacz :wink:

tatahani napisał(a):
Kurcze tyle nadziei było co do FL, a tu dalej to samo.

Niestety, dlatego GJFL w stosunku do GJ jeśli chodzi o jazdę, drżenia czy szumy nie oznaczała dla mnie dużego kroku na przód. Po prostu ten typ tak ma. <slabo> To jego urok. Ja nie wiem, czy znajdzie się jakiś patent na te poprawki.

rkarcz napisał(a):
Tam do FL, a ile było nadziei do MMPol... :mad: I dalej to samo.. :lol:
Bez bata się nie obejdzie. Czarny PR to widać podstawa.
Inaczej będą mieli wyje..ne dalej.

Nie tylko ja doszedłem do takiej sytuacji i przemyśleń. Że jeśli nie walczysz i nie narzekasz, to nic nie wskórasz. Same achy i ichy nie wystarczą. Rkacz naprawdę masz takie problemy z szumami w GJFL?

rkarcz napisał(a):
A jeśli ten typ tak ma, to poproszę to oficjalnym pismem, mailem itp.

Raczej nie licz na to :? Słabo to widzę, zresztą powiedzą, że stoi przed salonem, była jazda próbna, nic nie ukrywali, można było przetestować i wiedziało się co się brało. :idea:
Gdzie te czasy, co wszyscy brali w ciemno GJFL i wierzyli, że 25% lepsze wyciszenie <zgłupiał>

PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 15:52 
crow moje problemy przy twoich to Pikuś. Co chwila oglądam różne samochody i szczególnie 3 drażniące mnie elementy. Wszędzie qrwa jest podobnie. Tylko nie w Maździe. Dlatego jestem taki podk...ony. 2 uszczelki przy szybach i drzwiach, podłokietnik w boczku to taki koszt? Jeszcze mi jakaś słodka idio..ka próbuje robić ze mnie kretyna żebym z rzeczami oczywistymi jechał do ASO. Chętnie, ale najpierw poza diagnostyką proszę o konkrety jak się takie problemy rozwiązuje. Konkretnie. Po kiego tam pojadę? Żebym się dowiedział że mi wymienią podłokietnik albo że im nic nie szumi?
zagryziak myślę że powinieneś wpaść na jedno popołudnie i zagrać narratora. Ja się pod tym pomysłem podpisuję i chętnie oferuję pomoc. Kto na reżysera i do opracowania scenariusza?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 16:15 
Fanatyk
Od: 08.04.2013
Rok produkcji: 2017
Jak nic, Bareja by się przydał...

klepnięte z es trzy...

PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 18:57 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
rkarcz napisał(a):
Wszędzie qrwa jest podobnie. Tylko nie w Maździe

rkacz ,a pamiętasz jak mnie opier......ś jak ja się wku....łem. :> :wink: :wink: Ja Ciebie dokładnie rozumiem. :)
Mazda to "beton" -klienta maja w dupie.Niestety. <slabo>

PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 19:02 
Blasia Wiem, wiem, dlatego jakiś czas temu sam ci zaproponowałem butelkę z przeprosinami... :lol:
Generalnie nie narzekam na auto, bo jest super. Ale nie kumam tego jak to nazwałeś "betonowego" podejścia.
Cicho sza, nie ma o czym mówić. Dlatego też chciałbym zebrać do kupy kilku malkontentów i zrobić z tym porządek.
W jedności siła, czyż nie? <spoko>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 26 kwi 2015, 01:31 
Nowicjusz
Od: 10.10.2014
Skrzynia: MT
ja czekam 15 dzień na odpowiedź ASO i Mazda Motor Poland co z moją uszczelką do alternatora? Ku...wa takiego czegoś jeszcze nie widziałem. Zalecili nie korzystać z samochodu i czekać, a oni milczą ponad dwa tygodnie. To jest trzeci świat... Jak ktoś chce to niech zachwyca się samochodem, ale z uwagi na podejście do ludzi ja mówię.... nigdy więcej mazdy.
Jestem za tym by zebrać grupę i działać. Ja nie ukrywam, że czekam na rozwiązanie swojej przygody i opisuję swój przypadek do Mazdy Japonia z zapytaniem, czy jest to standart japońskiej filozofii kodo, czy tylko kolejny przykład działania polskiej głupoty. Chcę znać na to pytanie odpowiedź.

PostNapisane: N, 26 kwi 2015, 09:51 
Prawie fanatyk
Mar169 napisał(a):
kolejny przykład działania polskiej głupoty.
<spoko>
Kurcze, dalej nic.
Napisz tu: MWeglewska@mazdaeur.com
http://www.mazda-press.com/pl/wydawca/ Przecież dbają o PR...
A wkurzyło mnie to: http://superauto24.se.pl/nowosci/mazda- ... 66988.html
firm nr 1. Posłuchaj :arrow: Fajna gadka. :/
To napisz jej jak to się dzieje, gdy dusza oddziela się od ciała... bo człek pada a auto też wg tej filozofii? :idea:

-- Dodano: N, 26 kwi 2015, 10:51 --

Reklama PR poszła http://www.autocentrum.pl/filmy/nasze-n ... asze-auta/
Zobaczcie ilu szczęśliwych kierowców m6. <brawo>

PostNapisane: Pn, 27 kwi 2015, 19:44 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Region: wielkopolski
Panowie starczy. Posty nie na temat do kosza lecą a Wy weźcie sobie na wstrzymanie.

PostNapisane: Wt, 28 kwi 2015, 11:09 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
ZBANOWANY!
Posty byly nie na temat poniewaz pojawila sie krytyka a to nie wpisuje sie w idealny obraz M6. Cenzura na tym forum przekracza wszelkie granice!

PostNapisane: Wt, 28 kwi 2015, 21:47 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Ellipsis piszesz bzdury !!!

PostNapisane: Śr, 6 maja 2015, 20:56 
Nowicjusz
Od: 10.10.2014
ZibiX, a powiedz jakie posty są na temat? Czy Ty ustalasz temat? jeżeli tak to podaj Twoim zdaniem właściwy, jedyny słuszny temat i może będą chętni do pisania pod Twoje dyktando. Ja na to się nie pisze bo twierdzę, że forum jest do wymiany myśli i dyskusji nawet gdy dotyczy to problemu nie wszystkich interesujących. Bez odgórnego ustalania co jest na temat, a co nie.

PostNapisane: Śr, 6 maja 2015, 21:23 
Weteran
Od: 22.10.2012
To poszukaj sobie innego forum kolego i tam sobie pisz co chcesz i gdzie chcesz. Jasne, czy pomóc podjąć decyzję?

PostNapisane: Śr, 6 maja 2015, 22:57 
Prawie fanatyk
Zacząłem wątek i jakoś go skończę. papa
Nieskuteczna naprawa okazała się fuszerką ASO. Miało być dobrze, kto wiedział, że zrobiono coś nie tak do końca.
Dziś wiadomo, że mazda6 jest wrażliwa na wyważenie. A nie, że się rozlatują łożyska czy rozkręca zawieszenie jak wmawiało na początku ASO.
Nieskuteczność objawiła się także w złej diagnozie w ASO, które w obliczu tej niedokładnej pracy nad wyważeniem zakładało apokaliptyczne scenariusze co może w GJ być nie tak: półosie, automat itd, a w obliczu naprawy silnika i innych pierdół wszystko już głowa przyjmowała i łykała. I to męczyło....
Bo japońska niezawodność przy tylu poprawkach już była tylko pustym stereotypem.
Nieskuteczna naprawa okazała się skuteczną poza ASO, ale kto zakładał takie nawarstwienie różnych złych zbiegów okoliczności.
Denerwujące było i zapewne w konsekwencji jest, że błędne działania ASO przyklepane zostały wprowadzającym w błąd stwierdzeniem: "ten typ tak ma". A samochód nie tak jak trzeba jeździł i wkurzał. I w ogóle olaniem sprawy c.d.n. przez dealera, choć miało być inaczej.
Ten typ ma inne choroby wieku dziecięcego, takie uroki i cechy produktu, które kogoś mogą z czasem męczyć. GJ FL dlatego szybko choć trochę poprawiono.
GJ jest fajnym autkiem, ale mnie już zmęczyły zbyt częste wizyty w ASO. I z czasem ta głośność. Zmęczyło mnie poprawianie fabryki, choć wszędzie się to zdarza. Wkurzyło zbyt szybkie w km naprawianie fajnego japońskiego silnika a właściwie procedura naprawy i to, że wiedząc o wadzie pozwolono z nią jeździć narażając na stres i nerwy.
Nie chce mi się już wygłuszać auta, czy myśleć, czy te opiłki coś więcej popsuły w dieslu czy nie. Hamulce też znów mimo wymiany i ochrony dopominały się o swoje. Mój telefon męczył się z Bluetoofhem. ASO nie znajduje dla audio ratunku. Akumulator w ASO podładowany. Środek skrzypi. ASO nie widzi problemu.
MMPOL jak Koliber1960'u za te naprawy kół zaproponowało nowe koła w promocji i na silnik przedłużoną gwarancję. To było uczciwie jak chciałem. Szkoda, że po bojach i starganych nerwach.
Bo właściwie na gwarancji autko zostało doprowadzone do stanu w jakim powinno fabrykę opuścić od razu. I teraz poza tym co jest już zapewne nieusuwalnym urokiem modelu czy w ogóle mazdy wszystko działa jak należy.
Ale w międzyczasie... bijąc się z myślami... czy zostać z GJ czy nie... znalazłem dobrego kupca.
Szkoda nerwów i myśli z tyłu głowy.
Jest okazja: GJ odjechała tzn. została sprzedana. :piatka:
Zostały tylko po niej pamiątki jak w podpisie. <zadzwon>

PostNapisane: Śr, 6 maja 2015, 23:32 
Weteran
crow napisał(a):
Dziś wiadomo, że mazda6 jest wrażliwa na wyważenie.

Potwierdzam, miałem to samo, po wizycie na hunterze problem zniknął jak ręką odjął :) A w ASO też mi koła wyważali i niestety się nie udało... nauczony doświadczeniem z forum załatwiłem sprawę sam :)

PostNapisane: Śr, 6 maja 2015, 23:41 
Prawie fanatyk
To pięknie <spoko>

PostNapisane: Śr, 6 maja 2015, 23:47 
Weteran
Szkoda, że to doświadczenie na Twojej skórze zdobyte... :(

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 06:12 
Prawie fanatyk
Miło, że się przydałem <spoko> :wink:
Miejmy nadzieję, że moje doświadczenia, choć bolesne :/ to się przydadzą w dalszej miłej eksploatacji mazdy. <brawo>
Mnie moje autko zmęczyło, akurat mnie się trochę za dużo przytrafiło na raz. <slabo> Okazja do zmiany. Trochę na siłę.
Miłość do mazdy <3 zaczynam do od nowa. <pucu>

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 10:58 
Bywalec
Crow ,szkoda że Ciebie nie będzie .Musisz koniecznie się pochwalić co kupisz i wydać opinię .Ja już trzeci raz wymieniam tarcze ,klocki ,mechanizmy lusterek ,dwa razy skóra............
Niestety niedługo z tych co dużo jeżdżą zostanę sam bo wszyscy się furki pozbędą ,a ja nie mogę i będę ten zły .A tak było nas dwóch. :wink:
Aktualnie jestem na przeglądzie 80 tyś[w niewiele ponad rok]

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 14:53 
Prawie fanatyk
Spoko <spoko> , serce zostaje, buda za to jest inna :wink: po FL i w KE jakoś wszystko inaczej i lepiej :zona:

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 19:33 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
KE nie mogę rozszyfrować? :)

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 19:39 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Ja również ... po kij pisać coś czego nie można łatwo zrozumieć. ZDJEW

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 19:49 
Stały bywalec
Od: 17.08.2014
Region: warmińsko-mazurski
KE = Mazda CX-5. Dobrze wywróżyłem :)

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 20:08 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
A cóż to za różnica CX5 a GJ? Ten sam producent, to samo wykonanie, to samo nieszczęsne Aso. Nie wiem czy to dobrze, pewnie dla Ciebie Crow tak, skoro się zdecydowałeś. Dla mnie zaskakująco.

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 20:46 
Bywalec
Crow ,jak weźmiesz Mazdę to stracisz przywilej napieprzania. :wink:
Bo teraz to już wiesz w jakie gówno się pakujesz i robisz to świadomie :wink: No cóż powodzenia ,mnie chyba :> Mazda już nie przekona -w szczególności po korespondencji jaka dzisiaj dostałem od MMPOL. Furka by się może obroniła ,ale podejście do klienta to już czysta katastrofa. <slabo>

zasłużony
PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 20:46 
Nałogowiec
Od: 25.10.2012
Crow tylko nie mów, że kupiłeś z tym super niezawodnym silnikiem diesel skyactiv ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 21:05 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Rok produkcji: 2015
Region: śląski
Według mnie kupił benzynę 2.5 . [WHITE SMILING FACE].mam rację?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Pt, 3 cze 2016, 12:03 
Wstydliwy
Od: 09.07.2014
Witam,

postanowiłam podpiąć się pod ten wątek a nie zakładać nowego tematu i poradzić się Was co dalej robić. Przechodząc do sedna...

W 2013 roku kupiłam Mazdę 6 w rzeszowskim salonie i praktycznie od razu po zakupie włączyła się kontrolka czujnika ciśnienia pomimo jego prawidłowego poziomu. Nie można wyczuć w jakich okolicznościach się pojawia, gdyż czasami przejadę kilkaset kilometrów i jest spokój a czasami przejadę tylko kilka km i się włączy i po resecie nadal włącza co kilkanaście km. Było to zgłaszane wielokrotnie, jednakże do tej pory nie udało się tej usterki naprawić a gwarancja kończy mi się w lipcu bieżącego roku. Panowie z serwisu dokonywali resetu i programowania TPMS, twierdząc, że to rozwiąże mój problem bo jeszcze nigdy nie spotkali się z tak dziwną usterką ( mieli skontaktować się z centralą i poradzić co robić a później mnie powiadomić, czego nie uczynili). W maju po kolejnej nieudanej naprawie (wykonany reset i programowanie) i zapaleniu się kontrolki po przejechaniu 5 km od odebrania auta z serwisu, wróciłam do salonu i tam jakiś doradca stwierdził, że on już się spotkał z podobną sytuacją i pomogło wymienienie modułu. Umówiłam się zatem na następną wizytę w serwisie. Minęły dwa tygodnie od pozostawienia auta i nie dostałam żadnej wiadomości o postępach w naprawie, więc zadzwoniłam żeby wybadać sytuację. Poinformowano mnie, że przeprowadzili testy - przełożyli koła od innej Mazdy i z różnymi kierowcami przejechali sporo kilometrów i im kontrolka się nie zaświeciła, w związku z czym nie widzą podstaw do naprawy i wymiany modułu gdyż wszystko działa bez zarzutu i nie ma powtarzalności...
Po prostu ręce opadają. Już od prawie 3 lat biję głową w mur i próbują ze mnie zrobić blondynkę sugerując, że powinnam sprawdzać poziom ciśnienia na kilku stacjach benzynowych bo z jednej to pomiar jest niemiarodajny, zmieniać opony i przekładać koła itd. Wygląda na to, że czekają na skończenie się gwarancji i pozbycia problemu.
Napisałam również maila z opisem mojego problemu do Centrali Mazdy, jednak do tej pory nie dostałam odpowiedzi.
Co robić ? Macie jakieś pomysły ?

PostNapisane: Pt, 3 cze 2016, 12:49 
Najszybciej i najprościej? Strona FB Mazdy Polska -zobaczysz jaka będzie reakcja....

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 3 cze 2016, 14:19 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Szczerze Oliwka, głupi miernik ciśnienia w oponach nie jest warty oddania auta na dwa tygodnie aby gromada ludzi nim jeździła.

A jak programujesz właściwe ciśnienie w kołach?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1