Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 12:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 16 mar 2015, 20:16 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Mike1979
witaj
wszystkie , ale to wszystkie twoje pytania i wątpliwości były tu opisywane :)
Nie wyobrażam sobie znowu wałkowć tematu -> 17" czy 19" ?
Musisz BARDZIEJ się wczytać w forum i odnajdziesz.
A moze zwyczajnie nie kombinuj i przyjmij jak jest i już?
Pozdrawiam i udanego zakupu !

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 12:03 
Wtajemniczony
Od: 19.08.2013
Rok produkcji: 2015
Czy do Warszawy dotarła już dostawa FL-ek? Miała być lada dzień! Ktoś z forum pisał, że mijał lawety z nimi :wink:

PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 13:05 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: mazowiecki
Tak, ja je mijałem w ostatni piątek. Doliczyłem do 10 sztuk później już nie liczyłem :)

PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 13:52 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Rok produkcji: 2013
Tak, jedna biała siedziała mi na ogonie :) przy zjeździe na Puławską z obwodnicy WaWy . Nie obklejona więc już dotarły i odebrane :wink: .

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 16:22 
Wtajemniczony
Chyba właśnie cumuje dostawa świeżych Mazd w Antwerpii:
http://www.marinetraffic.com/en/ais/hom ... pid:419436

Yyy... Ile to coś będzie jechać do W-wy?

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 20:13 
Amator
Od: 13.01.2015
Rok produkcji: 2017
Skrzynia: AT
Do Warszawy ma dotrzeć za 2 tygodnie, tzn. ma być gotowe do odbioru. Przynajmniej w Bemo Motor jest umówiony na koniec marca po odbiór z tej dostawy.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 20:18 
Arzago!!! Gdzie jesteś? Wątek umiera.. ;((

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 20:30 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Czy Wy też tak mieliście, że do czasu zamówienia auta sprzedawca zawsze oddzwaniał i bardzo szybko odpowiadał na maile, a jak już podpisaliście "cyrograf", to jeden wielki olew? :mad: Ja tak mam z Bemo. A zapowiadało się tak pięknie.

Jak już odbiorę, to zastanowię się nad serwisowaniem gdzieś indziej. Muszę poczytać o polecanych warsztatach w Wawie.

semp ja zamawiałem w połowie grudnia, czy załapię się na ten transport, który przyjedzie pod koniec marca? Miałem dostać potwierdzenie z Bemo, ale zostałem zignorowany.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 20:35 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
no to jezdzil3m wczoraj tym gj fl 2.0 benzyna MT skypassion wiec mam porownanie do gj. Jesli chodzi o halas,to nic nie poprawili,huczy jak huczalo,ten hud wg mnie porazka taka sama jak w Peugeotcie. Zmiany wewnatrz nie sa tak porazajace jak to pisali inni uzytkownicy. Podlokietnik w manualu to nieporozumienie. Dziwie sie wszYstkim co kupuja 2.0 benzyny,przeciez to nie jedzie w ogole;) Jedyne co moge pozazdroscic to tych ledowych swiatel i podgrzewania z tyku siedzen. reszTa to ten sam samochod.Moze jeszcze ten nowy modul navi i soft,nie pobawilem sie bo glowni3 interesowal mnie temat halasu powyzej 80km/h. Nie zaluje w ogole ze nie czekal3m i kupil3m w polowie grudnia GJ bez FL.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 20:50 
escorpion ja do mam ciągle świetny kontakt ze sprzedawcą. Z powodów jakie wymieniłeś olałem zakup w Wawie. Sam ton i nastawienie zwiastowało olewkę.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 20:51 
Z tym "nie jechaniem" benzyny 2.0 to nie przesadzaj... :> nie wiem jakim autami jeździłeś lub jeździsz ale jeżeli masz mało mocy to kup sobie auto z 5 litrowym silnikiem, najlepiej jakieś V8 i nie zawracaj ludziom głowy... Niektórzy na tym forum zaczynają mnie już powoli drażnić - a to za głośna a to za wolna a to za kijowo wyposażona a to kolor nie taki - qrwa - nikt Wam tego auta na siłę do garażu nie postawił - każdy brał co widział a teraz pretensje do całego świata... :>
A teraz widzę - masz diesla 2,2 - i porównujesz silnik z turbiną do wolnossaka ? Znajomy, który całe życie jeździ różnymi Audicami z silnikami diesla z turbo ostatnio też jeździł M6 2,0 w benzynie i był "zniesmaczony" walorami tego silnika...Pytam się ja - jak można porównywać turbodiesla z wolnossącą benzyną ??

Ostatnio edytowano Śr, 18 mar 2015, 21:04 przez Matarez, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:04 
Bywalec
Od: 27.10.2014
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
Matarez bo melisę Tobie zaparzę :D spokojnie nie warto się niektórymi przejmować...

Chcesz mieszkanie? URSUSIE/URSYNOWIE/BEMOWIE? Zapraszam :)

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:12 
Nałogowiec
Matareznie podniecaj sie tak,porownalem ja do gj. wg mnie poza swiatlami nic nie zmienilo sie na leosze badz znaczace. jezdze 2.2d 175 i jedzie duzo lepiej niz benzyna. Pozatym dzis wystarczy 2.0 turbo ktore maja po 300km i 6 sek do 100km/h wiec v8 niekoniecznie na takie trasy ktore pokonuje. nie robi zadnego wrazenia ten wolnossak,takie same zresTa mam zdanie o silnikach hondy,jedyny sluszny to ten ktory siedzi w type-r. przy takiej masie auta ten samochod jedzie slabo. mam bmw e36 o podobnej masie ,nie wiem ile wazy w takiej konfiguracji jak teraz stoi ale napewno jeat szybsze niz mazda 2.0 benzyna

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:22 
Nie podniecam się tylko uważam, że każde auto jest inne - ma inną charakterystykę silnika, inaczej zestopniowaną skrzynię biegów więc dla mnie takie porównania są bez sensu ( może się mylę) a porównywanie benzyny do diesla to już w ogóle.... <suicide>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:27 
Prawie fanatyk
pietropit nie rób może takich wycieczek co ? no.
poxtazo nie krytykuje tylko po prostu porównał do diesla i to jest prawda obiektywna , ale nie zarzut.
Wg mnie to rodzj opinii z zaskoczenia - pojeździł 2,0 ,a przedtem nie jeździł i tak napisał.
Wszyscy powinniśmy się meliski napić i potem przytulić misiaczkiem , bo nam odwala. Co jeden to znawca i macho , a po h..uj ? się pytam.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:28 
Wtajemniczony
rkarcz napisał(a):
escorpion ja do mam ciągle świetny kontakt ze sprzedawcą. Z powodów jakie wymieniłeś olałem zakup w Wawie. Sam ton i nastawienie zwiastowało olewkę.

Najwyraźniej zawiodła mnie intuicja. Ja jak coś robię, to najlepiej jak potrafię, a do swoich klientów zawsze podchodzę poważnie i z szacunkiem.

Bemo takim podejściem robi sobie antyreklamę. No ale może mają tak duże zainteresowanie, że im nie zależy. :roll: Dzisiaj miałem telefon z centrali Mazdy. Miła pani pytała o wrażenia z ostatniej jazdy w Bemo. Szczerze wyraziłem swoje zastrzeżenia do podejścia dealera. Stwierdziłem też, że uważam za niedopuszczalny brak w całej Wawie samochodu demo w najmocniejszej wersji benzynowej. Podobno rozmowa była nagrywana. Wątpię, żeby to cokolwiek zmieniło.

Generalnie staram się patrzeć na świat pozytywnie (mimo wszystko), więc dam im jeszcze szansę. Zobaczę, jak się odbędzie wydanie auta.

Ostatnio edytowano Śr, 18 mar 2015, 21:29 przez escorpion, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:29 
Prawie fanatyk
Matarez :) nie złość się ... poxtazo jeździ ciągle mocniejszymi autami i tu przyczyna zaskoczenia ... jak sądzę.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:33 
Bywalec
Od: 27.10.2014
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: Sport
bespartyjny jaką ja zrobiłem wycieczkę? OCB?

Chcesz mieszkanie? URSUSIE/URSYNOWIE/BEMOWIE? Zapraszam :)

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:40 
Domyślam się, że jeździ jakimiś "potworami" :wink: , że "drfiftuje" i w ogóle "odlot" ale poczułem się urażony Jego stwierdzeniem...Nie każdy może sobie pozwolić na auto z dieslem, może nie każdy chce...Mnie wystarcza to co mam i nie śmieję się z posiadaczy diesla, że im się wałki ścierają, DPF-y zapychają itd.... :rozejm:

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:42 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Ja też jakoś nie żałuję zmiany z diesla na benzynę.
W moim przypadku to benzyna jest szybsza od diesla (2.0 MZR-CD). :D

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 21:52 
Nałogowiec
ja tylko stwiwrdzilem ze te auto nie jedzie. Jakbym mial wybrac auto do miasta ktorym jezdzik bym do pracy i do domu ty wybralbym 2.5 benzyne a ze latam duzo wzielem najmocniejszego diesla. sasiad ma 2.5 benzyne at no to robie go az furczy moim dieslem jak koncza mi sie konie przy ok 200 to wtedy dojezdza. zasada prosta malo nm maja te silniki benzynowe wiec i nie jada. to poprostu obiektywna prawda a nie chec nawkladania komus ze moje lepsze.

a co do aut to nie przepadam za v8, wole doladowane rzedowe 6 cylindrowki. kolega ma nisana s13 z silbikiem ze skyline'a RB25Det zrobione na 500km i 530 nm.Waga jakies 1300-1350 kg. to najmocniejsza zabawka jaka jezdzilem. to jedzie moge powiedziec ze wygina flaki. latalem tez bmw e60 530i 273 km 320nm ,ale nadrabia koniami mocno nieco mniejszy moment. Ale jezdzilem tez vw polo 1.9 sdi o mocy 68 km i 110 nm takze panowie biore pod uwage mase,rodzaj skrzyni i zakres uzytecznych obrotow a na koncu wrazenia z jazdy bo beda inne w kazdyn aucie.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 22:12 
Bywalec
Od: 05.03.2015
ZBANOWANY!
Ja tam nie narzekam na to 2.0, choć pewnie poxtazo ma rację z drugiej strony. Przy 4 tys obrotów w miarę bezpiecznie zmieniam pasy w warszawskich slalomach bez zajeżdżania komuś drogi, na 3ce nie muli jakoś strasznie - w wolnym zakresie potrzebuje chwili żeby przyspieszyć, w wysokich obrotach nawet delikatnie wgniata w fotel. Biegi 4-6 to już bez różnicy bo na tym faktycznie prawie nie jedzie do przodu tylko się wlecze. Nadal nie uważam, żebym przez najbliższe 3 lata potrzebował czegoś lepszego do codziennego jeżdżenia do roboty, czasem w podróż po sąsiadach czy do przewiezienia truposza z Pruszkowa na Oczki ;)) (taki lokalny żarcik ;) .

rozpędzać się nie ma gdzie, na autostradzie śmieszą mnie "sportowcy prostej" którzy trzymają gaz w podłogę, ale jak wpadną w poślizg przy 30kmh nie wiedzą co zrobić z autem (nie to żebym ja doskonale wiedział, ale też nie ścigam się, jak niektórzy, superbem w TSI na autobahnie z każdym napotkanym niemieckim autem ;)) dziura na dziurze wszędzie - po co komu 300KM?

jestem bardzo zadowolony z 2.0 i z GJ po FL, szczególnie z LEDów i nowej nawigacji, które to naprawdę odróżniają te dwie wersje. Poprzedniej )przed FL) nie miałem, żeby mieć porównanie, ale chyba nie ma na świecie za przeproszeniem dziwoląga, który by zmienił to samo auto na to samo auto tylko zapłacił jak za nowe dla samych świateł...

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 22:28 
Nowicjusz
Od: 01.09.2014
escorpion ją mam podobne odczucia, też zamawiałem w Bemo.
Ja na swoją GJke poczekam jeszcze do kwietnia więc daj znać jak wyglądał u nich odbiór samochodu.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 22:34 
poxtazo ty objeżdżasz sąsiada swoim dieslem. Super. Może twój sąsiad to piz..a i nawet 500 Nm by mu nadal przeszkadzało w normalnej jeździe. Hgw. Tego nie wiemy. Wszak wiemy, że forum wszystko przyjmie. Można miauczeć bezkarnie do woli. Ja mam sporo fantazji i stwierdzam po jeździe turbodoładowanym dieslem przez ostatnie 7 lat, że 2.0 idzie bardzo ładnie. A dzisiaj swoim zamulonym 2.5 objechałem babcię w 740i. Jestem gość, co? :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 22:57 
Nałogowiec
rkarczzauwazyl3m ze ty lubusz przytaczac bardzo kontrowersyjne przyklady. sasiad wcisnal gaz jak i ja kick down i diesel jest szybszy jak umiesz go trzymac w odpowiednim zakresie to jest logiczne,turbiny dmuchaja jest moment i rwiesz do przodu. widac odrazu ze niezbyt wiesz jaknto dziala . benzynowy 2.5 wg danych producenta do 100 jest 0.1 sek szybszy a nm ma mniej o ok 200 z tego co pamietam ,wiec co ty z jakimis babciami, ja poznal3m na tym forum pare osob z ktorymi po gadce odrazu widac ze maja pojecie o samochodach natomiast ty jestes jednym z tych ktoremu nawet jak matematycznie wyliczysz to i tak bedzies mowik ze nie,bo akurat ty masz taki i czujes sie atakowany a i chyba l3kko nieszczesliwy ze ktos latal lepsYmi autami od ciebie i motoryzacje traktujenjako hobby i spoaob na zycie;) wiec ty wiedz swoje ja wiem swoje i niech tak pozostani3.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 23:13 
poxtazo wyrok wydany. Jesteś orłem sokołem. Zapomniałem. Zwracam ci tylko uwagę że tych twoich docinek na tym forum jest sporo. I wszyscy to idioci nie tylko nie mający pojęcia o motoryzacji ale także o matematyce, a ty jedyny oświecony w tym bagnie tumanów bez pojęcia. Autentycznie ci współczuję.
Poza tym zauważ z kim masz tu do czynienia. Nie z cymbałami od gniecenia gazu w podłogę tylko koneserami marki, silników wolnossących itp. Twoje wywody o znajomości rzeczy u mnie wywołują tylko uśmiech politowania. Nawet mnie nie denerwujesz... Spotkałem w swoim życiu masę pozerów. I jeszcze jeden nic nie zmieni.

PS. Większość wybierających 2.0 ma w głowie silnik wolnossący, niskie spalanie i święty spokój. Więc twoje miauki o tym jak to nie idzie chyba nie mają podatnego gruntu. A 2.5 Zachar wyciągnął 7.3 do setki. Gdzie w tym jest twój diesel? A nie, czekaj zapomniałem. Qrwa Zachar też huja się zna....

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 23:19 
Wtajemniczony
poxtazo nie gniewaj się, ale przeczytanie Twojego ostatniego postu było bardzo męczące. Nie chodzi mi wcale o kwestie merytoryczne, z tym nie będę polemizował, tylko o szczątkową interpunkcję, literówki (na przykład "3" zamiast "e"), niestosowanie polskich znaków, czy:

- zauwazyl3m ze ty lubusz
- widac odrazu ze niezbyt wiesz jaknto dziala
- bedzies mowik ze nie,bo akurat ty masz taki i czujes sie atakowany a i chyba l3kko nieszczesliwy ze ktos latal lepsYmi autami
- traktujenjako hobby i spoaob na zycie;)

Może włączyłbyś sprawdzanie pisowni? Podejrzewam, że wielu poległo próbując rozszyfrować Twój kod. A szkoda, bo rozumiem, że pisząc na forum masz nadzieję, że ktoś to przeczyta... ze zrozumieniem. <o0>

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 23:21 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Smutne to ...

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 23:34 
Wtajemniczony
Dla mnie to klasyczne trollowanie... Bo "benzyna 2.0 nie jedzie", a "jeździłem już samochodami po milion koni i one to flaki urywają".
Wcześniej było, że FL stracił, bo ma elektryczny ręczny, a przecież na klasycznym ręcznym to można na autostradzie szóstką tyłem jechać i bączki kręcić.
Zwłaszcza dieslem, co to sąsiada objeżdża 2.5 jak chce do 200 na godzinę!

Szkoda czasu na czytanie...

PostNapisane: Cz, 19 mar 2015, 00:07 
Wstydliwy
Od: 20.11.2014
Region: śląski
Hejka
Jeżdżę od tygodnia nowa FL 2,5 benzyna
I jest ok <spoko>
Polecam wszystkim, choć wydatek spory ale warto.
W porównaniu do poprzedniej wersji potwierdzam co inni juz pisali
1. Lepsze wyciszeńie do 160 km/ h cisza
2. Lepsza navi
3.komunikacja z telefonem ok - mam nokie 925 Windows 8.1
4. Superrrrr dodatki - asystent pasa ruchu - duża poprawa, jeździ prawie sam
5. Istop - niekoniecznie
6. Audio dobre choć nie wybitne
7. Silnik skrzynia automatyczna - b.dobre, właściwości jezdnie b.dobre
8. Przycisk sport - nabierasilnik wyraznie wigoru, rusza spod świateł jak z pracy
9. Pali no, nieco wiećej niz dizel na razie około 9,5 miasto i okoliće

Pozdr papa

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1