Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 26 lis 2014, 21:00 
Amator
Od: 26.11.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Witam Wszystkich

Czytam forum od dłuższego czasu a jeszcze dłużej, bo w zasadzie od premiery wzdycham do M6 GJ :* , wcześniejsze jakoś na mnie tak nie działały. Wreszcie nastał ten moment, że mogę o niej pomyśleć poważnie i właśnie jestem na etapie negocjowania ceny <zajety> . Nankin uprzedził mnie z pytaniem, co udało się wynegocjować jeśli chodzi o FL i powiem szczerze, że kiepsko mi idzie bo dostałem, jakiś symboliczny upust na dodatki typu chlapacze i wykładzinę bagażnika. O 3% mogę zapomnieć przynajmniej na razie. Mam jeszcze pytanie odnośnie dealerów w Warszawie czy możecie jakiegoś polecić, <spoko> albo czy na jakiegoś należy szczególnie uważać <slabo> ?

Pozdrawiam

PostNapisane: Śr, 26 lis 2014, 21:15 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Region: wielkopolski
Serwe negocjuj, aż nie da Ci 2 procent. Jeśli nie to idź do innego dielera. Możesz też spróbować uzyskać zniżki gdzie indziej, wrócić do swojego pierwotnego dielera i powiedzieć tu i tu oferują 3% :) Jak nie popróbujesz to nie dostaniesz ;)

Zależy też jaką wersje planujesz kupić, bo to też będzie miało znaczenie. Ja biorę skypassion, chociaż nie wiem jak to się ostatecznie skończy. Kupuję mieszkanie i to co banki wyprawiają to jest szok. Jak nie ma żadnego problemu ze zdolnością to problem musi znaleźć się gdzie indziej. W moim przypadku dotyczy on rzeczoznawcy i zaniżenia przez niego wartości mieszkania. Ale nie będę się nad tym rozdrabniał bo to nie forum i temat do tego ;)
Mam jednak głęboką nadzieję, że mazda w końcu będzie miała możliwość zagościć w moim garażu na przełomie marca/kwietnia :)

Może przybliżcie w skrócie, ktoś kto dobrze "szprecha" po angielsku, co zawarte jest w filmiku :)

Ostatnio edytowano Śr, 26 lis 2014, 21:28 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr, 26 lis 2014, 21:27 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Teraz z rabatami to za wiele raczej nie można podziałać, zbyt dużo osób czekało na FL i będzie sporo zamówień w cenach katalogowych. Już samo to, że są składane zamówienia bez pooglądania samochodu. Więc po co się dealerzy będą starać ? ;)
Trzeba podszykować porządnie aktualne autka i poczekać do czerwca przynajmniej ( jak się komuś nie spieszy ).

PostNapisane: Śr, 26 lis 2014, 21:33 
Bywalec
AndrzejSr
Dla salonu lepiej jeśli zamówisz FL. W większości salonów zostało kilkanaście GJ do marca, a zainteresowanych jest dużo dużo więcej i o dziwo są oni chętni na starsze wersje, które ich zdaniem dużo się nie różnią, a cena i bonusy znacznie atrakcyjniejsze :) Tą paradoksalną sytuację spotęgowała Mazda, która długo trzymała wszystko w tajemnicy :) Chcieli wyprzedać wszystkie GJ-tki, tymczasem okazuje się, że jest ich za mało ;)
O 2% zawsze należy się ubiegać :)

Ostatnio edytowano Śr, 26 lis 2014, 21:52 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 12:13 
Nowicjusz
Od: 09.12.2014
Region: pomorski
Witam,
Ponowię swoje pytanie odnośnie rabatów na Mazdę 6 FL 2015, co udało się wam wywalczyć? Ja pytałem w dwóch salonach i jedyne co mi zaproponowali to ok. 2tys. ze swojej marży w dodatkach. Wiem, że do Mazdy 2014 oferowali między innymi ubezpieczenie, zimowe opony czy przedłużoną gwarancję. Czyżby teraz nie było szans na promocje? A może są salony które jednak proponują rabaty na nową Mzdę 2015?

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 12:59 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Region: śląski
Myślę że dopóki mają roczniki 2014 na większe rabaty nie ma co liczyć. Z drugiej strony masz szanse kupic GJ w dobrej cenie.

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 15:51 
Bywalec
Blmarek te obfite rabaty na GJ związane są tylko i wyłącznie z jej wyprzedaża przedliftowa. Przed oficjalnymi informacjami o fl średnio można było wynegocjować dla modelu ok 2 procent rabatu. Jak pomeczysz sprzedawców to też powinni bez większego problemu udzielić Ci 2% na FL :) może warto spróbować gdzie indziej :) nawet gdybyś miał wydać na paliwo 200 zł a ukrecic 3000 zł rabatu to chyba warto :)

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 15:56 
Pełna zgoda. W dużych ośrodkach trzeba mieć niezłe zdolności negocjacyjne. Mazdy w mniejszych miastach są sporo elastyczniejsze.
Słyszałem już kilka opini, że handlowcy z dużych miast, gdzie nawet jest konkurencja między Mazdami mają podejście:
Panie to jest ze złota i jest na to kolejka. Jak się nie podobają warunki ogólne to "paszoł won". :>
Ja się z tym niespotkałem. Ale jak wysłałem już otrzymaną ofertę do jednego z salonów w Wwie otrzymałem odpowiedź, że to niemożliwe, musiałem edytować PDF'a... :oops:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 20 gru 2014, 14:18 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
A ja w Bemo polecam pana Łukasza. Podpisałem we wtorek. Dostałem tylko standardowe 2%, ale z tym sprzedawcą mam kontakt od ponad roku i zawsze jest uprzejmy i chętny do pomocy. To dla mnie ważniejsze niż te zaoszczędzone parę złotych.

zasłużony
PostNapisane: So, 20 gru 2014, 14:37 
Nałogowiec
Od: 25.10.2012
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
escorpion napisał(a):
(...) z tym sprzedawcą mam kontakt od ponad roku i zawsze jest uprzejmy i chętny do pomocy. To dla mnie ważniejsze niż te zaoszczędzone parę złotych.

Teraz już podpisałeś umowę kupna... więc tylko życzyć ci tego, abyś nie zmienił zdania o panu Łukaszu

Wysłane z mojego GT-I9505

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 20 gru 2014, 14:45 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
A co, jakieś problemy z nim były? Z umowy zawsze się mogę wypisać.

PostNapisane: Pt, 2 sty 2015, 23:24 
Wstydliwy
Od: 04.12.2014
Region: mazowiecki
Poniewaz odbieram auto po 7.01, bylem w salonie pomiedzy Swietami a NR. Sprzedawca poinformowal mnie, iz otrzymal informacje zaraz po swietach, ze wiecej dodatkow do aut z 2014 nie bedzie. Z prozaicznego powodu, praktycznie nie ma juz aut do sprzedazy. Zostaly pojedyncze sztuki. Co prawda dal cien nadziei, ale na 90% nie ma na co liczyc.

PostNapisane: Pn, 16 mar 2015, 22:51 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Czas oczekiwania w moim przypadku to 5-6 miesiecy. Zamówiona na samym początku grudnia. Odbieram z końcem maja. Możliwe, że na początku.

Odwiedziłem dwa salony Pro Moto, pomijając ten w Katowicach.
0 % rabatów.

PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 01:50 
Adept
Od: 13.02.2015
Region: zachodniopomorski
Ja zamawiam dzisiaj i koło 22 kwietnia (+/- 10dni) ma być do odbioru. Ale wynika to z tego, że salon akurat taka konfiguracje miał już zamówioną.
Rabat na auto 2% (z tego co wiem 3% to max co można wycisnąć na FL). Konfiguracja widoczna w moim profilu. Z dodatków: moduł lusterek, listwa zderzaka, mata, dywaniki, nakrętki kół. Upust łącznie 3675zł. Salon w Baranowie pod Poznaniem.

PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 10:46 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Ja zamówiłem w 2giej połowie stycznia, odbiór planowany - dopiero początek czerwca. Jakby to był inny kolor to byłaby wcześniej.
Jak zamówisz typową - "jak wszyscy biorą" konfigurację czyli soul red lub + skypassion - pewnie wcześniej bo takie produkowali pewnie bez zamówień jeszcze wiedząc, że i tak pójdą.
Rabat w Rzeszowie coś 2% na FL przy zakupie pojedynczej sztuki indywidualnie bez leasingów itp. u nich. I w sumie bez żadnych negocjacji.
Jeśli się nie spieszysz, to pewnie w ciągu roku dojdą promocje centralne typu lakier za 1 zł czy navi za 1 zł itp., ale póki co nie muszą się starać.

PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 11:20 
Adept
Od: 10.01.2014
Rok produkcji: 2008
Wersja: Sport
pytanie czy otrzymujemy dodatkowe pole do negocjacji jeśli zamiawiamy w maju/czerwcu a auto ma być dopiero w grudniu...czyli praktycznie nabywamy już auto stare rocznikowo...

PostNapisane: Wt, 17 mar 2015, 23:14 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Region: opolski
Mike1979 napisał(a):
1 - jaki macie uśredniony okres oczekiwania na auto od momentu zamówienia ( 2 - 3 msce ) ??

2 - w jakim regionie Polski można uzyskać tak ciężko uzyskiwalne rabaty - 3 do 4 % to chyba max na co można liczyć przy dobrym dniu sprzedawcy.

nurtują mnie jeszcze tylko te felgi..... szkoda że nie ma 18" wg mnie 17 za małe a 19 za duże - może ktoś montował 18 ??
Pozdr 4 ALL

1- zamówiony początkiem marca, odbiór 20maj - max 12czerwiec , czyli ok.3m-ce.
2- rabat 3,7% Wrocław. Opole nie dawało nic, kiedy powiedziałem, że na starcie mam 3% we Wrocławiu to odpowiedzieli, że jak im pokaże ofertę to dadzą 3,5%. Więc jak jesteś z południa to uderzaj na zachód :wink:

Felgi 17 wyglądają na żywo na m6 bardzo przyzwoicie, nie ma dużej wizualnej różnicy między 18, ja bym takie zostawił.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 08:42 
Adept
Od: 10.01.2014
Rok produkcji: 2008
Wersja: Sport
te 3,7% to był rabat od całej wartości auta (kwotowy) z dodatkami (np.lakier,koło itp) czy za te 3,7% wartości auta pozwolili dobrać tylko jako dodatkowego wyposażenie, bo takie coś praktykowali wcześniej inni...

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 13:31 
Wstydliwy
Od: 10.03.2015
Witam wszystkich,

Auto zamówione w połowie stycznia a odbiór w połowie kwietnia czyli już niedługo :D
W sumie w ramach rabatu dostałem akcesoria: mata bagażnika, dywaniki welurowe i gumowe, podświetlenie bagażnika (kombi), nakrętki zabezpieczające, chlapacze, bagażnik dachowy. Szału nie ma ale sumując to będzie coś około 2% wartości samego samochodu więc nie narzekam.

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 13:58 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Region: zagranica
najwaznejsze ze by to niebyl gupy kus i caly czas robil banana :wink:

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 14:30 
Wstydliwy
Od: 07.02.2015
Ja zamówiłem na początku lutego we Wrocławiu. Odbiór w połowie kwietnia. Rabat 3330 (w akcesoriach).

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 14:51 
Wstydliwy
Od: 15.03.2015
Region: małopolski
Witam wszystkich ;)

Ja dziś zamówiłem w Krakowie wersję 2,5 automat SkyPASSION czarna skóra kolor meteor gray z terminem na 10 czerwca.
Uzyskałem rabat 3%... teraz tylko pozostaje czekać ;)

PostNapisane: Śr, 18 mar 2015, 23:35 
Stały bywalec
jaceku napisał(a):
te 3,7% to był rabat od całej wartości auta (kwotowy) z dodatkami (np.lakier,koło itp) czy za te 3,7% wartości auta pozwolili dobrać tylko jako dodatkowego wyposażenie, bo takie coś praktykowali wcześniej inni...

Cena = Auto + lakier + szyberdach i od tego 3,7% czyli ok. 5500zł i wydałem to na dodatki, które wcześniej miałem już upatrzone.

PostNapisane: Cz, 19 mar 2015, 19:08 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
TheBesTia napisał(a):
jaceku napisał(a):

Cena = Auto + lakier + szyberdach i od tego 3,7% czyli ok. 5500zł i wydałem to na dodatki, które wcześniej miałem już upatrzone.

Znaczące jest czy salon wcześniej wiedział, że rabat wydasz na dodatki?

PostNapisane: Cz, 19 mar 2015, 21:02 
Stały bywalec
tatahani napisał(a):
Znaczące jest czy salon wcześniej wiedział, że rabat wydasz na dodatki?

Na start było 2% gotówki , w trakcie negocjacji wyszło , że będzie na dodatki, może dlatego tak :)

PostNapisane: So, 21 mar 2015, 00:31 
Świeżak
Od: 15.03.2015
Witam wszystkich
Dzisiaj (a właściwie wczoraj) zamówiłem w końcu Mazdę 6 GJ FL 2.5 AT kombi w kolorze snowflake white. :)
Cena 141.000 zł - czyli tylko 100 zł drożej od katalogowej.
W tej cenie udało mi się wynegocjować:
- lakier metaliczny
- chlapacze przednie
- chlapacze tylne
- matę do bagażnika
- dywaniki gumowe
- aluminiowe nakładki na pedały i podpórkę stopy
W sumie rabat na lakier i akcesoria: 4305 zł czyli mniej więcej 3% ceny katalogowej, więc nie jest źle. :D

Dodam jeszcze, że takie rzeczy możliwe były w salonie Fiałkowski w Zielonej Górze (polecam), gdzie złożyłem zamówienie na auto. Czas oczekiwania to lipiec/sierpień br.

PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 12:49 
Wstydliwy
Od: 07.05.2015
Wersja: SkyEnergy
a ja czekam około 3 tygodni, zakupiona w Katowicach. Soul red, Sky Energy. krótko, bo akurat jechała taka do PL.

drobny rabat (kilkaset zł) ale gratisów za ponad 5 tys wybrałem i dostałem.

do odbioru w przyszłym tygodniu :)

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 11:28 
Wstydliwy
Od: 16.03.2015
Rok produkcji: 2010
Wersja: -
Witam
Wreszcie wybrałem się do delara i.jeździ się b. dobrze
a 1 oferta wygląda chyba ciekawie :
6 FL 2.0 sport Kombi - manual - skypasion - sonic silver
+ listwy progów z podświetleniem
+ listwa tylnego zderzaka
+ mata bagażnika
+ dywaniki
+ nakrętki

to wszystko za 122 tysie wychodzi 3 % upustu

Co sądzicie o tej ofercie

aha - czas oczekiwania ok 4 tygodni

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 12:32 
Bywalec
Od: 05.03.2015
Region: mazowiecki
ZBANOWANY!
Mike - słaba ta oferta.
2% upustu masz kwotowego na start praktycznie wszędzie, na akcesoriach możesz dodatkowe 3% (w sumie 5%) wynegocjować.

Mata bagażnika Dywanik do bagażnika Mazda 6 Kombi od 2012 REZAW-PLAST 102227
Kod produktu: 102227

kosztuje 100 zł a jest równie dobra jak mazdowska

dywaniki bierz te lepsze, te standardowe sa na 1 sezon - straszne gowno za przeproszeniem. Odkurzac sie nawet tego nie da bo to jakis rzep dla piachu jest a nie dywaniki

nakretki nie wiem po co Ci ;) jesli to sa te antykradziezowe to tym bardziej - lepiej zeby Ci ukradli kola niz porysowali lakier po zlosci

Lepiej pogadaj o:
- rabat 2% od kwoty
- z akcesoriow na pewno chlapacz przedni, dywaniki te premium, moze ta listwa ochronna tylnego zderzaka - generalnie nabierz akcesoriów o wartości 3% samochodu, do tylu powinni dac rade w ktoryms salonie, moze felgi 17 maja? to wez felgi bedziesz mial na zimowe opony juz problem z glowy
- czas oczekiwania ciezko ocenic, ja czekalem 2 tygodnie w marcu, nie wiem ile jest teraz
- sprobuj dogadac czas kiedy auto stoi u dilera z jakas firma kladaca powloke kwarcowa (Detailerworkshop, car-spa czy inne, poszukaj w odpowiednim wątku) - wtedy nie będzie stał tam na darmo i przez ten czas Ci położą powłokę, koszt ok 2000 zł
- pomysl czy nie chcesz jednak 2.5 192KM AT - mówie to jako posiadacz 165KM. W kilkuletnim lizingu to jak +-450 zł miesięcznie [poprawiłem z 50 zł ;)], a masz zapas mocy i wygode w miescie, dodatkowo aktywny tempomat i to uczucie, ze masz najwyzszy dostepny model

Ostatnio edytowano N, 10 maja 2015, 14:02 przez makaronek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 10 maja 2015, 14:30 
Bywalec
Od: 17.02.2015
Rok produkcji: 2018
Wersja: SkyDream
w zasadzie wszystko koledzy napisali, ja dodam tylko, ze jak bierzesz listy z podswietleniem to pasuja do tego nakładki na pedały :)
a dywaniki też zdecydowanie te premium

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 900 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1