Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 18:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 8 mar 2015, 14:01 
Wstydliwy
Od: 08.03.2015
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Witam wszystkich! Jestem posiadaczem Mazdy GH w benzynie. Chcę kupić nowy samochód. Jestem zdecydowany na GJ w sedanie, MT, w wersji SkyEnergy. Żonie podoba się Accord, 2.0 Pb, sedan, w wersji Lifestyle z rocznika 2014 za ok. 97 000 PLN (promocja 20 000 PLN). Mazda po lifcie to koszt ok. 112 000 PLN. Różnica w cenie to największy argument żony. Nie wiem czy płacić więcej za Mazdę - niezaprzeczalnie jest większa w środku, ma większy bagażnik i mniej pali. Proszę o sugestie. Dziękuję z góry.

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 14:31 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: śląski
Musisz się odpowiedzieć na pytanie kto tym autem będzie więcej jeśli ty to kup Mazdę jak Ci się podoba ,bo jeśli kupisz auto które ci się mniej podoba będziesz żałował ze jej nie kupiłeś,
Jak będziesz mijał na drodze mazdę 6 zawsze bedziesz sie za nią oglądał, i smucił.
Drugi argument cena jest korzystna dla hondy ,ale to jest auto z roku 2014 a mazda będzie 2015, więc przy sprzedaży więcej dostaniesz więcej za mazdę 6 :)
Musisz sam zdecydować :idea:

-- Dodano: N, 8 mar 2015, 14:31 --

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 14:36 
Poza tym, ogólnie rzecz ujmując Akord jest autem nie bardzo zmienianym już od chyba 8 lat? A najnowszego modelu w ogóle w Europie nie będzie.
Dlatego biorąc pod uwagę przewagę technologiczną postawiłbym na GJ.

Zobacz moją 6tkę  

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 14:48 
Bywalec
Od: 20.04.2014
Rok produkcji: inny
A ja bym wziął accorda , miałem wczesniej accorda VII generacji. Po przejściach z Mazda teraz bym wybierał Hondę

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 15:01 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Accord jest już tyle czasu na rynku, że ominą Cię wszelkie "choroby dziecięcego wieku" i zagadki, wszystko rozpracowane, ogromny rynek zamienników na pewno, "ulepszaczy", wiedzy , sztuczek, rozwiązań ew problemów itd. itp.
No i sedan Hondy jest zgrabniejszy niż sedan mazdy.
Ale mazda większa - potrzebujesz tak wielkiego wozu - to nie ma wyboru - Mazda. Jak nie to Accord.

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 15:10 
Wstydliwy
Dziękuję za dotychczasowe uwagi. Mam dwójkę dzieci (10 i 2 lata), myślę że spokojnie się w Accordzie zmieszczę. Jeśli chodzi o wygląd, to dla mnie osobiście te 2 auta są super. Na plus to fakt, że Accord od 2008 roku jest na rynku (dopracowany samochód). Pojadę w tym tygodniu do salonów Mazdy i Hondy, i dokonam wyboru (na 6 trzeba z 2-3 miesiące czekać a Accordy z promocji się kończą). Autem planuję jeździć 8-10 lat. Gdyby nie ta różnica w cenie to brałbym Mazdę... Ale 15 000 PLN drogą nie chodzi.

Ostatnio edytowano N, 8 mar 2015, 16:03 przez Tomek77, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 15:23 
Nałogowiec
Od: 25.06.2013
Rok produkcji: 2008
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Region: zagranica
Na moj gust to roznica w cenie jest spora, i wszystko zalezy od portfela. Jak koledzy mowia, Honda jest juz dopracowana, Mazda choruje na lekkie grypy.
Kolejna sprawa jest to ze Honda wycofuje Accorda z Europy co moze skutkowac jego znacznym spadkiem wartosci i malym popytem pozniej. Tak samo jak bylo z Saabem

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 16:12 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Saab to marka znikająca, nie to samo co honda. Nie wiadomo jak będzie z tymi autami. Mają swoją politykę modelową, trochę dziwną. Nie bardzo rozumiem, dlaczego hondy accord czy acury tlx nie można było przeszczepić na rynek europejski jak zrobił to ford z fusionem. Różnie może być w przyszłości. Kiedyś zapierali się, że nie będzie civivc typeR a jest, czy turbo a dziś 310 PS 2.0 turbo. Więc myślę... Może z accordem będzie jak z prelude czy innymi modelami, bo marka jako taka nie znika z rynku. U mnie w domu jest accord na pokładzie, ale poprzedniej generacji i na pewno to kawał fajnego auta. Po dzisiejszych doświadczeniach z mazdą ze względu na cenę i obycie modelu spróbowałbym nawet dla ciekawości hondy. Ale mazda jest nowocześniejszym autem zapewne i większym i ładniejszym. teraz po lf zapewne solidniejszym.

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 18:55 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Wersja: SkyPassion
ZBANOWANY!
Ja jako stary wyjadacz Hondy dorzucę swoje 3 grosze ;)

Honda napewno jest dopracowana do bólu, ta generacja jest produkowana od 2008 roku a sporo rozwiązań technologicznych jest przeszczepiona z VII gen. Części do wyboru do koloru, aczkolwiek jak kupujesz auto nowe to i tak narazie jesteś skazany na ASO. Awaryjność w wersji PB raczej nie wystepuje, co innego diesle (slabe sprzegła, problemy z DPF). Jeśli chodzi o silnik to poza bezawaryjnościa raczej nic soba wiecej nie reprezentuje. Do tej budy jest stanowczo za słaby i wersja 2.0 156km i niski moment obr. zadowoli tylko tych spokojnych kierowców. Spalania w miescie ponizej 10 litrów nie ma co oczekiwać, kazda Honda lubie tez wziąć troche oleju, 100ml na 1000km to taki standard. Rekompensuje to natomiast gwarancja bezawaryjności. Ja będąc w klubie Accorda nie spotkałem sie z awariami silników benzynowych Hondy.
Jeśli chodzi o utratę wartości to Honda Accord jest bardzo ceniona marka u nas w kraju i auta te o ile sa w dobrym stanie sprzedaja sie odrazu i za godziwe pieniadze. Mojego Accorda z 2007 roku sprzedawalem 3 dni, gość przyjechał zobaczył i odrazu powiedział, że auto bierze.
Accord jest napewno autem wytrzymałym i troche "pancernym", u mnie nic sie nie popsuło, nic nie wytarło itd. Mazda jest bardzo delikatna i raczej napewno nie wytrzyma tyle co Honda. Poczytaj to forum ile już sie pojawia róznych problemow i problemików z Mazdami a auta maja 2 lata i przebiegi w wiekszosci ponizej 30 tys. Ja w Accordzie po 100 tys zmieniłem dopiero tarcze z tyłu i to dlatego, że klocek pękł i ja popsuł więc szkoda bylo klaść nowe klocki na zniszczona tarcze. Wszystko inne jak nowe, zero luzów itd.

Mazdy z tego co widac po allegro traca na wartości szyciej, nie wiadomo jak bedzie z GJ ale sądzę, że sam wygląd i popyt na nowe sztuki będzie windował ceny również na rynku sam. używanych. Wycofanie z rynku Accorda może raczej spowodować wzrost cen na samochody używane z prostej przyczyny - spadnie podaż a więc ceny wzrosną.
Teraz są spore rabaty bo chca sie pozbyc aut z 2014 roku więc jesli ktoś czekał na Accorda to teraz może go wyrwac za bardzo dobre pieniadze.

Rasumując za Honda:
-bezawaryjność i sprawdzona technologia
-niska utrata wartości
-dobra jakość wykonania i wyciszenia w stosunku do Mazdy 6

Przeciw:
-model dość stary na rynku od 2008r i dodatkowo wycofany z produkcji dla EU
-mułowaty i nie ekonomiczny silnik

Za Mazdą:
-o wiele lepszy wygląd
-dynamiczny i ekonomiczny silnik
-ciekawsze i nowocześniejsze wnętrze

Przeciw:
-choroby wieku dziecięcego
-bardzo słaby lakier, cieńkie blachy, potencjalnie większe prawdopodobieństwo korozji
-gorszej jakości materiały w środku, plastiki bardzo szybko sie rysują, bardzo słabe wyciszenie
-problemy z tarczami hamulcowymi
-ogolnie auto sprawia wrażenie bardzo delikatnego.

PostNapisane: N, 8 mar 2015, 19:57 
Nowicjusz
Od: 15.11.2012
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
Ja tam brałbym w ciemno nową 6 GJ, ale tylko LF. Accord niestety trąci myszką i nawet nowe auto prosto z salonu nie wygląda na do końca nowe/świeże. Tym bardziej jak masz zamiar tak długo pojeździć to ja bym się nie zastanawiał i kupił coś co naprawdę będzie cieszyć Twoje oczy i będzie świeże jeszcze przez co najmniej 2-3 lata do ogłoszenia GK.

Sent using Tapatalk

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 09:24 
Prawie fanatyk
Co do lakieru, to Honda również słynie z rysowania się od patrzenia :)
Przy dwójce dzieci i na 8-10 lat - podobne założenia jak moje (nie wiem jakiego wzrostu jesteście) to już bym się zastanawiał jednak (sam przy ciut starszych na GJ się zdecydowałem z ich powodu, bo rosną cholernie szybko, dochodzą coraz większe narty, windsurfing, rowery (ich plus Twoje) i kto wie co jeszcze) . Więc kombi, a to w przypadku Mazdy jest większe i zgrabniejsze. I poprzednie 6tkli miały 100kg udźwig na dachu, aktualna zdaje się gorzej.
I przy aucie na długo kupowanym, różnica w cenie jednak się na te lata rozpływa, a Mazda powinna jednak mniej palić bo jest lżejsza + nowocześniejszy silnik. I Mazdy raczej oleju nie palą.
Z kolei accord chyba ma mniejsze koła więc opony tańsze, przez te lata conieco ich zużyjesz. I to co już padło wyżej - znany jest więc serwisy nie-ASO więc lepsze i tańsze go obsłużą.
W moim przypadku też rzuciłem okiem na accorda, ale odpadł - mniejszy i brak automatu, a ogromną część ma po mieście jeździć - szkoły itd itp.
Na ceny odsprzedaży przy tak długim użytkowaniu nie ma co patrzeć.
Aha, Mazdy 6 kradną jak się okazuje jak diabli, nie wiem jak hondy, sprawdź statystyki, bo to trochę psuje nastrój pozakupowy taka świadomość.

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 09:25 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Stałem dwa lata temu przed takim samym wyborem choć cenowo Accord był odrobinę droższy :wink: .

Myślę , że jesteś już po jadach próbnych i te powinny wiele wyjaśnić.
Generalnie oba auta to dobre typy ale stawiałbym raczej na GJ . Pamiętam jak ja byłem zdecydowany na Accorda i poszedłem tylko utwierdzić się w swoim wyborze oglądając po raz pierwszy GJ szukając u niej minusów :/ . Gdzie nie zajrzałem do Mazdy to czuć było przewagę świeższego modelu na rynku. ALE jeśli dużo jeździsz po autostradach koniecznie porównaj oba auta przy powiedzmy 140 z małym marginesem. To co pamiętam w Accordzie VIII po FL to wrażenie, że jest to auto do tras tzn. stabilne (nie czułe na podmuchy bo masa !), chyba precyzyjniejsza skrzynia MT ciche z doskonałym fotelami (lepszymi niż w GJ). Mi trochę tego w GJ brakuje przy podróżach autostradami i tą cechę bym wziął z Hondy. Do pełni szczęścia wyciszyłbym tylko zakola w Accordzie ale to drobiazg.
Suma sumarum chyba jednak stawiałbym na GJ.

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 09:42 
Bywalec
Od: 20.04.2014
Andrzejsr napisał(a):
Co do lakieru, to Honda również słynie z rysowania się od patrzenia :)
Przy dwójce dzieci i na 8-10 lat - podobne założenia jak moje (nie wiem jakiego wzrostu jesteście) to już bym się zastanawiał jednak (sam przy ciut starszych na GJ się zdecydowałem z ich powodu, bo rosną cholernie szybko, dochodzą coraz większe narty, windsurfing, rowery (ich plus Twoje) i kto wie co jeszcze) . Więc kombi, a to w przypadku Mazdy jest większe i zgrabniejsze. I poprzednie 6tkli miały 100kg udźwig na dachu, aktualna zdaje się gorzej.
I przy aucie na długo kupowanym, różnica w cenie jednak się na te lata rozpływa, a Mazda powinna jednak mniej palić bo jest lżejsza + nowocześniejszy silnik. I Mazdy raczej oleju nie palą.
Z kolei accord chyba ma mniejsze koła więc opony tańsze, przez te lata conieco ich zużyjesz. I to co już padło wyżej - znany jest więc serwisy nie-ASO więc lepsze i tańsze go obsłużą.
W moim przypadku też rzuciłem okiem na accorda, ale odpadł - mniejszy i brak automatu, a ogromną część ma po mieście jeździć - szkoły itd itp.
Na ceny odsprzedaży przy tak długim użytkowaniu nie ma co patrzeć.
Aha, Mazdy 6 kradną jak się okazuje jak diabli, nie wiem jak hondy, sprawdź statystyki, bo to trochę psuje nastrój pozakupowy taka świadomość.

Tak jakby Mazda miała wytrzymały lakier, nawet powiedział bym ze gorzej bo odpryskow na masce mam więcej w mazdzie niż w hondzie .

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 09:43 
Prawie fanatyk
No oczywiście że nie ma wytrzymałego.

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 19:27 
Wtajemniczony
ZBANOWANY!
Accordy w stolicy kradną jeszcze bardziej niż 6 GJ. Accord jest napewno wytrzymalszy i bardzo masywny. Technologicznie oczywiście sporo za Mazda ale za to gwarancja bezawaryjności. Cos za cos jak to mówia, Mazda - nowoczesna, robi świetne wrażenie, nie wiadomo jak z awaryjnościa za jakis czas. Narazie po 2 latach juz wychodzą pewne rzeczy, ktorych w Hondzie nie znajdziesz. Accord moze nie robi już takiego wrażenia, ale za ton jest dopracowany do perfekcji.

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 20:01 
Weteran
Od: 05.12.2013
Rok produkcji: 2017
Region: łódzki
Accorda VIII generacji nie ma co porównywać do GJ, a na IX generacje nie ma ci liczyć jak narazie.

Ja po GH szykuje się na Accorda, nie biorę pod uwagę nawet przesiadki na GJ, sorry koledzy;)

Sent from my Sony Xperia Z1 using TT 4.11.6

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 20:11 
Wtajemniczony
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2011
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Wersja: Exclusive Plus
Region: podlaski
Gdybym znalazł accorda z silnikiem 2,4 w pb i wyposażeniem jakie chciałem to wybór byłby jeden, nie jeździłbym teraz gh ale samurajem. Życie zweryfikowało plany. Następne auto --> Honda accord

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 20:12 
Weteran
Maro, strzelam w takie same wymagania;)

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 20:17 
Prawie fanatyk
Kradną bardziej niż GJ ??? to możliwe w ogóle ? :)
Rozpieszczony tymi Alfami jestem :)
Ciekawe jak z rdzą, czy hondy też tak jak mazdy rdzewieją ?
No i jeszcze kwestia prowadzenia, nie wiem jak aktualne accordy, ale kilka lat temu nie brylował delikatnie mówiąc :
https://www.youtube.com/watch?v=TSv7bLPFgQ4

PostNapisane: Pn, 9 mar 2015, 20:31 
Weteran
Andrzej, tu pokazana to VII generacja;)
Piszemy o VIII generacji tak?

PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 06:23 
Prawie fanatyk
Od: 23.10.2012
Rok produkcji: 2008
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Wersja: TS2
Ostatnio miałem okazję przejechać się takim Accordem.
Fajnie się nim jeździ! Mała, gruba kierownica dobrze leży w dłoni.
Wspomaganie chodzi ciężej niż w mojej GH, ale wydaje się być pewniejsze. Dobrze trzymał się na zakrętach. Jeździłem automatem i wolał bym manuala.
Mam długie nogi i w GH mam więcej miejsca, fotel dalej mogę odsunąć u siebie.
Trochę za wysoko się siedzi, ale fotel bardzo wygodny i dobrze trzyma :)

PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 10:06 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Przez 2 lata jeździłem VII generacją i przez chwilę przymierzałem się nawet do VIII. Moim zdaniem pewność prowadzenia i 'czucie' samochodu zdecydowanie na korzyść GJ. Do tego VIII generacja jest jakaś ciasna i niestety w kombi dyskwalifikuje ją bagażnik jak dla mnie - rozumiem, że po "zgrabnym" :lol: kombi VII generacji zależało im na fajnej linii, ale niestety delikatnie przegięli w drugą stronę z walorami użytkowymi.

Silniki 2.0 podobne - oba lubią wysokie obroty i jedyne co, to bardziej odpowiada mi dźwięk z GJ (może przez brak wygłuszenia :lol: ).

Ogólnie złego słowa o Hondzie nie powiem - bardzo stabilna w ruchu autostradowym, nieźle wyciszona, kompletnie żadnych problemów przez mój okres użytkowania. Chyba za mało siedziałem na forum Hondy ;).

PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 17:23 
Wstydliwy
Od: 04.07.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Ja także zastanawiałem się nad gj lub accordem.
W Accordzie bagażnik strasznie nieforemny do tego jazda nim nie wzbudzała u mnie żadnych emocji.
Bezawaryjność po stronie Accorda, spalanie, przestronność po stronie GJ

Wybrałem GJ i dzisiaj zrobiłbym to jeszcze raz

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 20:08 
Adept
Od: 13.06.2014
Region: lubuski
Może troszkę poza konkretnym modelem do porównania.U mnie wybór był pomiędzy GJ a Honda Civic Tourer.Bardzo fajny samochod,z dużo nowocześniejszą technologia niż accord, dużo większym bagaznikiem(z praktycznym schowkiem ponad 100 l pod podłogą bagaznika) ze świetnym systemem składania foteli tylnich magic seats.Naprawdę fajnie wyposazone.Na korzyść GJ przeważyła ilość miejsca w srodku, lepszy silnik, no i co może się wydać niemożliwe w GJ na trasie zdecydowanie ciszej.Ktoś może powiedzieć co to za porównanie, to nie ta klasa samochodu co GJ ale gdybym miał wybierać miedzy ta Honda Civic a accordem zdecydowanie wybrał bym civica.

administrator
PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 20:14 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Kolega ma w firmie Tourera, w wersji Lifestyle (bardzo rzadka). Nie narzeka, pali więcej od mojej o 1l/100 km. Wyposażenie całkiem, całkiem, dał 82 tys, czyli dobrze kupił. Bagażnik spory, ale mimo wszystko to mniejszy samochód od GJ, no i nie ta klasa. Jednak ja do Civica sentyment mam, uważam, że Honda to dobre samochody, niezniszczalne i dobrze wykończone.

PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 20:27 
Adept
Od: 13.06.2014
Region: lubuski
Zgodzie się z wszystkim co napisałes tombien.Nie wiem czy miałes okazje pojezdzic tym samochodem ale naprawdę przyjemnie się tym podróżuje.Tomek 77 pole am Ci wypróbować ten samochód jeśli pisał es ze accord nie jest dla Ciebie za maly.Za 90 tys mógł byś mieć samochód z benzynka 147 KM i naprawdę bardzo bogatym wyposażeniem i systemami których nawet w GJ przed FL nie bylo , a w accordzie możesz o nich zapomnieć.

PostNapisane: Wt, 10 mar 2015, 20:43 
Wtajemniczony
ZBANOWANY!
BigCactus napisał(a):
Przez 2 lata jeździłem VII generacją i przez chwilę przymierzałem się nawet do VIII. Moim zdaniem pewność prowadzenia i 'czucie' samochodu zdecydowanie na korzyść GJ.

Ja też uważam, że Mazdy lepiej sie prowadza, sa takie pewne w zakretach. Moj accord VII troszke pływał mimo 17" felg i w zakrecie układ kierowniczy tak jakby "popuszczał" ale u mnie to już magiel był do roboty bo stukał na postoju. Maglownice w Hondzie lecą dość szybko.

Andrzejsr napisał(a):
Kradną bardziej niż GJ ??? to możliwe w ogóle ? :)
Rozpieszczony tymi Alfami jestem :)
Ciekawe jak z rdzą, czy hondy też tak jak mazdy rdzewieją ?

No Hondy w stolicy idą jak ciepłe bułeczki, non stop coś ginie. Hondy nie maja rewelacyjnej ochrony antykorozyjnej ale takich wykwitów jak w 6kach nie bylo nigdy. Moja VII z 2007r nie miała żadnych ognisk korozji na nadwoziu, jedynie spód auta byl troche rudy ale raczej powierzchniowo. Nie wiadomo co z GJ, miejmy nadzieje, że będa sie te auta wmiare trzymać w tej naszej soli ;)

PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 10:32 
Wstydliwy
Dziękuję wszystkim za uwagi i komentarze. Jestem po jazdach próbnych (2 razy Accordem i GJ). Jeśli chodzi o wygląd (w kolorze czarnym) zewnątrz i wewnątrz to dla mnie obydwa auta są na takim samym poziomie. GJ jest bardzo lekka, delikatna i przestronna. Accord stabilniejszy i cichszy, silnik trochę wolniejszy, ale jadąc 160 kmh wolę Accorda. Mam 180 cm wzrostu tak więc dla mnie, żony i 2 chłopców (powiększenia rodziny nie planujemy :) ) Accord jest wystarczający. Poza tym auto biorę na firmę, może być tak że po 5 latach (po okresie amortyzacji) będziemy chcieli/musieli zmienić samochód, popyt na Accorda na rynku wtórnym jest ogromny, auta krajowe z udokumentowaną przeszłością znikają w kilka dni, poza tym nie ma marki/auta na polskim rynku (ale np. w Niemczech również), które lepiej trzyma wartość. I na koniec najważniejszy argument: Accorda w wersji Lifestyle (odpowiednik GJ Sky Energy za 112 000 PLN) mogę kupić za 96 000 PLN +kompletne ubezpieczenie AC/OC gratis (wartość ok. 3000 PLN). Przy tej różnicy cenowej wybieram Accorda. A za 5 lat zmienimy go może na GJ... :wink:

PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 11:12 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Też dobry wybór <spoko> .
Manual czy AT ? Jak Manual to pochwal się po 1000 km jak chodzi skrzynia bo to jeden z atutów na duży plus u Accorda VIII .

PostNapisane: Śr, 11 mar 2015, 11:14 
Weteran
Gratulacje, jaki silnik i skrzynia? ;)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1